15 Μαΐου 2013

ΔΝΤ: "Πράσινο" στην Κύπρο με διαφωνίες - Γκρίνια για Βελκουλέσκου


ΔΝΤ: "Πράσινο" στην Κύπρο με διαφωνίες - Γκρίνια για Βελκουλέσκου

Το ΔΝΤ σήμερα θα συνεδριάζει για να εγκρίνει την εκταμίευση 1δις ευρώ για την Κύπρο. Ωστόσο οι εκτελεστικοί διευθυντές του Ταμείου εκφράζουν μεγάλα ερωτηματικά που υπάρχουν για τη βιωσιμότητα του προγράμματος.


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει η ιστοσελίδα stockwatch, οι εκτελεστικοί διευθυντές του ΔΝΤ αμφισβητούν ακόμη και τους χειρισμούς της Ντέλιας Βελκουλέσκου και διερωτώνται γιατί το ΔΝΤ συμφώνησε σε «κούρεμα» ασφαλισμένων καταθέσεων στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου. 
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο έγγραφο, θεωρείται υπεραισιόδοξη η πρόβλεψη ότι η κυπριακή οικονομία μέσα σε 2 χρόνια θα συρρικνωθεί κατά 12,5% και από το 2015 και μετά θα ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη. 
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αμφισβητείται και η βιωσιμότητα του χρέους τονίζοντας ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι τόσο απρόβλεπτο. 
Ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια έκπληξη και τελικώς το ΔΝΤ θ` ανάψει το πράσινο φως στην εκταμίευση του 1δις ευρώ. Πάντως το ποσό θα δοθεί σε 12 δόσεις μέσα σε τρία χρόνια. Η πρώτη δόση αναμένεται να την πάρει η Λευκωσία την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου