01 Ιουλίου 2013

Αλάτι Ιμαλαΐων - Το Άλας!

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ
Φυσικό Κρυσταλλικό Αλάτι – Ευεργετικό και πολλών χρήσεων


Το αλάτι είναι «χλωριούχο νάτριο» κατά έναν πολύ γενικό όρο. Παρατηρούμε όμως ότι το συνηθισμένο επιτραπέζιο αλάτι έχει τόσο πολύ καθαριστεί και έχει υποβληθεί σε επεξεργασία με πρόσθετες ουσίες, που δέν έχει πλέον και τόσα κοινά στοιχεία με το γήινο φυσικό κρυσταλλικό αλάτι τόσο πλούσιο σε φυσικά συστατικά.

Ο οργανισμός μας χρειάζεται μία μικρή ποσότητα αλατιού καθημερινά. Το αλάτι που καταναλώνουμε εισέρχεται και υφίσταται επεξεργασία στα νεφρά, αλλά τα νεφρά έχουν την δυνατότητα να αποβάλλουν καθημερινά μόνον μία συγκεκριμένη ποσότητα αλατιού. Με την πάροδο του χρόνου, εάν η ποσότητα επεξεργασμένου αλατιού στην διατροφή μας είναι υπερβολική, τότε θα υπάρξει αντίκτυπος στην λειτουργία των νεφρών μας.

Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων

Το Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων είναι περισσότερο από απλώς νάτριο και χλώριο. Το Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί στην ουσία να θεωρηθεί ως ολιστικό, θρεπτικό, αμετάβλητο, φυσικό αλάτι που κρυσταλλοποιείται μέσα στην γη στην διάρκεια εκατομμυρίων ετών.

Είναι αγνό, φυσικό κρυσταλλικό αλάτι που έχει υποστεί τεράστια δύναμη πίεσης σε διάρκεια εκτατομμυρίων ετών. Αυτή η τεράστια πίεση έχει δημιουργήσει το κρυσταλλικό αλάτι, μία ανώτερη μορφή κρυσταλλικής δομής, η οποία έχει δεσμεύσει στοιχεία σε μικρά σωματίδια τα οποία εύκολα μεταβολίζονται στον οργανισμό.

Αγνό και καθαρό το κρυσταλλικό αλάτι, βασικό στοιχείο της γής, άφθονο σε ολόκληρο τον πλανήτη, κατά την αρχαιότητα όπως και στην σύγχρονη εποχή οι άνθρωποι έχουν μάθει να το χρησιμοποιούν ολιστικά με πολλούς τρόπους. Μία από τις ευρείες χρήσεις του είναι η «Βασική»

«Βασική»

διάλυμμα αυτό νερού και αλατιού – αλλιώς γνωστό ώς «Βασική» μέθοδος – περιέχει απαραίτητα στοιχεία παρόμοια με εκείνα που βρίσκονται στους ωκεανούς, εκεί όπου γεννήθηκε η ζωή. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να χησιμοποιηθούν με πολλούς και διαφορετικούς ευεργετικούς τρόπους. Χρησιμοοιώντας κρυσταλλικό χονδρό αλάτι Ιμαλαΐων, η «Βασική» συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

Οι ιδιότητες του χονδρού κρυσταλλκού αλατιού είναι αυτές που το καθιστούν εξαιρετικά ευρείας χρήσεως. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και συνταγές για την παρασκευή της «Βασικής» και ορισμένες από τις χρήσεις της είναι:

• Αναζωογονητικό ρόφημα - κάθε ημέρα
• Καθαριστικό ποδόλουτρο – κάθε εβδομάδα
• Καθαριστικό προσώπου - κάθε ημέρα
• Εισπνοές (ζεστό)
• Ρινικός καθαρισμός - κάθε ημέρα
• Κολπικό ντούς
• Καθαρισμός δοντιών και ούλων – κάθε ημέρα

Τα προϊόντα από Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων της ΑquaSource έρχονται στα χέρια σας με μεθόδους και για χρήσεις που οι άνθρωποι έχουν ανακαλύψει αιώνες πρίν.

Βασικά Πλεονεκτήματα
• Εξάγεται και πλένεται με τα χέρια, δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα – στεγνώνει στον ήλιο – 100% Αγνό Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων.
• Δεν περιέχει καμμία πρόσθετη ουσία οιουδήποτε είδους.
• Η υψηλότερη περιεκτικότητα παγκοσμίως σε στοιχεία – περιέχει 84 μέταλλα.
• Χρήση σε αναζωογονητικά λουτρά, για την φροντίδα του δέρματος, ως ρόφημα και στο μαγείρεμα.
• Το Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένας συσσωρευτής ηλιακής ενέργειας και ιονισμένων μετάλλων έτοιμων να απελευθερωθούν με την προσθήκη νερού.

Για μαγείρεμα και επιτραπέζιο:
• Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων – Λεπτό 200γρ – Σέϊκερ
• Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων – Λεπτό 250γρ - πακέτο ανταλλακτικό για ξαναγέμισμα του Σέϊκερ
• Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων – Χονδρό 250 γρ – πακέτο ανταλλακτικό για μύλους κοπής

Αλάτι σε φυσικά κυβάκια
Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων σε κυβάκια 250 γρ. Το αλάτι σε κυβάκια είναι μία πολύ ευκολόχρηση μορφή με την οποία μπορείτε να παρασκευάσετε την δική σας «Βασική» συνταγή.

Για το Μπάνιο και το Δέρμα:
Κρυσταλλικό Αλάτι Ιμαλαΐων για το μπάνιο 1.600 γρ.
Χαρίζει έναν δυνατό καθαρισμό και αναζωογόνηση στο σώμα και την ψυχή. Χρησιμοποιήστε το σε ζεστό μπάνιο για να απομακρύνετε την καθημερινή κόπωση και πόνουςαπό τους μύς και τις αρθρώσεις. 
... 3xsalt_www.house-of-light_2_400 

Αλάτι Ιμαλαΐων - Το Άλας!

Αγαπητοί φίλοι,

τα δύο πιο σημαντικά «πράγματα» που υπάρχουν και επηρεάζουν το φυσικό σώμα του ανθρώπου είναι 

Νερό & Αλάτι.

Σε αυτό το μικρό ταξίδι που θα κάνουμε στον κόσμο του αλατιού, θα δείτε γιατί το άλας θεωρείτο ο λευκός χρυσός και για πολλούς αιώνες σε πολλές περιοχές του πλανήτη είχε ύψιστη σημασία. Το άλας χρησιμοποιούταν και ως μέσο ανταλλαγής (αντί του χρήματος) και συχνά οι πληρωμές γίνονταν με άλας!  Και ο Μέγας Αλέξανδρος κατά τις εκστρατείες του στην Ανατολή πλήρωνε τους στρατιώτες του πολλές φορές με άλας.
Αυτό το λευκό, λευκό-ροζ και λευκό-σομόν υλικό, θεωρείτο ιδιαίτερα πολύτιμο και είχε μεγάλη σημασία για πολλούς αιώνες. 

Γιατί;

Για να μη σας κουράσω με επιστημονικές ορολογίες και λεπτομέρειες, θα αναφέρω μόνο λίγες αλλά βασικές πληροφορίες σχετικά με την αξία του άλατος και γιατί αυτό θεωρείται, από όσους γνωρίζουν κι έχουν μάτια να δουν και αυτιά να ακούσουν, το πιο πολύτιμο υλικό (μαζί με το νερό) σε αυτό τον πλανήτη.

Πρώτα απ’ όλα ας δούμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ και ΤΙ ΔΕΝ είναι αλάτι:

Αναφέρεται πως το φυσικό αλάτι αποτελείται από συνολικά 84 στοιχεία, ναι, μάλιστα τόσα πολλά! Το μεγαλύτερο μέρος (ποσοτικά) πιάνουν τα δύο γνωστά στοιχεία Χλώριο και Νάτριο που ενώνονται ως χλωριούχο νάτριο και αποτελούν τα 97-99,5% του άλατος. Τα υπόλοιπα 82 στοιχεία μοιράζονται και αποτελούν μόλις το 0,5-3% της ποσότητας. Οι χημικές αναλύσεις μπορούν να ανιχνεύσουν στοιχεία μόνο μέχρι συγκεκριμένο ποσοστό και συνήθως εντοπίζονται μέχρι 12 στοιχεία στις ποσοτικές αναλύσεις άλατος. Έτσι αυτή η συνύπαρξη των 84 στοιχείων δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά, που μάλλον οφείλεται στην ανεπάρκεια κατάλληλων μεθόδων ανίχνευσης. 

Όπως είναι γνωστό, σε όσους έχουν γνώσεις στο πώς είναι δομημένα και λειτουργούν τα πράγματα στον κόσμο, η φύση, η Μητέρα Γαία και ο Θεός δε δημιουργούν στην τύχη και όλα όσα εμφανίζονται με φυσικό ρυθμό και τρόπο, έχουν μέσα τους κρυμμένη τη σοφία του σύμπαντος και του Θεού.

Έτσι φαίνεται πως και το άλας έχει μέσα του μια κρυμμένη σοφία η οποία γίνεται αντιληπτή όταν εξετάσουμε τα στοιχεία του αλατιού σε σχέση με εκείνα που βρίσκουμε στον άνθρωπο, κάτι που θα εξηγήσει και την ανώτατη αξία του (αληθινού) αλατιού για τον άνθρωπο.

Αναφέρονται λοιπόν 84 στοιχεία για το άλας και αναφέρονται επίσης 84 στοιχεία που βρίσκουμε στον άνθρωπο!

Λέγεται πως τα ίδια 84 στοιχεία που αποτελούν το άλας (της γης, της ζωής, όπως ονομάζεται δικαίως) βρίσκονται και στον ίδιο τον άνθρωπο!

Αυτός είναι και ο λόγος ΓΙΑΤΙ το άλας είναι τόσο πολύτιμο και πραγματικά ζωτικής σημασίας.

Το πρόβλημα που προέκυψε, με τις εύστοχες επιλογές κάποιων, ξεκίνησε όταν το άλας (με την απόλυτη γνώση τους!) έγινε αντικείμενο πειραματισμού και αλλοίωσης, κάτι που επιτεύχθηκε τέλεια με τη μέθοδο του ραφιναρίσματος. Αυτό, ενώ έδινε την ψεύτικη υπόσχεση στους ανθρώπους ενός καλύτερου, πιο καθαρού και σύγχρονου προϊόντος,κατέληξε σε μία από τις χειρότερες αιτίες ασθενειών στον κόσμο, από τις οποίες με το σύγχρονο τρόπο ζωής έχουν προσβληθεί σχεδόν όλοι οι άνθρωποι, όλων των λαών!

Γιατί ! ; !

Ο Θεός, ή εάν δε σας αρέσει ο όρος αυτός, η Φύση, δε σπαταλάει τις δυνάμεις της και δεν κάνει άσκοπες και ασυντόνιστες κινήσεις. 

Έτσι τα 82 στοιχεία που αφαιρούνται

με το ραφινάρισμα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΑΣ!

Το άλας είναι άλας, μόνο όταν αποτελείται από 84 στοιχεία και όχι από μόνο 2 στοιχεία, συν διάφορα συνθετικά χημικά που προστίθενται στη συνέχεια και τα οποία αποτελούν αιτία για μπλοκαρίσματα σε διάφορα σημεία του σώματος και ιδιαίτερα στον εγκέφαλο του ανθρώπου.

Μπορεί να σας ακούγεται αδύνατο κι εντελώς απίστευτο και όμως, η αλήθεια συχνά δεν είναι αποδεκτή και επιθυμητή από τους ανθρώπους. Εδώ μπαίνει ξανά και πάλι το λεγόμενο αρνητικό εγώ του ανθρώπου στο προσκήνιο, το οποίο ελέγχει την προσωπικότητα και την κάνει να μη θέλει ποτέ να κάνει (ή να έχει κάνει) λάθη σε σκέψη, αντίληψη, λόγο και πράξη! 

Έτσι μήπως κι εσείς (;) προτιμάτε να απορρίψετε, χωρίς περαιτέρω μελέτη τα όσα μόλις διαβάσατε, για να μην αποδεχτείτε μια λάθος σκέψη, αντίληψη, πεποίθηση, πίστη κλπ.;

Αγαπητοί φίλοι, το σημερινό ψεύτικο αλάτι που πωλείται παντού και καταναλώνεται από σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα, στην καλύτερη περίπτωση χρησιμεύει για να ξεπαγώσετε τον επόμενο χειμώνα το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι σας, αλλά δεν έχει καμιά δουλειά στην κουζίνα σας!

Δυστυχώς και σε αυτόν τον τομέα που αφορά άμεσα στην ευεξία και υγεία του ανθρώπου και της ανθρωπότητας συλλογικά, δεν υπάρχει καμία ευρύτερη ενημέρωση του κόσμου... Γιατί άραγε;

Αγαπητοί φίλοι, ναι, πετάξτε όλα τα ψεύτικα αλάτια που στην κυριολεξία είναι τοξικά για τον άνθρωπο και ευθύνονται μεταξύ άλλων για 

- υπέρταση, 
- αρτηριοσκλήρωση, 
- επικαθίσεις στις κλειδώσεις, 
- κατακρατήσεις υγρών που έχουν άμεση σχέση με την 
- παχυσαρκία και την 
- κυτταρίτιδα, 
- εγκεφαλικές δυσλειτουργίες 
και άλλα πολλά, 

και αντικαταστήστε το με αληθινό άλας!


Κι εδώ δεν έχουμε πολλές επιλογές:

Η πρώτη είναι το κλασσικό, εντελώς ακατέργαστο αλάτι, που πωλείται χωρίς πραγματικό λόγο ιδιαίτερα ακριβά, ίσως επειδή θεωρείται κάτι πιο εναλλακτικό, πιο gourmet, κάτι που για πολλούς δικαιολογεί την εγωιστική κερδοσκοπία.

india_sea_salt_2_400


H δεύτερη είναι το ορυκτό αλάτι, από θάλασσες που έχουν κλειστεί μέσα στη γη πριν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. 
Αυτός είναι κι ο βασικός λόγος γιατί το ορυκτό άλας είναι προτιμότερο από το τωρινό θαλασσινό (μια και δεν υπάρχουν πλέον αγνές και αμόλυντες θάλασσες στον κόσμο μας).

rotes_steinsalz_detail_400Ένα από τα υψηλότερης ποιότητας και πιο αγνά αλάτια θεωρείται το αλάτι Ιμαλαΐων
 το οποίο και συνιστάται από την Αγιουρβεδική Ιατρική ως εκείνο με τις καλύτερες βιοχημικές και βιοενεργητικές ιδιότητες. Το αλάτι αυτό λίγο αυθαίρετα ονομάζεται "Ιμαλαΐων" μια και στην πραγματικότητα το 99,9% όλων των αλατιών με τίτλο Ιμαλαΐων έρχονται από το Salt Range στο βόρειο Πακιστάν όπου η οροσειρά Ίντους μπορεί να θεωρηθεί σαν πρόποδες των Ιμαλαΐων. Έτσι το Άλας Ιμαλαΐων του House of Light ονομάζεται Indusal, παραπέμποντας στην οροσειρά και την κοιλάδα του ποταμού Ίντους. 
Σημαντικό στην επιλογή του άλατος είναι να μην έχει υποστεί επεξεργασία με μη-παραδοσιακούς τρόπους και να πληρεί τους κανόνες του Codex Alimentarius. Για να κρατήσει τις ιδιότητές του πλήρως, πρέπει να δουλεύεται δια χειρός και μόνο με παραδοσιακούς μηχανικούς τρόπους, να πλένεται σε άλμη και να στεγνόνεται στον ήλιο.
Επειδή το άλας είναι τόσο σημαντικό
, και όσο περίεργο και να σας ακούγεται, αποτελεί μια ακόμα από τις προϋποθέσεις για την πρόοδο στο πνευματικό σας μονοπάτι, αποφασίσαμε στο House of Light να σας προσφέρουμε το γνήσιο άλας από τα Ιμαλάια σε λογικές τιμές, για να μη χρειάζεται να ψάχνετε ή να υποστηρίζετε κερδοσκόπους!


Σας προσφέρουμε το Άλας Ιμαλαΐων "Indusal" πουσυνιστάται από την Αγιουρβεδική Ιατρική σε:

indusal_fein_500gr_www.house-of-light.gr

- χαρτονάκι 500γρ, ψιλοτριμμένο ή χονδρό, λευκο-ρόζ

σακούλα 1000γρ, ψιλοτριμμένο ή χονδρό, λευκο-ρόζ

σακούλα 500γρ, φυσικοί κρύσταλλοι σε μεγέθοι 2-5εκ (για ανθρώπινη κατανάλωση καθώς και για ιονισμό χώρων / feng shui)

σακούλα 500γρ, φυσικοί καθαροί κρύσταλλοι (διαμάντι) σε μεγέθοι 1,5-5εκ(για ανθρώπινη κατανάλωση καθώς και για ιονισμό χώρων / feng shui) 

- σακί 25 κιλών ψιλό, χονδρό ή κρύσταλλοι 

- μορφή μικρών «βράχων» ως λάμπες, από 2 έως 12 κιλά,
για ιονισμό και ενεργοποίηση του χώρου σας και για ωραία ατμόσφαιρα και εφαρμογές feng shui

Τρόποι χρήσης & εφαρμογές του άλατος εδώ

Διάθεση επίσης σε μεγαλύτερες ποσότητες σε μεταπωλητές (π.χ. εναλλακτικούς χώρους) και μαγαζιά σε τιμές χονδρικής, επικοινωνήστε μαζί μας!

Το προϊόντα από αλάτι Ιμαλαϊων Indusal από το House of Light θα τα βρείτε απευθείας από εμάς και σε επιλεγμένα μαγαζιά και φαρμακία σε Αθήνα και επαρχία.


3xsalt_www.house-of-light_2_400


©2006-2013 αλέξανδρος pfaff -  the HOUSE of LIGHT Hellas, http://www.house-of-light.gr ♥
Μπορείτε να μοιραστείτε τα κείμενα για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς με οποιοδήποτε μέσο, εφόσον αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία προέλευσής τους
(μαζί με σύνδεσμο link). ♥


http://www.bionews.gr/2012/11/27/14-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BB/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου