22 Μαΐου 2013

ΑΦΡΟΔΙΤΗ Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



Χιλιάδες χρόνια πριν, σε μια όμορφη παραλία της Κύπρου, γεννήθηκε η Θεά Αφροδίτη. Η θεά της αγάπης και της ομορφιάς . Αναδυομένη από τους αφρούς της θάλασσας, άφησε πίσω της ένα μέρος της ομορφιάς της στο βυθό της θάλασσας. Εκεί, άρχισε να διαμορφώνεται ένας παράξενος και μυστήριος κόσμος πάνω στα βότσαλα που βρίσκονταν στον πυθμένα της θάλασσας, ο οποίος σε μεταφέρει σε μέρη μακρινά, ονειρικά, ψηλά στους ουρανούς στον αρχικό τόπο γέννησης της θεάς του έρωτα.
Η Χάρις και το Πάθος του ουρανού αναμίχθηκαν με τα κύματα της θάλασσας για να δημιουργήσουν έναν μικρόκοσμο πάνω σε κάθε βότσαλο της θάλασσας. Από τότε τα βότσαλα ενώθηκαν με τον μακρόκοσμο σε μια αρμονική ομοφωνία.
Παρόμοια και ο άνθρωπος είναι ένας μικρόκοσμος μέσα στον εαυτό του, που με την γέννησή του γίνεται επίσης μέρος του μακρόκοσμου.
Είναι έτσι από την στιγμή της γέννησής μας, που τα ουράνια σώματα σχηματίζουν διάφορα σχήματα που αποτελούν την ταυτότητά μας. Μια δημιουργία, τόσο μοναδική και ανεπανάληπτη όπως είναι το κάθε βότσαλο της θάλασσας.
Κοιτάξτε τον εαυτό σας με διαφορετικό φως και αγαπήστε τον σαν ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο όν που εκφράζεται μέσα απο την δημιουργική πολυπλοκότητα του Σύμπαντος.
Ενωθείτε με την εξαιρετική Ομορφιά της Δημιουργικής Φύσης.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Δημοσιεύθηκε στις 27 Σεπ 2012

ΕΚΠΟΜΠΗ 4η
25/9/2012

Ο ιστορικός Άντρος Παυλίδης μιλά για την παρεξηγημένη θεότητα της Κύπρου, την Αφροδίτη.
Δίνει αρκετά άγνωστα στοιχεία στους πολλούς και αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα όσον αφορά τη συγκεκριμένη θεότητα.



H Αφροδίτη της Κύπρου
H Αφροδίτη της Κύπρου είναι ένα μαρμάρινο άγαλμα που χρονολογείται γύρω στον 1ο αιώνα π.Χ., και αναπαριστά την θεά Αφροδίτη γυμνή. Το άγαλμα αυτό γνωστό και ως η Αφροδίτη των Σόλων, βρέθηκε στην ομώνυμη αρχαιολογική περιοχή των Σόλων της Κύπρου (από το 1974 βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή),κατά την διάρκεια καλλιέργειας ιδιωτικής γης. Το άγαλμα βρέθηκε χωρίς χέρια μέχρι τους ώμους, και τα κάτω μέρη των ποδιών από τα γόνατα και κάτω. Ο κατασκευαστής του είναι άγνωστος, σήμερα βρίσκεται και κοσμεί το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία, και θεωρείται σήμα κατατεθέν της Κύπρου.
AphroditeBirth


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου