17 Μαΐου 2013

Τραγικό: Συζητούσαν για το πώς θα αντιμετωπίσουν την Τρόικα, ενώπιον εκπροσώπου της- τον πήραν για υπάλληλο της ΚΤ !


Τραγικό: Συζητούσαν για το πώς θα αντιμετωπίσουν την Τρόικα, ενώπιον εκπροσώπου της- τον πήραν για υπάλληλο της ΚΤ !

Εάν δεν ήταν τόσο σοβαρό θα ήταν αστείο. Και όμως αρχηγοί των κομμάτων ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχαν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις για την οικονομία στην παρουσία εκπροσώπου της Τρόικας, την ταυτότητα του οποίου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», παρέλειψε να αποκαλύψει ο Διοικητής της ΚΤ, που τον κουβαλούσε μαζί του στις συσκέψεις .












Του τα είπαν χαρτί και καλαμάρι, χωρίς καν να το γνωρίζουν. Βουλευτές, ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ώρα που λάμβαναν κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία, συζητώντας παράλληλα τις μεθοδεύσεις της Τρόικας και πως θα τις αντιμετωπίσουν, αγνοούσαν ότι κατέστρωναν στρατηγικές ενώπιον εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον οποίο ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, κουβαλούσε μαζί του σε συσκέψεις !

Για μία ακόμη φορά, τίθεται θέμα για τις ενέργειες του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, ο οποίος παρέλειψε να ενημερώσει τον Πρόεδρο και την πολιτική ηγεσία, ότι συζητούσαν κρίσιμα θέματα για την οικονομική πολιτική και τα επιχειρήματα που θα πρέπει να προτάξουμε ενώπιον της Τρόικας, μπροστά σε εκπρόσωπο της.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων, είχαν εκλάβει το συγκεκριμένο πρόσωπο, ως υπάλληλο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, επειδή ήταν Ελλαδίτης.

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» παρουσιάζει ένα αποκαλυπτικό κομμάτι του διαλόγου που έγινε στη σύσκεψη των Αρχηγών Κομμάτων στις 21/3/2013, οπότε και αποκαλύφθηκε το θέμα.

Άντρος Κυπριανού: 
Κύριε Βαρνάβα, επειδή κάποιοι από εμάς πήγαμε και στη σύσκεψη στην ΚΤ το απόγευμα και συναντηθήκαμε και με το συμβούλιο της Λαϊκής και πρέπει να σας πω, τα στοιχεία που μας έδωσε – τώρα το ακούω – ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, νόμιζαν ότι ήταν υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζα.

Μάριος Καρογιάν: Έτσι νόμιζα και εγώ. Θυμάσαι την ώρα που μιλούσα και σε κάποια φάση γελούσε; Είναι αυτός ο κύριος, ο οποίος είναι της ΕΚΤ, που ήταν παρών.

Αντρος Κυπριανού: Δεν ήξερα ότι είναι της ΕΚΤ τελικά ο κύριος. Το είπα και του κυρίου Ομήρου, που με ρώτησε ποιος ήταν και του είπα ότι είναι υπάλληλος της ΚΤ, απλώς είναι Ελλαδίτης»

Δημήτρης Συλλούρης: Ήταν και στο Προεδρικό

Άντρος Κυπριανού: 
Τέλος Πάντων, μας έδωσε στοιχεία, τα οποία το Δ.Σ της Λαϊκής, λέει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Γιώργος Βαρνάβα:
 Τούτο μας είπα και εμάς μέσα. Αφού είπαν ότι θα παραλάβουν αύριο το πρωί παραγγελία από την ΚΤ, 30 εκατομμύρια ευρώ, με την Group Four.

Aβέρωφ Νεοφύτου
: Τις τελευταίες 3 μέρες, κατά μέσο όρο αποσύρονται από τη Λαϊκή , γύρω στα 70 εκατομμύρια ευρώ, ημερησίως, έχω τα στοιχεία…

Νίκος Κατσουρίδης: Ποιος το λέει τούτο;

Αντρος Κυπριανού: Ο εκπρόσωπος της ΚΤ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορώ να κάνω για χίλιους δύο λόγους τον δικηγόρο του Διοικητή

Δημήτρης Συλλούρης: Κύριε Πρόεδρε, εισηγούμαι να πάρεις τηλέφωνο τώρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Γιαννάκης Ομήρου: Μίλησα με τον Πρόεδρο, δεν το ήξερε ούτε εκείνος.

1 σχόλιο:

  1. Πάντα έτσι είναι απροετοίμαστοι τσαπατσούλληδες, τα λεφτά έτσι και αλλιώς πέφτουν και ο πρόεδρος μας το ίδιο είναι όπου παρουσιαστεί. Χωρίς να θέλω να παίρνω μέρος κομμάτων θα πω ότι μόνο ο Παπαδόπουλος κατέβαινε στις συζητήσεις προετοιμασμένος και οι ξένοι ήξεραν ότι είχαν να κάνουν με συζητητή. Το γεγονός ότι προερχόταν απο μία μικρή χώρα που νόμιζαν ότι ήταν του χεριού τους τους έκανεν έξω φρενών στην αρχή και μετά αντιλαμβάνονταν ότι έπρεπε να τον θεωρούν ίσον τους αν όχι ανώτερο τους. Αυτό δεν το λέω εγώ το είπε μέλος της γαλλικής Ανω Βουλής (Γερουσία/Senat).
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή