08 Μαΐου 2013

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ<ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ!
Πάπας Φραγκίσκος: Κάθε καλόγρια πρέπει να είναι μητέρα και όχι γεροντοκόρη!papasΝα επιδεικνύουν όλη τους την μητρική στοργή κάλεσε τις καθολικές καλόγριες ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την διάρκεια μιας συνάντησης που έγινε σήμερα στο Βατικανό.
«Κάθε καλόγρια είναι μητέρα, πρέπει να είναι μητέρα και όχι γεροντοκόρη. Τι θα ήταν η εκκλησία χωρίς την στοργή και την τρυφερότητά σας;», διερωτήθηκε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Ο Αργεντινός ποντίφικας επανέλαβε επίσης ότι όποιος χρησιμοποιεί την ιερατική αποστολή του ως εφαλτήριο για να στηρίξει την προσωπική του καριέρα μόνο κακό μπορεί να κάνει στο σύνολο του εκκλησιαστικού οικοδομήματος.
«Πριν από είκοσι χρόνια, οι παπάδες δεν μπορούσαν να πάνε στα σπίτια των διαζευγμένων και των κομμουνιστών. Η πίστη προστατευόταν με τείχη. Τώρα, ευτυχώς, τα πράγματα άλλαξαν», πρόσθεσε ο πάπας Φραγκίσκος.
Εξάλλου το γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας έκανε γνωστό ότι ο Αργεντινός ποντίφικας θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη εκτός Βατικανού και Ιταλίας, από τις 22 μέχρι τις 29 Ιουλίου στην Βραζιλία, επ' ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας των Καθολικών Νέων.
Ο πάπας Φραγκίσκος έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του να συναντηθεί με νέους που ζουν στις παραγκουπόλεις του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπως και με βραζιλιάνους κρατούμενους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου