25 Απριλίου 2013

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας: Απαιτούμε δημοψήφισμα για το μνημόνιο



Ως Κύπριοι πολίτες, με κάθε υπευθυνότητα δηλώνουμε παρόντες αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε ως χώρα.

Ως Κύπριοι πολίτες θεωρούμε ότι είναι δικαίωμα μας να ενημερωθούμε για το περιεχόμενο της δανειακής σύμβασης με την Τρόικα. 

Για μια απόφαση που πρόκειται να επηρεάσει άμεσα τις ζωές όλων μας, αλλά και των επόμενων γενεών απαιτούμε να γίνει δημοψήφισμα ώστε ο λαός να αποφασίσει ποιο δρόμο θα διαλέξει.

Τις τελευταίες εβδομάδες το μόνο που ακούμε είναι "ή μνημόνιο ή χρεοκοπία". Δεν έχουμε όμως επαρκή ενημέρωση για το περιεχόμενο των λέξεων "μνημόνιο" και "χρεοκοπία".

Πολλές χώρες έχουν πτωχεύσει στο παρελθόν, αλλά ακόμα υπάρχουν. Η Ισλανδία που έχει πτωχεύσει πριν 5 χρόνια περίπου, τώρα βρίσκεται σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης. Θα το δείτε και από τα μειωμένα ποσοστά ανεργίας στη χώρα.
Αντίθετα χώρες που έχουν ακολουθήσει την πορεία του μνημονίου, κάθε λίγους μήνες βρίσκονται μπροστά από το ίδιο δίλημμα: "περισσότερα μέτρα ή χρεοκοπία". Ακόμα και στην Ελλάδα που προσπαθούν με διάφορα λογιστικά τεχνάσματα να μας παρουσιάσουν ανάπτυξη - οι αριθμοί της ανεργείας, οι χαμηλοί μισθοί και η εξαθλίωση των ανθρώπων είναι αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για το εάν όντως υπάρχει ανάπτυξη.


Το Σάββατο 27/04/2013 θα μαζευτούμε έξω από τη βουλή και θα κατασκηνώσουμε εκεί. Φέρτε μαζί σας κουβέρτες για το κρύο, αντίσκηνα, χαλάκια, φαγητό, νερό και ό,τι χρειάζεται για να περάσουμε όλο το βράδυ εκεί.

Με την παρουσία μας θα διαμαρτυρηθούμε για την έλλειψη πληροφόρησης και θα απαιτήσουμε ενημέρωση και δημοψήφισμα για το μνημόνιο.

Θα συζητήσουμε μεταξύ μας, θα προβληθούν κάποια σχετικά ντοκιμαντέρ.


ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, πολιτισμένα και μακριά από οποιεσδήποτε κομματικές σκοπιμότητες θα περάσουμε το μήνυμα ότι ο λαός ενδιαφέρεται για το μέλλον της χώρας του και ότι οι πολίτες θέλουν να σηκώσουν στους δικούς τους ώμους το βάρος της απόφασης για το αν θα ενταχθούμε ή όχι στο μνημόνιο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ


Κοινοποιήστε, Διαδώστε.


Όλοι οι πολίτες ευπρόσδεκτοι.
Λάβαρο μας το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας. Τα κομματικά λάβαρα παρακαλούμε όπως μείνουν μακριά.


Ξυπνάμε-WakeUpCyprus
Συμμαχία Ενάντια στο Μνημόνιο | Alliance Against the Memorandum
Ελεύθεροι Κύπριοι Ακομμάτιστοι Πολίτες - Fearsome Warriors


https://www.facebook.com/events/152281871616301/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου