14 Μαΐου 2013

Δοκιμαστική πτήση αεροσκάφους χωρίς πιλότο



Δοκιμαστική πτήση αεροσκάφους χωρίς πιλότο


Ένα αεροσκάφος τύπου Jetstream πέταξε πάνω από τον κοινό εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου και καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, ο έλεγχος του σκάφους βρισκόταν στα χέρια πιλότου, ο οποίος δεν ήταν μέσα σε αυτό.



Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Η πρώτη πτήση μη επανδρωμένου πολιτικού αεροσκάφους έλαβε χώρα στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με το BBC.
Αντίθετα, βρισκόταν στο έδαφος, στο Εθνικό Κέντρο Εναέριας Κυκλοφορίας της Μεγάλης Βρετανίας.
Πιο συγκεκριμένα, ένας δεύτερος πιλότος ανέλαβε την απογείωση και την προσγείωση. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των 800 και πλέον χιλιομέτρων, ο πιλότος που βρισκόταν στο έδαφος είχε τον πλήρη έλεγχο του αεροσκάφους.
Η απογείωση έγινε στο Ουάρτον, κοντά στο Πρέστον ενώ το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ινβερνές της Σκοτίας.
Δεν υπήρχαν επιβάτες μέσα στη δοκιμαστική αυτή πτήση. Ωστόσο, το 16θεσιο αεροσκάφος πέταξε σε εναέριο χώρο όπου εκτελούνται κανονικά δρομολόγια.
"Το Εθνικό Κέντρο Εναέριας Κυκλοφορίας της Μεγάλης Βρετανίας εξασφάλισε ότι αυτή η δοκιμαστική πτήση δεν έθεσε στον παραμικρό κίνδυνο τις υπόλοιπες πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών" τόνισε ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας του Κέντρου, 'Αντριου Τσάπμαν.
Ο ίδιος ωστόσο επισήμανε ότι ακόμη πρέπει να γίνει "αρκετή δουλειά" προκειμένου να "πραγματοποιηθεί μελλοντικά πτήση δίχως τη φυσική παρουσία του πιλότου μέσα στο αεροσκάφος".

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου