26 Σεπτεμβρίου 2008

"η γνήσια χριστιανική ζωή είναι Τράπεζα με το υψηλότερο επιτόκιο."!!!!!!

Καλά,δεν υπάρχει κανείς,εκεί,να μιλήσει να φωνάξει!!!!!!!
Τι είναι αυτά τα γελοία πράγματα;Άκου να αφιερωθεί μια ώρα μαθήματος για...τα κόκκαλα!!!!!!!!Αυτά είναι τα..."θρησκευτικά",που θέλουν να διδάσκονται υποχρεωτικά;;;;;Σε λίγο,είναι ικανοί να παρουσιάσουν και τα σκουλήκια που έχουν φάει τα κρέατα των..."αγίων τους",ως εκ θεού σταλθέντα και άρα "ιερά σκουλήκια"!!!
Όλο το "ζουμί" όμως της..."θεόσταλτης" επιστολής,βρίσκεται στην παρακάτω φράση:

"η γνήσια χριστιανική ζωή είναι Τράπεζα με το υψηλότερο επιτόκιο."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κι εσείς προσπαθείτε να πείτε στα παιδιά σας,ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!
Την πατήσατε!!!!!Οι δάσκαλοι και καθηγητές,θα τα στείλουν να..."προσκυνήσουν" τα...κόκκαλα!!!!!Για πέστε τους να πάνε τα παιδιά σας να ΤΙΜΗΣΟΥΝ,τα κόκκαλα των Μαραθωνομάχων!!!!!!Να δείτε πως θα σας αντιμετωπίσουν!!!!!!!!!!!!
ΩΙΜΕ,Η ΕΛΛΑΣ.......



http://www.theasis.gr/agora/viewtopic.php?t=502

Ο μεσαίωνας εν έτι 2008 σε όλο του το μεγαλείο...
Τι είπατε είμαστε; Ευρωπαϊκό κράτος;

Διαβάστε:


Γράφει ο Θεατής



Όλοι μας απορ­ρί­πτουμε την Εκ­κλη­σία που άλλα λέει και άλλα κά­νει, που εί­ναι στε­νό­μυ­αλη και στε­νό­καρδη, που συμ­βα­δί­ζει με το συμ­φέ­ρον και την υπο­κρι­σία.

Eτσι απευθύνεται προς τους μαθητές των Γυ­μνα­σίων και Λυ­κείων ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος με επιστολή που τους απέστειλε με αφορμή το γεγονός ότι σε λί­γες μέ­ρες, η Μη­τρό­πολή θα φι­λο­ξε­νή­σει για ένα πε­ρί­που μήνα το ση­μαν­τι­κό­τερο ίσως κει­μή­λιο της Ρω­σι­κής συ­νεί­δη­σης και πα­ρά­δο­σης, τα λεί­ψανα του πιο αγα­πη­τού Αγίου τής Ρω­σίας, του αγίου Σε­ραείμ τού Σά­ρωφ

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας καλεί τους μαθητές να απορρίψουν με όλη τη δύ­ναμή τους τους ψεύ­τι­κους θε­ούς, τις υπο­κρι­τι­κές θρη­σκείες, τα χω­ρίς αλή­θεια θρη­σκευ­τικά λό­για. «Κι εμάς τους ίδι­ους, όταν δεν εί­μα­στε αυ­θεν­τι­κοί. Αγ­κα­λι­ά­στε όμως τον αλη­θινό Θεό», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Ειδικότερα η επιστολή του κ. Νικόλαου με ημερομηνία 22-9-2008 έχει ως εξής:

"Προς Τους μα­θη­τές τών Γυ­μνα­σίων και Λυ­κείων τής Ανα­το­λι­κής Ατ­τι­κής

Πολύ αγα­πητά μας παι­διά,

Σε λί­γες μέ­ρες, η Μη­τρό­πολή μας θα έχει τη με­γάλη χαρά να φι­λο­ξε­νή­σει για ένα πε­ρί­που μήνα το ση­μαν­τι­κό­τερο ίσως κει­μή­λιο της Ρω­σι­κής συ­νεί­δη­σης και πα­ρά­δο­σης, τα λεί­ψανα του πιο αγα­πη­τού Αγίου τής Ρω­σίας, του αγίου Σε­ρα­φείμ τού Σά­ρωφ.

Όλοι μας απορ­ρί­πτουμε την Εκ­κλη­σία που άλλα λέει και άλλα κά­νει, που εί­ναι στε­νό­μυ­αλη και στε­νό­καρδη, που συμ­βα­δί­ζει με το συμ­φέ­ρον και την υπο­κρι­σία. Αυτή δι­α­ψεύ­δει τον Θεό.

Όλοι όμως ψά­χνουμε για αν­θρώ­πους που Τον επι­βε­βαι­ώ­νουν με τη ζωή τους, με την ει­λι­κρί­νεια και την απλό­τητά τους, με την αρετή και τη δύ­ναμη της πί­στης τους, με την τα­πεί­νωση και την άλλη λο­γική τους. Αυ­τοί ζουν μια ζωή που μας εμ­πνέει και μας υπερ­βαί­νει,∙ μια ζωή που μας πεί­θει. Αυ­τοί ζουν και αφού φύ­γουν από αυ­τόν τον κό­σμο. Αυ­τών μι­λάει και το νε­κρό τους σώμα. Άλ­λων τα λεί­ψανα ευ­ω­δι­ά­ζουν, άλ­λων απο­κτούν υπερ­φυ­σικό χρώμα, όλων ανα­δί­δουν άρ­ρητη χάρι. Αυτό εί­ναι πολύ με­γάλη αλή­θεια, που την απορ­ρί­πτει μό­νον όποιος αγνοεί την εμ­πει­ρία της. Αυ­τός εί­ναι ο λό­γος που τα άγια λεί­ψανα τα τι­μούμε, χω­ρίς βέ­βαια να τα λα­τρεύ­ουμε.

Ο άγιος Σε­ρα­φείμ τού Σά­ρωφ έχει μία μο­να­δι­κό­τητα. Ήταν ένας ασκη­τής που έζησε κρυμ­μέ­νος μέσα στα αχανή δάση τής Ρω­σι­κής γης. Η σο­φία τού Θεού τον έκανε γνω­στό μό­λις 7 χρό­νια πριν κοι­μη­θεί για πάντα. Η αγάπη του στα μι­κρά παι­διά νι­κούσε την αγάπη του στην ησυ­χία και τον έβ­γαζε από την ασκη­τική κρυ­ψώνα του. Έδινε παν­τού ει­ρήνη λέ­γον­τας: «ει­ρή­νευσε μέσα σου και πολ­λοί θα ει­ρη­νεύ­ουν γύρω σου». Σκόρ­πιζε σε όλους χαρά, χαι­ρε­τών­τας όποιον συ­ναν­τούσε με τον χαι­ρε­τι­σμό: «Χρι­στός ανέ­στη, χαρά μου!». Ένας άγιος γε­μά­τος κα­λω­σύνη, γλυ­κύ­τητα, αυ­θεν­τι­κό­τητα, υπερ­φυ­σικά χα­ρί­σματα, δύ­ναμη θε­ϊκή.

Αυ­τός ο Άγιος θα βρί­σκε­ται με τα τί­μια λεί­ψανά του κοντά μας για ένα μήνα. Το δώρο που μας κά­νουν οι Ρώ­σοι αδελ­φοί μας εί­ναι ανε­κτί­μητο. Εί­ναι η πρώτη φορά που το σώμα του βγαί­νει από τη Ρω­σία. Γι’ αυτό και θα τον συ­νο­δεύ­σει έως τη χώρα μας μια ολό­κληρη απο­στολή από 30 άτομα.

Αξί­ζει, αγα­πητά μου παι­διά, να γνω­ρί­σετε τη ζωή ενός τέ­τοιου μο­να­δι­κού προ­τύ­που. Γι’ αυτό και ζή­τησα από τους Θε­ο­λό­γους σας, με την άδεια των Δι­ευ­θυν­τών, να αφι­ε­ρώ­σουν μία ώρα μα­θή­μα­τος στο πρό­σωπό του. Αξί­ζει να πά­ρετε από τη χάρι και τη δύ­ναμή του. Γι’ αυτό και σας προ­σκαλώ όλους να βρείτε μία ευ­και­ρία να τον προ­σκυ­νή­σετε. Όσοι μπο­ρείτε, την Πα­ρα­σκευή 3 Οκτω­βρίου στις 6 το από­γευμα, να έλ­θετε στην υπο­δοχή του στον Ιερό Ναό τού Αγίου Τρύ­φωνα Παλ­λή­νης, θα ωφε­λη­θείτε αφάν­τα­στα. Όσοι πάλι δεν μπο­ρείτε εκείνη την ώρα, ελάτε στο Ναό, όποτε θέ­λετε, μέ­χρι το από­γευμα της Τε­τάρ­της 8 Οκτω­βρίου. Από την ώρα εκείνη μέ­χρι και την Κυ­ρι­ακή 2 Νο­εμ­βρίου, το Λεί­ψανό του θα βρί­σκε­ται στο Ναό τής Πα­να­γίας Σου­μελά, στο Με­νίδι.

Ο Θεός, παι­διά μου, ζει. Απορ­ρίψτε με όλη τη δύ­ναμή σας τους ψεύ­τι­κους θε­ούς, τις υπο­κρι­τι­κές θρη­σκείες, τα χω­ρίς αλή­θεια θρη­σκευ­τικά λό­για. Κι εμάς τους ίδι­ους, όταν δεν εί­μα­στε αυ­θεν­τι­κοί. Αγ­κα­λι­ά­στε όμως τον αλη­θινό Θεό. Εί­ναι κρίμα να πε­ρά­σουμε από αυτή τη ζωή χω­ρίς να Τον υπο­ψι­α­στούμε. Εί­ναι άδικο να φύ­γουμε από αυ­τόν τον κό­σμο χω­ρίς να αξι­ο­ποι­ή­σουμε τη δύ­ναμή Του. Η ζωή τού Ευ­αγ­γε­λίου, οι αξίες τής Πα­ρά­δο­σής μας, η γνή­σια χρι­στι­α­νική ζωή εί­ναι Τρά­πεζα με το υψη­λό­τερο επι­τό­κιο.

Η ευ­λο­γία τού Θεού να σας σκε­πά­ζει σε όλη σας τη ζωή και η χά­ρις Του να φω­τί­ζει τον νου και την καρ­διά σας.

Με όλη μου την αγάπη,

Ο Επί­σκο­πός σας
† Ο Με­σο­γαίας και Λαυ­ρε­ω­τι­κής ΝΙΚΟΛΑΟΣ
"

Πηγή: www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου