14 Μαρτίου 2015

H Aντιγόνη της Ελληνικής «Χρεοκοπίας»Το πρόσωπο το οποίο υποθήκευσε το οικονομικό μέλλον της Ευρωζώνης και της Ελλάδας.


Το πρόσωπο το οποίο υποθήκευσε το οικονομικό μέλλον της Ευρωζώνης και τηςΕλλάδας.
6d2100596aa475b09d6fed279d9e6313_XL
Το πρόσωπο το οποίο υποθήκευσε το οικονομικό μέλλον της Ευρωζώνης και της Ελλάδας.: Aντιγόνη Λουδιάδη: Πήρε μπόνους 8 εκατ. ευρώ! Πέρα από τα 25 εκατ. δολάρια του μισθού της…
Aντιγόνη Λουδιάδη: Πήρε μπόνους 8 εκατ. ευρώ! Πέρα από τα 25 εκατ. δολάρια του μισθού της…
Πόσο μπορεί να ταπεινωθεί ο άνθρωπος στον βωμό του χρήματος σήμερα;
Tα μπόνους για τα στελέχη της Goldman Sachs σε όλο τον κόσμο για το 2012 ανήλθαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 13.000.000.000 δολαρίων. Aυτό το νέο ήταν ανακοινώσιμο, εν αντιθέσει με τα ηχηρά μπόνους των μεγάλων στελεχών της τράπεζας που κυβερνάει τον κόσμο.
Η Αντιγόνη Λουδιάδη δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με την Αντιγόνη του αρχαίου Θηβαϊκού τραγικού κύκλου που αυτοκτονεί αγωνιζόμενη για ένα πνεύμα ελεύθερο ελληνικό. Η Αντιγόνη Λουδιάδη είναι το ελληνικό πρόσωπο κλειδί της Goldman Sachs, η οποία το 2001 (όντας 35 χρονών και με όνομα μεταλαγμένο σε Addy), επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, κανόνισε μια περίπλοκη συμφωνία swap(ανταλλαγής χρέους) που βοήθησε την Ελλάδα να κρύψει το μέγεθος του χρέους της για να μπει «θριαμβευτικά» στην ευρωζώνη. Η Αντιγόνη Λουδιάδη κατέχει σήμερα τη θέση της διευθύνοντος συμβούλου της Rothesay Life, μιας ασφαλιστικής εταιρείας που ανήκει στον όμιλο της Goldman Sachs στο Λονδίνο. Κερδίζει 12 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, δηλώνει εργασιομανής και φανατική καπνίστρια, κάνει όμως και τακτικά γιόγκα. Προκαλεί τρόμο στους υφισταμένους της και, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ένας πρώην συνεργάτης της, όταν περνούσε στους διαδρόμους της Goldman Sachs οι περισσότεροι εργαζόμενοι έκαναν ότι μιλούσαν στο τηλέφωνο για να μην τους μιλήσει και να αποφύγουν έτσι μια πιθανή κατσάδα. Με άλλα λόγια, η Αντιγόνη Λουδιάδη (η οποία ευτυχώς έχει βρετανική υπηκοότητα και δυστυχώς δεν γνωρίζει ποιά ήταν η θηβαϊκή Αντιγόνη) είναι εκείνο το πρόσωπο το οποίο υποθήκευσε το οικονομικό μέλλον τ
Ο Χάρης Ηλιάδης πήρε «μεταγραφή» από την UBS ξεκίνησε στην επενδυτική τράπεζα με αρμοδιότητες τις αγορές κεφαλαίου και ομολόγων, ενώ το 2010 εμφανίστηκε στη λίστα των εταίρων (partners) . Στο ενδιάμεσο, του δόθηκε η ευθύνη κάλυψης της Ελλάδας, για όλα τα προϊόντα, του ανατέθηκαν οι αγορές μετοχών και τα παράγωγα προϊόντα. Τα τελευταία 6 έτη είναι συντονιστής όλων των εργασιών της Goldman Sachs για τις εκδόσεις κρατικού χρέους όλων των ευρωπαϊκών χωρών.
ης Ευρωζώνης και της Ελλάδας. Μαζί με το στενό της συνεργάτη Χάρη Ηλιάδη, οργάνωσε το επίμαχο swap του 1 δισ. δολαρίων το οποίο βοήθησε την Αθήνα να κρύψει το έλλειμμά της από τις Βρυξέλλες. Αν ποτέ συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για την «χρεοκοπία» της Ελλάδας είναι από τα πρώτα πρόσωπα που πρέπει να κληθούν να καταθέσουν για τις μυστικές συμφωνίες της Goldman Sachs με το ΠΑΣΟΚ.
Η Αντιγόνη Λουδιάδη και ο Χάρης Ηλιάδης, μέχρι τότε θα έπρεπε να φυλακιστούν στις ελληνικές φυλακές του Κορυδαλλού, στο ελεύθερο κελί του Γιώργου Κοσκωτά. Τα ομοιώματά τους άραγε θα στηθούν έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για να πετροβολούνται από τους περαστικούς και να προσκυνούνται από την Τρόικα;
Βιογραφικά στοιχεία:
Η βρετανοθρεμμένη Λουδιάδη γεννήθηκε στη Νιγηρία, αλλά μεγάλωσε στην Αγγλία, διατηρώντας παράλληλα σχέσεις με την Ελλάδα. Έγινε εταίρος στην Goldman το 2000. Προηγουμένως, είχε σπουδάσει στην Οξφόρδη και μέσα στην Goldman ανέλαβε θέση στη διοίκηση του τομέα επενδύσεων για την Ευρώπη, αποκομίζοντας έως και 12 εκατ. δολάρια ετησίως. Η ίδια είναι κάτοικος του δυτικού Λονδίνου. Τα τελευταία χρόνια, η Λουδιάδη ανέλαβε διευθύνουσα σύμβουλος της Rothesay Life, μιας θυγατρικής της Goldman στον κλάδο των ασφαλίσεων. Στην Goldman εργάστηκε για πρώτη φορά το 1994, ενώ πιο πριν είχε εργαστεί για την JP Morgan. Η ειδικότητά της ήταν η πώληση περίπλοκων παραγώγων προϊόντων και εν τέλει κατέληξε να διευθύνει όλο το τμήμα της τράπεζας το οποίο ασχολείτο με την πώλησή τους στην Ευρώπη.
Τελικά, μήπως όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι έγιναν …swap (ξεπούλημα); δείτε προσεκτικά το βίντεοGOLDMAN SACHS η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο!
Στίχοι:Εύη Δρούτσα
Μουσική:Γιώργος Θεοφάνους
Ερμηνευτές: Μακρόπουλος Νίκος
Εθνική υπερηφάνεια, καλλιτέχνες και τσογλάνια 
στα παράθυρα γυρίζουν των οκτώμισι
Η ζωή χάρτινος τοίχος και μιλάμε για το ήθος
σε μια χώρα που ζητάει αναδόμηση
Είμαι μόνος είμαι χαμένος 
γιατί νιώθω τόσο ξένος 

σε ένα πλήθος που γυρνάει στην Ομόνοια
Βραδινές εφημερίδες και στις πρώτες τις σελίδες
ένας πόνος σε CD με δυό κουπόνια
Άνθρωποι συνηθισμένοι, άνθρωποι πολιτισμένοι, άνθρωποι δυστυχισμένοι
Αίσχος
Χίλια λάθη μοιρασμένα ποιο ανήκει στον καθένα; για αυτό αίσχος και σε μένα
Αίσχος 
Την αγάπη ποιος δικάζει νόμο στο φιλί ποιος βάζει
τι τους νοιάζει αν βουλιάζουμε στα λάθη μας
Στη ξεφτίλα βήμα βήμα και όλο λόγια για το χρήμα 
που μικραίνουνε σιγά σιγά το χάρτη μας
Και εγώ νιώθω τόσο μόνος που με γέλασε ο χρόνος
και στην πρόοδο με πάνε πάντα πίσω
η αγάπη ξεπουλιέται και το αύριο ξεχνιέται
και δεν ξέρω σε ποια γλώσσα να μιλήσω
Άνθρωποι συνηθισμένοι, άνθρωποι πολιτισμένοι, άνθρωποι δυστυχισμένοι
Αίσχος

Χίλια λάθη μοιρασμένα ποιο ανήκει στον καθένα; για αυτό αίσχος και σε μένα
Αίσχος
Άνθρωποι συνηθισμένοι, άνθρωποι πολιτισμένοι, άνθρωποι δυστυχισμένοι
Αίσχος
Χίλια λάθη μοιρασμένα ποιο ανήκει στον καθένα; για αυτό αίσχος και σε μένα
Αίσχος
…………………………………………..
…………………………………………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου