18 Φεβρουαρίου 2014

Artemis Sorras "Ούτε ένας Έλληνας πολιτικός-Όλοι τους είναι Εβραϊκής καταγωγής"!!

Artemis Sorras
Artemis Sorras 

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΜΑΡΙ ΘΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΧΑΖΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΥΠΟΥΛΑ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

"Ούτε ένας Έλληνας πολιτικός-Όλοι τους είναι Εβραϊκής καταγωγής"!!

Ούτε ένας Έλληνας πολιτικός δεν κυβέρνησε την Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση . Όλοι τους είναι Εβραϊκής καταγωγής . Γι΄αυτό ρήμαξαν την Ελλάδα ! Ορκισμένοι εχθροί μας είναι!!!

Γεώργιος Παπανδρέου, ή και Γέρος της Δημοκρατίας ήταν εβραίος ;
Η Αλήθεια είναι η εξής : Προ 300-350 ετών εβραίος εκ της τότε Παλαιστίνης εγκατεστάθη εις την Ελλάδαν. Και που εγκατεστάθη ; Εις τις Κεχριές !
Απόγονος τούτου, εγκαταλείψας αργότερον τις Κεχριές Κορίνθου, αλλά και το εβραϊκόν του επώνυμον, εγκατεστάθη εις την Πόλιν των Ιωαννίνων, σημαντικόν κέντρον εβραίων και τότε και σήμερον, ως Σταυρόπουλος …
Απόγονος τούτου εγκατέλειψεν αργότερον τα Ιωάννινα και μετεκόμισεν εις την Αχαίαν, όπου και ευρέθη εις το γνωστόν Καλέντζι … Εξ απογόνου ……ονόματι Ανδρέα, όστις ήσκησεν το επάγγελμα του “παπά”, έλαβον το και εις την εποχήν ημών επώνυμον Παπανδρέου …
Η πρώτη εγκατάστασις των Παπανδρέου εις τις Κεχριές Κορίνθου φαίνεται, πως ήτο η συναισθηματική αιτία της αποκτήσεως … αγροτικής-εξοχικής οικίας εις … παρακείμενον χωρίον, το οποίον έως και σήμερον χρησιμοποιούν … Τον, δε, Γεώργιον Παπανδρέου εισήγαγεν εις τον Δημόσιον Βιον της Χώρας, ως Νομάρχην, ο έτερος εβραίος … Μπενύ Σελόν ή … Βενιζέλος Ελευθέριος.
Και ποίον ήτο το εβραϊκόν επώνυμον των Παπανδρέου ;
ήτο το Ζετκίν ή το Καψαλί … ..."Ούτε ένας Έλληνας πολιτικός-Όλοι τους είναι Εβραϊκής καταγωγής"!!

Post image for Ούτε ένας Έλληνας πολιτικός-Όλοι τους είναι Εβραϊκής καταγωγής .
Ούτε ένας Έλληνας πολιτικός δεν κυβέρνησε την Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση . Όλοι τους είναι Εβραϊκής καταγωγής . Γι΄αυτό ρήμαξαν την Ελλάδα ! Ορκισμένοι εχθροί μας είναι!!!
  Γεώργιος Παπανδρέου, ή και Γέρος της Δημοκρατίας ήταν εβραίος ;
    Η Αλήθεια είναι η εξής : Προ 300-350 ετών εβραίος εκ της τότε Παλαιστίνης εγκατεστάθη εις την Ελλάδαν. Και που εγκατεστάθη ; Εις τις Κεχριές ! 
    Απόγονος τούτου, εγκαταλείψας αργότερον τις Κεχριές Κορίνθου, αλλά και το εβραϊκόν του επώνυμον, εγκατεστάθη εις την Πόλιν των Ιωαννίνων, σημαντικόν κέντρον εβραίων και τότε και σήμερον, ως Σταυρόπουλος …
    Απόγονος τούτου εγκατέλειψεν αργότερον τα Ιωάννινα και μετεκόμισεν εις την Αχαίαν, όπου και ευρέθη εις το γνωστόν Καλέντζι … Εξ απογόνου ……ονόματι Ανδρέα, όστις ήσκησεν το επάγγελμα του “παπά”, έλαβον το και εις την εποχήν ημών επώνυμον Παπανδρέου …  
Η πρώτη εγκατάστασις των Παπανδρέου εις τις Κεχριές Κορίνθου φαίνεται, πως ήτο η συναισθηματική αιτία της αποκτήσεως … αγροτικής-εξοχικής οικίας εις … παρακείμενον χωρίον, το οποίον έως και σήμερον χρησιμοποιούν … Τον, δε, Γεώργιον Παπανδρέου εισήγαγεν εις τον Δημόσιον Βιον της Χώρας, ως Νομάρχην, ο έτερος εβραίος … Μπενύ Σελόν ή … Βενιζέλος Ελευθέριος.
 Και ποίον ήτο το εβραϊκόν επώνυμον των Παπανδρέου ; 
 ήτο το Ζετκίν ή το Καψαλί … 


 ο υιός αυτού
και ο υιός του υιού με … σηκωμένα μανίκια !

και ροδοσταυρίτης βεβαίως βεβαίως !
καταθέτει στεφάνι σε εβραϊκή γιορτή
με το εβραϊκό του καπελάκι (κιπά)

εδώ απονέμει τιμές στον μεγαλύτερο σφαγέα
των Ελλήνων , τον Κεμάλ Ατατούρκ

ο μεγάλος εθνάρχης … ο ντονμές 

και ο ανηψούλης του ο μπουλούκος …και αυτός με το καπελάκι του …
και πως του πααααααει !

και μία με καπελάκι … αμ πώς !και ο … σπουδαρχίδης στο κόλπο , τι νομίσατε … 

Είπε :”Τα εθνικά σύνορα κι ένα μέρος της εθνικής
κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης 
και της ευημερίας”


δεν λέω τιποτε γι΄αυτόν …

μπορεί να μου δώσει καμιά ευχή …από τους τότε γνωστούς άγνωστους 

ο Αλογοσκούφης σε συνεδριο της γνωστης λεσχης 

και ο Παυλόπουλος ρε παιδιά , μασόνος … 
ο Προκόπης ! Τι τον βρήκατε ρε …

Ο πολύς Αβραμόπουλος … ομιλεί σε μασονική στοά Αυτή  το δήλωσε ευθαρσώς μέσα στο 
Ελληνικό κοινοβούλιο πως είναι Εβραία .
Επίσης λέει πως τα Ελληνικά είναι ξένη γλώσσα γι αυτήν !

φήμες το θέλουν εβραϊκής καταγωγής ,απ΄την
μητέρα του εκ Κεφαλληνίας, το γένος Ραζή.

υφυπουργός Εξωτερικών Ροζάκης … 
εβραιοπουλάκι και αυτός

κούκου τζα !

πουλάκι μου … κι εσύ !Έχει τιμηθεί με το ανώτατο παράσημο «Bernando O’ Higgins» 
 που ήταν Μασόνος της Στοάς του Λονδίνου

 ο Βούγιας παιδιά … καλέ συ !

σιγά μην έλειπε το αστέρι μας απ΄την εβραϊκή παρέα μας 
Δυστυχώς , ζουν ανάμεσά μας … και δεν είναι μόνοι τους … έχουν και τα δουλικά τους … τα σκυλάκια τους ντε … τους γνωστούς εβραιόδουλους , φιλοχρήματους γλύφτες …


 (Από εδώ τα παρακάτω στοιχεία ) Φυσικά δεν λείπουν οι εβραίοι και οι εβραιόφιλοι και από τα υπόλοιπα κόμματα, με προεξάρχουσα τη Νέα Δημοκρατία. Εκτός από τον πρώην πρόεδρό της Μ. ‘Εβερτ, οι σχέσεις του οποίου με το εβραϊκό στοιχείο είναι κάτι περισσότερο από δεδομένες, (πανταχού παρών σε όλα τα εβραϊκά μνημόσυνα, κατελθών ως υποψήφιος δήμαρχος το 1986 με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή», στο ψηφοδέλτιο του οποίου υπήρχαν και εβραίοι, (Ααρών, Σαμπεθάι κ.ά.), στο κόμμα του υπάρχουν ουκ ολίγοι εβραίοι και εβραιόδουλοι.


 Κατ’ αρχήν διακρίνεται ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αποστολάτος, φανατικός υμνητής των εβραίων, πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και εκδότης του περιοδικού «Ελληνο-ισραηλινά Νέα».


 Ακολουθεί ο εβραιόφιλος Ν. Μάρτης, πρώην υπουργός και βουλευτής, ο οποίος προ ετών κυκλοφόρησε το βιβλίο «Η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας», δια του οποίου «προσπαθεί» να αποδείξει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας …; επικαλούμενος τις μαρτυρίες της Παλαιάς Διαθήκης. Δηλαδή, αναθέτει στους εβραίους ούτε λίγο ούτε πολύ, να αποφανθούν αν η Μακεδονία είναι Ελληνική. Το βιβλίο του Μάρτη για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας με εβραϊκό πιστοποιητικό, έχει προβληθεί κατά κόρον από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και τα εβραϊκά Xρονικά, καθόλου βέβαια τυχαία …;


 Ο Ι. Παλαιοκρασάς, τυγχάνει εκ των φίλων του ΚΙΣ και είναι πρωτοπόρος σε όλα τα εβραϊκά «μνημόσυνα». Ακολουθεί ο Ι. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επίσης πρωτοστατεί σε όλα τα μνημόσυνα ανά την Ελλάδα, για το «ολοκαύτωμα». Ως υπουργός Εθνικής Αμύνης συνήλθε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία «Τζένεραλ Νταϊνάμικς» (General Dynamics) για την αγορά 40 αεροσκαφών F-16. Για την εξεύρεση ωστόσο των αναγκαίων κονδυλίων, κατέφυγε στην εβραϊκή εταιρεία «Σόλομον Μπράδερς» (Solomon Brothers) η οποία μάλιστα διαδραμάτισε και εγγυητικό ρόλο στην συμφωνία, φυσικά με το αζημίωτο. Κατά το 1993, ο Βαρβιτσιώτης με τον τότε υφιστάμενό του Ι. Σταθόπουλο, είχαν επιδοθεί, ματαίως βέβαια, σε …; έρευνες για την «ανακάλυψη» της ανύπαρκτης εβραϊκής ταξιαρχίας, η οποία δήθεν είχε πολεμήσει κατά την περίοδο 1940-41 στην Ελλάδα και …; θυσιάσθηκε για τον Ελληνισμό!


 Ο Αν. Ανδριανόπουλος, συγκαταλέγεται στους ένθερμους νεοταξίτες και υποστηρικτές του Ισραήλ. Λάτρης των εβραϊκών κιμπούτς, προφανώς εθιζόμενος στην εβραϊκή νοοτροπία περί εργασίας, πραγματοποιεί συχνά επισκέψεις στο Ισραήλ και εκφράζει φιλοσιωνιστικές απόψεις.


 Η Κέλλυ Μπουρδάρα, κατά τη θητεία της στο Υπουργείο Πολιτισμού, είχε δαπανήσει αρκετά κονδύλια για την προβολή εβραϊκών έργων τέχνης και θεμάτων της Παλαιάς Διαθήκης στην Εθνική Πινακοθήκη, αποσπώντας επαινετικά σχόλια από το εσωτερικό έντυπο των εβραίων «Τα Νέα μας» (1-10-1993).


 Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήμαρχος Αθηναίων και πρώην πρόεδρος του Κ.Ε.Π., έχει αναφερθεί σε πολλά δημοσιεύματα και έχει καταγγελθεί, χωρίς ωστόσο να διαψευσθεί, ότι ενισχύεται από εβραϊκές πηγές με εξουσιαστικές προοπτικές. Κατά την διεκδίκηση του βουλευτικού αξιώματος, αυτοπροβαλλόταν ως «Εκπρόσωπος μίας Νέας Εποχής», ισχυρισμός ο οποίος καθιστά αρκετά σαφή τον υπαινιγμό του. Από το 1990 υπηρετούσε στο διπλωματικό γραφείο του Κ. Μητσοτάκη, από το οποίο κατέβαλλε «άοκνες» προσπάθειες για την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ. Παρεμπιπτόντως, είναι μήπως τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη διπλωματική ενέργεια της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας μόλις ανήλθε στην εξουσία το 1990, ήταν η αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ;


 Οι Αθανάσιος Τσαλδάρης, Αριστ. Παυλίδης, Γ. Παναγιωτόπουλος και Θ. Σοφούλης, άπαντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασαν κατά το παρελθόν, εντός και εκτός βουλής, απροκάλυπτα φιλεβραϊκές θέσεις. Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση των Πεσματζόγλου και Πλυτά.


 Η Φ. Πάλλη Πετραλιά, διατηρεί άριστες σχέσεις με τους εβραίους, τόσο μάλιστα ώστε να αποτίει φόρο τιμής στην επτάφωτο λυχνία, στεκόμενη σε στάση προσοχής και θέτοντας το χέρι στην καρδιά… Φημολογείται δε ότι στην κατοικία της επήλθε η σύμπραξη-συναλλαγή των εβραίων επιχειρηματιών των ΗΠΑ με τους Αχέπανς, μία σχέση καθυποταγής των ελληνικών επιχειρηματιών των ΗΠΑ στο σιωνιστικό λόμπυ.


 Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κοσμόπουλος, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, διατηρούσε άριστες σχέσεις με το τοπικό εβραϊκό στοιχείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοσμόπουλος αρεσκόταν στο να εκφωνεί λόγους σε εβραϊκές συναγωγές και σε συναφείς χώρους. ‘Αλλωστε κυκλοφορεί ευρέως η φήμη ότι ο Κοσμόπουλος, στα πλαίσια της αναδείξεως της Θεσσαλονίκης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, εξασφάλισε για την προβολή των δραστηριοτήτων της εβραϊκής κοινότητας σημαντικά κονδύλια.


 Απροκάλυπτα φιλική προς τον εβραιοσιωνισμό στάση, τήρησε και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής. Επί της περιόδου της πρωθυπουργικής παντοδυναμίας του στη Ν.Δ. (1974-1980) ζωτικής σημασίας εθνικοί και κρατικοί φορείς είχαν αλωθεί από τους εβραίους. Ενδεικτικά αναφέρουμε (από το βιβλίο του Ι. Φουράκη «Ελληνισμός – Εβραιοσιωνισμός» σελ. 361) ότι στο Υπουργείο Εξωτερικών δέσποζε ο Μάριος Καμχής, στο Υπουργείο Παιδείας ο Αλέν Γιοβάνοβιτς, στον τομέα της Πολεμικής Βιομηχανίας ο Σαμπί Σαμπετάϊ, στην ΔΕΗ ο Ραφαήλ Μωϋσής και ο Ισαάκ Λεβή, στον ΟΣΕ ο Σαμουήλ Κοέν, στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα η Μαρία Ρεζάν, η Μπιάνκα Κοέν και ο Ζακ Μεναχέμ, στον ΟΤΕ ο Αβραάμ Μόρδος, ο Η. Μόρδος, ο Χαϊμ Καπέτας, ο Β. Αλπαλάς. Στην Τράπεζα Ελλάδος κυριαρχούσαν ο Μ. Λεβί, ο Χαϊμ Κοέν, ο Α. Κοέν, ο Π. Μπενουζίλιο, ενώ στους πανεπιστημιακούς χώρους αλώνιζαν ο Αζαρίας Χαναάν, Β. Ακαλάη, Η. Κρίσηπης, Χ. Περέζ, Χ. Ροζενστάιν.


 Ο Θεόδωρος Κασσίμης, κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΕΟΤ, έθεσε σε κυκλοφορία ένα ανεπίτρεπτο φυλλάδιο για τα ανύπαρκτα… εβραϊκά αξιοθέατα στην Ελλάδα. Φημολογείται ότι η σύζυγός του είναι εβραϊκής καταγωγής, κατά την περίοδο δε της δραστηριοποιήσεώς του εντός του ΕΟΤ, πολλοί εβραίοι προωθήθηκαν ως ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων. Χαρακτηριστική περίπτωση επ’ αυτού προώθηση του Δαυίδ Γκολφάιντ στο ξενοδοχείο «Αστέρας» της Βουλιαγμένης.


 Στενές σχέσεις με τους ιουδαίους, έχει όμως και η πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού. Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς σχέσεις με την οικογένεια Ιουδερού, το γένος Μολώχ, όμως οι σχέσεις της με το εβραϊκό στοιχείο είναι κάτι παραπάνω από φιλικές…


 Όσα επ’ αυτού παρατίθενται είναι εντελώς ενδεικτικά. Υφίστανται πολλά παράκεντρα αποφάσεων, δρώντα τόσο εντός του πολιτικού παρασκηνίου όσο και εκτός των μέσων μαζικής αποχαυνώσεως, τα οποία ελέγχονται από τον διεθνή σιωνισμό.


 Πρέπει δε να τονίσουμε ότι όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα αποτίουν φόρο τιμής στο «ολοκαύτωμα» και εγκωμιάζουν διαρκώς τους εβραίους. Προκαλεί βεβαίως εντύπωση το γεγονός ότι ουδείς αναφέρεται στις θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων άλλων λαών, ουδείς μνημονεύει τις εκατόμβες των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρά μόνο γίνεται αποκλειστική μνεία στους εβραίους. Χαρακτηριστικό δείγμα επ’ αυτού, είναι οι «γονυκλισίες» των πολιτικών, επ’ ευκαιρία των διαφόρων τελετών τις οποίες διοργανώνουν διαρκώς οι εβραίοι για το «ολοκαύτωμα», τελετές, η παρουσία στις οποίες έχει χαρακτήρα «νομιμοφροσύνης» και πίστεως στα κελεύσματα του Ισραήλ.


 Στα πλαίσια σχετικής εκδηλώσεως την οποία διοργάνωσαν οι εβραίοι στις 27 Μαρτίου 1996 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, προκειμένου να εορτάσουν τα 50 χρόνια από την ανασυγκρότηση του εν Ελλάδι εβραϊσμού, παρέστη το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, σε ένδειξη προσηλώσεως στο εβραϊκό στοιχείο. Το κυρίαρχο στοιχείο σε αυτή την εκδήλωση, όπως και όλες τις συναφείς, ήταν ότι το σύνολο των ομιλητών, προερχομένων από τον κοινοβουλευτικό χώρο, έπλεξαν το εγκώμιο των εβραίων κατά κόρον, επιχειρώντας να τους παρουσιάσουν μάλιστα και ως σημαντικούς παράγοντες για την ελληνική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.


 Ανάμεσα σε εκείνους που περιφέρονται όπου γίνονται εβραϊκές εορτές και «μνημόσυνα» είναι οι ακόλουθοι: Ιωάννα Τσάτσου, Απόστολος Κακλαμάνης, Μιλτιάδης ‘Εβερτ, Παυσανίας Ζακολίκος, Παναγιώτης Σγουρίδης, Γ. Αναστασόπουλος, Γεώργιος Παπανδρέου, Γεώργιος Ράλλης, Κώστας Μητσοτάκης, Ιωάννης Γρίβας, Γεράσιμος Αρσένης, Σταύρος Μπένος, Κώστας Γείτονας, Γιώργος Ρωμαίος, Γιώργος Πασχαλίδης, Ιωάννης Πεσματζόγλου, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Β. Μποτόπουλος, Στέφανος Στεφανόπουλος, Νίκος Κωνταντόπουλος, Βασίλης Κόκκινος, Θεόδωρος Κασσίμης, Νίκος Γκελεστάθης, Επαμ. Ζαφειρόπουλος, Σωτήρης Κούβελας, Γρηγόρης Φαράκος, Γρηγόρης Γιάνναρος, Ευαγγ. Κουλουμπής, Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, Αντώνης Λιβάνης, Ι. Κεφαλογιάννης, Μ. Γιαννάκου Κουτσίκου, Δημ. Δημοσθενόπουλος, Στεφ. Μάνος, Αγγ. Μπρατάκος, Β. Μαγγίνας, Γερ. Αποστολάτος, Γ.Α. Μαγγάκης, Δ. Σιούφας, Μιχ. Παπαγιαννάκης, Β. Τσουδερού, Θ. Πάγκαλος και πολλοί άλλοι (Περιοδικό «Χρονικά» – Οργανο Κ.Ι.Σ. τεύχος Ιούλιος – Αύγουστος 1996).


 Φυσικά δεν έλειψαν και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδας (Επίσκοπος Μελίτων, Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, Έξαρχος Ειρηναίος), στρατιωτικοί, πανεπιστημιακοί καθηγητές και δημοσιογράφοι.


 Φυσικά, πέραν αυτών, υπάρχουν πολλοί ακόμη φιλοεβραίοι και σιωνιστές, οι οποίοι αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά ενισχύουν με τη στάση τους και τις πράξεις τους τον διεθνή σιωνισμό.


 Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ MOSSAD ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 Πολλά φημολογούνται για την δράση, συχνά ανεξέλεγκτη, των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στον Ελλαδικό χώρο.


 Σχετικά πρόσφατα είχε αναφερθεί από τον Ελλαδικό τύπο, το γεγονός ότι ‘Ελληνες αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, και όχι μόνο, θα εκπαιδευθούν από στελέχη της MOSSAD. Το γεγονός αυτό σε συσχετισμό με όσα κατά καιρούς έχουν ακουσθεί ή γραφεί, άνευ διαψεύσεως, μας υποχρεώνει να διατυπώσουμε κάποια καίρια ερωτήματα.


 Αληθεύει ότι εντός των γραφείων της κεντρικής διοικήσεως της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) συστεγάζεται κλιμάκιο της ΣΙΑ και της ΜΟΣΑΝΤ, το οποίο μάλιστα τελευταίο χρησιμοποιεί και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΕΥΠ;


 Αληθεύει ότι η δόμηση της άλλοτε ΚΥΠ και νυν ΕΥΠ έχει γίνει από ισραηλινούς πράκτορες;


 Αληθεύει ότι υπάρχουν αξιωματούχοι και στελέχη της ΕΥΠ τα οποία συγχρόνως εργάζονται και για ξένες μυστικές υπηρεσίες, ιδίως για την ΜΟΣΑΝΤ;


 Πώς εξηγείται το γεγονός ότι η ΜΟΣΑΝΤ αναλαμβάνει επισήμως τη φύλαξη υψηλών προσώπων και υπουργικών παραγόντων, εντός της Ελλάδος, υποκαθιστώντας τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως συνέβη στη σύνοδο των υπουργών Δημοσίας Τάξεως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η οποία συνήλθε την ‘Ανοιξη του 1994 στην Κέρκυρα και όχι μόνο;


 Πώς ερμηνεύεται η διαπίστωση ότι ΜΟΣΑΝΤ και ΣΙΑ οργώνουν την ελλαδική επικράτεια ανενόχλητες, όταν μάλιστα είχε ανακαλυφθεί στα Πατήσια διαμέρισμα αμερικανών πρακτόρων με περούκες και άλλα σύνεργα, το 1993, συγκαλύφθηκε η υπόθεση (βλ. και διασυνδέσεις με την υπόθεση της 17 Νοέμβρη); Ποιος στ’ αλήθεια ελέγχει τη χώρα;


 Εξ’ άλλου, καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι το 1993 το Αμερικανικό Κογκρέσο απέρριψε την τοποθέτηση του Μάικ Χάπεριν ως Υφυπουργού Αμύνης των ΗΠΑ, κατηγορώντας τον για διασυνδέσεις με διεθνή δίκτυα τρομοκρατίας, τα πλοκάμια των οποίων έφθαναν στην Ευρώπη. Μία λεπτομέρεια: Ο Χάλπεριν είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του εβραίου σιωνιστή Χένρι Κίσσιγκερ …;


Μία είναι η λύση : Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους 


Πηγή άρθρου. ΜΑΚΕΔΩΝ.


Σχόλιο ιστού: Μήπως δεν, είναι , αλήθεια όλα αυτά; 


ΑΛΗΘΕΙΑ !


Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους 


ΠΩΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;
Η ΤΥΦΛΗ ΥΠΑΚΟΗ!!! Μπενέ Μπερίτ !ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ" Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ & ΕΛΛΑΔΑ ..BILDER.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ! Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 450 ΟΝΟΜΑΤΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ΜΑΣΟΝΩΝ !


(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν (http://www.kalami.net/2005/ellada/bild_03020198.html#2004)) 
ΠΗΓΉ: http://elladatora.org/%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82/

Μπίλντερμπεργκ και οι “Ελληνες της μυστικής Λέσχης
http://www.kalami.net/2005/ellada/bild_03020198.html
BILDERBERG MEETINGS
Rottach-Egern, Germany
5-8 May 2005LIST OF PARTICIPANTSHonorary Chairman
B, Davignon, Etienne, Vice Chairman, Suez-Tractebel
Honorary Secretary General
GB, Taylor, J. Martin, International Advisor, Goldman Sachs International
NL, Aartsen, Jozias J. van, Parliamentary Leader, Liberal Party (VVD)
PNA, Abu-Amr, Ziad, Member of the Palestinian Legislative Council; President of the Palestinian Council on Foreign Relations; Professor of Political Science, Birzeit University
D, Ackermann, Josef, Chairman, Group Executive Committee. Deutsche Bank AG
INT, Almunia Amann, Joaquin, Commissioner, European Commission
GR, Alogoskoufis, George, Minister of Economy and Finance
TR, Babacan, Ali, Minister of Economic Affairs
P, Balsemão, Francisco Pinto, Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime Minister
INT, Barroso. José M. Durão, President, European Commission
S, Belfrage, Erik, Senior Vice President, SEB
I, Bernabè, Franco, Vice Chairman, Rothschild Europe
F, Beytout, Nicolas, Editor-in-Chief, Le Figaro
A, Bronner, Oscar, Publisher and Editor, Der Standard
GB, Browne, John, Group Chief Executive, BP plc
D, Burda, Hubert, Chairman of the Board of Management, Hubert Burda Media
IRL, Byrne, David, WHO Special Envoy on Global Cornmunicable Diseases; Former Commissioner, European Commission
F, Camus, Philippe, CEO, EADS
F, Castries, Henri de Chairman of the Board, AXA
E, Cebrián. Juan Luis, CEO, PRISA
USA, Collins, Timothy C., Senior Managing Director and CEO, Ripplewood Holdings, LLC
F, Collomb, Bertrand, Chairman, Lafarge
CH, Couchepin, Pascal, Head, Department of Home Affairs
GR, David, George A., Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
F, Delpech, Thérèse, Director for Strategic Affairs, Atomic Energy Commission
GR, Diamantopoulou, Anna, Member of Parliament
NL, Docters van Leeuwen, Arthur W.H., Chairman of the Executive Board, Netherlands Authority for the Financial Markets
USA, Donilon, Thomas E., Partner, O’Melveny & Myers
D, Döpfner, Mathias, CEO, Axel Springer AG
DK, Eldrup, Anders, President, DONG A/S
I, Elkann, John, Vice Chairman, Fiat S.p.A.
USA, Feldstein, Martin S, President and CEO, National Bureau of Economic Research
USA, Ford, Jr., William C., Chairman and CEO, Ford Motor Company
USA, Geithner, Timothy F., President, Federal Reserve Bank of New York
TR, Gencer, Imregul, Member of the Board, Global Investment Holding
ISR, Gilady, Eival, Strategic Advisor to Prime Minister Sharon
IRL, Gleeson, Dermot, Chairman, AIB Group
USA, Graham, Donald E., Chairman and CEO, The Washington Post Company
N, Grydeland, Bjørn T., Ambassador to the EU
P, Guterres, António, Former Prime Minister; President, Socialist International
USA, Haass, Richard N., President, Council on Foreign Relations
NL, Halberstadt, Victor, Professor of Economics, Leiden University
B,  Hansen, Jean-Pierre, CEO, Suez-Tractebel S.A.
A, Haselsteiner, Hans Peter, CEO, Bauholding Strabag SE (Societas Europea)
DK, Hedegaard, Connie, Minister for the Environment
USA, Holbrooke, Richard C., Vice Chairman, Perseus
INT, Hoop Scheffer, Jaap G. de Secretary General, NATO
USA, Hubbard, Allan B., Assistant to the President for Economic Policy and Director of the National Economic Council
B, Huyghebaert, Jan, Chairman of the Board of Directors, KBC Group
USA, Johnson, James A., Vice Chairman, Perseus LLC
INT, Jones, James L., Supreme Allied Commander Euope, SHAPE
USA, Jordan, Jr.,Vernon E., Senior Managing Director, Lazard Frères & Co. LLC
USA, Keane, John M., President, GSI, LLC; General, US Army, Retired
GB, Kerr, John, Director, Shell, Rio Tinto, Scottish Americal Investment Trust
USA, Kissinger, Henry A., Chairman, Kissinger Associates, Inc.
D, Kleinfeld, Klaus, President and CEO, Siemens AG
TR, Koç, Mustafa V., Chairman, Koç Holding A.S.
D, Kopper, Hilmar, Chairman of the Supervisory Board, DaimlerChrysler AG
F, Kouchner, Bernard, Director, "Santé et développement", CNAM
USA, Kravis, Henry R., Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
USA, Kravis, Marie-Josée, Senior Fellow, Hudson Institute, Inc.
INT, Kroes, Neelie, Commissioner, European Commission
CH, Kudelski, André, Chairman of the Board and CEO, Kudelski Group
F, Lamy, Pascal, President, Notre Europe; Former Commissioner, European Commission
USA, Ledeen, Michael A., American Enterprise Institute
FIN, Liikanen, Erkki, Govemor and Chairman of the Board, Bank of Finland
N, Lundestad, Geir, Director, Norwegian Nobel Institute; Secretary, Norwegian Nobel Committee
USA, Luti, William J., Deputy Under Secretary of Defense for Near Eastern and South Asian Affairs
DK, Lykketoft, Mogens, Chairman, Social Democratic Party
CDN, Manji, Irshad, Author/Founder of "Project Ijtihad”
USA, Mathews, Jessica T., President, Carnegie Endowment for International Peace
CDN, Mau, Bruce, Bruce Mau Design
CDN, McKenna, Frank, Ambasssador to the US
USA, Medish, Mark C., Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP
USA, Mehlman,  Kenneth B., Chairman, Republican National Committee
D, Merkel, Angela, Chairman, CDU; Chairman CDU/CSU-Fraction
SVK, Miklos, Ivan, Deputy Prime Minister and Minister of Finance
F, Montbrial, Thierry de, President, French Institute of International Relations (IFRI)
INT, Monti, Mario, President, Bocconi University; Former Commissioner for Competition, European Commission
CDN, Munroe-Blum, Heather, Principal and Vice Chancellor, McGill University
N, Myklebust, Egil, Chairman of the Board of Directors, SAS
D, Nass, Matthias, Deputy Editor, Die Zeit
RUS, Nemirovskaya, Elena, Founder and Director, Moscow School of Political Studies
NL, Netherlands, H.M. tihe Queen of The
PL, Olechowski, Andrzej, Leader Civic Platform
FIN, Ollila, Jorma, Chairman of the Board and CEO, Nokia Corporation
INT, Padoa-Schioppa, Tommaso, Member of the Executive Board, European Central Bank
E, Palacio, Loyola de, President, Council on Foreign Relations, Partido Popular
GR, Papandreou, George A., President, Panhellenic Socialist Movement (PASOK)
USA, Pearl, Frank H., Chairman and CEO, Perseus, LLC
USA, Pearlstine, Norman, Editor-in-Chief, Time Inc.
FIN, Pentikäinen, Mikael, President, Sanoma Corporation
USA, Perle, Richard N., Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research
D, Pflüger, Friedbert, Member of Parliament, CDU/CSU Fraktion
B, Philippe, H.R.H. Prince
CDN, Prichard, J. Robert S., President. Torstar Media Group and CEO, Torstar Corporation
IN'T, Rato y Figaredo, Rodrigo de, Managing Director, IMF
CDN, Reisman, Heather, President and CEO, Indigo Books & Music Inc.
USA, Rockefeller, David, Member, JP Morgan International Council
USA, Rodin, Judith, President, The Rockefeller Foundation
E, Rodriguez Inciarte, Matias, Executive Vice Chairman, Grupo Santander
USA, Ross, Dennis B., Director, The Washington Institute for Near East Policy
F, Roy, Olivier, Senior Researcher, CNRS
P, Sarmento, Nuno Morais, Former Minister of State and of Presidency; Member of Parliament
I, Scaroni, Paolo, Chief Executive Officer and Managing Director, Enel S.p.A.
D, Schily, Otto, Minister of the Interior
A, Scholten, Rudolf, Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG
D, Schrempp , Jürgen E., Chairman of the Board of Management, DaimlerChrysler A
D, Schulz, Ekkehard D., Chairman of the Executive Board, ThyssenKrupp AG
E, Sebastián Gascón, Miguel, Chief Economic Adviser to Prime Minister
ISR, Sharansky, Natan, Former Minister for Jerusalem & Diaspora Affairs
I, Siniscalco, Domenico, Minister for Economy and Finance
GB, Skidelsky, Robert, Professor of Political Economy, Warwick University
E, Spain, H.M. the Queen of
IRL, Sutherland, Peter D., Chairman, Goldman Sachs International; Chairman, BP p.l.c.
PL, Szwajcowski, Jacek, CEO, Polska Grupa Farmaceutyczna
FIN, Tiilikainen, Teija H., Director, University of Helsinki, Network for European Studies
NL, Tilmant, Michel, Chairman, ING N.V.
INT, Trichet, Jean-Claude, Governor, European Central Bank
TR, Ülsever, Cüneyt, Columnist, Hürriyet
CH, Vasella, Daniel L., Chairman and CEO, Novartis AG
NL, Veer, Jeroen van der, Chairman Committee of.Managing Directors, Royal Dutch Shell Group
USA, Vinocur, John, Senior Correspondent, International Herald Tribune
S, Wallenberg, Jacob, Chairman of the Board, Investor AB; Vice-Chairman, SEB
USA, Warner, Mark R., Governor of Virginia
GB, Weinberg, Peter, CEO, Goldman Sachs International
D, Wissmann, Matthias, Member of Parliament, CDU/CSU Fraktion
GB, Wolf, Martin H., Asscociate Editor and Economics Commentator, The Financial Times
INT/USA, Wolfensohn, James D., President, The World Bank
USA, Wolfowitz, Paul, President designate, The World Bank
USA, Zakaria, Fareed, Editor, Newsweek International
D, Zumwinkel, Klaus, Chairman of the Board of Management, Deutsche Post AG

Rapporteurs
GB, Micklethwait, R., John, United States Editor, The Economist
GB, Wooldridge, Adrian D., Foreign Correspondent, The Economist 
............................................................... ............................................

2004- Stresa,  Italy, 3-6 June 2004

AGENDA- The Conference will deal mainly with European American relations and in this context US Politics, Iraq, The Middle East., European Geopolitics, NATO, China, Economoic Problems and Energy...
PARTICIPANTS
Honorary Chairman - Davignon, Etienne -
Vice-Chairman, Suez-Tractebel

Honorary Secretary General - Taylor, Martin
- International Adviser, Goldman Sachs
International

Nationalities of participants followed by
names and partial portfolios

N - Auser, Svein - CEO, DnB NOR ASA
D - Ackermann, Josef - Chairman, Group Executive Committee, Deutsche Bank AG
I - Ambrosetti, Alfredo - Chairman, Abbrosetti Group
TR - Babacan, Ali - Minister of Economic Affairs
P - Balsemao, Francisco Pinto - Chairman and CEO, IMPRESA, SGPS, Former Prime Minister
ISR - Barnavie, Elie - Department of General History, Tel-Aviv University
I - Benedetti, Rodolfo De - CEO, CIR
I - Bernabe, Franco - Vice Chairman, Rothschild Europe
F - Beytout, Nicolas - Editor In Chief, Les Echos
INT - Bolkestein, Frits - Commissioner for the Internal Market, European Commission, former leader of Dutch right wing Liberal Party VVD.
USA - Boot, Max - Neoconservative, Council on foreign Relations, Features Editor, Wall Street Journal
CH - Borel, Daniel - Chairman, Logitech International S.A.
I - Bortoli, Ferrucio de - CEO, RCS Libri
S - Brock, Gunnar - CEO, Atlas Copco AB
GB - Browne, John - Group Chief Executive, BP plc
NL - Burgmans, Antony - Chairman, Unilever NV
F - Camus, Phillipe - CEO, European Aeronautic Defence and Space NV
I - Caracciolo, Lucio - Director, Limes Geopolitical Review
F - Castries, Henri de - Chairman, AXA Insurance
E - Cebrian, Juan Luis - CEO, PRISA (Spanish language media company), former Chairman, International Press Institute
TR - Cemal, Hasan - Senior Columnist, Milliyet Newspaper
GB - Clarke, Kenneth - Member of Parliament (Con.), Deputy Chairman, British American Tobacco
USA - Collins, Timothy C - MD and CEO, Ripplewood Holdings LLC, Yale School of Management, Trilateral Commission
USA - Corzine, Jon S. - Senator (D, New Jersey), Chairman and CEO, Goldman Sachs
CH - Couchepin, Pascal - Former Swiss President, Head of Home affairs Dept.
GR - David, George A. - Chairman, Coca-Cola Hellenic Bottling Company SA
B - Dehaene, Jean-Luc - Former Prime Minister, Mayor of Vilvoorde
TR - Dervis, Kemal - Member of Parliament, former senior World bank official
GR - Diamantopoulou, Anna - Member of Parliament, former European Commissioner for Social Affairs
USA - Donilon, Thomas L - Vice-President, Fannie Mae, Council on Foreign Relations
I - Draghi, Mario - Vice Chairman and Managing Director, Goldman Sachs
USA - Edwards, John - Senator (D. North Carolina), Democratic Presidential Candidate
DK - Eldrup, Anders - Chairman, DONG gas company (becoming privatised) A/S
DK - Federspiel, Ulrik - Ambassador to the USA
USA - Feith, Douglas J. - Undersecretary for Policy, Department of Defense
I - Galateri, Gabriele - Chairman, Mediobanca
USA - Gates, Melinda F. - Co-Founder, Gates Foundation, wife of Bill Gates
USA - Geithner, Timothy F. - President, Federal Reserve Bank of New York
I - Giavazzi, Francesco - Professor of Economics, Bocconi University; adviser, world bank and European Central bank
IRL - Gleeson, Dermot - Chairman Allied Irish Bank Group (currently being investigated for personal and corporate tax evasion)
USA - Graham, Donald E. - Chairman and CEO, Washington Post Company
USA - Haas, Richard N. - President, Council on Foreign Relations, former Director of Policy and Planning staff, State Department
NL - Halberstadt, Victor - Professor of Economics, Leiden University
B - Hansen, Jean-Pierre - Chairman, Suez Tractabel SA
S - Heikensten, Lars - Governor, Swedish Central Bank
USA - Holbrooke, Richard C - Vice Chairman, Perseus, former Director, Council on Foreign Relations, former Assistant Secretary of State
USA - Hubbard, Allen B - President E&A Industries
USA - Issacson, Walter - President and CEO, Aspen Institute
USA - Janow, Merit L. - Professor, International Economic Law and International Affairs, Columbia University, member of apellate body,
WTO

USA - Jordan, Vernon E. Senior Managing Director, Lazard Freres & Co LLC
USA - Kagan, Robert - Senior Associate, Carnegie Endowment for International Peace
GB - Kerr, John - Director, Shell, Rio Tinto and Scottish American Investment Trust, former secretary of European Constitution
Commission

USA - Kissinger Henry A. - Chairman, Kissinger Associates Inc.
TR - Koc, Mustafa V. - Chairman, Koc Holdings AS
NL - Koenders, Bert (AG) - Member of Parliament, president, Parliamentary Network of the World Bank
USA - Kovner, Bruce - Chairman Caxton Associates LLC, Chairman, American Enterprise Institute
USA - Kravis, Henry R. - Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co., acquisitions financier
USA - Kravis, Marie Josee - Senoir Fellow, Hudson Institute Inc.
FIN -  Lehtomaki, Paula - Minister of Foreigh Trade and Development
FIN - Lipponen, Paavo - Speaker of Parliament
CHN - Long, Yongtu - Secretary General, Boao forum for Asia
P - Lopes, Pedro M. Santana - Mayor of Lisbon
USA - Luti, William J. - Deputy Under Secretary of Defense for Near Eastern and South Asian Affairs
CDN - Lynch, Kevin G. - Deputy Minister, Department of Finance
USA - Mathews, Jessica T. - President, Carnegie Endowment for International War Peace
USA - McDonough, William J. - Cahirman and CEO, Public Company Accounting Oversight Board, former president, Federal Reserve
Bank of New York

CDN - McKenna, Frank - Counsel, McInnes Cooper, former premier of New Brunswick
I - Merlini, Cesare - Executive Vice Chairman, Council for the United States and Italy, Council on Foreign Relations, former director, Italian
Institute for International Affairs

F - Montbrial, Thierry de - President, French Institute of International Relations
INT - Monti, Mario - Competition/Antitrust Commissioner, European Commission
USA - Mundie, Craig J. - Chief Technical Officer, Advanced Strategies and Policies, Microsoft Corporation
N - Myklebust, Egil - Chairman, Scandinavian Airline System (SAS)
D - Naas, Matthias - Deputy Editor, Die Zeit
NL - Netherlands, Beatrix HM Queen of The - Lady Shell, nuff said
GB - Neville-Jones, Pauline - Chairman, QuinetiQ (UK privatised military research/services company), governor of the BBC, Chairman
Information Assurance Advisory Council, formar Chairman Joint Intelligence Committee, former Managing Director NatWest Markets

USA - Nooyi, Indra K. - President  and CEO, PepsiCo Inc.
PL - Olechowski, Andrzej - Leader, Civic Platform
FIN - Ollila, Jorma - Chairman, Nokia Corporation
INT - Padoa-Schioppa, Tommaso - Director, European Central Bank
CY - Pantelides, Leonidas - Ambassoador to Greece
I - Passera, Corrado - CEO, Banca Intesa SpA
USA - Perle, Richard N. - Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research, former Likud policy adviser, former
chair Defence Policy Board, former co-chairman, Hollinger Digital

B - Phillipe, HRH Prince
USA - Reed, Ralph E. - President, Century Strategies
CDN - Reisman, Heather - President and CEO, Indigo Books and Music Inc.
I - Riotta, Gianni - Editorialist, Corriere della Serra
USA - Rockefeller, David - Member JP Morgan International Council, Chairman, Council of the Americas
E - Riodriguez Inearte, Matias - Vice Chairman, Grupo Santander
USA - Ross, Dennis B - Director, The Washington Institute for Near East Policy
D - Sandschneider, Eberhard - Director, Research Institute, German Society for Foreign Policy
I - Scaroni, Paolo - CEO, Enel SpA
D - Schilly, Otto - Minister of the Interior
USA - Schnabel, Rockwell A. - Ambassador to the EU
A - Scholten, Rudolf - Director, Oesterreichische Kontrollbank AG
D - Schrempp, Jurgen E. - Chairman, DaimlerChrysler AG
E - Serra Rexach, Eduardo - Head, Real Institute Elcano
RUS - Shevtsova, Lilia - Senior Associate. Carnegie Endowment for International Peace
PL - Sikora, Slawomir - President and CEO, Citibank Handlowy
I - Siniscalo, Domenico - Director General Ministry of the Economy
P - Socrates, Jose - Member of Parliament
USA - Strmecki, Marin J. - Smith Richardson Foundation
B - Struye de Swielande, Dominique - Permanant repressentative of Belguim, NATO
IRL - Sutherland, Peter D. - Chairman, Goldman Sachs International, Chairman, BP plc
USA - Thornton, John L. - Chairman, Brookings Institution, Professor, Tsinghua University
I - Tremonti, Giulio - Minister of Economy and Finance
INT - Trichet, Jean-Claude - President, European Central Bank
I - Tronchetti Provera, Marco - Chairman and CEO, Pirelli SpA
N - Underdal, Arild - Rector, University of Oslo
CH - Vasella, Daniel L. - Chairman and CEO, Novartis AG
NL - Veer, Jeroen van der - Chairman, Committee of Managing Directors, Royal Dutch/Shell
GB - Verwaayen, Ben J. M. - CEO, British Telecom; former director, Lucent Technologies
I - Visco, Ignazio - Foriegn Affairs Manager, Banca D'Italia
INT - Vitorino, Antonio M. - Justice and Home Affairs Commissioner, European Union
INT - Vries, Gijs M. de - EU Counter Terrorism Co-ordinator
S - Wallenberg, Jacob - Chairman, SEB investments (including biotech); Chairman, W Capital Management AB
D - Weber, Jurgen - Chairman of the Supervisory Board, Deutche Lufthansa AG
GB/USA - Weinberg, Peter - CEO, Goldman Sachs International
NL - Wijers, Hans - Chairman, AkzoNobel NV
D - Wissmann, Matthias - Member of Parliament
GB - Wolf, Martin H. - Associate Editor/Economic Commentator, The Financial Times
INT/USA - Wolfenson, James D. - President, The World Bank
RUS - Yavlinsky, Grigory A. - Member of Parliament
USA - Yergin, Daniel - Chairman, Cambridge Energy Research Associates
D - Zumwinkel, Klaus - Chairman, Deutche Post Worldnet AG; Chairman, Deutche Telekom
Rapporteurs
GB - Rachman, Gideon - Brussels Correspondent, The Economist
GB - Wooldridge, Adrian D. - Foreign Correspondant, The Economist
Summary by nation
              Austria 1
              Belgium 4
              Canada 3
              Switzerland 3
              China 1
              Cyprus 1
              Germany 8
              Denmark 2
              Spain 3
              France 4
              Finland 3
              Great Britain 9
              Greece 2
              Italy 16
              International 7
              Ireland 2
              Israel 1
              Norway 3
              Netherlands 6
              Portugal 3
              Poland 2
              Russia 2
              Sweden 3
              Turkey 4
              USA 33
              Total 126
...........................................

2003 Agenda

"The conference will deal mainly with European-American relations and in this context Iraq, The Middle East after
Terrorism, Non-Proliferation, The European Convention, Economic Problems."
 

BILDERBERG MEETINGS
Versailles, France, 15-18th May 2003
LIST OF PARTICIPANTS

B - Honorary Chairman - Davignon, Etienne - Vice-Chairman, Societe Generale de Belgique
GB - Honorary Secretary General - Taylor. J Martin - Chairman WH Smith PLC; International advisor, Goldman Sachs International

F - Adler, Alexandre - Editorial counsel, Le Figaro (*)
I - Ambrosetti, Alfredo - Chairman Ambrosetti Group
TR - Babacan, Ali - Minister of Economic Affairs
GR - Bakoyannis, Dora - Mayor of Athens
GB - Balls, Edward - Chief Economic Advisor to the Treasury
P - Balsemo, Francisco Pinto - Professor of Communication Science, New University, Lisbon; Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime Minister
P - Barroso, Jos� M. Duro - Prime Minister
TR - Bayar, Mehmet A. - Deputy Chairman of DYP (True Path Party)
A - Becker, Erich - Chairman of the Managing Board and CEO, VA Technologie AG
I -  Bendetti, Rodolfo de - Managing Director CIR S.p.A.
I - Bernab�, Franco - Chairman Franco Bernabe & C. S.p.A.
F - Beytout, Nicolas - Editor-in-Chief, Les Echos
KW - Bishara, Ahmad E. - Secretary General of Kuwait's liberal National Democratic Party
CDN - Black, Conrad M. - Chairman, Telegraph Group Limited
INT - Bolkestein, Frits - Internal Markets Commissioner, European Commission
USA - Bolton, John R. - Under-Secretary of State for Arms Control and International Security
F - Bon, Michel - Honorary Chairman, France Telecom
F - Brugui�re, Jean-Louis - First Vice President, Justice Department
D - Burda, Hubert - Publisher and CEO, Hubert Burda Media Holding GmbH & Co.
F - Camus, Phillipe - CEO, European Aeronautics Defence and Space company European Aeronautics Defence and Space company (EADS)
INT - Cary, Anthony J. - Head of Christopher Patten's cabinet, EU. [Patten is European Commissioner for Enlargement]
F - Castries, Henri de - Chairman of the Board, AXA
E - Cebrin, Juan Luis - CEO, PRISA
B - Claes, Willy - Minister of State [Willy Claes is not now a Belgian Minister but former Belgian Foreign Minister and former Secretary
General of NATO 1994-1995 - now disgraced - TG]
GB - Clarke, Kenneth - Member of Parliament, [former Chancellor of the Exchequer]
USA - Collins, Timothy C. - Senior Managing Director and CEO, Ripplewood Holdings LLC
F - Collomb, Bertrand - Chairman and CEO, Lafarge
F - Cop�, Jean-Fran�ois - Secretary of State in charge of relations with Parliament; Government Spokesman
USA - Corzine, Jon S. - Senator (D, New Jersey)
S - Dahlb�ck, Claes - Chairman, Investor AB
GR - David, George A. - Chairman of the Board, Coca-Cola H.B.C. S.A.
USA - Donilon, Thomas E. - Executive Vice President, Fannie Mae
I - Draghi, Mario - Vice-Chairman and Managing Director, Goldman Sachs International
DK - Eldrup, Anders - CEO, Danish Oil and Gas Corporation
USA - Feldstein, Martin S. - President and CEO, National Bureau of Economic Research
CDN - Fell, Anthony S. - Chairman, RBC Dominion Securities Inc.
USA - Friedman, Thomas L. - Foreign Affairs Columnist, The New York Times
F - Gergorin, Jean-Luis - Executive Vice President, Strategic Coordination, European Aeronautics Defence and Space company (EADS)
USA - Gigot, Paul A. - Editorial page editor, The Wall Street Journal
F - Giscard d'Estaing, Val�ry - French President 1974-81; Chairman of the Convention on the Future of Europe
N - Gjedrem, Svein - Governor, Central Bank of Norway
IRL - Gleeson, Dermot - Chairman designate, Allied Irish Banks, p.l.c.
GB - Gould, Philip - Public Relations Adviser to Prime Minister Blair
USA - Haass, Richard N. - Director, Office of Policy Planning Staff, State Department
NL - Halberstadt, Victor - Professor of Economics, Leiden University; Former honorary Secretary General of Bilderberg Meetings
CDN - Harper, Stephen - Leader of the Opposition
USA - Hertog, Roger - Vice-Chairman, Alliance Capital Management
NL - Hoop Scheffer, Jaap G. de - Minister for Foreign Affairs
USA - Hubbard, Allan B. - President, E&A Industries
USA - Hubbard, R. Glenn - Russell L. Carson Professor of Economics and Finance, Columbia University
USA - Johnson, James A. - Vice Chairman, Perseus L.L.C.
USA - Jordan, Jr., Vernon E. - Senior Managing Director, Lazard Freres & Co. L.L.C.
CH - Kielholz, Walter B. - Former Chairman of the Board, Credit Suisse; Executive Vice Chairman of the Board of Directors, Swiss Re
GB - King, Mervyn A. - Deputy Governor, Bank of England
USA - Kissinger, Henry A. - Chairman, Kissinger Associates, Inc.; Member, Defense Policy Board; Member J.P. Morgan International Council
FIN - Kivinen, Olli - Senior Editor & Columnist, Helsingin Sanomat
NL - Kok, Wim - Former Prime Minister
D - Kopper, Hilmar - Former Chairman of the Supervisory Board, Deutsche Bank AG
USA - Kravis, Henry R. - Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
USA - Kravis, Marie-Jose� - Senior Fellow, Hudson Institute, Inc.
INT - Lamy, Pascal - Trade Commissioner, European Commission
F - Lellouche, Pierre - Vice Chairman, NATO Parliamentary Assembly
F - L�vy-Lang, Andr� - Former Chairman, Paribas
S - Lindh, Anna - Minister for Foreign Affairs
FIN - Lipponen, Paavo - Former Prime Minister; Speaker of the Parliament
DK - Lykketoft, Mogens - Chairman, Social Democrat Party
CDN - MacMillan, Margaret O. - Provost, Trinity College, University of Toronto
RUS - Margelov, Mikhail V. - Chairman, Committee for Foreign Affairs, Council of Federation
F - Montbrial, Thierry de - President, French Institute of International Relations (IFRI)
INT - Monti, Mario - Competition Commissioner, European Commission
USA - Mundie, Craig J. - Chief Technical Officer, Advanced Strategies and Policy, Microsoft Corporation
N - Myklebust, Egil - Chairman, Norsk Hydro ASA
D - Naas, Matthias - Deputy Editor, Die Zeit
NL - Netherlands, H.M. the Queen of the [Queen Beatrix - Royal Dutch Shell]
PL - Olechowski, Andrzej - Leader, Civic Platform
FIN - Ollila, Jorma - Chairman of the Board and CEO, Nokia Corporation
INT - Padoa-Schioppa, Thomasso - Member of the Executive Board, European Central Bank
I - Panara, Marco - Journalist, La Republica
I - Passera, Corrado - Managing Director, Banca IntesaBCI
USA - Perkovich, George - Vice President for Studies, Carnegie Endowment for International Peace
USA - Perle, Richard N. - Member, Defense Policy Board ; Resident Fellow, American Enterprise Institute (AEI) for Public Policy
Research; member Project for a New American Century (PNAC)
B - Philippe, H.R.H. Prince - Crown Prince of Belgium
I - Poli, Roberto - Chairman, Eni S.p.A.
F - Ranque, Denis - Chairman and CEO, Thales Aerospace and Defence
DK - Rasmussen, Anders Fogh - Prime Minister
CDN - Reisman, Heather - President and CEO, Indigo Books & Music Inc.
F - Riboud, Franck - Chairman and CEO, Danone Foods
CH - Ringier, Michael - CEO, Ringier AG
USA - Rockefeller, David - Member, J.P. Morgan International Council
P - Rodrigues, Eduardo Ferro - Leader of the Socialist Party; Member of Parliament
E - Rodriguez Inciarte, Matias - Executive Vice Chairman, Banco Santander Central Hispano
F - Roy, Olivier - Senior Researcher, CNRS
USA - Ruggie, John - Director, Center for Business and Government, Kennedy School of Government, Harvard University
NL - Ruys, Anthony - Chairman of the Board, Heineken N.V.
TR - Sanberk, �zdem - Director, Turkish Economic and Social Studies Foundation
I - Scaroni, Paolo - Managing Director, Enel S.p.A.
D - Sch�uble, Wolfgang - Deputy Parliamentary Leader, CDU/CSU Group
D - Schily, Otto - Minister of the Interior
A - Scholten, Rudolf - Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG
D - Schrempp, Jurgen E - Chairman of the Board of Management, Daimler Chrysler AG
INT - Schwab, Klaus - President, World Economic Forum
DK - Seidenfaden, Toger - Editor in Chief, Politiken
RUS - Shevtsova, Lilia - Senior Associate, Carnegie Endowment for International Peace
E - Spain, H.M. the Queen of   [King Juan Carlos  with the queen Sophia]
USA - Steinberg, James B. - Vice President and Director, Foreign Policy Studies Program, The Brookings Institution
CDN - Steyn, Mark - Journalist for various publications
IRL - Sutherland, Peter D. - Chairman and Managing Director, Goldman Sachs International; Chairman, BP Amoco
USA - Thornton, John L. - President and CEO, Goldman Sachs Group, Inc.
F - Trichet, Jean Claude - Governor, Banque de France
GR - Tsoukalis, Loukas - Professor, University of Athens; President Hellenic Foundation for European and Foreign Policy
A - Trumpel-Gugerell, Gertrude - Vice Governor, Central Bank of Austria
CH - Vasella, Daniel L. - Chairman and CEO, Novartis AG
NL - Veer, Jeroen van der - President, Royal Dutch Petroleum Company; Vice Chairman of the Committee of Managing Directors of
Royal Dutch/Shell Group of Companies
F - Villin, Philippe - Vice Chairman, Lehman Brothers Europe
NL - Vries, Klaas de - Member of Parliament (Labour); Former Minister of the Interior
FIN - Whalroos, Bj�rn - President and CEO, Sampo plc.
S - Wallenberg, Jacob - Chairman of the Board, Skandinavivska Enskilda Banken
GB - Williams, Gareth - Leader of the House of Lords
GB - Wolf, Martin H. - Associate Editor/Economics Commentator, The Financial Times
USA/INT - Wolfensohn, James D. - President, The World Bank
USA - Wolfowitz, Paul - Deputy Secretary of Defense, US Department of Defense
USA - Zakaria, Fareed - Editor, Newsweek International
USA - Zoellick, Robert - Principal Trade Adviser to the President
D - Zumwinkel, Klaus - Chairman, Deutsche Post Worldnet AG

Rapporteurs
GB - Micklethwait, R. John - United States Editor, The Economist
GB - Rachman, Gideon - Brussels Correspondent, The Economist


2002

BILDERBERG MEETINGS - Chantilly, Virginia, U.S.A 
31 May 2002 
 The 50th Bilderberg Meeting will be held in Chantilly, Virginia, U.S.A., 30 May-2 June 2002. Among other subjects the Conference will discuss Terrorism, Trade, Post Crisis Reconstruction, Middle East, Civil Liberties, US Foreign Policy, Extreme Right, World Economy, Corporate Governance. 
Approximately 120 participants from North America and Europe will attend the discussions. The meeting is private in order to encourage frank and open discussion.

Bilderberg takes its name from the hotel in Holland, where the first meeting took place in May 1954. That pioneering meeting grew out of the concern expressed by leading citizens on both sides of the Atlantic that Western Europe and North America were not working as closely as they should on common problems of critical importance. It was felt that regular, off-the-record discussions would help create a better understanding of the complex forces and major trends affecting Western nations in the difficult post war period.
The cold war has now ended. But in practically all respects there are more, not fewer, common problems - from trade to jobs, from monetary policy to investment, from ecological challenges to the task of promoting international security. It is hard to think of any major issue in either Europe or North America whose unilateral solution would not have repercussions for the other.
Thus the concept of a European-American forum has not been overtaken by time. The dialogue between these two regions is still - even increasingly - critical.

What [check out this sentence ;-)] is unique about Bilderberg as a forum is the broad cross-section of leading citizens that are assembled for nearly three days of informal and off-the-record discussion about topics of current concern especially in the fields of foreign affairs and the international economy; the strong feeling among participants that in view of the differing attitudes and experiences of the Western nations, there remains a clear need to further develop an understanding in which these concerns can be accommodated; the privacy of the meetings, which has no purpose other than to allow participants to speak their minds openly and freely.
In short, Bilderberg is a small flexible, informal and off-the-record international forum in which different viewpoints can be expressed and mutual understanding enhanced.

Bilderberg's only activity is its annual Conference. At the meetings, no resolutions are proposed, no votes taken, and no policy statements issued. Since 1954, forty-nine conferences have been held. The names of the participants are made available to the press. Participants are chosen for their experience, their knowledge, and their standing; all participants attend Bilderberg in a private and not an official capacity.
There are usually about 120 participants of whom about two-thirds come from Europe and the balance from North America. About one-third are from government and politics, and two-thirds from finance, industry, labor, education, communications.

Participants have agreed not to give interviews to the press during the meeting. In contacts with the news media after the conference it is an established rule [ref. Chatham House Rule] that no attribution should be made to individual participants of what was discussed during the meeting.
There will be no press conference. A list of participants is appended.

STRICTLY CONFIDENTIAL

BILDERBERG MEETINGS
Chantilly, Virginia, U.S.A.
30 May - 2 June 2002
FINAL LIST OF PARTICIPANTS
Honorary Chairman
Davignon, Etienne

Vice Chairman
Davignon, Etienne, Soci�t� G�n�rale de Belgique

USA  Allaire, Paul A. - Former Chairman and CEO, Xerox Corporation
CDN  Baillie, A. Charles - Chairman and CEO, TD Bank Financial Group
GB  Balls, Edward - Chief Economic Advisor to the Treasury
P  Balsemo, Francisco Pinto - Professor of Communication Science, New University, Lisbon; Chairman of IMPRESA, S.G.P.S.
F  Belot, Jean de - Editor-in-Chief, Le Figaro
USA  Bergsten, C. Fred - Director, Institute for International Economics
N  Bernander, John G. - Director General, Norwegian Broadcasting Corporation
CDN  Black, Conrad M. - Chairman, Telegraph Group Ltd.
INT  Bolkestein, Frits - Commissioner, European Commission
P  Borges, Ant?nio - Vice Chairman and Managing Director, Goldman Sachs
USA  Boyd, Charles G. - President and CEO, Business Executives for National Security
F  Castries, Henri de - Chairman of the Board, AXA
E  Cebri?n, Juan Luis - CEO, Prisa (El Pais)
F  Collomb, Bertrand - Chairman and CEO, Lafarge
CH  Couchepin, Pascal - Federal Councillor; Head of the Federal Department of Economic Affairs
GB  Dahrendorf, Ralf - Member, House of Lords; Former Warden, St. Antony's College, Oxford
USA  Dam, Kenneth W. - Deputy Secretary, US Department of Treasury
GR  David, George A. - Chairman of the Board, Coca-Cola H.B.C. S.A.
USA  David-Weill, Michel A. - Chairman, Lazard Fr�res & Co.
TR  Dervis, Kemal - Minister of Economic Affairs
USA  Deutch, John M. - Institute Professor, MIT
USA  Dinh, Viet D. Assistant Attorney General for Office of Policy Development
USA  Donilon, Thomas E. - Executive Vice President, Fannie Mae
I  Draghi, Mario - Vice Chairman and Managing Director, Goldman Sachs International [Chairman of the Deputies of the Group of Ten, Bank of International Settlements]
USA  Eizenstat, Stuart - Covington & Burling
DK  Eldrup, Anders - Chairman of the Board of Directors, Danish Oil & Gas Consortium
USA  Feldstein, Martin S. - President and CEO, NAtional Bureau of Economic Research
P  Ferreira, Elisa Guimar?es - Member of Parliament, Former Minister of Planning
USA  Foley, Thomas S. - Partner, Akin, Gump, Strauss, Hauer & Feld
INT  Fortescue, Adrian - Director General, Justice and Internal Affairs, European Commission
CDN  Frum, David - American Enterprise Institute; Former Special Assistant to President Bush
F  Gergorin, Jean-Louis - Executive Vice President, Strategic Coordination, EADS
USA  Gigot, Paul A. - Editorial Page Editor, The Wall Street Journal
USA  Greenspan, Alan - Chairman, Federal Reserve System
NL  Groenink, Rijkman W.J. - Chairman of the Board, ABN AMRO Bank N.V.
A  Gusenbauer, Alfred - Member of Parliament; Chairman, Social Democratic Party
NL  Halberstadt, Victor - Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings
USA  Hills, Carla A. - Chairman and CEO, Hills & Company, International Consultants
USA  Hoagland, Jim - Associate Editor, The Washington Post
USA  Hubbard, Allan B. - President, E&A Industries
USA  Hutchison, Kay Bailey - Senator (Republican, Texas)
B  Huyghebaert, Jan - Chairman, Almanij N.V.
D  Ischinger, Wolfgang - Ambassador to the US
USA  James, Charles A. - Assistant Attorney General for Antitrust
USA  Johnson, James A. - Vice Chairman, Perseus, L.L.C.
USA  Jordan, Jr., Vernon E. - Managing Director, Lazard Fr�res & Co. LLC
USA  Kissinger, Henry A. - Chairman, Kissinger Associates, Inc.
NL  Kist, Ewald - Chairman of the Board ING N.V.
NL  Kleisterlee, Gerard J. - President and CEO, Royal Philips Elecronics
D  Kopper, Hilmar - Chairman of the Supervisory Board, Deutsche Bank AG
USA  Krauthammer, Charles - Columnist, The Washington Post
USA  Kravis, Henry R. - Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
USA  Kravis, Marie-Jos�e - Senior Fellow - Hudson Institute Inc.
CH  Kudelski, Andr� - Chairman of the Board & CEO, Kudelski Group
USA  LaFalce, John J. - Congressman (Democrat, New York)
USA  Leschly, Jan - Chairman & CEO, Care Capital LLC
F  L�vy-Lang, Andr� - Former Chairman, Paribas
B  Lippens, Maurice - Chairman, Fortis
USA  Mathews, Jessica T. - President, Carnegie Endowment for International Peace
USA  McAuliffe, Terry - Chairman, Democratic National Committee
USA  McDonough, William J. - President and CEO, Federal Reserve Bank of New York
E  Miguel, Ram?n de - Secretary of State for Foreign Affairs
USA  Mitchell, Andrea - Chief Foreign Affairs Correspondant, NBC News
F  Mo�si, Dominique - Deputy Director, French Institute of International Relations
F  Montbrial, Thierry de - Director, French Institute of International Relations
USA  Moskow, Michael H. - President, Federal Reserve Bank of Chicago
N  Myklebust, Egil - Chairman, Norsk Hydro ASA
FIN  Ollila, Jorma - Chairman of the Board and CEO, Nokia Corporation
TR  �zaydinl?, Bulend - CEO, Ko� Holding A.S.
INT  Padoa-Schioppa, Tommaso - Member of the Executive Board, European Central Bank
GR  Papahelas, Alexis - Foreign policy columnist. TO VIMA
USA  Pearl, Frank H. - Chairman and CEO, Perseus, L.L.C.
USA  Perle, Richard N. - Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research
D  Polenz, Ruprecht - Member of Parliament, CDU/CSU
USA  Prestowitz, Jr., Clyde V. - President, Economic Strategy Institute
USA  Racicot, Mark - Chairman, Republican National Committee
USA  Raines, Franklin D. - Chairman and CEO, Fannie Mae
A  Randa, Gerhard - Chairman and CEO, Bank Austria AG
USA  Rattner, Steven - Managing Principal, Quadrangle Group LLC
CDN  Reisman, Heather - President and CEO, Indigo Books and Music Inc.
USA  Rockefeller, David - Member, JP Morgan International Council
E  Rodriguez Inciarte, Mat?as - Executive Vice Chairman, Banco Santander Central Hispano
GB  Roll, Eric - Senior Adviser, UBS Warburg Ltd.
USA  Rose, Charlie - Producer, Rose Communications
F  Roy, Olivier - University Professor and Researcher, CNRS
USA  Rumsfeld, Donald H. - Secretary of Defense
TR  Sanberk, �zdem - Director, Turkish Economic and Social Studies Foundation
D  Schrempp, Jurgen E. - Chairman of the Board of Management, DaimlerChrysler AG
D  Schulz, Ekkehard - Chairman, ThyssenKrupp AG
F  Schweitzer, Louis - Chairman and CEO, Renault S.A.
DK  Seidenfaden, T?ger - Editor-in-Chief, Politiken
F  Seilli�re, Ernest-Antoine - Chairman and CEO, CGIP
RUS  Shevtsova, Lilia - Senior Associate, Carnegie Moscow Center
USA  Siegman, Henry - Council on Foreign Relations
USA  Soros, George - Chairman, Soros Fund Management
USA  Steinberg, James B. - Vice President and Director, Foreign Policy Studies Program
N  Stoltenberg, Jens - Leader of the Opposition (Social Democratic Party)
USA  Summers, Lawrence H. - President, Harvard University
IRL  Sutherland, Peter D. - Chairman and Managing Director, Goldman Sachs International; Chairman BP Amoco
FIN  Taxell, Christoffer - President and CEO, Partek Oyj
USA  Thoman, G. Richard - Senior Advisor, Evercore Partners Inc.
USA  Thornton, John L. - President and co-CEO, The Goldman Sachs Group Inc.
FIN  Tiilikainen, Teija H. - Director of Research, Centre for European Studies
S  Treschow, Michael - Chairman, Ericsson
F  Trichet, Jean-Claude - Governor, Banque de France
CH  Vasella, Daniel L. - Chairman and CEO, Novartis AG
USA  Vink, Lodewijk J. R. de - Chairman, Global Health Care Partners; Credit Suisse First
A  Vranitzky, Franz - Former Federal Chancellor
S  Wallenberg, Jacob - Chairman of the Board, Skandinaviska Enskilda Banken
CDN  Whyte, Kenneth - Editor, The National Post
GB  Williams, Gareth - Leader, House of Lords; Member of the Cabinet
INT  Wolfensohn, James D. - President, The World Bank
D  Zumwinkel, Klaus - Chairman of the Board of Management, Deutsche Post AG2001

BILDERBERG MEETINGS
24 May 2001

The 49th Bilderberg Meeting will be held in Stenungsund, Sweden 24-27th May 2001. Among other subjects the conference will discuss Defence, China/Japan, Russia, Europe, Productivity, Agriculture, Middle East, Globalisation.
Approximately 110 participants from North America and Europe will attend the discussions. The meeting is private in order to encourage frank and open discussion. [and so that commitments made by politicians to businessmen and bankers can remain secret]
Bilderberg takes its name from the hotel in Holland where the first meeting took place in May 1954. That pioneering meeting grew out of the concern expressed by leading citizens on both sides of the Atlantic that Western Europe and North America were not working together as closely as they should on common problems of critical importance. It was felt that regular off-the-record discussions would help create a better understanding of the complex forces and major trends affecting Western nations in the difficult post-war period.
The Cold War has now ended [and we must ask ourselves: was it just an excuse for a massive arms build up?] But in practically all respects there are more, not fewer, common problems - from trade to jobs, from monetary policy to investment, from ecological challenges to the task of promoting of international security. It is hard to think of any major issue in either Europe or North America whose unilateral solution would not have repercussions for the other.
Thus the concept of a European-American forum has not been overtaken by time. The dialogue between these two regions is still - even increasingly - critical.
What is unique about Bilderberg as a forum is the broad cross-section of leading citizens that are assembled for nearly three days of informal and off-the-record discussions about topics of current concern especially in the fields of foreign affairs and the international economy; the strong feeling among participants that in view of the differing attitudes and experiences of the Western Nations, there remains a clear need to further develop an understanding in which these concerns can be accommodated; the privacy of the meetings, which has no purpose other than to allow participants to speak their minds openly and freely. In short, Bilderberg is a small, flexible, informal and off-the-record international forum in which different viewpoints can be expressed and mutual understanding enhanced.
Bilderberg's only activity is it's annual conference.[you forgot the steering group, which invites speakers and meets more frequently]. At the meetings no resolutions are proposed, no votes taken, and no policy statements issued [at least none that are attributed to Bilderberg]. Since 1954, forty-seven conferences have been held. The names of the participants are made available to the press. Participants are chosen for their experience, their knowledge, and their standing; all participants attend Bilderberg in a private and not an official capacity. There are usually about 120 participants of whom about two-thirds come from Europe and the balance from North America. About one third are from government and politics, and two-thirds from finance, industry, labor, education, communications.
Participants have agreed not to give interviews to the press during the meeting. In contacts with the news media after the conference it is an established rule that no attribution should be made to individual participants of what was discussed during the meeting.
There will be no press conference. A list of participants is appended.
24 May 2001
BILDERBERG MEETINGS
Stenungsund, Sweden
24-27May 2001

LIST OF PARTICIPANTS
Honorary Secretary General - Taylor, Martin J
Honorary Chairman - Davignon, Etienne
USA. Allaire, Paul A. - Chairman of the board of directors and CEO, Xerox Corporation; member, Council on Foreign Relations
DK.  Andersen, Bodil Nyboe - Governor, Central Bank of Denmark
GB. Balls, Ed - Chief Economic Adviser, Spads, HM Treasury
P. Balsemo, Francisco Pinto - Professor of Communication Science, New University of Lisbon; Chairman, Impresa SGPS; Former Prime Minister.
S. Barnevik, Percy - Chairman, Investor AB and ABB (Asea Brown Boveri Ltd.)
N. Bergesen, Jr. Finn - Administrative director, NHO (Confederation of Norwegian Business and Industry)
I. Bernab�, Franco - Chairman, Franco Bernab� Group; International Board of the World Economic Forum; Special Representative of the Government of Italy to the Balkan, Board member of Peres Center for Peace (President - Uri Savir).
F. Beytout, Nicolas - Editor-in-Chief, Les Echos
CDN. Black, Conrad M. - Canada, Chairman and C.E.O., Hollinger International, Inc.; Chairman, Telegraph Group Ltd.
F. Bon, Michel - Chairman and CEO of France T�l�com
IRL. Bruton, John - Former Prime Minister of Ireland; Vice Chairperson of the EPP and CDI
D. Burda, Hubert - Germany, Publisher, Burda Verlag (magazines) media
NL. Burgmans, Antony - Netherlands, C.E.O, Unilever NV
E. Cebri?n, Juan L. - VC, Sogecable, S.A. (TV Broadcasting); CEO PRISA (El Pais)
F. Collomb, Bertrand - Chairman and CEO, Lafarge; Director, Total Fina Elf Group (petroleum & chemicals), Atco; Supervisory Board,
Allianz; Board of Directors, Credit Commercial de France

CH. Couchepin, Pascal - Minister of Economic Affairs; Head of the Swiss Federal Department of Public Economy, (Swiss Federal
Councillor)

INT. Courtis, Kenneth S. - Vice President for Asia of Goldman Sachs, (Japan) Inc.; International Research Council of the Center for International and Strategic Studies (CSIS) in Washington and Economic Strategy Institute in Washington.[Canadian]
IRL. Cox, Pat - President of the Liberal Democrat Group (ELDR), European Parliament.
USA. Dam, Kenneth S. - Deputy Secretary designate at US Department of the Treasury; member, Council on Foreign Relations (New York)
B. Davignon, Etienne - Chairman, Soci�t� G�n�rale de Belgique; Former Vice Chairman of the Commission of the European
Communities

GR. David, George A. - Chairman, Coca-Cola Hellenic Bottling Company SA.
USA. Dodd, Christopher J. - Senator, Democratic Party, Connecticut; member, Council on Foreign Relations
USA. Donilon, Thomas E. - Executive Vice President, Law and Policy, FannieMae; member, Council on Foreign Relations
I. Draghi, Mario - President of the Economic and Financial Committee, Council of the EU - Director General, Ministry of the Treasury
USA. Eisenhower, Susan - Tufts University, Asst. Director, Communications and Media Studies; President, the Eisenhower World Affairs Institute
DK. Eldrup, Anders - Permanant Secretary, Ministry of Finance; Danish government representative to SAS (airlines)
TR. Er�el, Gazi - Merkez Bank; former governor Central Bank of Turkey
USA. Feldstein, Martin - Professor of economics at Harvard University; President and CEO, National Bureau of Economic Research.; member, Council on Foreign Relations
INT. Fischler, Franz - E.U. Commissioner for Agriculture and Rural Development, European Commission
USA. Glickman, Dan - Former Secretary of Agriculture; Partner, Akin, Gump, Strauss, Hauer & Feld L.L.P.
USA. Graham, Donald E. - Chairman and CEO, The Washington Post Company
I. Gros-Pietro, Gian Maria - Chairman, ENI S.p.A.( Italian energy group)
USA. Hagel, Chuck - Senator, Republican, Nebraska
NL. Halberstadt, Victor - Professor of Public Economics, Leiden University; former Honorary Secretary of Bilderberg Meetings
S. Hedelius, Tom C. - Chairman, Svenska Handelsbanken; Vice Chairman of the Board, Ericsson
FIN. Heinonen, Olli-Pekka - Minister of Transport and Communications
N. Heyerdahl, d.y., Jens P. - Group president and CEO, Orkala ASA
N. H�egh, Westye - Chairman of the Board, Leif Hoegh & Co ASA
NL. Hoeven, Cees H. van der - President, Koninklijke Ahold nv
CDN. Hunkin, John - Chairman and C.E.O., Canadian Imperial Bank of Commerce
B. Huyghebaert, Jan - Chairman, Almanij NV
S. Johansson, Leif - President and C.E.O., AB Volvo
USA. Johnson, James A. - Johnson Capital; Vice-Chairman Perseus, LLC; member, Council on Foreign Relations
USA. Jordan Jr., Vernon E. - Managing Director, Lazard Freres & co LLC [Senior Partner, Akin, Gump, Strauss, Hauer & Field is a possible misprint]; member, Council on Foreign Relations
USA. Kissinger, Henry A. - Chairman, Kissinger Associates Inc.; Former Secretary of State; member, Council on Foreign Relations
D. Kopper, Hilmar - Chairman of Supervisory Board, Deutsche Bank A.G.
USA. Kravis, Henry R. - Founding partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.; member, Council on Foreign Relations
USA. Kravis, Marie Jos�e - Senior Fellow, Hudson Institute Inc.
INT. Lamy, Pascal - EU, European Trade Commissioner
F. L�vy-Lang, Andr� - Former Chairman, Paribas
USA. Lewis, Bernard - Emeritus Professor of Near Eastern Studies, Princeton University; member, Council on Foreign Relations
FIN. Lipponen, Paavo - Prime Minister
CDN. Lord, Bernard - Prime Minister of New Brunswick
CDN. MacMillan, Margaret O. - Editor, International Journal, Canadian Institute of International Affairs
GR. Manos, Stephanos - Member of the Greek Parliament & Former Minister of National Economy; President of the Liberal Party
P. Martins, Guilherme. d'Oliveira. - Minister of Presidency
USA. Mathews, Jessica T. - President, Carnegie Endowment for International Peace; member, Council on Foreign Relations
NL. Melkert, Ad P.W. - Parliamentary Leader PvdA, (Labour Party)
E. Miguel, Ramon de - Secretary of State for European Affairs
F. Montbrial, Thierry de - Director, French Institute of International Relations
INT. Monti, Mario - European Commissioner for Competition (internal market, financial services, financial integration, customs, taxation)
D. Mosdorf, Siegmar - Secretary of State for Economics and Technology
USA. Moskow, Michael H. - President , Federal Reserve Bank of Chicago; member, Council on Foreign Relations
P. Moura, Vasco Gra�a - Member, European Parliament; 1st Vice President, Committee on Culture, Youth, Education, the Media and Sport
CDN. Monroe-Blum, Heather - Vice-President for Research and International Relations, University of Toronto
F. Nallet, Henri - International Secretary, Socialist Party
ISR. Nashashibi, Mohammed - Former Roving Ambassador of the Arab League; Finance Minister for Palestine Authority; Author
D. Nass, Matthias - Deputy Editor, Die Zeit
NL. Netherlands, Her Majesty the Queen of The - Beatrix, [reputedly the richest woman in the world]
PL. Olechowski, Andrzej - Former presidential candidate; Leader, Civic Platform
FIN. Ollila, Jorma - Chairman of the Board and C.E.O., Nokia Corporation; Member of the board of directors, Ford Motor Company and UPM- Kymmene (large timber/paper company)
NL. Orange, His Royal Highness the Prince of - Willem-Alexander, just married the daughter of an Argentinian fascist.
CH. Ospel, Marcel - President & Group Chief Executive, Union Bank Of Switzerland AG (UBS - total assets $ 1,1 Trillion)
INT. Padoa-Schioppa, Tommaso - Member of the Executive Board, European Central Bank; President of the International Center for Monetary and Banking Studies; Member of the G -7 & G -20 Deputies; Chairman of the G -10 Committee on Payments and Settlement Systems
S. Padgrotsky, Leif - Minister of Trade
USA. Pearl, Frank H. - Chairman & C.E.O of Perseus LLC; Founder & Chairman, Rappahannock Investment Company and Counterpoint Press.
CZ. Pehe, Jiri - Director, New York University, Prague; former advisor to President Havel
USA. Perle, Richard N. - Resident Fellow, The American Enterprise Institute for Public Policy Research; Chairman and chief executive officer, Hollinger Digital, Inc.; Director, Jerusalem Post; member, Council on Foreign Relations
GB. Pragnell, Michael P. - CEO Syngenta AG; Director, AstraZeneca plc
USA. Prestowitz Jr., Clyde V. - Founder & President, Economic Strategy Institute (areas of expertise: Globalization, Asia, Technology Policy, Business Strategy); former senior associate at the Carnegie Endowment
A. Raidl, Claus J - CEO and Director, B�hler Uddeholm AG (steel)
S. Ramqvist, Lars - Chairman & C.E.O., Ericsson (world's third largest mobile phone manufacture); Board member, Skandia & Volvo
USA. Rattner, Steven - Investment Banker, Director and Managing Principal Quandrangle Group; US Treasury advisory committee on
IMF matters; "old hand" at Davos meetings of the World Economic Forum; Chairman of New York Channel 13; member, Council on Foreign Relations

I. Riotta, Gianni - Co-Editor, La Stampa
INT. Robertson, George - Secretary General, NATO
USA. Rockefeller, David - Chairman of the International Advisory Committee, Chase Manhattan Bank; Member JPMorgan International Council; Founder and Honorary Chairman of the Trilateral Commission; member, Council on Foreign Relations
E. Rodriques Inciarte, Matas - Executive Vice Chairman, Banco Santander Central Hispano
GB. Roll, Eric - Senior Adviser, UBS Warburg Ltd,
TR. Sanberk, �zdem - Turkish Ambassador to the U.K.; Director General, Turkish Economic and Social Studies Foundation (TESEV)
A. Scholten, Rudolf, A. - Member of the Board of Executive Directors, �sterreichische Kontrollbank AG
D. Schrempp, J�rgen E. - Chairman of the Board of Management, DaimlerChrysler AG
DK. Seidenfaden, T?ger - Editor-in-Chief, Politiken - one of the biggest Danish newspapers
RUS. Shevtsova, Lilia - Carnegie Endowment for International Misery, Visiting Professor, University of California at Berkeley & Cornell University
US/GB. Siedentop, Larry A. - Fellow of Keble College & lecturer on political philosophy at Oxford University; Author of Democracy in Europe
GB. Sieghart, Mary Ann - Editorial writer and assistant editor, Times of London
E.  Spain, Her Majesty the Queen of, - Sofia
GB. Taylor, J. Martin - Chairman, WH Smith PLC, International Adviser, Goldman Sachs International
USA. Thornton, John L. - Director, Ford Motor Co.; President and co-CEO, Goldman Sachs & co Inc.; member, Council on Foreign Relations and the Brookings Institution
S. Treschcow, Michael - President and C.E.O., Electrolux Group AB
F. Trichet, Jean-Claude - Governor, Banque de France
CH. Vasella, Daniel L. - Chairman & C.E.O., Novartis AG (Pharmaceuticals)
FIN. Virkunen, Janne - Senior Editor-in-Chief, Helsingin Sanomat
S. Wallenberg, Jacob - Chairman of the Board, Skandinaviska Enskilda Banken
S. Wallenberg, Marcus - President and C.E.O, Investor AB; Vice Chairman of the Board, Ericsson
CDN. Whyte, Kenneth - Canada, Editor-in-Chief, The National Post
GB. Wolf, Martin - Associated Editor/Economics Commentator, The Financial Times
D. Wolff von Amerongen, Otto - Chairman and C.E.O., Otto Wolff Industrieberatung und Beteiligungen GmbH.
Rapporteurs
GB. Micklethwait, R John - United Stated Editor, The Economist
GB.Wooldridge, Adrian D - Foreign Corespondent, The Economist
1998 
Bilderberg meetings - Turnberry, Scotland

May 14, 1998

The 46th Bilderberg Meeting will be held in Turnberry, Scotland, May 14-17, 1998 to discuss the Atlantic Relationship in a Time of Change. Among others the Conference will discuss NATO, Asian Crisis, EMU, Growing Military Disparity, Japan, Multilateral Organizations, Europe's social model, Turkey, EU/US Market Place.
Approximately 120 participants from North America and Europe will attend the discussions. The meeting is private in order to encourage frank and open discussion.
Bilderberg takes its name from the hotel in the Netherlands where the first meeting took place in May 1954. That meeting grew out of the concern on both sides of the Atlantic that the industrialized democracies in Europe and North America were not working together as closely as they should on matters of critical importance. It was felt that regular, off-the-record discussions would contribute to a better understanding of the complex forces and major trends affecting Western nations.
What is unique about Bilderberg as a forum is (1) the broad cross-section of leading citizens, in and out of government, that are assembled for nearly three days of purely informal discussion about topics of current concern especially in the fields of foreign affairs and the international economy, (2) the strong feeling among participants that in view of the differing attitudes and experiences of their nations, there is a continuous, clear need to develop an understanding in which these concerns can be accommodated, and (3) the privacy of the meetings, which have no purpose other than to allow participants to speak their minds openly and freely.
To ensure full discussion, individuals representing a wide range of political and economic points of view are invited. Two-thirds of the participants come from Europe and the remainder from the United States and Canada. Within this framework, on average about one-third are from the government sector and the remaining two-thirds from a variety of fields including finance, industry, labour, education and the media. Participants are solely invited for their knowledge, experience and standing and with reference to the topics on the agenda.
All participants attend Bilderberg in a private and not in an official capacity.
Participants have agreed not to give interviews to the press during the meeting. In contacts with the news media after the conference it is an established rule that no attribution should be made to individual participants of what was discussed during the meeting.
There will be no press conference. A list of participants is appended.
 

14-17 May 1998 - Turnberry Bilderberg Conference Participants/Attendees

Bilderberg Meetings

Turnberry Hotel, Ayrshire, Scotland

May 14-17, 1998 
list of participants

CHAIRMAN:
GB - Carrington, Peter - Former chairman of the Board, Christies International PLC; Former Secretary General, NATO.
HONORARY SECRETARY GENERAL:
NL - Halberdstadt, Victor - Professor of Public Economics, Leiden University

PARTICIPANTS:
- Agnelli, Giovanni - Honorary Chairman, Fiat S.p.A.

USA - Allaire, Paul A - Chairman, Xerox Corporation
- Almunia Amann, Joaquin - Secretary General, Socialist Party
P - Balsemao, Francisco Pinto - Professor of Communication Science, New University, Lisbon; Chairman, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime Minister
- Barnevik, Percy - Chairman, ABB Asea Brown Boveri Ltd
TR - Bayar, Ugur - Chairman, Privitization Administration
I - Bernabe, Franco - Managing Director, ENI S.p.A.
D - Bertram, Christoph - Director, Foundation Science and Policy, Former Diplomatic Correspondent, Die Zeit
NL - Beugel, Ernst H van der - Emeritus Professor of International Relations, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings for Europe and Canada
CDN - Black, Conrad - Chairman, The Telegraph plc
INT - Bonino, Emma - Member of the European Commission
INT - Brittan, Leon - Vice President of the European Commission
GB - Browne, John - Group Chief Executive, British Petroleum Company plc
IRL - Bruton, John - Leader of Fine Gael
GB - Buchanon, Robin - Senior Partner, Bain and Company Inc. UK.
D - Burda, Hubert - Chairman, Burda Media
- Carvajal Urquijo, Jaime - Chairman, Dresdner Kleinwort Benson S.A. (Spain)
- Cavalchini, Luigi G - Permanent Representative to the European Union
TR - Cem, Ismail - Minister of Foreign Affairs
CDN - Chretien, Raymond A.J. - Ambassador to the U.S.
RUS - Chubais, Anatoli B. - Former First Vice Prime Minister; Chairman RAO EES
GB - Clarke, Kenneth - Member of Parliament
F - Collomb, Bertrand - Chairman and CEO, Lafarge
INT - Courtis, Kenneth S. - First Vice President, Research Dept., Deutsche Bank Asia Pacific
P - Coutinho, Vasco Pereira - Chairman, IPC Holding
INT - Crockett, Andrew - General Manager, Bank for International Settlements
GR - David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A.
- Davignon, Etienne - Executive Chairman, Societe Generale de Belgique; Former Vice Chairman of the Commission of the European Communities
USA - Deutch, John M. - Institute Professor, Massachusetts Institute of Technology, Dept. of Chemistry. Former Director General, Central Intelligence Agency; Former Deputy Secretary of Defence
CDN - Dion, Stephane - Queens Privy Council for Canada and Minister of Intergovernmental Affairs
USA - Donilon, Thomas - Partner, O'Melveny & Myers; Former Assistant Secretary of State, and Chief of Staff, U.S. Department of State.
DK - Ellemann-Jensen, Uffe - Chairman, Liberal Party
D - Engelen-Kefer, Ursula - Deputy Chairman of the Board of Management, Deutscher Gewerkschaftsbund, DGB
USA - Feldstein, Martin S. - President and CEO, National Bureau of Economic Research Inc.
INT - Fischer, Stanley - First Deputy Managing Director, International Monetary Fund
USA - Forester, Lynn - President and CEO, FirstMark Holdings Inc.
USA - Gadiesh, Orit - Chairman of the Board, Bain and Company Inc.
F - Gregorin, Jean-Louis - Member of the Board of Directors, Matra Hachette
TR - Gezgin Eris, Meral - President IKV (Economic Development Foundation)
- Goossens, John - President and CEO, Belgacom
GB - Grierson, Ronald - Former Vice Chairman, GEC
USA - Grossman, Marc - Assistant Secretary, US Department of State
- Guetta, Bernard - Editor in Chief, Le Nouvel Observateur
GB - Hague, William - Leader of the Opposition
GB - Hannay, David - Prime Ministers Personal Envoy for Turkey; Former Permanent Representative to the United Nations
USA - Hoagland, Jim - Associate Editor, The Washington Post
N - Hoegh, Westye - Chairman of the Board, Leif Hoegh and Co. A.S.A.; Former President, Norwegian Shipowners Association
NL - Hoeven, Cees H. van der - President, Royal Ahold
USA - Hoge, Jr., James F. - Editor, Foreign Affairs
GB - Hogg, Christopher - Chairman, Reuters Group plc
USA - Holbrooke, Richard C. - Former Assistant Secretary for European Affairs; Vice Chairman, CS First Boston
P - Horta e Costa, Miguel - Vice-President, Portugal Telecom
- Ishinger, Wolfgang - Political Director, Foreign Office
D - Issing, Otmar - Member of the Board, Deutsche Bundesbank
GB - Jenkins, Michael - Vice Chairman, Dresdner Kleinwort Benson
USA - Johnson, James A. - Chairman and CEO, FannieMae
USA - Jordan, Jr., Vernon E. - Senior Partner, Akin, Gump, Strauss, Hauer & Feld, LLP (Attorneys-at-Law)
GB - Kaletsky, Anatole - Associate Editor, The Times
GR - Karamanlis, Kostas A. - Leader of the Opposition
TR - Kirac, Suna - Vice Chairman of the Board, Koc Holding A.S.
USA - Kissinger, Henry A. - Former Secretary of State; Chairman, Kissinger Associates Inc.
INT - Kohnstamm, Max - Senior Consultant, The European Policy Center
- Kopper, Hilmar - Chairman of the Supervisory Board, Deutsche Bank A.G.
NL - Korteweg, Pieter - President and CEO, Robeco Group
CZ - Kovanda, Karel - Head of Mission to the Czech Republic to NATO and the WEU
USA - Kravis, Henry R. - Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
USA - Kravis, Marie-Josee - Senior Fellow, Hudson Institute Inc.
USA - Leschly, Jan - CEO SmithKline Beecham plc.
F - Levy-Lang, Andre - Chairman of the Board of Management, Paribas
FIN - Lipponen, Paavo - Prime Minister
DK - Lykketoft, Mogens - Minister of Finance
CDN - MacMillan, Margaret - Editor, International Journal, Canadian Institute of International Affairs, University of Toronto
CDN - Manning, Preston - Leader of the Reform Party
I - Masera, Rainer S. - Director General, I.M.I.S.p.A.
USA - Matthews, Jessica Tuchman - President, Carnegie Endowment for International Peace
USA - McDonough, William J. - President, Federal Reserve Bank of New York
D - Nass, Matthias - Deputy Editor, Zie Deit
NL - Netherlands, Her Majesty Queen of the
PL - Olechowski, Andrzej - Chairman, Central Europe Trust, Poland
FIN - Ollila, Jorma - President and CEO, Nokia Corporation
I - Padoa-Schioppa, Tommaso - Chairman, CONSOB
GR - Papandreou, George A. - Alternate Minister for Foreign Affairs
INT - Prendergast, Kieran - Under-Secertary General for Political Affairs, United Nations
USA - Prestowitz, Clyde V. - President, Economic Strategy Institute
A - Puhringer, Othmar - Chairman of Managing Board, VA-Technologie AG
GB - Purves, William - Group Chairman, HSBC Holdings plc.
CH - Pury, David de - Chairman, de Pury Pictet Turrettini and Co. Ltd.
A - Randa, Gerhard - Chairman of the Managing Board, Bank of Austria
USA - Rhodes, William R. - Vice Chairman, CitiBank, N.A.
GB - Robertson, George - Secretary of State for Defence
USA - Rockefeller, David - Chairman, Chase Manhattan Bank International Advisory Committee
- Rodriguez Inciarte, Matias - Vice-Chairman, Banco de Santander
GB - Roll, Eric - Senior Advisor, SBC Warburg Dillon Read
GB - Rothschild, Evelyn de - Chairman, N M Rothschild and Sons
D - Schremp, Jurgen E. - Chairman of the Board of Mangagement, Daimler Benz A.G.
DK - Seidenfaden, Toger - Editor in Chief, Politiken A/S
- Siniscalco, Domenico - Professor of Economics; Director of Fondazione ENI Enrico Mattei
INT Solana Madariaga, Javier - Seceretary General, NATO
P - Sousa, Marcelo Rebelo de - Leader of the PSD Party
N - Storvik, Kjell - Governor, Bank of Norway
PL - Suchoka, Hanna - Minister of Justice
USA - Summers, Lawrence H. - Deputy Secretary for International Affairs, US Department of the Treasury
IRL - Sutherland, Peter D. - Chairman, Goldman Sachs International; Chairman, British Petroleum Company plc.
GB - Taylor, J. Martin - Group Chief Executive, Barclays plc.
USA - Thoman, G. Richard - President and CEO, Xerox Corporation
N - Udgaard, Nils M. - Foreign Editor, Aftenposten
CH - Vasella, Daniel - CEO Novartis
USA - Vink, Lodewijk J.R. de - President and CEO, Warner Lambert Company
FIN - Virkkunen, Janne - Senior Editor in Chief, Helsingin Sanomat
B - Vits, Mia de - General Secretary, ABVV-FGTB
A - Vranitzky, Franz - Former Federal Chancellor
INT - Vries, Gijs M. de - Leader of the Liberal Group, European Parliament
S - Wallengerg, Jacob - Chairman of the Board, Skandinaviska Enskilda Banken
USA - Whitman, Christine Todd - Governor of New Jersey
- Wissmann, Matthias - Federal Minister for Transport
INT - Wolfensohn, James D. - President, the World Bank
D - Wolff von Amerongen, Otto - Chairman and CEO of Otto Wolff GmbH
USA - Wolfowitz, Paul - Dean, Nitze School of Advanced International Studies, Former Under Secretary of Defense for Policy
USA - Yost, Casimir A. - Director, Institute for the Study of Diplomacy, School of Foreign Service, Georgetown University, Washington
RAPPORTEURS
GB - Micklethwait, John - Business Editor, The Economist
GB - Wooldridge, Adrian - Foriegn Correspondent, The Economist.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου