17 Φεβρουαρίου 2015

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ της ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ! 14/2/2899(2015) (απομαγνητοφώνηση ομάδα Μνημοσύνη)


11001752_390003737844447_3248888618696231416_nΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ – ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ 14/2/2899

Καλησπέρα σας αδερφοί μου, Έλληνες και Ελληνίδες, αδερφοί Βυζάντιοι, είναι ηθική υποχρέωση όλων των Ελλήνων γιατί αυτός ο όρκος είναι πέραν του θρησκευτικού, πέραν του πολιτειακού. Είναι ένας όρκος αλήθειας, ζωής, συνέχειας και Ελληνισμού.
Ζητώ συγνώμη εγώ από εσάς, η ταπεινότητά μου, γιατί μαζί μου εδώ απόψε μαζί με μας θα έπρεπε να είναι και άλλοι αρχιερείς και άλλοι ιερείς. Κάνω έκκληση προς αυτούς όλοι να έρθουνε να υπογράψουνε εδώ μαζί μας για να μπορούμε και εμείς να δώσουμε στην Ελλάδα μας μία νέα πνοή, ένα νέο μέλλον.
Πολλοί θα αναρωτηθείτε από εσάς εάν με αυτό τον τίτλο τον οποίο φέρω, της Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας, η Ρωμανία δεν πέθανε ποτέ, κατελήφθη βιαίως, δεν καταργήθηκε, μεταφέρθηκε πήγε στην Κριμαία. Από εκεί κάναμε αναβίωση τα τελευταία χρόνια και με την δύναμη του Θεού βρίσκομαι εδώ ανάμεσά σας σαν ένας απλός πολίτης, σαν ένας απλός Έλλην, μαζί με σας να δώσουμε τον αγώνα τον οποίο όλοι οι πρόγονοί μας τον είχαν δώσει εις το έπακρον και δεν προδώσαν ποτέ την Ελλάδα.
Άρα ο σημερινός μας όρκος όπως προανέφερα από πολιτικός και θρησκευτικός, είναι πάνω από όλα καθαρά Ελληνικός, εάν έχουμε μέσα μας το Ελληνικό DNA και κυλάει στις φλέβες μας το ιχώρ. Εμείς δεν προδώσαμε ποτέ ως Έλληνες κανέναν, τα βάζω με τους εβραιομασόνους, δεν μισούμε τους Εβραίους, τους σεβόμαστε, σεβόμαστε και αυτό τον λαό, αλλά είναι υποχρεωμένοι και αυτοί να σεβαστούν εμάς. Σεβόμαστε τα θύματά τους. Για τον ποντιακό Ελληνισμό, για την Μικρασία, για την Άλωση, για τα θύματα της κατοχής, για όλους αυτούς ποιος μας σέβεται; Κανείς τους. Όσο μας σέβονται θα τους σεβόμαστε.
Ζητώ ταπεινά από όλους σας να ακολουθήσετε τον Αρτέμη Σώρρα γιατί είναι ο μοναδικός Έλλην ο οποίος αυτή τη στιγμή δίνει μεγάλους αγώνες και μεγάλες μάχες. Εμείς απλώς κάναμε το καθήκον μας σαν αρχιεπισκοπή και υπογράψαμε και μην τολμήσει κανένα περίεργο κανάλι να βγει και να μας πει «εθνικιστές». Είμαστε ναι, γιατί αγαπάμε την Ελλάδα, δεν κάνουμε διαχωρισμό φυλών γιατί αγαπάμε την Ελλάδα μας, είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην Ελλάδα μας. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στο αίμα που έχει χυθεί για να ελευθερωθεί αυτή η χώρα, είμαστε υποχρεωμένοι στους προγόνους μας.
Αδερφοί μου Βυζάντιοι, αδερφοί μου Έλληνες είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε όλοι εδώ και να υπογράφουμε και να ορκιζόμαστε. Δεν πρόκειται να μας βοηθήσει κανένας απ΄έξω, είμαστε μόνοι μας και ο αγώνας είναι δυστυχώς μονόπλευρος. Αλλά εμείς θα νικήσουμε, εμείς θα νικήσουμε, εμείς θα τους κάνουμε να γονατίσουνε, ο Ελληνικός λαός δεν είναι ζητιάνος, ο Ελληνικός λαός δεν σκύβει το κεφάλι, κανένας Έλληνας δεν σκύβει το κεφάλι σε κανέναν, κανέναν κατακτητή. Και η εκκλησία μπροστά. Πρώτα εμείς και μετά όλοι οι υπόλοιποι!
Σας ευχαριστώ ολόψυχα και κλείνοντας θέλω για τον Ανδρέα τον Βυζαντίου, τον Ανδρέα της Ρωμανίας, δεν θα το περάσουνε «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα΄ναι»… Ήταν, είναι και θα είναι αυτή την στιγμή δικιά μας! Είναι Ελληνική! Εμείς θα πολεμήσουμε, εμείς θα τους πατάξουμε, εμείς θα κερδίσουμε! Ευχαριστώ !
Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Ρωμανία, Ζήτω το Έθνος μας, Ζήτω οι Έλληνες, Ζήτω μαζί όλοι !
Απομαγνητοφώνηση Αλεξάνδρα Τσίκου 
ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ 
……………………………………………………………………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου