Α) ΠΟΙΟΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟ "ΔΙΛΗΜΜΑ" ;;; Η ΕΥΡΩΠΗ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ;;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;;;
Η Ευρώπη δε μπορεί να διώξει την Ελλάδα από πουθενά. Κανένα καταστατικό δεν προβλέπει την εκδίωξη αλλά την οικειοθελή αποχώρηση … Και αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με τη προκήρυξη δημοψηφίσματος …
«Η έγκριση της νέας σύμβασης με δημοψήφισμα θα είναι υπέρ της Ελλάδας», είπε ο Γ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι το δίλημμα δεν είναι, «αυτή ή άλλη Κυβέρνηση», το δίλημμα είναι «ναι ή όχι στη σύμβαση», «ναι ή όχι στην Ευρώπη», «ναι ή όχι στο ευρώ».
Την ίδια ώρα, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «υπάρχουν και αυτοί που κινούνται ήδη στα όρια μιας θεσμικής εκτροπής». http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=156051 Αυτό είναι ένα
απόσπασμα από την ομιλία Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης. Δεν ήταν η πρώτη φορά όμως … Ενδεικτικά :
απόσπασμα από την ομιλία Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης. Δεν ήταν η πρώτη φορά όμως … Ενδεικτικά :
1. 20/06/2011 Εδώ υπεισέρχεται και το δημοψήφισμα που συζητάει ο Γ.Α.Π. Ο βασικός στόχος αυτής της οπερετικής κίνησης είναι να χωρίσει το λαό σε ευρωπαϊστές και μη, χαρακτηρίζοντας τους αντιπάλους του ως αντιευρωπαϊστές. http://www.antinews.gr/2011/06/13/106126/2. Παπανδρέου, 10-06-2011, ομιλία στη Βουλή : Θέλω να μου πείτε, αγαπητοί συνάδελφοι, με ειλικρίνεια κάποια στιγμή, γιατί το έθεσα και στους αρχηγούς των κομμάτων: Θέλετε ή όχι τα χρήματα αυτά; … Αν μου πείτε, «άντε φτύσε τους» – τα λέω πολύ-πολύ λαϊκά – αλλά όλοι να το πούνε, όλοι μας να το πούμε εδώ, στη Βουλή, να το κάνω. Ξέρετε, πολλές φορές κι εγώ το ίδιο αισθάνομαι, ανθρώπινα λέω, «άει στο καλό με αυτούς που έχουμε πάνω στα κεφάλια μας». ( την ΕΕ δηλαδή ) …
Ξέρετε ποια θα ήταν η επόμενη μέρα όμως; Ποια εθνική ανάταση θα αισθανόμασταν την επόμενη μέρα, που θα φεύγαμε από το ευρώ; http://www.primeminister.gov.gr/2011/06/10/5797,
3. Ο εκβιασμός της δραχμής, 08/06/2011 |
Έτσι, εντελώς ξαφνικά, ξαναμπήκε στη ζωή μας η δραχμή! Υπό μορφή απειλής, εκβιασμού και επικίνδυνων διλημμάτων που έχουν στόχο να ενισχύσουν την κυβέρνηση, ανεξαρτήτως της ζημιάς που προκαλούν στη χώρα. http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=21833&category_id=0
Το είπαν και άλλα κυβερνητικά στελέχη αλλά είμαι σίγουρη ότι τα θυμηθήκατε όλα και δε χρειάζεται να συνεχίσω με τα "ευρώ ή τανκς" και τα υπόλοιπα.
Β) ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ;; Ποιος θα την σχηματίσει;;;
Βάση του Συντάγματος πρωθυπουργός μπορεί να είναι μόνο ο αρχηγός του κόμματος που έχει πλειοψηφία στην βουλή. Απόλυτη ή σχετική ….
Άρθρο 37
- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς.
- Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
- Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει κι αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.
- Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπος του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ' αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή· η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
Τι σημαίνει αυτό ; Ότι είμαστε μάρτυρες ενός τσίρκου και ότι οι βουλευτές προσπαθούν να σωθούν πάσει θυσία και να μην πάμε σε εκλογές. Γιατί ; Επειδή …
Γ) ... επειδή όλοι τους βαρύνονται με πολλαπλές κατηγορίες για έσχατη προδοσία και άμεσα ή έμμεσα, όλοι τους δέχτηκαν την παραίτηση της χώρας από την ασυλία της όπως και από την ασυλία της περιουσίας της, παρούσας και μελλοντικής. Αυτοί θα μας σώσουν ;; Τέλος υπενθυμίζω ότι έχει πάει ήδη στη Βουλή η μήνυση Αντωνίου για έσχατη προδοσία των βουλευτών και ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, η μήνυση αυτή δύναται να οδηγήσει σε διάλυση της Βουλής και ανάθεση ευθύνης σχηματισμού Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όπως και να έχει η σύνθεση της Βουλής δεν είναι νόμιμη Λεπτομέρειες εδώ : Έγκληση-μήνυση κατά του κ. Γ. Α. Παπανδρέου, για δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση, έσχατη προδοσία και άλλα
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ;;;;;
ΥΓ Σας παρακαλώ να θυμηθείτε ποια ήταν η ατζέντα από τις 26 Οκτωβρίου και έπειτα και ποια είναι σήμερα. Τι συζητάγαμε μετά την Σύνοδο Κορυφής ;;; Τι λέγαμε εμείς ;; Τι έλεγε η αντιπολίτευση ;;; Τι λέμε και τι λένε σήμερα; Ποιοι εμφανίζονται ως εθνοσωτήρες ;;; Από τι θέλουν να μας σώσουν γιατί εγώ θέλω να σωθώ από αυτούς και μόνο!
Τι σας θυμίζει η σημερινή ημέρα ;;; Την 15 Ιουνίου μήπως ;
Χριστίνα Σαλεμή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου