01 Μαΐου 2013

Ο κάθε Ανθρωπος είναι ένας κόσμος…


Ο κάθε Ανθρωπος είναι ένας κόσμος…




world
Ο κάθε άνθρωπος είναι ένας κόσμος, είναι κάτι μοναδικό εξαιρετικό, αξιοπρόσεκτο, ανεπανάληπτο είναι ένα σημείο που διασταυρώνοται τα μονοπάτια της γης και του ουρανού. Ετσι και η ιστορία του είναι σημαντική αιώνια και θεϊκή. Μέσα από κάθε άνθρωπο παίρνει μορφή και σχήμα το πνεύμα κι αυτό τον κάνει θαυμαστό. Ο καθένας μέσα από την ατένιση του στον κόσμο αναζητά να προσδιορίσει τον εαυτό του, τους ανθρώπους γύρω του, και να κατανοήσει το σκοπό του. Ο καθένας κουβαλάει κατάλοιπα από τη γέννηση του και από τα παιδικά του βιώματα, φως και σκιές ενός αρχέγονου κόσμου. Ολοι μας έχουμε μιά κοινή καταγωγή και αναδυθήκαμε μέσα από μιά αστραπή στον ίδιο περίλαμπρο κήπο. Ωστόσο ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή, τη δική του αποστολή, τα δικά του χαρίσματα, το δικό προσωπικό έργο.
Σαν παιδιά είχαμε όλοι μας μεγάλο χώρο για να φιλοξενήσουμε την ψυχή, το πνεύμα και την φαντασία μας που ήταν απέραντα και μαγικά. Σαν παιδιά μπορούσαμε να βάζουμε πράγματα το ένα δίπλα στο άλλο που τα μυαλά των ενηλίκων θα πάθαιναν σύγχυση και θα βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση αν το τολμούσαν.
Καθώς μεγαλώναμε αρχίζαμε να επιθεωρούμε τα πράγματα με σκοπό να τα τα τακτοποιήσουμε έτσι ώστε να μην αφήσουμε καθόλου χώρο για ερωτήματα. Ομως για να προχωρήσουμε έχουμε ανάγκη από αυτό το ζωηρό, άγρυπνο, κεραυνοβόλο, φιλέρευνο, παιδικό, αθώο πνεύμα που μπορεί να κάνει τα όνειρα έργα, τους σπόρους δέντρα και τη ζωή να επεκταθεί πέρα κι από την πιό κοφτερή άκρη του απείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου