10 Αυγούστου 2014

Ο Αρτέμης Σώρρας και οι προσπάθειες που συνοδεύουν όλες τις πράξεις όπως αναφέρθηκα πιο πάνω από τα μέλη της Ei-END αλλά και όλων των ενεργών πολιτών, δεν αποτελούν τη λύση. Απλά δίδονται τα εργαλεία έτοιμα προς χρήση και ευτυχώς που υπάρχουν!


Artemis Sorras
"Δική μου απορία επίσης είναι τι μέλλει γενέσθαι αύριο (9 Αυγούστου 2014) που, σύμφωνα με όσα έχει υποστηρίξει ο κ. Εμμ. Λαμπράκης, λήγουν τα αμερικανικά ομόλογα των 600 δις δολλαρίων, τα οποία φέρεται να έχει στην κατοχή του ο Αρτέμης Σώρρας από την πώληση της υψηλής τεχνολογίας των αρχαίων ημών προγόνων (!?) στους Αμερικανούς. Εάν μεν τα ομόλογα αυτά είναι γνήσια, όπως ισχυρίζεται ο Αρτέμης Σώρρας και η παρέα του, θα πρέπει να ρευστοποιηθούν. Εάν όμως είναι πλαστά, κάποιοι, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο, θα φροντίσουν να τα "ανανεώσουν". Μια τέτοια ανανέωση, όμως, προϋποθέτει έκδοση νέων ομολόγων. Πώς θα γίνει αυτό αν τα ομόλογα είναι πλαστά;"
Πόσο πολύ φαίνεται ότι αγαπητέ μου, έχεις υποστεί και εσύ πλύση εγκεφάλου από τους ανεγκέφαλους!
Παγκόσμιος νόμος αλλά και Ελληνικός..
Όταν έχεις ένα τίτλο χρέους, είτε αυτό ονομάζεται επιταγή, είτε συναλλαγματική είτε άλλο, η ημέρα λήξης δεν σημαίνει τίποτα άλλο πέραν του να δηλώσει ότι προ της ημέρας λήξης, δεν μπορείς να το εισπράξεις χωρίς να χάσεις ποσοστό γιατί στην προείσπραξη η τράπεζα ή αυτός που θα το προεξοφλήσει δικαιούται παρακράτηση κάποιου ποσοστού από την αναγραφόμενη αξία.
Μετά την λήξη, αυτό το χρεόγραφο μετατρέπεται σε κοινή ομολογία και διατηρείται ενεργό για 20 χρόνια εάν ο δικαιούχος δεν το διεκδικήσει. Και ο οφειλέτης υποχρεούται να τηρεί ενεργή την υποχρέωση, ανά πάσα στιγμή απαιτηθεί.
Στην περίπτωση του Αρτέμη και των χρεογράφων που διαθέτει, όπως αυτά έχουν κατατεθεί κάτω από την κηδεμονία του φύλακα κηδεμόνα, δεν μπορούν να παρθούν πίσω γιατί έχουν κατατεθεί υπό όρους που οφείλει να τους τηρήσει. Ο ίδιος κηδεμόνας, υποχρεούται αν πληρούνται οι όροι, και κατόπιν έννομης ενεργής σχέσης των εμπλεκομένων μελών, υποχρεούται να το μεταφέρει με ασφάλεια, ελευθέρων βαρών και διεκδικήσεων τρίτων στον νέο δικαιούχο και να εκτελέσει τους όρους της εντολής που του έχει ανατεθεί. Το κράτος και ο Αρτέμης Σώρρας θα πρέπει να έλθουν πρώτα σε μια κοινή συμφωνία η οποία θα αποτελέσει τη νόμιμη σχέση για να μπορέσει το Κράτος αντί να δώσει ελληνικά ομόλογα να καταχωρήσει τα χρεόγραφα του Αρτέμη/ US Treasury στα πάγιά του και με αυτά αφού είναι ελεύθερα βαρών και υποχρεώσεων να προβεί στην προείσπραξη ή να τα χρησιμοποιήσει ως αντασφάλεια για να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές και όπως αυτά θα συμφωνηθούν.
Εάν το Κράτος δεν τα απαιτήσει, δεν μπορεί να ρευστοποιηθούν από μόνα τους. Παραμένουν όμως ενεργά και ισχυρά για ακόμα 20 χρόνια, εκτός και αν γίνουν από τον δικαιούχο άλλες ενέργειες με τον οφειλέτη προς αλλαγή της συμφωνίας αυτής.
Για τους υπόλοιπους τίτλους του φακέλου, ο Αρτέμης εάν το αποφασίσει, μπορεί να απαιτήσει την πληρωμή όποτε αποφασίσει αφού ενημερώσει την πλευρά του οφειλέτη (απλά για τα χρηστά ήθη).. Όμως, με την Αμερική υπάρχει συμφωνία αποδεχτή για του τι θα γίνει. Και αυτήν ο Αρτέμης τηρεί. Όμως, αυτές οι συμφωνίες θα τηρηθούν για θέμα ισορροπιών μέχρι και που η άλλη πλευρά σέβεται τα θέματα που έχουν συμφωνηθεί. Γιατί εάν δεν γίνεται αυτό, πολλά μπορούν να αλλάξουν και είναι εξάλλου δικό του δικαίωμα να πράξει ότι αποφασίσει εντός των ορίων της συμφωνίας, των δικαιωμάτων που απορρέουν από το συμβόλαιό του αλλά και του νόμου που διέπεται αυτή η συμφωνία.
"Αυτό το σήριαλ φαίνεται πάντως πως θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη. Το τραγικό θα είναι να αποδειχθεί πως η υπόθεση Σώρρα είναι άλλη μια "φούσκα" στις τόσες που έχουν κατά καιρούς αιωρηθεί και σκάσει σ' αυτή τη θεότρελη γωνιά του πλανήτη. Γιατί, αν είναι έτσι, μένει να δούμε ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στη σημερινή απογοητευμένη και παραπαίουσα ελληνική κοινωνία που φαίνεται πως δεν έχει πια από πουθενά να κρατηθεί..."
Επίλογος:
Ο Αρτέμης Σώρρας και οι προσπάθειες που συνοδεύουν όλες τις πράξεις όπως αναφέρθηκα πιο πάνω από τα μέλη της Ei-END αλλά και όλων των ενεργών πολιτών, δεν αποτελούν τη λύση. Απλά δίδονται τα εργαλεία έτοιμα προς χρήση και ευτυχώς που υπάρχουν! Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τα πρέποντα και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Όλα τα άλλα είναι άχρηστα. Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας, η δύναμη είμαστε όλοι εμείς. Με την συνένωση και την συστηματική επεξεργασία των δεδομένων, την διεκδίκηση και την συνεχόμενη και αυξανόμενη σύνδεση των Ελλήνων στο παγκόσμιο επίπεδο, την κινητοποίηση των ανθρώπων που έχουν γνώση και μπορούν να συμπορευθούν για την πορεία προς το ΦΩΣ, τα πάντα είναι εφικτά. Οπότε μην χάνετε χρόνο στις ανοησίες, επικεντρωθείτε στην ουσία και όλα θα πάνε εκεί που πρέπει την ώρα που πρέπει και όπως πρέπει!
Καλή συνέχεια
Βίκυ Χαραλάμπους
09-08-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου