03 Νοεμβρίου 2011

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αντέχουν τα τραπεζικά διαθέσιμα της χώρας


«Δεν πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα»
 ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε τα 10 βήματα που πρέπει να γίνουν για τη σωτηρία της χώρας. 

Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος είπε τα εξής: 


«1ο Βήμα: Πρέπει να βεβαιώσουμε τους ευρωπαϊκούς μας εταίρους ότι η Ελλάδα θα κάνει αμέσως χωρίς καθυστέρηση και περισπάσεις όλα όσα πρέπει να γίνουν για την εφαρμογή της 26ης Οκτωβρίου για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωζώνη. 

2ο Η κυβέρνηση και άρα η χώρα ανακοινώνει ότι δεν προχωράμε στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. 

3ο Διαβλέπεται το παράθυρο μιας συναίνεσης στο οποίο θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Το μήνυμα που εκπέμπει η χώρα από την άποψη αυτή είναι μήνυμα αξιοπιστίας.

4o Ιδιαίτερη σημασία το κλίμα οικονομικής ασφάλειας. Το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές. Ασφαλές υπέρ των επιχειρήσεων και υπέρ των καταθετών.  

5ο Η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση δίνεται με νέα πολιτικά δεδομένα.  Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση σταθερή με κυβερνητική πλειοψηφία. 

6ο Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αντέχουν τα τραπεζικά διαθέσιμα της χώρας. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για την εκταμίευσης της 6ης δόσης. 
7ο Αμεσες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη νέα δανειακή σύμβαση των  130 δις ευρώ 

8ο Να ξεκινήσει η συζήτηση με τους τραπεζίτες για το κούρεμα του χρέους. 

90Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του  2012.

10ο Μετά θα πάρει το λόγο ο λαός». 
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4670185



2 σχόλια:

  1. Αμάν πια με αυτό το παραμύθι των παπαγάλων(κυβερνητικά ΜΜΕ)!
    Τα λεφτά...τα λεφτά,αυτά τα λεφτά ούτε από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας δεν περνούν!
    Πάνε κατευθείαν στον εναέριο χώρο των δανειστών!Δηλαδή πάνε στις τσέπες τους ως αέρας-τόκοι του υποτιθέμενου χρέους!
    Οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από τα έσοδα που έχει το κράτος(περίπου 22 δις).Ο προϋπολογισμός της Ελλάδας είναι περίπου 54 δις.Τα υπόλοιπα 32 δις περίπου πάνε στα υπόλοιπα έξοδα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανάρτηση είναι η επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης. Στα οικονομικά δεν είμαι κορυφαίος όπως π.χ. η HRE... Υπάρχουν επιτήδειοι που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή