ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΦΟΒΟΣ»
ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΣΤΟΥΤΚΑΡΔΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 28-6-14
(λεπτά 03:02:35 – 03:15:12)
(λεπτά 03:02:35 – 03:15:12)
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ & ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
Δόκτωρ Ε. Λαμπράκης: Στην Ελλάδα εκλογές θα γίνουν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου και είναι καίρια αυτή η χρονική στιγμή να αρχίσει η αλλαγή. Πρακτικά και χωρίς να καταφεύγουμε ποτέ σε φυσική βία μόνο με το πνεύμα και με την πέννα, πρακτικά πρέπει να αναλάβουν την αρχή Έλληνες και αυτό πρέπει να γίνει με το σύστημα το οποίο καταλαβαίνουν όλοι οι Έλληνες.
Εάν εγώ σας εξηγήσω σήμερα πως λειτουργεί η δημοκρατία χωρίς κόμματα, θα πείτε ναι ωραία μας τα είπε ευχαριστηθήκαμε αλλά θα πείτε μα αφού έτσι είναι τώρα πως θα κάνουμε εμείς αλλιώς; Προσέξτε ο κίνδυνος ποιος είναι, εάν εμείς όλοι σε αυτή την αίθουσα πόσοι είμαστε 200-300 άτομα, εάν σε αυτή την αίθουσα αποφασίσουμε να συμπλεύσουμε με το παρόν σύστημα με σκοπό να έχουμε πρόσβαση για να κάνουμε την αλλαγή είναι πολύ πιθανόν κατά την διάρκεια αυτής της πρόσβασης οι μισοί να χαθούν, να δωροδοκηθούν από το κατεστημένο, όπως έχει γίνει στο παρελθόν.
Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ & ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Επομένως η ιδεολογική βάση για το τι πρέπει να γίνει πρέπει να είναι πολύ ισχυρή. Μπορώ να σας πω ότι αυτή την στιγμή είναι ισχυρή αλλά όχι όσο χρειάζεται για να διατηρήσει την πυξίδα προς την κατεύθυνση που πρέπει. Εάν δηλαδή αποπειραθεί κάποιος να ανακατευτεί με την πολιτική ζωή όπως είναι τώρα αργά ή γρήγορα θα κατέληγε σε αποτυχία γιατί δεν υπάρχει ο ιδεολογικός μπούσουλας που λέμε.
Δεν είναι ευαισθητοποιημένοι αρκετοί Έλληνες για το πώς η δημόσια διοίκηση δεν πρέπει να έχει κόμματα. Θέλω να σκεφτείτε, και αυτό είναι πολύ εύκολο να το αποβάλετε από μέσα σας, μήπως υπήρχαν κόμματα το 1821; Στην Γερμανία, στην Αγγλία, στην Γαλλία στην Ρωσία παντού μόνο βασιλικές οικογένειες υπήρχαν. Άρα πότε δημιουργήθηκαν τα κόμματα παιδιά;
Δημιουργήθηκαν τα κόμματα αφού κατέλαβαν την οικονομική εξουσία οι χαζάροι. Μετά δηλαδή που κατέλαβαν την τράπεζα της Αγγλίας το 1812 τότε άρχισε αυτό που ονομάζουμε η «δημοκρατική διοίκηση των κρατών». Οι «Πράσινοι» και οι «Βένετοι» στην Κωνσταντινούπολη δεν ήσαν πολιτικά κόμματα, δεν υπήρχε πουθενά η ιδέα των κομμάτων στον πολιτικό κόσμο. Πάντα ήταν ο φεουδάρχης που είχε την αυλή του ή ο Βεζίρης ή ο Κάιζερ που λέτε στην Γερμανία ή ο αυτοκράτορας της Αγγλίας ή ο Λουδοβίκος της Γαλλίας.
Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ
Μετά λοιπόν από αυτό που ονομάστηκε «Αναγέννηση» άρχισαν οι χαζάροι να επιβάλουν τον τρόπο διοίκησης των κομμάτων. Γι αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να περάσουμε πλέον αυτή την εμπεδωμένη αντίληψη των Ελλήνων και γενικά των ανθρώπων ότι έτσι διοικούνται τα κράτη, είναι ευκολότερο να περάσουμε στην αληθινή διοίκηση. Όταν δηλαδή έχεις ένα σύνταγμα και το μεταφράζει ο καθένας από εμάς αλλιώς ενώ διαβάζουμε το ίδιο σύνταγμα, τους ίδιους νόμους, τα ίδια πράγματα γιατί χρειάζεται να έχουμε οκτώ διαφορετικές μεταφράσεις; Αυτό είναι συνεχώς που λέμε όχι κόμματα, όχι χρώματα, όχι δόγματα γιατί πρέπει να βλέπουμε σε κάτι που έχει ένα και μοναδικό σκοπό: την εξάλειψη του φόβου.
Οι μόνες στιγμές στη ζωή μας που είμαστε ελεύθεροι ποιες είναι; Η στιγμή της γέννησης και η στιγμή του θανάτου. Γιατί; Γιατί δεν έχουμε κάτι το οποίο φοβόμαστε να μας το πάρει κάποιος. Επομένως ο ορισμός της ελευθερίας σημαίνει την έλλειψη φόβου.
Το κράτος υποχρέωση έχει να εξαλείφει τον φόβο από την ζωή των πολιτών. Να μην φοβάσαι να αρρωστήσεις, να μην φοβάσαι ότι δεν θα έχεις φάρμακα, ότι δεν θα μπορείς να στείλεις το παιδί σου στο πανεπιστήμιο κλπ. Κατάλαβες πως σε ελέγχουν οι χαζάροι;
Το λέω σε εσάς που είστε όλοι μετανάστες στην Γερμανία, και εσείς φοβάστε – λιγότερο από τους Γερμανούς – φοβάστε μη χάσετε αυτή τη θέση που σας δίνουνε κάτω από τον ήλιο. Όσο περισσότερα έχετε τόσο πιο πολύ φοβάστε. Θυμάστε ότι οι επαναστάτες πήγαν στο βουνό και εγκατέλειψαν τα πάντα και δεν προσπάθησαν ποτέ να υπερασπιστούν τίποτα το υλικό. Άρα το συντεταγμένο κράτος για να λειτουργεί δημοκρατικά πρέπει να εξαλείφει τον φόβο από την ζωή των πολιτών.
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ “ΠΟΛΙΤΗ”
Αυτό το κάνεις μόνο με έναν τρόπο: χρηστή διοίκηση και εφαρμογή των κανόνων κατά γράμμα. Των κανόνων όμως οι οποίοι καθορίζονται από όλους μας. Πρέπει να μετατρέψεις τον ψηφοφόρο σε πολίτη. Αυτή είναι η μεγάλη διαδικασία.
Τι σημαίνει πολίτης, πολίτης ξέρετε με εξαίρεση την ιδιότητα του στρατηγού στην αρχαία Αθήνα τα αξιώματα γινόταν με κλήρο. Ήταν ένας τεράστιος βράχος ο οποίος είχε πολλές τρύπες, παίρνανε τα ονόματα αυτών που θέλανε και τα ρίχνανε στις τρύπες. Η κάθε τρύπα είχε μέσα το αξίωμα, όποιου το όνομα έπεφτε μέσα ήταν υποχρεωμένος να αναλάβει αυτό το συγκεκριμένο αξίωμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει ανά πάσα στιγμή όλοι σας να είστε έτοιμοι να αναλάβετε εξουσία. Αυτό σημαίνει πολίτης.
Αυτός που δεν ανακατευόταν με τα κοινά στην αρχαία Ελλάδα ήταν άχρηστος, εντελώς. Από την νηφαλιότητα και τον ωχαδερφισμό του σήμερα πρέπει να περάσουμε σε ένα στάδιο όπου όλοι μας, όλοι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να αναλάβουν αρχήν ανά πάσα στιγμή. Η αρχή αυτή όμως πρέπει να είναι συντεταγμένη και κατά συμφωνία με όλους. Πως είναι δυνατόν λοιπόν όταν υπάρχει μέσα σε αυτή την τρύπα που πέφτει το όνομά σου, υπάρχει ένας ορισμός των καθηκόντων σου, δεν μπορεί να το μεταφράζει αλλιώς ο καθένας μας γιατί όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι έτσι πρέπει να κάνεις τα καθήκοντά σου.
Αυτή λοιπόν την ιδεολογία την έχουμε βάλει σε συγκεκριμένη ροή, σε χαρτί. Το τελικό σχέδιο έχει εκπονηθεί αλλά είναι αδύνατον να πας από εδώ ως εκεί χωρίς να περάσεις με την βάρκα.
ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΕΡΑΣΜΑ
Η βάρκα λοιπόν που θα περάσεις απέναντι στην χρηστή διοίκηση είναι το παρόν πολιτικό κατεστημένο. Εκεί είναι το επικίνδυνο πέρασμα, πόσοι θα χαθούν και πόσοι θα περάσουν. Πρέπει να περάσουν αρκετοί απέναντι ούτως ώστε να επιβάλουν την αληθινή δημοκρατία.
Θυμάστε λοιπόν ότι στην Ευρώπη όλοι οι χαζάροι ζουν στην Ελβετία, για ποιο λόγο; Γιατί είναι το μόνο κράτος που έχει άμεση δημοκρατία. Τι σημαίνει αυτό, 65 δημοψηφίσματα γίνονται το χρόνο στην Ελβετία κατά μέσο όρο. Εάν ένας νόμος που περάσει από το κογκρέσο δεν είναι αρεστός στο 1% του λαού ακυρώνεται αυτομάτως. Ποιος έφτιαξε το σύνταγμα της Ελβετίας; Ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Όταν πήγε να το εφαρμόσει στην Ελλάδα επενέβηκε το αγγλοσαξωνικό κατεστημένο – μην ακούτε ότι οι Μαυρομιχαλέοι σκότωσαν τον Καποδίστρια – για να σταματήσει την εξάπλωση της δημοκρατίας. Και αυτό έγινε το 1802. Το 1996 το κράτος της Ελβετίας έκανε μία τιμητική εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια, υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος ήταν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Εκλήθη επισήμως λοιπόν το Ελληνικό κράτος να παραστεί σε αυτούς τους εορτασμούς λόγω της καταγωγής του Ιωάννη Καποδίστρια. Δεν εμφανίστηκε ούτε ο γραμματεύς της πρεσβείας. Τόση μεγάλη εκτίμηση έχουν οι χαζάροι στον Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
Ο Ιωάννης Καποδίστριας, επειδή πολλοί τον κατηγορούν ότι ήταν λέει μασόνος, το πρώτο διάταγμα που έβγαλε όταν έφτασε στην νεοσύστατη πρωτεύουσα ήταν το εξής: «όποιος συμμετέχει σε μυστικιστικές στοές αυτομάτως αποκλείεται από την δημόσια διοίκηση». Παρέδωσε όλη την προσωπική του περιουσία υπέρ του αγώνα. Ακούστε το ανοσιούργημα που έκαναν οι Εγγλέζοι για να ρίξουν τον Καποδίστρια. Η Ελληνική δημοκρατία είχε πάρει ένα δάνειο από τους Rothschild το 1822 και είχε κατασκευάσει πέντε πλοία του Ελληνικού στόλου, μάλιστα το ένα από αυτά κατασκευάστηκε στην Αμερική και πληρώθηκε 2,5 φορές πάνω η τιμή του – άλλη ιστορία, θα τα πούμε μία άλλη φορά αυτά. Αφού λοιπόν θέλανε να ρίξουν τον Καποδίστρια τι κάνανε, πιάσανε τον Ανδρέα Μιαούλη ο οποίος ήταν ο ναύαρχος του Ελληνικού ναυτικού και έκαψε τον στόλο στα Ψαρά για να αφήσει τον Καποδίστρια χωρίς άμυνα, υποσχόμενοι στον Μιαούλη ότι εμείς θα σου ξαναχτίσουμε τον στόλο.
Οι αδερφοί Κουντουριώτη είχαν προσφέρει την περιουσία τους για να φτιάξουν κεντρική τράπεζα της Ελλάδος, όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να ζητήσει τα κεφάλαια από τους Κουντουριώτιδες του δώσανε 5.000 γρόσια ενώ είχαν υποσχεθεί 250.000. Γιατί επενέβηκαν και πάλι οι Εγγλέζοι και έπεισαν τους Κουντουριώτιδες να μην στηρίξουν τον Καποδίστρια, ο οποίος βέβαια έδωσε όλα του τα υπάρχοντα, έβαλε νομίζω 28.000 γρόσια αλλά δεν ήταν αρκετά και έτσι έπεσε και ο ίδιος και η πρώτη κεντρική τράπεζα που προσπάθησε να φτιάξει, για να έρθουν οι Rothschild μετά από 10 χρόνια αργότερα να φτιάξουν την Εθνική. Τα πάντα φτάνουν στο δολάριο ή στην δραχμή ή στο ευρώ. Εν τέλει εκεί αποφασίζονται σε χαζάρικο επίπεδο, αυτές είναι οι αξίες που αποφασίζουν τις ζωές και τις τύχες των λαών.
ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΣΤΟΥΤΚΑΡΔΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 28-6-14
(λεπτά 03:02:35 – 03:15:12)
(λεπτά 03:02:35 – 03:15:12)
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ facebookEI-END MNEMOSYNE INTERNATIONAL
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου