04 Απριλίου 2013

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Διάταγμα Putin: Κλείνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί στο εξωτερικό

Διορία έως την 1η Ιουλίου για να κλείσουν τους λογαριασμούς που διατηρούν σε τράπεζες του εξωτερικού καθώς και τοποθετήσεις τους σε offshore εταιρείες, έδωσε στους δημοσίους υπαλλήλους με διάταγμά του ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin. 



Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως μεταδίδει το Reuters, οι Ρώσοι υπάλληλοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της άμεσης απόλυσης. 
Την απόφαση Putin ανακοίνωσε την Τρίτη ο επιτελάρχης του Κρεμλίνου, Sergei Ivanov, και όπως επεσήμανε, στόχος είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εκροής κεφαλαίων. 
«Αν κάποιος σήμερα διατηρεί λογαριασμούς στο εξωτερικό, του δίνουμε τρίμηνη διορία για να τους κλείσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Sergei Ivanov. 
Οι ρυθμίσεις του διατάγματος είναι ηπιότερες από ότι προέβλεπε το νομοσχέδιο, καθώς αποσύρθηκε η απαγόρευση της διατήρησης περιουσίας στο εξωτερικό, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα τήρησης λογαριασμό στο εξωτερικό μέσω ρωσικών τραπεζών. 
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας, υπολογίζεται πως περίπου 50 δισ. δολάρια ρώσων καταθετών έχουν βγει στο εξωτερικό παράνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου