14 Ιουλίου 2010

Ο Τζέφρυ χαιρέτησε την..."ΑΠΟΣΤΟΛΗ".Μπορούσε να κάνει κι αλλιώς;Υπαλληλάκος είναι!

[Εκκλησία και Πολιτεία, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν για το κοινό καλό.]
Και η φορολόγηση της ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.;

Ιερώνυμος:"Ανήθικη η φορολόγηση της Εκκλησίας"!!!...

 ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ!

«Το "Μνημόνιο", είναι σαν το Ευαγγέλιο… Λέξη δεν λέει για τη φορολόγηση της Εκκλησίας.»

Και δείτε περισσότερα περί της ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.

 

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην παρουσίαση της νέας φιλανθρωπικής εταιρείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

"Μακαριότατε, κ. Πρόεδρε της Βουλής, κ. Πρόεδρε του ΛΑΟΣ, κύριοι συνάδελφοι βουλευτές, Υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων, κ. Νομάρχα, κ. Δήμαρχε, σεβασμιότατοι, κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στην εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και γίνομαι για άλλη μια φορά κοινωνός ενός μεγάλου έργου που επιτελείτε.

Είναι γνωστό σε όλους ότι, αθόρυβα, χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά πολύ ουσιαστικά και αποτελεσματικά, βρίσκεστε πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας, σ’ αυτούς που είτε πάσχουν, είτε έχουν ανάγκη στήριξης, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής ή και θρησκεύματος.....Η σημερινή σας πρωτοβουλία, με την ίδρυση της «Αποστολής», μιας αμιγώς φιλανθρωπικών στόχων εταιρείας, που σκοπό έχει να βοηθήσει σ’ αυτή την κατεύθυνση, είναι σίγουρα αξιέπαινη.

Γνωρίζω Μακαριότατε, τη μεγάλη προσπάθεια που κι εσείς καταβάλλετε, σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας, για το λαό μας, ώστε να απαλύνετε τον ανθρώπινο πόνο και να καταπολεμήσετε κάθε είδους κοινωνικό αποκλεισμό.

Άκουσα με προσοχή τα όσα σήμερα ανακοινώσατε και πραγματικά αισθάνομαι ότι, η Εκκλησία της Ελλάδος είναι μια ζωντανή εκκλησία, που εκπληρώνει την αποστολή της, με τρόπο και λόγο συνετό και σύγχρονο.

Θα μας βρείτε αρωγούς στον αγώνα σας, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων Εκκλησίας – Πολιτείας, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε συζητήσει, στις πάντα δημιουργικές και ουσιαστικές συζητήσεις μας.

Βιώνουμε σήμερα τις επιπτώσεις μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Οι επιπτώσεις της είναι ορατές παντού, γύρω μας και μακριά μας. Φτώχεια, ανεργία, έξαρση του μεταναστευτικού ή προσφυγικού φαινομένου, έντονα κοινωνικά προβλήματα, που μέρα με τη μέρα εμφανίζονται στις σύγχρονες κοινωνίες και μας θέτουν όλους μπροστά σε πολύ μεγάλες ευθύνες και προκλήσεις.

Εκκλησία και Πολιτεία, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν για το κοινό καλό. Πρόσφατα Μακαριότατε, σας άκουσα σε μια ομιλία σας, να λέτε πως η κρίση είναι και πνευματική. Θα συμφωνήσω. Και εδώ είναι όπου οι ευθύνες όλων μας γίνονται μεγαλύτερες. Ιδιαίτερα σήμερα, που ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα, παρουσιάζονται πρωτόγνωρα φαινόμενα, που πολλές φορές ανατρέπουν καθημερινά δεδομένα.

Νέα πρότυπα ζωής, που αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης, της συλλογικότητας, του σεβασμού στο περιβάλλον, είναι αυτά τα οποία πρέπει να αναζητήσουμε.

Θέλω και εγώ να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές της Αρχιεπισκοπής, που συμβάλλουν στο έργο σας, οι οποίοι πραγματικά δίνουν τον τόνο και την προσφορά τους, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές και το γνωρίζετε. Δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα, σ’ ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Έχουμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση του Ελληνικού λαού, που γνωρίζει ότι εάν δεν προχωρήσουμε σε σταθερά βήματα αλλαγών και πρωτοβουλιών, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση.

Είπατε και εσείς: διαφάνεια, κατανόηση των λαθών μας, αλλά και αλλαγές. Αλλαγές, όπως είναι ο «Καλλικράτης», μεγάλες αλλαγές για την Αυτοδιοίκηση, με τις οποίες προβλέπουμε ακριβώς η νέα ισχυρή Αυτοδιοίκηση να αναλάβει σημαντικότατο και καθοριστικό ρόλο στον τομέα της πρόνοιας, στις προνοιακές δομές της χώρας μας, αναμορφώνοντας ουσιαστικά ένα προνοιακό σύστημα, που ήταν πελατειακό και αναποτελεσματικό.

Θεωρώ λοιπόν ότι και εκεί θα βρείτε έναν συνέταιρο, στη μεγάλη σας προσπάθεια να βοηθήσετε τον συνάνθρωπο στη χώρα μας.

Σήμερα, για άλλη μια φορά, αισθάνομαι ότι σ’ αυτή την προσπάθεια, και η Εκκλησία της Ελλάδας έχει τη δική της συμβολή και στέκεται αρωγός. Ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Το κοινωνικό σας έργο, που συνεχώς διευρύνεται, ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και αυτό μας δίνει δύναμη και ελπίδα.

Η δική σας ευαισθησία για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τα οποία θέτετε με το δικό σας πνευματικό τρόπο, και που τόσο παραστατικά έχει αναδείξει διεθνώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος.

Το πραγματικό σας ενδιαφέρον για τους νέους, για τα προβλήματά τους, η δική σας έγνοια για τους μετανάστες, για την κοινωνική τους ένταξη, η φροντίδα σας για τα εξαρτημένα άτομα, με τη Μονάδα Απεξάρτησης που δημιουργείτε, η αγάπη σας για τους απόδημους, για τον Ελληνισμό της Διασποράς, αλλά και το φιλανθρωπικό σας έργο για τους άστεγους και τα συσσίτια τα οποία προσφέρετε, δείχνουν καθημερινά ότι, σήμερα, η Εκκλησία της Ελλάδας είναι παρούσα. Όχι μόνον εδώ, αλλά και σε όλους τους Οργανισμούς όπου συμμετέχετε.

Είμαι σίγουρος ότι, την ίδια ανταπόκριση και εκτίμηση για τις απόψεις και τις ενέργειές σας, θα βρείτε και κατά τη συνάντησή σας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μπαρόζο, στη συνάντηση που θα έχετε μαζί του στις Βρυξέλλες, στις 19 Ιουλίου, με αντικείμενο την καταπολέμηση της φτώχειας.

Εύχομαι στην «Αποστολή» να πετύχει στους στόχους της. Είμαι βέβαιος γι’ αυτό, αφού στηρίζεται σε αξίες και αρχές με πανανθρώπινη διάσταση, αλλά κυρίως, όπως είπατε και εσείς, στη συμμετοχή απλών πολιτών, εθελοντών, που εκτιμούν και σέβονται το έργο σας και θέλουν και αυτοί να προσφέρουν, να βοηθήσουν, να συμβάλουν στο να κάνουμε την κοινωνία μας πιο ανθρώπινη και πιο δίκαιη.

Στην προσπάθειά σας αυτή, η Πολιτεία, να ξέρετε, θα σταθεί δίπλα σας.

Σας ευχαριστώ. Καλή επιτυχία."

http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1721&rf=-1853366823&m=13006&rm=20084664&l=2

Πηγή...

Σχετικά θέματα:

(ΠΑΠΑΔ)ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ!

ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ.ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!

28.000.000.000 ευρώ. Δηλαδή 9.541.000.000.000 δραχμές.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΑΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΩΣ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ;;;;;

Ο Νενέκος..."πρωθυπουργός" και η Ελλάδα στο γύψο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου