ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ Η Ε.Κ.Τ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡAΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ;
Vasilis Theodoropoulos ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ Η Ε.Κ.Τ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡAΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ;;;;;;;
ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ Ε.Κ.Τ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ………
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ;;;;;;;;;;;;;;;
ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤA ΠΑΓΚΟΣΜΙA ΤΑΜΕΙA ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ;;;;;;;
Η΄ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Κ.Τ ΟΙ ROTHSCHILDS ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ;;;;;;;
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ;;;;;;;;;;;;;;;
ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤA ΠΑΓΚΟΣΜΙA ΤΑΜΕΙA ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ;;;;;;;
Η΄ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Κ.Τ ΟΙ ROTHSCHILDS ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ;;;;;;;
ΕΛΛΗΝΑ ΣΚΕΨΟΥ !!!!!!!! ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ.!!!!!!!!!!
Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ συνολικά τα 400 δισ. ευρώ για τις τράπεζες της Ευρωζώνης, προβλέπεται να είναι εξαιρετικά χαμηλό (ίσο με το βασικό επιτόκιο αναφοράς που πλέον ανέρχεται στο 0,15% συν ένα 0,10% ως περιθώριο) και σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου.
………………………………………………………….
Bloomberg: Τι σημαίνουν οι αποφάσεις της ΕΚΤ για τα δάνεια
Το πρόγραμμα στοχευμένης παροχής ρευστότητας (TLTRO) με 4ετή δάνεια που ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), επιτρέπει στις τράπεζες να διασφαλισθούν από την πιθανότητα να αυξηθούν τα επιτόκια την επόμενη 4ετία,, γράφει το πρακτορείο Bloomberg.
Σε αντάλλαγμα, προσθέτει το δημοσίευμα, οι τράπεζες πρέπει να αυξήσουν τον δανεισμό τους σε εταιρείες και έτσι να αναλάβουν τον κίνδυνο μη αποπληρωμής των δανείων από επιχειρήσεις σε χώρες με εξασθενημένη ζήτηση.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επιχειρεί την επανεκκίνηση του δανεισμού, που παραμένει υποτονικός ένα χρόνο μετά την έξοδο της Ευρωζώνης από τη μακρύτερη περίοδο ύφεσης.
Το επιτόκιο των δανείων της ΕΚΤ, που μπορεί να φθάσουν φέτος συνολικά τα 400 δισ. ευρώ για τις τράπεζες της Ευρωζώνης, προβλέπεται να είναι εξαιρετικά χαμηλό (ίσο με το βασικό επιτόκιο αναφοράς που πλέον ανέρχεται στο 0,15% συν ένα 0,10% ως περιθώριο) και σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου.
Το πρόγραμμα της ΕΚΤ έχει ομοιότητες με το πρόγραμμα «Χρηματοδότηση για Δανεισμό» (Funding for Lending) που υιοθέτησε από το 2012 η Τράπεζα της Αγγλίας.
Οι τράπεζες θα μπορούν να δανείζονται κεφάλαια που αντιστοιχούν έως το 7% των ανεξόφλητων δανείων τους σε εταιρείες και νοικοκυριά, με εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια. Από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να δανείζονται έως και το τριπλάσιο του ποσού του καθαρού δανεισμού τους σε εταιρείες της Ευρωζώνης, πάνω από ένα όριο που θα καθοριστεί από την ΕΚΤ.
Το TLTRO αποτελεί «φθηνή χρηματοδότηση, έτσι οι τράπεζες θα το χρησιμοποιήσουν», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρωζώνης της εταιρείας Jefferies International, προσθέτοντας: «Εάν οι τράπεζες θέλουν τη χρηματοδότηση για να προχωρήσουν σε δανεισμό, οι οιωνοί δεν είναι πολύ καλοί, καθώς στην περίπτωση της Βρετανίας τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις εξακολουθούν να μειώνονται, παρά τη φθηνότερη χρηματοδότηση».
Τα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας δείχνουν ότι τα δάνεια στις μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες μειώθηκαν κατά 4,1% τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν και οι πιστώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποχώρησαν 3%.
Click4more: Η Bank of America καλείται να πληρώσει περισσότερα από 12 δισ. δολάρια για στεγαστικά δάνεια
Με το επιτόκιο αναφοράς της ΕΚΤ σήμερα να είναι μόλις στο 0,15% και την οικονομία της Ευρωζώνης να ανακάμπτει με αργό ρυθμό, το πρόγραμμα TLTRO σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορούν να προωθήσουν την κερδοφορία τους, εξασφαλίζοντας χαμηλό κόστος χρηματοδότησης καθώς επεκτείνουν τον δανεισμό τους. «Υπάρχουν τα κίνητρα. Το γεγονός ότι μπορείς να τριπλασιάσεις τον καθαρό δανεισμό σου, εάν δανείζεις σε εταιρείες αποτελεί ένα κίνητρο, συνεπώς αναμένεται να έχει κάποια επίδραση», δήλωσε η επικεφαλής έρευνας της Standard Chartered στο Λονδίνο.
Ο κ. Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει την παρακολούθηση των τραπεζών για να διασφαλίσει ότι αυτές θα δανείζουν τα χρήματα που θα πάρουν, αντί να αγοράσουν κρατικό χρέος, που έχει χαμηλότερο κίνδυνο μη αποπληρωμής. Οι τράπεζες που δεν δανείζουν τα κεφάλαια, θα πρέπει να τα επιστρέψουν στην ΕΚΤ μετά από δύο χρόνια.
……………………………………………………..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου