18 Ιανουαρίου 2010

Στέλνουν τελικά βοήθεια στην Αϊτή.

Ελληνική βοήθεια στην Αϊτή
    Το Υπουργείο των Εξωτερικών ανταποκρινόμενο στην ανάγκη άμεσης βοήθειας προς τον λαό της Αϊτής αποστέλλει την Τρίτη το πρωϊ και εφόσον οι συνθήκες στην Αϊτή το επιτρέψουν, ειδική ομάδα γιατρών και διασωστών καθώς και φαρμακευτικού υλικού με ειδική απ’ ευθείας πτήση Μπόινγκ 747, ανακοίνωσε το Υπουργείο.

    Κατά την επιστροφή του Μπόινγκ θα δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στην Ελλάδα 400 πολιτών ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται στην Αϊτή.

    Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά το σεισμό, ο υφυπουργός των Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης κατόρθωσε ύστερα από επίμονες προσπάθειες να εξασφαλίσει τη χορηγία αεροσκάφους από την εταιρεία Hellenic Imperial Airways, η οποία θα προσφέρει περισσότερο και από το 50% του κόστους μετάβασης.

    Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την προσπάθεια αρωγής που καταβάλλει το Υπουργείο για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης και υπερθεμάτισε ζητώντας να συντονιστεί η προσπάθεια από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε η χώρα μας να προσφέρει ουσιαστική και έγκαιρη βοήθεια προς την Αϊτή, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Η αποστολή αποτελείται από περίπου 25 υγειονομικούς, νοσηλευτές, διασώστες και στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ μεταφέρεται μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που είναι αναγκαία για τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τον καταστροφικό σεισμό.

    Οι εθελοντές θα παραμείνουν περίπου δέκα έως δεκαπέντε ημέρες -αναλόγως των αναγκών- και θα ακολουθήσει δεύτερη αποστολή με το ίδιο αεροπλάνο, στο οποίο θα μεταφέρονται τρόφιμα κατάλληλα για τις συνθήκες, φάρμακα και υλικό προσαρμοσμένα στις ανάγκες των θυμάτων του σεισμού.

    Ο Υφυπουργός των Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης δήλωσε ότι η Ελλάδα αναλογιζόμενη την ιστορική σχέση και την ιστορική υποχρέωσή της προς την Αϊτή, από την πρώτη στιγμή έσπευσε να χορηγήσει οικονομική βοήθεια 200. 000 ευρώ, που εντάχθηκε στα άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού της Αϊτής μέσω διεθνών οργανισμών και συνεχίζει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Εξ άλλου, τα υπουργεία Προστασίας του πολίτη, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης συνεργάζονται με το Υπουργείο Εξωτερικών για να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια της άμεσης και αποτελεσματικής παροχής βοήθειας.

    Σημειώνεται ότι όσοι φορείς επιθυμούν να προσφέρουν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες του Υπουργείου στο τηλέφωνο 2103683570 και να λάβουν γνώση του καταλόγου αναγκαίων φαρμάκων ή άλλων υλικών, τα οποία θα μεταφερθούν με τη δεύτερη πτήση του αεροσκάφους.

    Τέλος, ανακοινώθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός για την κατάθεση εισφορών για την ανθρωπιστική βοήθεια είναι: 2341131478, ΙΒΑΝ GR8701000230000002341131478 στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες τράπεζες με χρήση του ΙΒΑΝ.
Ελληνική βοήθεια στην Αϊτή‎ - Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων
Στο πόδι και οι Αρμένιοι,που έχουν κι αυτοί χτυπηθεί το 1988 από φοβερό σεισμό...

Willing but not Invited: Armenian rescuers still not sent to Haiti

Willing but not Invited: Armenian rescuers still not sent to Haiti
Photolure
The Armenian rescue team is on stand-by waiting for an ‘invitation from the United Nations’ to go to Haiti.
An Armenian rescue team on standby since last Thursday, has still not deployed to Haiti, nearly a week after the devastating earthquake and massive loss of life for which some 30 other rescue teams are now on the ground.  More

Υ.Γ.
Γράφαμε...

Στείλτε την ΕΜΑΚ τώρα στην πρώτη χώρα που αναγνώρισε και βοήθησε την Πατρίδα μας ως Ανεξάρτητο Κράτος!

Ου να χαθείτε ανεπρόκοποι...άχρηστοι...,για τους δικούς μας λέω,δεν πάτε να πνιγείτε.Ξεφτίλες της κακιάς ώρας...Αλλά που να βρείτε τσίπα.Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τη συμπεριφορά σας στην ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ!Γιατί δεν στείλατε την ΕΜΑΚ;
Φτωχοί στο μυαλό και φτηνιάρηδες!Τάχα με...200.000 ευρώ που δώσατε σκεφθήκατε ότι θα τη βγάλετε την υποχρέωση!Το ότι η Τουρκία έστειλε αμέσως συνεργεία διάσωσης,είναι ροχάλα για σας ρε καθίκια!
Πόσο μάλλον όταν η τότε απόφαση της Αϊτής ήταν κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας! 

Mε παραμύθια δεν γίνεται δουλειά: Ο καταστροφικός σεισμός στην Αϊτή έγινε 12 Ιανουαρίου 2010. Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα στείλει (και) διασώστες στις...19 Ιανουαρίου (γιά να βρουν...επιζώντες;), ενώ τουρκικά συνεργεία διάσωσης, ήταν ήδη από τις 14 Ιανουαρίου στην Αϊτή με υπερσύγχρονα μηχανήματα, όπως όλα τα τηλεοπτικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ μεταδίδουν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Τούρκους διασώστες και στο έργο τους.
http://www.kalami.net/

1 σχόλιο:

  1. το ιατρικο προσωπικο και το φαρμακευτικο υλικο καλα κανουν και το στελνουν εστω και τωρα. τους διασωστες τωρα γιατι τους στελνουν; να σωσουν ποιους; οταν επρεπε να τους στειλουν πριν μερες που θα σωζανε μεχρι τωρα πολλες ψυχες δεν τους στειλανε, τους φανηκε μακρια η αϊτη, ομως δεν τους ειχε φανη μακρια τους αϊτινους η ελλαδα το 1821-1822 που ειχε στειλη 100 μαυρους να πολεμησουνε διπλα στους ελληνες εναντιων των τουρκων. και η αϊτη ας μην ξεχναμε οτι ηταν η πρωτη χωρα που αναγνωρισε την ελλαδα ως κρατος το 1821-1822. ντροπη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή