18 Μαΐου 2014

Θεσ/νικη: Έξω από τα εκλογικά κέντρα θα γίνει το δημοψήφισμα για το νερό – Επίθεση δημάρχων στον Μιχελάκη

Θεσ/νικη: Έξω από τα εκλογικά κέντρα θα γίνει το δημοψήφισμα για το νερό – Επίθεση δημάρχων στον Μιχελάκη

nero1
ΑΓΑΠΗΤΕΣ/ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ / ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ.
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΚΑΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ……….
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ :Aftodioikisi.gr
«Η παρέμβαση που έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών έτσι ώστε να προκληθούν εμπόδια και προβλήματα στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Από το πρωί είμαστε στα δικαστήρια και συμφωνήσαμε με τους αρμόδιους και τους εφόρους των εκλογών για τη Θεσσαλονίκη να μεταφερθούν οι κάλπες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης…..
ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΠΙΚΟΙ…..
ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙ-END……
ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.!!!!!!!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΦΥΠΝΙΣΗ – ΣΥΝΕΝΩΣΗ …..Ε4 Vasilis Theodoropoulos
…………………………………………………………………………………

Θεσ/νικη: Έξω από τα εκλογικά κέντρα θα γίνει το δημοψήφισμα για το νερό – Επίθεση δημάρχων στον Μιχελάκη 17 Μάι 2014

Έκτακτη συνέντευξη τύπου έδωσαν πριν από λίγο το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι του συντονιστικού φορέα «SOSτε το νερό» που είναι οι διοργανωτές του δημοψηφίσματος για την μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Με αφορμή την επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, η οποία αναφέρει πως είναι παράνομο και δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν κάλπες για το δημοψήφισμα εντός των σχολικών συγκροτημάτων όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές, οι δήμαρχοι της Κ. Μακεδονίας επιτέθηκαν στον υπουργό εσωτερικών για την κίνησή του αυτή.
«Κατάπτυστη και εξαιρετικά προσβλητική» χαρακτήρισε την επιστολή του Γιάννη Μιχελάκη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. «Οι δήμοι δεν είναι κάποιοι. Θα μπορούσε να κάνει μια χειρονομία καλής θέλησης και να βάλει κάλπες μέσα στα εκλογικά κέντρα. Αντιθέτως, δυσκολεύει τα πράγματα. Γιατί; Φοβάται να ακούσει την άποψη του κόσμου για την ΕΥΑΘ;» ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης.
Τεράστιο πρόβλημα για τη δημοκρατία και μακριά από τα ευρωπαϊκά στάνταρντ χαρακτήρισαν την απόφαση του υπουργού εσωτερικών οι εκπρόσωποι 28 παρατηρητών από την Ευρώπη, οι οποίοι βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη για να υποστηρίξουν το δημοψήφισμα.
«Η παρέμβαση που έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών έτσι ώστε να προκληθούν εμπόδια και προβλήματα στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Από το πρωί είμαστε στα δικαστήρια και συμφωνήσαμε με τους αρμόδιους και τους εφόρους των εκλογών για τη Θεσσαλονίκη να μεταφερθούν οι κάλπες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης
Η απόφαση των διοργανωτών προκειμένου να υπερκεράσουν αυτό το εμπόδιο είναι να στηθούν οι κάλπες έξω από τα εκλογικά κέντρα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ αναφορικά με το νομικό κώλυμα σε σχέση με τη χρήση εκλογικών καταλόγων για το δημοψήφισμα, αποφασίσθηκε να χρησιμοποιηθούν τα δημοτολόγια.
Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλαμβάνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όποιος αντιγράφει ή κάνει χρήση των εκλογικών καταλόγων που έχουν στη διάθεσή τους η δήμοι, για οποιονδήποτε άλλο σκοπό πλην της κανονικής εκλογικής διαδικασίας. Όπως τονίζει, στην παραγγελία του, βάσει του π.δ. 26/2012, πρόκειται για αυτόφωρο αδίκημα και σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα αστυνομικά όργανα θα πρέπει να σχηματίζεται άμεσα δικογραφία και να διαβιβάζεται στην εισαγγελία.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου