25 Απριλίου 2013

Μνημόνιο: Έκτακτη Ολομέλεια την Τρίτη Βουλή- Δείτε τα έγγραφα του μνημονίου!


Μνημόνιο: Έκτακτη Ολομέλεια την Τρίτη


Στη βουλή βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης την Πέμπτη όπου και συμμετείχε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων.

Στη βουλή βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης την Πέμπτη όπου και συμμετείχε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων.
Αν και επίσημα δεν ανακοινώθηκε οτιδήποτε ο υπουργός Οικονομικών ενδεχομενως να έφερε στη βουλή το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Μάλιστα ειπώθηκε πως την Τρίτη θα υπάρξει έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας στην οποία θα τεθεί επί τάπητος η δανειακή σύμβαση.
Παράλληλα εικάζεται πως ο υπουργός ανέλυσε στους αρχηγούς των κομμάτων το σκεπτικό πίσω από την κατάθεση του νομοσχεδίου για φορολόγηση των ακινήτων το οποίο ως γνωστό πρέπει να εγκριθεί έστω και με στρεβλώσεις αφού είναι απαίτηση της τρόικας. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αναθεωρήσει την πρόταση νόμου εντός δύο μηνών και να υποβάλει νέα πρόταση.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση θα κατατεθούν εντός της μέρας στη βουλή ενώ θα τεθούν προς συζήτηση και στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής. Επειδή ωστοσο πρόκειται ουσιαστικά για διεθνείς συμβάσεις δεν θα μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις.
Στην Ολομέλεια της Τρίτης στο τραπέζι θα τεθεί και το νομοσχέδιο για φορολόγιση των ακινήτων. 

Βουλή-24H: Δείτε τα έγγραφα του μνημονίου! (pics)

Στην έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη θα τεθούν προς έγκριση το μνημόνιο, καθώς και τα νομοσχέδια για την Υγεία και της αποκοπής μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Δείτε τα έγγραφα που αφορούν το μνημόνιο






 

 



Δείτε όλες τις εξελίξεις στη Βουλή από το πρωί μέχρι σήμερα, μέσω των δημοσιευμάτων μας και των ανταποκρίσεων της Άντρης Χαραλάμπους:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου