15 Μαΐου 2014

Καλό αγώνα στον συνδυασμό ΑΔΑΚΑ του Δήμου Αλμωπίας

Καλό αγώνα στον συνδυασμό ΑΔΑΚΑ του Δήμου Αλμωπίας

kontakoyΣυνέντευξη της Δήμητρας Κοντάκου, Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Αλμωπίας με τον Συνδυασμό “ΑΔΑΚΑ” 
Καθαρός λόγος κρυστάλλινος όπως αρμόζει στην Ελληνική Ψυχή και σε υποστηρικτές της πρότασης του οργανισμού ΕΙ-ΕΝD για τους δήμους της χώρας. Η Δήμητρα καταθέτει την δική της γνώμη για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του δήμου Αλμωπίας με τον συνδυασμό ΑΔΑΚΑ του υποψήφιου δημάρχου Ανδρέα Κόγιου. Καλό αγώνα στην Δήμητρα και στον συνδυασμό.

Χ.Τ.
.
Συνέντευξη – Επιμέλεια: Τάσος Καλαϊτζής
- Τι διακρίνετε στο πρόσωπο του κ Κόγιου ώστε να είστε υπ. δημοτική σύμβουλος μαζί του;
O κύριος Κόγιος διαθέτει ευστροφία και αμεσότητα αντίληψης και αποφάσεων. Είναι δυναμικός, διεκδικητικός και ανοιχτός σε όλες τις ιδέες και προτάσεις των συνδημοτών. Βοηθά δε με εξαιρετικό τρόπο την υλοποίησή τους. Προπάντων είναι τίμιος, καθαρός στα λόγια και τις προθέσεις του και είναι ενήμερος για κρατικά θέματα φτωχοποίησης των πολιτών που θα αξιοποιήσει σε δικαστήρια που θα κάνει ο Δήμος Αλμωπίας , ώστε να καθοριστεί το σωστό, δίκαιο και ακριβές ποσό του χρέους του Δήμου μας. Ο κύριος Κόγιος με διαύγεια και αίσθηση του συλλογικού μας συμφέροντος έχει υιοθετήσει το πρόγραμμα του Συμβουλευτικού Οργανισμού EI-END κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων στον πλανήτη. Με αυτό θα φέρει ανθρωπιστική βοήθεια , εργασία για όλους, αποπληρωμές ανεξόφλητων δανείων και υλοποιήσεις μικρών και μεγάλων έργων με ταυτόχρονη ες αεί αύξηση πλούτου στον Δήμο Αλμωπίας.

- Ποιες είναι οι προσωπικές σας βλέψεις και προτάσεις για την Αλμωπία;
Η αύξηση του πλούτου των δημοτών και η ευημερία μας είναι πάνω από όλα. Κάποιες βαθιές μου επιθυμίες είναι: ενίσχυση των σχολείων και του Ωδείου, επισκευή των δρόμων, επάρκεια φωτισμού, ασφάλεια για τους πολίτες, ενίσχυση καλλιτεχνικών και αθλητικών συλλόγων, καθιέρωση τακτικών εκδηλώσεων θεάτρου, αθλητισμού και συναυλιών σχεδόν αποκλειστικά από κατοίκους κ δημότες Αλμωπίας. Ανασύσταση και αναδιάρθρωση της Φιλαρμονικής Δήμου Αλμωπίας, της οποίας ήμουν επί έτη Αρχιμουσικός. Δημιουργία κήπου ή πάρκου εκπαίδευσης στην Φυσική Καλλιέργεια είναι ένα από τα ομορφότερα όνειρά μου για την περιοχή μας. Βελτίωση και με καλύτερους για τους παραγωγούς όρους διακίνηση του τουριστικού κ παραγωγικού προϊόντος του τόπου μας, είναι λίγα από τα οποία οραματίζομαι για μια πιο όμορφη και δυνατή Αλμωπία.

- Μείνανε λίγες μέρες μέχρι τις εκλογές. Πιστεύετε πως ο συνδυασμός σας – και μετά το κλείσιμο των ψηφοδελτίων – έχει τη δυναμική που εσείς επιθυμούσατε να έχει;
Ναι, ο συνδυασμός μας έχει την δυναμική που θα επιθυμούσα να έχει και ακόμα μεγαλύτερη. Οι σύμβουλοί μας είναι ενθουσιασμένοι μπροστά στην προοπτική επαναφοράς Ελληνικών κεφαλαίων από τα Παγκόσμια Ταμεία, ώστε να ξεχρεώσει ο Δήμος, οι δημότες (νοικοκυριά και επιχειρηματίες) και να υλοποιηθούν έργα αύξησης πλούτου στην Αλμωπία. Το λυπηρό είναι πως οι άλλοι συνδυασμοί δεν θα καταφέρουν να φέρουν τα κεφάλαια αυτά στην Αλμωπία , καθώς οι Δήμαρχοι όλων έχουν κομματικές ταυτότητες. Τα κόμματα σε συνεργασία με τα ΜΜΕ έχουν αποσιωπήσει το θέμα των 600δις που ανήκουν σε όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες, μα και το θέμα : «ανθρωπιστική βοήθεια από τα Παγκόσμια Καταπιστεύματα-Ταμεία». Έτσι βουλευτές και τραπεζίτες συνεχίζουν να εξαπατούν τον Ελληνικό λαό, για να συνεχίσουν οι Έλληνες να πιστεύουν πως είναι φτωχοί, να συνεχίσουν να δανείζονται και έτσι να φτωχοποιούνται, ενώ στην πραγματικότητα είναι πάμπλουτοι. Η Ελλάδα μόνο κατέχει στα Παγκόσμια Ταμεία 355τρις. Κάποιος θα αναρωτηθεί γιατί να μας εξαπατούν βουλευτές και τραπεζίτες; Μα για τον απλούστατο λόγο ότι θα ζητηθούν λογιστικοί έλεγχοι για να πάρουμε την παραπάνω βοήθεια. .. τότε θα φανούν όλα τα οικονομικά λάθη διαχείρισης του Εθνικού μας πλούτου και κάποιοι θα είναι υποψήφιοι έγκλειστοι φυλακών. Πόσο ακόμα θα σιωπούμε για να προστατεύουμε αυτούς που κακοποιούν οικονομικά και ηθικά εμάς και τα παιδιά μας; Η Αλμωπία δικαιούται τουλάχιστον 4δις για ανθρωπιστική βοήθεια και υλοποιήσεις έργων. Το ποσό προκύπτει με βάση τους κατοίκους, όχι τους ψηφοφόρους της. Όπως καταλαβαίνετε, η ανάπτυξη στην Αλμωπία θα κρατήσει τους νέους της περιοχής μας στον τόπο τους. Το θέμα του ότι δεν έχουμε τοπικούς συμβούλους σε κάποια χωριά θα λυθεί εύκολα με επιτροπές δημοτών του χωριού που θα ενημερώνουν τον Δήμαρχο για να λύνονται άμεσα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το χωριό. Εξάλλου μέσα στα σχέδιά μας είναι να βοηθήσουμε να λειτουργούν Συνελεύσεις Πολιτών σε κάθε χωριό με την συμμετοχή Δημοτικού Συμβούλου και έτσι άμεσα θα προωθούνται και θα λύνονται όλα τα θέματα.

- Περιγράψτε μας ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σας που δεν το έχουν οι άλλοι υποψήφιοι και για ποιο λόγο ζητάτε την ψήφο από τους δημότες;
Η ενασχόλησή μου με τις βουλευτικές εκλογές του 2012 πιστεύω μου δίνει ένα προβάδισμα έναντι άλλων υποψήφιων, καθώς γνωρίζω καλύτερα το πως η κατάσταση του κράτους επηρεάζει την κατάσταση στον Δήμο μας. Για παράδειγμα γνωρίζω εκ των προτέρων πως ο δανεισμός από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι παγίδα για τον Δήμο , καθώς ο Δήμος υποθηκεύει την περιουσία του για να δανειστεί, στην ουσία από ιδιώτη που είναι η Εθνική Τράπεζα. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. Ο κύριος Μπίνος πολύ άστοχα στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των υποψήφιων δημάρχων Αλμωπίας είπε πως θα φέρει επενδυτή. Η ΑΔΑΚΑ΄ θέλει και μπορεί ο πλούτος της Αλμωπίας να μένει στους δημότες και στην περιοχή. Τέλος συνεργάζομαι ενημερωτικά και μέσω συνελεύσεων με ενεργούς πολίτες στην περιοχή και συμμετέχω σε χορευτικούς και άλλους συλλόγους , έτσι έχω καθημερινά επαφή με Δημότες κ με τα θέματά τους. Μιλώ 3 ξένες γλώσσες και έχω πανεπιστημιακό και άλλα πτυχία ιδιωτικών σχολών. Είμαι μητέρα 3 παιδιών και αυτό με κάνει να αγωνίζομαι με περισσότερη ακόμα δύναμη, ώστε να δω όλα τα παιδιά αυτού του τόπου να χαίρονται και να αναπτύσσονται δημιουργικά. Διακρίνω πως το Συλλογικό μας Καλό είναι η προϋπόθεση για το προσωπικό μας καλό και αυτό εύχομαι να διακρίνει όλους τους υποψήφιους από εδώ κι εμπρός στον τόπο μας.

- Που θα βρείτε τα χρήματα για να αναπτύξετε το πλάνο που έχετε για την περιοχή μας;
Φέτος για πρώτη φορά ανοίγουν τα Παγκόσμια Ταμεία από όπου ο κάθε Δήμαρχος μπορεί να αντλήσει χρήματα για ανθρωπιστική βοήθεια και για υλοποιήσεις έργων, ώστε να βρεθεί εργασία για όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες και να ξεχρεώσουμε άπαντες όσοι χρήζουν αυτής της βοήθειας. Προσωπικά προτιμώ αυτήν την πηγή χρηματοδότησης γιατί είναι σχετικά γρήγορη, καθώς χρειάζονται περίπου 3-4 μήνες για να έρθουν τα χρήματα. Χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκή Τράπεζα θεωρώ πως είναι δύσκολη και χρονοβόρα, μα θα την προσπαθήσουμε με την ισχυρή μελετητική ομάδα που θα φτιάξουμε με Δημότες ανάλογων σπουδών, ώστε να αντλούμε όσο το δυνατό συντομότερα κεφάλαια και από τα ταμεία αυτά. Τέλος επαρκή ποσά για τα τρέχοντα ζητήματα της Αλμωπίας θα εξοικονομηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς τα τέλη των πολιτών θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του τόπου, αντί να διαφεύγουν σε εξόφληση δανείων. Η  ‘ΑΔΑΚΑ’ έχει στα χέρια της τα στοιχεία με τα οποία μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια έναντι οποιασδήποτε τράπεζας, προκειμένου να καθοριστεί το ακριβές και δίκαιο ποσό του χρέους του Δήμου Αλμωπίας. Θέλω τέλος να καλέσω την προσοχή των Δημοτών στο θέμα Επενδυτής. Φέρνω Επενδυτή στην Αλμωπία σημαίνει πως ένα μεγάλο ποσό του πλούτου της φεύγει εκτός περιοχής. Πιστεύω πως οι Δημότες θα αποφύγουν να ψηφίσουν Δήμαρχο ο οποίος σκοπεύει, όπως ανέφερε δημόσια σε τηλεοπτική συνέντευξη, να φέρει Επενδυτή και να ξεπουλήσει με τον τρόπο αυτό σε ξένα χέρια την Αλμωπία. Προσωπικά θέλω ο πλούτος της Αλμωπίας να μένει στα χέρια των δημοτών και αυτό ελπίζω να επιθυμούμε όλοι.

- Εσείς ως υποψήφια πως θα δώσετε το στίγμα αν εκλεγείτε;
Συνελεύσεις πολιτών, αρμονική συνένωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Συλλογικό μας Καλό είναι νέες καταστάσεις που θέλω να δω στον Δήμο μας. Όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε όσα ονειρευτήκαμε για την Αλμωπία. Πρέπει όλοι να ζούμε με αρμονία και ευημερία στην Ελλάδα που είναι υπερδύναμη στον πλανήτη, στην Αλμωπία που είναι όαση καθαρού πόσιμου νερού, θερμών λουτρών, άφθονης τροφής, πράσινου, πεδιάδας και βουνών απαράμιλλου κάλλους!
*Το ialmopia.gr ευχαριστεί την κ. Δήμητρα Κοντάκου για την συνέντευξη και της εύχεται καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου