03 Οκτωβρίου 2008

"Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν"!!!!!!!


Ο λαός έχει μια πολύ ταιριαστή παροιμία για...τους χοίρους!!!
"Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν"!!!!!!!

____________________________________________________
http://kourdistoportocali.blogspot.com
κηφήνες, αρπακτικά, παρτάκηδες

press-gr.blogspot.com/

Νέα πρόκληση! Οι βουλευτές εξαίρεσαν...

.
...τον εαυτό τους από την κατάργηση των "Ειδικών Λογαριασμών"!
.
Από τον Θάνο Τάκη
.
Ψηφίστηκε ο ΝΟΜΟΣ 3697/2008 (Φ.Ε.Κ. 194/τ.Α'/25.09.2008). Στο άρθρο 3 «Εξαιρέσεις» στο εδάφιο ορίζεται ότι εξαιρείται:
«στ. Ο ειδικός λογαριασμός της Βουλής που τηρείται στο Υποκατάστημα Βουλής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.»
Τι είναι όμως αυτός ο ειδικός λογαριασμός που παραμένει;
Ο Ειδικός Λογαριασμός της Βουλής προσδιορίζεται στο ΦΕΚ 85/18 Απρ. 2006 όπου δημοσιεύεται ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που αναφέρει:
«Τροποποίηση στον Κανονισμό της Βουλής (Μέρος Β΄)
Άρθρο 1
Το υπό τον τίτλο «Σύσταση Ειδικού Λογαριασμού» άρθρο 92 Α΄ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄ − ΦΕΚ 51Α΄/10.4.1997), που προστέθηκε με το άρθρο 14 περίπτωση Ε1 της αποφάσεως της Ολομέλειας της Βουλής, που ελήφθη κατά τη ΜΘ΄ Συνεδρίαση της 6ης Δεκεμβρίου 2001 (ΦΕΚ 284Α΄/18.12.2001), αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 92Α Σύσταση Ειδικού Λογαριασμού
Συνιστάται Ειδικός Λογαριασμός στη Βουλή των Ελλήνων. Σκοπός του λογαριασμού είναι η κάλυψη γενικά δαπανών που αφορούν στην αρτιότερη λειτουργία του Κοινοβουλίου και στην αποτελεσματικότερη εκπλήρωση της αποστολής των Βουλευτών εν γένει, καθώς και η διαχείριση των χρηματοδοτήσεων από τη συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων και των Ανεξάρτητων Αρχών στα επιχειρησιακά προγράμματα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και σε λοιπά προγράμματα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Με αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής καθορίζονται: α) τα έσοδα, ο τρόπος και η διαδικασία τήρησης του Ειδικού Λογαριασμού, ο έλεγχος αυτού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια και β) το αρμόδιο όργανο της Βουλής για τη διοίκηση και διαχείριση μέσω του Ειδικού Λογαριασμού των χρηματοδοτήσεων από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ή από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι ειδικοί κανόνες λειτουργίας του οργάνου αυτού ρυθμίζονται με Ειδικό Κανονισμό, κατά το άρθρο 94 του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄), ο οποίος καθορίζει το αντικείμενο, την εσωτερική λειτουργία, τους κλάδους και ειδικότητες, τις θέσεις, τα προσόντα, τη διαδικασία διορισμού ή πρόσληψης προσωπικού και κάθε άλλη λεπτομέρεια».

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι (ΟΛΟΙ- καθότι το ψήφισε η Ολομέλεια) οι βουλευτές φροντίζουν μια χαρά, για το εαυτό τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου