51BGKDeynOL._SY344_PJlook-inside-v2,TopRight,1,0_SH20_BO1,204,203,200_.jpg
Ακριβώς τι υποτίθεται ότι οι ΄Ελληνες δήθεν έκλεψαν;

Νίκος Τανάλιας

Η ενδελεχής διατριβή του Walter Slack «Λευκή Αθηνά: η αφροκεντρική κλοπή του ελληνικού πολιτισμού» (White Athena: the afrocentrist theft of greek civilization. iUniverse, Inc., 2006) βλέπει την αρχαία Αίγυπτο ως ένα από τους μεγάλους πολιτισμούς της αρχαιότητας, αλλά όχι ως τον μοναδικό πολιτισμό.
Ανυπόστατα οι αφροκεντριστές ισχυρίζονται ότι οι ΄Ελληνες δήθεν έκλεψαν την φιλοσοφία, την επιστήμη και τον πολιτισμό, αλλά ποτέ δεν δείχνουν ακριβώς ποιές συγκεκριμένες πτυχές αυτών των στοιχείων υποτίθεται ότι έχουν κλαπεί.
Η «Λευκή Αθηνά» είναι η ενδελεχής προσέγγισις του Walter Slack, σε κάθε μία από αυτές τις πτυχές. Ο Walter Slack ερευνά τα ακόλουθα θέματα:
α΄) Η υποτιθέμενη «μεγάλη συνωμοσία» κατά της αρχαίας Αιγύπτου
β΄) Η ψευδαίσθησι της Αιγύπτου και η δήθεν «μυστική σοφία»
γ΄) Αιγυπτιακή θρησκεία και ερμητισμός
δ΄) Πυραμιδολογία στην Μασονία, στους Ροδόσταυρους και τον Μορμονισμό
ε΄) Η σχέση μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδος
ς΄) Ελληνική πρωτοτυπία και δημιουργικότητα
ζ΄) Αφροκεντρισμός και αιγυπτιακή επιστήμη
η΄) Ο Ισαάκ Νεύτων και η αιγυπτιακή σοφία
θ΄) Αφροκεντρικές φαντασιώσεις για την αρχαία Αίγυπτο
ι΄) Το παραμύθι της δήθεν «κλεμμένης κληρονομιάς»
Πολλοί δήθεν «ειδικοί» φαίνεται να έχουν χάσει τις πραγματικές και λογικές ασυνέπειες, που φαινομενικά συνδέονται με την γραφή των αφροκεντριστών, η οποία πάει πολύ μακριά στην υπονόμευσι της ιδεολογική περιπτώσεώς τους. ΄Ομως ο Slack χρησιμοποιεί αυτές τις ασυνέπειες, εκθέτοντας την προπαγάνδα των αφροκεντριστών, με τα εύλογα επιστημονικά εύσημα για τα επιτεύγματα των Ελληνίδων και Ελλήνων.
Ο αλλογενής, αλλοεθνής, ανθέλλην και άρδην ελληνοφοβικός ΄Αξελ (και όχι ΄Αλεξ) Τσίπρας έχει μελετήσει την ενδελεχή διατριβή του Walter Slack «Λευκή Αθηνά»; ΄Η μήπως διαβάζει μόνον τα Σουαχίλι της φάρας των Χαζάρων του Χαγανάτου, σε ένα παράρτημα του οποίου διακαώς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα;


Η "Αυγή" και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι οι Έλληνες έκλεψαν τον πολιτισμό απ' τους μαύρους και τους Εβραίους!