26 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Βυζαντινοτούρκικος κατάμαυρος μεσαίωνας!

Μαύρο σκοτάδι,πίσσα βαθειά "γερμανική", όπως λένε και κάποιοι γέροι σε...απομακρυσμένα χωριά! Όλος ο πόλεμος γίνεται για το...κεχρί! και όπως όλοι ξέρουν,στον πόλεμο χρησιμοποιούνται ΟΛΑ τα όπλα!Ψευτιές,κλεψιές,κομπίνες,προδοσίες,καρφώματα,λαδώματα,υποκλοπές,παρακολουθήσεις,

πλαγιοκοπήσεις,οπισθοβλήματα,παραχαράξεις,δολοφονίες,πρακτοριλίκια,κλπ.!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΘΕΟΣ",στον οποίο πιστεύουν!

__________________________________________________

http://ermionh.blogspot.com/

Η πολυσέλιδη επιστολή των "σεβαστών Γερόντων" που εστάλη σε όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας!


Ακολουθεί το κείμενο:
. .
Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας,
τους 300 κ.κ. βουλευτάς της Βουλής σε όλους τους κρατικούς φορείς και Μ.Μ.Ε.,
προς την Αρχιεπισκοπή και όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδος
Στην Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους και 20 Ιεράς Μονάς

ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Ολόκληρη στο:http://press-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_293.html

ΒΟΥΛΗ Ανώνυμη επιστολή... περιβόλι στο:http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=25188
Νέες αναταράξεις για τα συμβαίνοντα στο Άγιο Όρος και τη μονή Βατοπεδίου προκάλεσε χθες στη Βουλή η δημοσιοποίηση μιας ηλεκτρονικής επιστολής με αποδέκτες τον πρόεδρο της Βουλής και τους 300 βουλευτές.
Η ανώνυμη αυτή επιστολή, που δεν υπογράφεται από κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά στο τέλος φέρει έναν γενικό τίτλο “Οι Σεβαστοί Γέροντες Πατέρες της Ορθοδόξου Ημών Πίστεως και Ιεράς Παραδόσεώς μας Όλων των Ιερών Κελιών του Αγίου Όρους Άθωνος, Ιερού Περιβόλου της Παναγίας”, εστάλη στις 17 Σεπτεμβρίου μέσω mail στον Δημήτρη Σιούφα, που την ίδια κιόλας ημέρα την επέδωσε στις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων, προκειμένου να την αξιολογήσουν. Η δωδεκασέλιδη επιστολή περιέχει πολύ σκληρές καταγγελίες προσωπικά κατά του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε, όταν με μία ομάδα κυπρίων μοναχών έφτασαν στο Άγιο Όρος και εκδίωξαν γέροντες, για να τους πάρουν σκήτες, μετόχια, θησαυρούς της Ορθοδοξίας και χρήματα. Μάλιστα μιλούν και για περίεργους θανάτους μοναχών στην αθωνική πολιτεία.
Οι επιστολογράφοι γράφουν πως “οι Κύπριοι μοναχοί του Βατοπεδίου κατʼ εντολήν του ηγούμενου Εφραίμ Κουτσού, ρασοφόρου οραματιστή τύπου Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω, από το 1990 κατέλαβαν παρανόμως τη Μεγίστη Μονή…”.
Χαρακτηρίζουν “πονηρό” τον ηγούμενο Εφραίμ, “που εξαφάνισε όλα τα έγγραφα και έκανε δικές του ιδιωτικές μελέτες με κύπριους πολιτικούς μηχανικούς, για να εισπράξουν όλες τις επιχορηγήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ μεταφέροντάς τα σε ελβετικές τράπεζες”! Επίσης, εμπλέκουν τον υπουργό Επικρατείας αναφερόμενοι σε Κτηματομεσιτική Χρηματιστηριακή Εταιρία που ίδρυσε ο ηγούμενος μαζί με τον κ. Ρουσόπουλο”!


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βολές στον Π. Ψωμιάδη για ολιγωρία στις "ιερές" ανταλλαγές

Σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μετατράπηκε η χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την υπόθεση των οικοπέδων της μονής Βατοπεδίου. Η αντιπολίτευση ανέβασε τους τόνους, καταλογίζοντας σοβαρές ευθύνες στον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι μέρος του προβλήματος και ότι γνώριζε, αλλά δεν είπε τίποτα, για τις “ιερές” ανταλλαγές.
Οργίλη απάντηση στις κατηγορίες των επικεφαλής της αντιπολίτευσης έδωσε με τη σειρά του ο κ. Ψωμιάδης, λέγοντας ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την επίμαχη υπόθεση, αντίθετα, όπως είπε, η ΝΑΘ λειτούργησε με διαφάνεια τα τελευταία χρόνια, παραχωρώντας νόμιμα 480 οικόπεδα σε ενδεείς πολίτες, ακτήμονες και σε δήμους για την ανέγερση σχολικών συγκροτημάτων. Λάδι στη φωτιά έριξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γιαννόπουλος, ο οποίος επικαλέστηκε την επιστολή που είχε στείλει ο νομάρχης στον πρωθυπουργό το 2005 και στην οποία ανέφερε σχετικά με “περίεργες συναλλαγές” της μονής. “Γνωρίζατε, αλλά δεν κάνατε τίποτα, όπως δεν κάνατε τίποτα για να κινητοποιήσετε την κοινωνία”, σημείωσε ο ίδιος.
Επικριτική ήταν η τοποθέτηση και των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο να υποστηρίζει ότι ο νομάρχης γνώριζε το σκάνδαλο με τα οικόπεδα και επιπλέον δεν είπε τίποτα σχετικά με την επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Ο Μιχάλης Σπυριδάκης υπογράμμισε ότι για το θέμα έχουν ευθύνες και τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ ο Στρατής Πλωμαρίτης κατηγόρησε τον νομάρχη για επίδειξη πολιτικού παχυδερμισμού.



Ξαναχτύπησαν οι «ανώνυμοι γέροντες»
ΣΤΟ: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=41325360
Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Σε επανεκδόσεις, με όλο και σκοτεινότερη «βυζαντινή ατμόσφαιρα», κυκλοφορούν πλέον οι ανώνυμες επιστολές από «σεβαστούς γέροντες πατέρες» εναντίον του «πνευματιστή» ηγούμενου Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου, των Κυπρίων ρασοφόρων εν γένει αλλά και του... διαδόχου του Εφραίμ!

Με ηλεκτρονικό μήνυμα από τον αποστολέα «pater oros» έφτασε χθες δεύτερη έκδοση της επιστολής, που είχε αρχικώς παραλήπτες τους 300 βουλευτές, κρατικούς φορείς, ΜΜΕ και το Αγιον Ορος. Τη φορά αυτή προστέθηκαν στους παραλήπτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός και στην εξιστόρηση με νέα επεισόδια ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο τέως βασιλιάς.

Γέροντες σε διωγμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου