23 Ιουλίου 2014

Malaysia Airlines Flight MH17. Επικοινωνιακός πόλεμος για το μοιραίο Boeing… (Δείτε την πορεία πτώσης σε βίντεο χρήστη του YouTube)

Malaysia Airlines Flight MH17. Επικοινωνιακός πόλεμος για το μοιραίο Boeing… (Δείτε την πορεία πτώσης σε βίντεο χρήστη του YouTube)

malaysia-airlines-boeing-777-200-pesawat-yang-sama-dengan-ini-jatuh-di-ukraina
[... Ο ρώσος συνταγματάρχης και ανεξάρτητος αμυντικός αναλυτής, Βίκτορ Λιτόβκιν, ανέφερε ότι «ο ρωσικός στρατός δεν διαθέτει αντιαεροπορικά συστήματα Buk-M1». Εξήγησε δε, ότι «ο ρωσικός στρατός διαθέτει Α/Α Buk-M2, τα οποία, εξωτερικά, ακόμη και ένας άπειρος σε στρατιωτικά θέματα μπορεί να τα ξεχωρίσει από το Buk-M1. Αντίθετα, Buk-M1 υπάρχουν στο οπλοστάσιο του ουκρανικού στρατού».
Ο ίδιος τόνισε ότι στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα μπορεί να υπάρχουν Buk-M2, ωστόσο, το αεροπλάνο καταρρίφθηκε σε σημαντική απόσταση από τη Ρωσία, ενώ το βεληνεκές της βολής αυτού του αντιαεροπορικού περιορίζεται στα 30 χλμ. «Το Boeing 777 κατέπεσε σε απόσταση 50 χλμ. από τα σύνορά μας -ανέφερε ο Λιτόβκιν- και δεν διαλύθηκε στον αέρα, αλλά διήνυσε σχεδόν 100 χλμ. πριν βρεθεί στο έδαφος. Αυτό αποδεικνύεται από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι είδαν ότι αυτό δεν κομματιάστηκε στον αέρα, αλλά συνετρίβη στη γη»...]
………………………………………………………….
ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ  Boeing 777 ΦΕΡΕΙ ΔΥΟ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ YouTube ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΔΥΟ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ… Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΛΗΠΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ, ΕΝΩ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΛΑΝΑΡΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ, ΟΤΙ ΔΙΗΝΥΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ…
ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ, ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΡΥΓΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΙΒΕΙ…
…………………………………………………………
Ο ουκρανικός πύργος ελέγχου έχασε την επικοινωνία με το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών (Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ), την Πέμπτη το βράδυ, ενώ πετούσε 50 χιλιόμετρα από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Για την τραγωδία εκφράζεται πλειάδα εκδοχών, ενώ μαίνεται πόλεμος παραπληροφόρησης.
airplane_boom_468
Ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γκεράστσενκο, ανέφερε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα τύπου Buk. Ωστόσο, ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, Βιτάλι Γιάρεμα, σε συνέντευξή του στην Ukrainskaya Pravda είπε ότι οι μαχητές των αυτοανακηρυχθέντων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ δεν διαθέτουν αντιαεροπορικά συστήματα Buk και S-300. Τη σχετική αναφορά έκαναν στον ουκρανό πρόεδρο και οι στρατιωτικοί, λέγοντας ότι δεν οι «αντάρτες» στη ΝΑ Ουκρανία δεν έχουν κλέψει τέτοια όπλα από το οπλοστάσιο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Με τη σειρά τους, οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας στην Ανατολική Ουκρανία, «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», αρνούνται την εμπλοκή τους στη συντριβή του αεροπλάνου των «Αερογραμμών της Μαλαισίας». «Η πολιτοφυλακή δεν διαθέτει οπλικά συστήματα τα οποία θα μπορούσαν να καταρρίψουν αεροσκάφος σε ύψος 10 χλμ.», ανέφερε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας, Σεργκέι Καβταράντζε», συμπληρώνοντας πως «έχουμε μόνο φορητά αντιαεροπορικά συστήματα των οποίων το μέγιστο βεληνεκές φτάνει τα 3-4 χλμ.».
Ποροσένκο: «Τρομοκρατική ενέργεια»
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ουκρανικής Προεδρίας, Σβιατοσλάβ Τσεγκόλκο, έγραψε στο Twitter: «Ο Ποροσένκο πιστεύει το εξής για το αεροπλάνο που κατερρίφθη: Δεν είναι ατύχημα, ούτε άλλου είδους καταστροφή, αλλά τρομοκρατική ενέργεια».
Η διεύθυνση του Προέδρου της Ουκρανίας ανέφερε ότι το αεροσκάφος είναι πιθανό να χτυπήθηκε από το έδαφος της Ρωσίας και τόνισε ότι «ο εθνικός στρατός δεν προέβη σε καμία ενέργεια καταστροφής εναέριων στόχων στην περιοχή του συμβάντος».
Ενεργοποιήθηκε η ουκρανική αεράμυνα
Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσία, τα ρωσικά μέσα επιτήρησης κατέγραψαν στις 17 Ιουλίου λειτουργία του σταθμού ραντάρ 9s18 Kupol, συστοιχίας αεροπορικού συστήματος Buk-M1, η οποία είναι εγκατεστημένη στην περιοχή του οικισμού Στίλα 30 χλμ. νοτίως του Ντονέτσκ. Δηλαδή, εντός της Ουκρανίας.
Από το υπουργείο επεσήμαναν ότι οι τεχνικές ιδιαιτερότητες του Α/Α συστήματος Buk-M1 του επιτρέπουν να πραγματοποιεί ανταλλαγή πληροφοριών για ιπτάμενους στόχους μεταξύ των συστοιχιών μιας Μοίρας. Ετσι, εκτόξευση πυραύλων θα μπορούσε να γίνει ακόμη και από οποιαδήποτε απ’ τις συστοιχίες που βρίσκονταν στον οικισμό Αντβέεβκα (8 χλμ. βόρεια του Ντονέτσκ) ή στον Γκρούζκο-Ζαριάνσκοε (25 χλμ. ανατολικά του Ντονέτσκ).
Ο ρώσος συνταγματάρχης και ανεξάρτητος αμυντικός αναλυτής, Βίκτορ Λιτόβκιν, ανέφερε ότι «ο ρωσικός στρατός δεν διαθέτει αντιαεροπορικά συστήματα Buk-M1». Εξήγησε δε, ότι «ο ρωσικός στρατός διαθέτει Α/Α Buk-M2, τα οποία, εξωτερικά, ακόμη και ένας άπειρος σε στρατιωτικά θέματα μπορεί να τα ξεχωρίσει από το Buk-M1. Αντίθετα, Buk-M1 υπάρχουν στο οπλοστάσιο του ουκρανικού στρατού».
Ο ίδιος τόνισε ότι στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα μπορεί να υπάρχουν Buk-M2, ωστόσο, το αεροπλάνο καταρρίφθηκε σε σημαντική απόσταση από τη Ρωσία, ενώ το βεληνεκές της βολής αυτού του αντιαεροπορικού περιορίζεται στα 30 χλμ. «Το Boeing 777 κατέπεσε σε απόσταση 50 χλμ. από τα σύνορά μας -ανέφερε ο Λιτόβκιν- και δεν διαλύθηκε στον αέρα, αλλά διήνυσε σχεδόν 100 χλμ. πριν βρεθεί στο έδαφος. Αυτό αποδεικνύεται από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι είδαν ότι αυτό δεν κομματιάστηκε στον αέρα, αλλά συνετρίβη στη γη».
Παρουσία δύο ουκρανικών μαχητικών
Το Boeing 777 «Malaysia Airlines» που πραγματοποιούσε την πτήση Άμστερνταμ-Κουάλα Λουμπύρ, συνετρίβη την Πέμπτη στο έδαφος της Ουκρανίας στην περιφέρεια Ντονέτσκ. Σε αυτό υπήρχαν 283 επιβάτες και 15 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αεροπορικής εταιρίας, μεταξύ αυτών ήταν 154 υπήκοοι Ολλανδίας, 27 Αυστραλοί, 23 Μαλαισιανοί, 11 Ινδονήσιοι, 6 Βρετανοί, από 4 υπήκοοι της Γερμανίας και του Βελγίου, 3 Φιλιππινέζοι και 1 Καναδός. Οι εθνικότητες 41 ακόμη επιβατών δεν έχουν εξακριβωθεί. Σύμφωνα με κάποια στοιχεία, ανάμεσά τους βρίσκονται 23 Αμερικάνοι. Και τα 15 μέλη του πληρώματος ήταν από τη Μαλαισία.
Όπως μεταδίδει η ρωσική ιστοσελίδα Dni.ru επικαλούμενη πληροφορία της υπηρεσίας Τύπου της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», εκεί που πετούσε το Boeing 777, πετούσε και ένα ουκρανικό μαχητικό, Su-25. Το δεύτερο μάλιστα, είναι πιθανό να επιτέθηκε στο πολιτικό αεροσκάφος.
Ισπανός που εργάζεται ως ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του Κιέβου «Μπορισπόλ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι δυο αεροσκάφη της ουκρανικής ΠΑ βρίσκονταν δίπλα στο μοιραίο αεροπλάνο λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή του. Συγκεκριμένα έγραψε ότι «τα πολεμικά αεροσκάφη πετούσαν πλάι στο 777 τρία λεπτά μόνο πριν αυτό εξαφανιστεί από τα ραντάρ. Όταν το Boeing απλώς χάθηκε από τα ραντάρ, οι αρχές του Κιέβου μας ενημέρωσαν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη. Πώς μπόρεσαν να το πληροφορηθούν τόσο γρήγορα;».
Αργότερα, ο λογαριασμός αυτού του χρήστη στο Twitter, διαγράφηκε. Δεν είναι σαφές, αν ο χρήστης είναι πραγματικός ισπανόφωνος ελεγκτής από το αεροδρόμιο, ή αν πρόκειται για φάρσα.
Δυστύχημα
Η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου του εναέριου χώρου εκτιμά ότι η καταστροφή του μαλαισιανού επιβατικού αεροσκάφους Boeing 777 στην ανατολική Ουκρανία, ήταν δυστύχημα. Τη σχετική δήλωση έκανε στο γερμανικό ΜΜΕ Welt-Online εκπρόσωπος της υπηρεσίας.
…………………………………………………………………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου