22 Σεπτεμβρίου 2009

Φέρνουν τους λαθρομετανάστες από το Καλαί...στην Ελλάδα!Που τους φέρνετε...ρε!


Έκλεισαν τη «ζούγκλα» του Καλαί
Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν σήμερα στην εκκένωση της «ζούγκλας του Καλαί», του καταυλισμού των λαθρομεταναστών που έχει στηθεί κοντά στο λιμάνι του Καλαί.
Δεκάδες μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από τους μετανάστες, οι μισοί από τους οποίους ήταν παιδιά. «Η ζούγκλα είναι δική μας», έγραφαν τα πανώ τους.
Ωστόσο η αστυνομία περικύκλωσε το πλήθος και προχώρησε στη σύλληψη 278 μεταναστών, οι 132 από τους οποίους είναι ανήλικοι. Πολλοί έκλαιγαν καθώς αναγκάζονταν να απομακρυνθούν με τη βία από τον καταυλισμό, απ΄όπου ήλπιζαν να περάσουν στη Βρετανία. Υπολογίζεται ότι πριν από την έναρξη της επιχείρησης, είχαν εγκαταλείψει τον καταυλισμό περίπου 1000 άνθρωποι. Μετά τις συλλήψεις, εκσκαφείς μπήκαν μέσα στον καταυλισμό και ισοπέδωσαν τα αυτοσχέδια καταλύματα που είχαν στηθεί.
«Η επιχείρηση δεν έχει στόχο τους ίδιους τους μετανάστες. Στόχος είναι τα δίκτυα που έχουν στηθεί και θυμίζουν μαφία. Πουλούν το ταξίδι στην Αγγλία πολύ ακριβά», επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης της Γαλλίας Ερικ Μπεσόν.
Όπως ο ίδιος πρόσθεσε, δεν πρόκειται για έναν «καταυλισμό παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά για βάση διακίνησης ανθρώπων που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και βίας». «Υπάρχουν αρχηγοί, φατρίες και επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Επί του γαλλικού εδάφους ο νόμος της ζούγκλας δεν μπορεί να επικρατήσει», συμπλήρωσε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, οι λαθρομετανάστες- κυρίως Αφγανοί- θα κληθούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να ζητήσουν άσυλο. Όσοι αρνηθούν να φύγουν με τη θέλησή τους, θα απελαθούν.
Εκείνο που ...ξέχασαν να αναφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ότι οι απελαθέντες λαθρομετανάστες θα σταλούν πρωτίστως στην Ελλάδα, και ότι η Γαλλία "επιδοτεί" κάθε έναν από αυτούς με περίπου 2000 Ευρώ για το ταξίδι τους...
«Επί του γαλλικού εδάφους ο νόμος της ζούγκλας δεν μπορεί να επικρατήσει», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός. Και επί του ελληνικού εδάφους;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου