27 Σεπτεμβρίου 2009

Νικηταράς ο Τουρκοφάγος.Πέθανε στην ψάθα.Γιατί δεν έφαγε και τους προδότες πολιτικάντηδες.


Όσο οι πατριώτες θα παραμένουν αγνοί,τόσο θα εκκολάπτονται προδότες πολιτικοί.

Ελλάδα- Ελλάδα, χώρα του καημού...

Σαν σήμερα 27 Σεπτεμβρίου

το 1849... πεθαίνει στον Πειραιά ο ήρωας του '21, Νικήτας Σταματελόπουλος, γνωστότερος ως Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, ο ήρωας που έγινε ζητιάνος με έγκριση του Κράτους μπροστά στις εκκλησίες... πέθανε στη «ψάθα», ως γνωστόν, επαιτών στα σοκάκια του Πειραιώς, ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος. Η αρμόδια Αρχή, μάλιστα, η οποία χορηγούσε τα πόστα στους επαίτες (ήταν τόσοι πολλοί που ζητιάνευαν μόνο μια ημέρα της εβδομάδας) είχε ορίσει για τον ήρωα-επαίτη μια θέση κοντά στο...σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η Εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε να επαιτεί κάθε Παρασκευή.
και στις 27 Σεπτεμβρίου 2003 ... με επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος του ζητά συνάντηση για το θέμα των Νέων Χωρών.
Έξι μέρες αργότερα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με επιστολή του προς τον κ. Χριστόδουλο, ζητά προς έγκριση τον κατάλογο των υποψηφίων Μητροπολιτών. Προειδοποιεί επίσης την Εκκλησία της Ελλάδος, ότι εάν εξακολουθήσει να αρνείται να εφαρμόσει τη Συνοδική Πράξη του 1928 θα ανακαλέσει την παραχώρηση της διοίκησης των Μητροπόλεων της Β. Ελλάδας.

Νικηταρά, για άλλη Ελλάδα πολεμούσες...

Σχετικό θέμα:

Ήρωας και ζητιάνος!

Πηγή...

1 σχόλιο:

  1. Οι αφυπνιζόμενοι Έλληνες μέρα με τη μέρα πληθύνονται. Η ηγεσία είναι απούσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή