04 Ιουνίου 2013

ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥ!

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΩΤΙΚΗ ΔΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΟΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΕΞΙΛΕΩΣΕΙ, ΨΕΥΔΟΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΔΙΚΑΙΛΟΓΙΣΕΙ ΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΑΧΑΤΕΣ ΦΥΓΗΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!! ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΚΥΨΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΠΟΡΝΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΝΩ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΗΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ!!!!! 




Προειδοποιούμε πως δεν εξυπηρετούμε καμμία κομματική ή δογματοϊδεολογικοκεντρική σκοπιμότητα αλλά μας ενδιαφέρει μόνον η αμιγής αλήθεια η οποία τόσον έχει διαστρεβλωθεί και κατατρυχιθεί από τους διπλωματικούς άνευ περιοχομένου λόγους προς όφελος των εντεύθεν και εντεύθεν ΜΙΚΡΟΤΗΤΩΝ των κομματικών συμφερόντων. Δεν είμαστε δηλαδή Μακαριακοί ή Αντιμακαριακοί ή ο,τιδήποτε άλλον. Είμαστε αν θέλετε στυγνοί λογικοί παρατηρητές και ερευνητές από το Διάστημα! ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ που γράφουν την Ιστορία της Γης όπως ένας κυνικός Ευρωπαίος θα έγραφε την Ιστορία των Ζουλού ως ναυτοταξειδιώτης περιηγητής τον 17ον αιώνα μ.Χ.. Δεν θα κρύψουμε τίποτε για να ευχαριστήσουμε τους οπαδίσκους εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Στις 3/8/1977 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο Γ΄ εισηγήθηκε στον ΟΗΕ την Διπεριφεριακή Ομοσπονδία που είναι το πρώτιστο όνομα της Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας/Συνομοσπονδία και άλλων ειρωνικών και κοροϊδευτικών προς τον Ελληνοκυπριακόν λαόν και το Μωαμεθανικόν Στοιχείον αφού εν πολλοίς υπόφεραν αρκετοί εξ αυτών για να εξυπηρετηθούν τα Εβραιοσιωνομασσωνικά Σχέδια μέσω Τουρκίας και εν μέρει προς όφελος της Τουρκίας.

Μέχρι τις 2/8/1977 ή και της Υπογραφής της πρότασης του ιδίου για Διπεριεφερειακή Διζωνική Δικοινωτική Ομοσπονδία υπήρχε θέμα Κατοχής και Εισβολής της Εγγυήτριας Δύναμης Τουρκίας που αντί να φέρει την ειρήνη μετά την αναστάτωση μίας μερίδας που καλείτο ΕΟΚΑ Β΄ ως παρατηρητής του ΟΗΕ και να επαναφέρει μετά το εξεχώρισμα των εμπλεκόμενων την ομαλότητα και την καθώς πρέπει τάξη άδραξε την ευκαιρία για να υφ' αρπάξει την ήμισυ Κύπρο. Η Τουρκία δεν είχε κανένα νόμον υπέρ της και κανένα Ψήφισμα του ΟΗΕ αλλά όλα εναντίον της.

Ο Μακάριος επιχείρησε δεύτερον μοιραίον και τραγικόν ολίσθημα. Αφού κάλεσε από την Έδρα του ΟΗΕ τις Εγγυήτριες Δυνάμεις γνωρίζοντας ότι η Αγγλία ευνοούσε στάση αρνητική για τους Ελληνοκύπριους και στην Ελλάδα υφίστατο Δικτατορία και ότι η Τουρκία ήταν σε απόσταση αναπνοής από την Μικρασσιάτικη Μεγαλόνησον δίνοντας της λαβή να επέμβει, αντί να δηλώσει όπως έγινε τόσες άλλες φορές εκ των προτέρων και εκ των υστέρων όπως στην περίπτωση Τσιαουσέσκου στην Ρουμανία και αλλού την παραίτηση του και την άμεση κήρυξη εκλογών και ύστερα αν δεν συμβιβάζετο η ΕΟΚΑ Β΄να καλέσει τις Εγγυήτριες Δυνάμεις, αφού η ΕΟΚΑ Β΄ διά στελεχών της τον προκάλεσαν πολλάκις να παραιτηθεί λόγω αμφισβήτησης του από μεγάλη μερίδα του λαού και δεν το έκανε, ούτως ώστε να αποδείξει την δημοκρατική του διάθση, αυτός βιάστηκε να καλέσει την ξένη παρατηρητική αρωγή.

Η αρωγή από την Τουρκία ήρθε και η αυτή έγινε εκμετάλλευση αφού συμπεριφέρθηκε χειρότερα από την ΕΟΚΑ Β΄ κατακρατώντας περιουσίες όχι μόνον την εξουσία!!!! ΕΚΕΙΝΟΝ που κατοχύρωσε ως ΝΟΜΙΜΗ την ΚΑΤΟΧΗ ήταν η επίσημη εισήγηση, η επίσημη αποδοχή και η επίσημη υπογραφή της Διζωνικής Διπεριφερειακής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας αφού ήταν η Ταφόπλακα στα Δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και του Μωαμεθανικού Στοιχείου της Κύπρου που έχασαν περιουσίες, αλλά ως προς τους Μωαμεθανούς καρπώθηκαν στο βόρειο και κατεχόμενο μέρος της Μικρασσιάτικης Μεγαλόνησου δυσανάλογης μεγαλύτερης αξίας και ποσότητος τετραγωνικών μέτρων γης ως επί τω πλείστον.

Εάν ο Μακάριος παραιτήτο μετά το Πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β΄ θα θυσίαζε το τομάρι του για το καλόν της Κύπρου. Θα πετούσε το χειρόκτιο (γάντι) στην ΕΟΚΑ Β΄ εκ της οποίας τουλάχιστον τα ήμισυ ισχυρά στελέχη θα επιδέχοντο τις εκλογές δεδομένου και των προσωπικών φιλοδοξιών για προεδροποίηση και δεν θα ανέχοντο να παραμείνει ως πρόεδρος ο Νίκος Σαμψών. Ο Μακάριος αντ'αυτού πυροδότησε περαιτέρω την ατμόσφαιρα επικαλούμενος την εγγυήτρια Τουρκία για να του σώσει την θέση, ενώ αν υποχωρούσε το φταίξιμο θα ήταν όχι 99% αν θέλετε στην ΕΟΚΑ Β΄αλλά 999999999999999999999999999999999%!!!!

Ο Μακάριος αφού γύρισε από τις ΗΠΑ έκανε τις εξής ουσιαστικές κινήσεις: α) Ευνοήθηκε ούτως ή άλλως από τον ξένον διεθνή παράγοντα που εν μέρει "έκανε τα στραβά μάτια"η ιδέα του για απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήταν στημένος β) από Ένωση με την Μητέρα Πατρίδα Ελλάς υποχώρησε στην Ψευδοανεξαρτησία/Αμφιανεξαρτησία εν έτει 1960 μ.Χ. γ) έμμεσα έδιωξε τον Τουρκοκύπριο/Μωαμεθανό  ηγέτη της Κύπρου Φαϊζίλ Κουτσιούκ με τις διόαφορες δηλώσεις και λόγους του από τους εξώστες και κυρίως της συναισθηματικής και ουσιαστικής πλήρους ως και ρατσιστικής περιφρόνησης του προς τον Αντιπρόεδρον Φαϊζίλ Κουτσιούκ δ) Καταπάτηση των γνωστών 13 σημείων του Συντάγματος από τον Μακάριο ο οποίος προσπαθώντας δόλια να πάρει την στήριξη του Γεώργιου Γρίβα Διγενή για να συνεπωμισθούν άδικα τις μονομερείς του παρδικτατορικές αποφάσεις πήρε την εξής απάντηση από τον Στρατηγό του: "ακόμη η μελάνη που υπόγραψες το Σύνταγμα της Κύπρου δεν στέγνωσε και εσύ το καταπατάεις, δώσε του την ευκαιρία να ιδείς αν λειτουργεί. Η εν λόγω δήλωση ήταν μάλλον η καταλυτική συναισθηματική ρίξη από μέρους του Μακαρίου προς τον Γρίβα τον οποίον περιφρόνησε όχι μόνον πλήρως μετέπειτα αλλά και με έντεχνη πίκκα και πικρόχολη τακτική ε) Παρόλες τις ενημερώσεις από ξένες κυβερνήσεις ότι έπεται Πραξικόπημα και τις προτροπές από μέλη της ΕΟΚΑ Β΄ και Μακαριακούς ή αλλοχωρους να κηρύξει εκλογές για να σφραγίσει την νίκη του ή την ήττα του ο Μακάριος δεν το έπραξε και είναι άξιον απορίας αν όντως ο λόγος ήταν η πεποίθηση του ότι δεν θα κερδίσει τις εκλογές, διότι αν ο λόγος ήταν άλλος κατανοείται ότι θα ήταν χειρότερος και καταλαβαίνετε τι εννοώ, εκτός και αν όπως ισχυρίστηκαν οι του Τάκη Ευδόκα ο Μακάριος διά του Εφεδρικού του Στρατού που ήταν οι μοναδικοί εκλογοτοποτηρητές της ψηφοκαταμέτρησης καθιέρωναν το αποτέλεσμα και το υψηλόν ποσοστόν προτίμησης προς τον υφιστάμενο πρόεδρο!!!!ζ) αφού έγινε το Πραξικόπημα δεν παραιτήθηκε και κάλεσε τις Εγγυήτριες Δυνάμεις και η μόνη που ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί υπό τις πολιτικογεωστρατηγικές επιδιώξεις της Διεθνούς Τάξης Πραγμάτων ή έστω η μόνη που ανταποκρίθηκε ήταν η Τουρκία η οποία δεν έφυγε ποτέ αφου η) εν έτει 1977 μ.Χ. ο Μακάριος με την εισήγηση που του ετοίμασαν οι Εβραιοαγγλοαμερικάνοι Σιωνομασσωνιστές έδινε έμμεσα συγχωροχάρτι και ψευδοδικαιοχάρτι στους Τούρκους με την "παραδοχή" του δηλαδή την δημιουργία του προβλήματος δύο κοινοτήτων ενώ το Πραξικόπημα έγινε εναντίον του και όχι κατά των Μουσουλμάνων οι οποίοι αν εξαιρέσεις τις εξάρσεις φανατικών οπλισμένων ομάδων δήλωναν και δηλώνουν ότι είχαν και αρμονία και συχνάκις συγγένεια με του Χριστιανούς ή τους επίσημα Έλληνες, αυτά δηλώνουν και οι Ελληνοκύπριοι.Οι διάφορες ελληνοκυπριακές οπλιτικές οργανώνσεις αλληλομάχοντο ενώ τινές εξ αυτών εμάχοντο και μωαμεθανικοκυπριακές αν είχαν διαφορές δίκαια ή άδικα όπως π.χ.η ΤΝΤ.

Εν κατακλείδι,  τεχνητά είχε προκλήθει διχόνοια μέσω των στρατοπολιτικών εφαρμογών εξ αμφοτέρων των πλευρών με την τουρκανταρσία και το χάσιμο 1,000 Ελληνοκύπριων απηχθέντων το 1963/64 τα Χριστούγεννα από Μωαμεθανούς και τις δολιοφθορές της ΤΝΤ και την εκκαθάριση Ελληνοκυπρίων σε συνεργασία των Άγγλων με τους Μωαμεθανούς εν καιρώ ΕΟΚΑ όπως όταν αποχωρούσαν από το χωριό Πέτρα που τους κάλεσαν οι Άγγλοι και καθοδόν με τα πόδια προς τον κόλπον στο Καραβοστάσι τους είχαν στήσει καρτέρι οπλισμένοι Μωαμεθανοί και τους πετσόκοψαν  εδραιώνοντας έτσι την διχόνοια και την αύρα της εκδίκησης. Ο Μακάριος μετά την απελευθέρωση της Κύπρου έλεγε από τα μπαλκόνια η Κύπρος ανήκει στους Αγωνιστές της (κρυφούς και φανερούς εξ αμφοτερών των πλευρών και του Εβραιομασσωνοσιωνισμού) εδραιώνοντας την απέχθεια και την απογοήτευση των Μωαμεθανών με τις προσβολές του.

Οι έσχατες πινελιές είχαν προετοιμαστεί στην έμμεση ανοικτή ωραία φυλακή ή παραφυλακη του Μακαρίου στις Σεϋχέλλες, απεσταλμένος προς τον Μακάριο ήταν συν των άλλων ο τότε γενικός εισαγγελέας Κρίτων Τορναρίτης.

Ο Μακάριος δεν ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο όταν περικυκλώθηκε από τους πραξικοπηματίες διότι υπήρχε μόνον ένας δρόμος διαφυγής για την μακρόμηκη λιμουζίνα του που υπάρχει ακόμη στο Τρόοδος ως Μάρτυρας της Αλήθειας και δεδομένου των στενών τότε δρόμων από μαρτυρίες ανθρώπων και από τους δρόμους που θυμάμαι προσωπικά ως προπολεμικούς και τους υφιστάμενους προπολεμικούς στα Κατεχόμενα. Κτήρια δεν υπήρχαν όυτε δάση. Ήταν ήδη στις Βάσεις Ακροτηρίου διά του οποίου μέσω αεροπλάνου πήγε στην Μάλτα και απ' εκεί στο Μπάνγκιγχαμ όπου η βασίλισσα του είπε: "συγχαρητήρια πολύ ωραία" και κατόπιν πήγε στον ΟΗΕ για να καλέσει τις εγγυήτριες δυνάμεις. Μόνον ο Φαντομάς ή ως Φαντομάς θα έφευγε από το Προεδρικό Μέγαρο ως απαρατήρητος ο Μακάριος. Ποίον κοροϊδεύετε; Η ΕΟΚΑ Β΄ και ο Μακάριος είτε άκουαν διαφορετική φωνή του ίδιου νου είτε την ίδια φωνή με διαφορετικές προτροπές, διπλωμματεύσεις και έμμεσες ή άμεσες εντολές!  ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΛΛΟΓΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ!!!!

Η Λύση ως προς την επιβολή στους ώμους μας της ευθύνης για τις πράξεις της ΕΟΚΑ Β΄, του Μακαρίου κ.α. είναι Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΩΤΙΚΗ ΔΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που δεν κατοχύρωσε η Βουλή, δεν ερωτήθηκε επίσημα αλλά οι πλείστοι ως προδότες θα γνώριζαν και εκτός του ότι δεν έγινε Δημοψήφισμα η υπογραφή του Μνημονίου Δικοινωτικής Διζωνικής Διπεριφερειακής Ομοσπονδίας από τον Μακάριο αποκρύπτηκε επειδή τότες δεν θα γίνετο αποδεκτόν ενώ το παρουσιάζουν τώρα μετά από μακρόχρονη (35 έτη σήμερα) πλύση εγκεφάλου για υπονόμευση με ψυχοϋποβολή της βούλησης των Κυπραίων διά υπνωτισμού, ίδε το άρθρον μου  Το ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΤΑ ΛΥΚΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΕΙΣ Μhttp://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2422881239655884597#editor/target=post;postID=1443615910651903999 νημόνιο του Μακαρίου δεν διαφέρει σε τίποτε ως προς την αντιδημοκρατικότητα του εν συγκρίσει με το Μνημόνιο του Γιωργάκη Παπανδρέου αλλά απεναντίας είναι χείριστον!!!! Το έγκλημα έγινε εξ όλων των κομμάτων, της ανοχής τους και της απόκρυψης τους ενώ συνάμα παραπλανούσαν με διάφορα ψεύδη και ασάφειες για να αλλοιωθεί η άποψη του Κυπριακού Λαού και να χαθεί η ευθειξία, η αγάπη, η επίγνωση, η νηφαλιότητα των δικαιωμάτων όπως τα γνώριζαν οι πρώτοι πρόσφυγες της τουρκικής εισβολής και οι πρώτοι παθόντες πρόσφυγες και μη, αίσχος, αίσχος, αίσχος από μία ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!! (Δείτε και αυτόν που επιβεβαιώνει αλλά και το οποίον ψευδοκαθαρίζει τις αμαρτίες της υπογραφής του Μακαρίου http://cyprusnews.eu/eirini-charalampidou/423419-2012-07-23-15-48-37.html)

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΩΤΙΚΗ ΔΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΟΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΕΞΙΛΕΩΣΕΙ, ΨΕΥΔΟΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΔΙΚΑΙΛΟΓΙΣΕΙ ΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΑΧΑΤΕΣ ΦΥΓΗΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!! ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΚΥΨΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΠΟΡΝΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΝΩ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΗΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ!!!!!

ΟΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΙΑ ΓΕΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΕΝΕΑ.ΕΞΟΥ ΚΑΙ Η ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΑ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ! Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΣΣΩΝΙΑ Ως ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ = Η ΠΑΡΔΑΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΗΛ. ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΕΑΙΝΑ/ΛΕΩΝ!!!! ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ;;;;; ΛΑΒΟΥ ΑΝΤΙ;;;;; Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!!! ΕΠΕΤΑΙ ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΙΚΡΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΑΛΗΘΩΣ ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΒΛΑΒΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ

H Εσχάτη Προδοσία της Κύπρου και η μεταπολίτευση

Πράκτορες και προδότες παντού

Του Σπύρου Χατζάρα

ΜΕΡΟΣ Β !

Η τελική φάση της συνομωσίας 

Σε μια εποχή που ο πρόεδρος Νίξον κλυδωνιζόταν λόγω του σκανδάλου Γουότεργέητ, ο ιουδαίος Κίσινγκερ , με την διπλή ιδιότητα του πολιτικού προϊσταμένου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ, διαχειρίστηκε προσωπικά και σκηνοθέτησε από το παρασκήνιο την Κυπριακή τραγωδία. Σε μια συνέντευξή του στην «Ηerald» ο Ηλίας Δημητρακόπουλος έχει επισημάνει ότι οι αποφάσεις του Κίσινγκερ, είχαν ληφθεί σε μια κλειστή σύσκεψη των μυστικών υπηρεσιών, τέσσερις μήνες πριν το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο. Το σχέδιο Κίσινγκερ μπήκε σε εφαρμογή από τις 4 Απριλίου 1974,. Η αμερικανική πρεσβεία στην Λευκωσία, ενημέρωνε τον ιουδαίο υπερυπουργό, ότι το παραπλανητικό πρόγραμμα αποστολής όπλων και χρημάτων προς τους ανθρώπους της «αμερικανικής συνομωσίας» εφαρμοζόταν κανονικά. Χρηματοδότης από την Αθήνα εμφανιζόταν ο εφοπλιστής Ποταμιάνος και ως συντονιστής στην Κύπρο , εμφανιζόταν ένας χαφιές του Ιωαννίδη, ο Κοσμάς Μαστροκόλιας, που είχε «ρουφιανέψει» και τον Αλέκο Παναγούλη. Σύμφωνα με εμπιστευτικό τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας της Λευκωσίας προς τον Χένρι Κίσιγκερ, στις 8 Απριλίου 1974, ο Μακάριος κατονόμασε τον Ανδρέα Ποταμιάνο ως χρηματοδότη της «τρομοκρατικής» ΕΟΚΑ Β .Οι αμερικανοί, όλο αυτό το διάστημα , μέχρι και τις 15 Ιουλίου, ενημέρωναν την μακαριακή πλευρά, και τους Τούρκους, ότι το πραξικόπημα θα το έκανε η ΕΟΚΑ Β, με τον «δανεισμό», ανδρών και όπλων από την Εθνοφρουρά. Για τον λόγο αυτό, όπως αφηγείται ο κ. Πάτροκλος Σταύρου, όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, «υποθέσαμε ότι επρόκειτο για επίθεση της ΕΟΚΑ Β, στην οποίαν «εδάνεισε» οπλισμό η Εθνική Φρουρά, ακόμη και τανκς, γιατί είδαμε ένα άρμα μάχης να προχωρεί προς την είσοδο του Προεδρικού». Στην πραγματικότητα, το σχέδιο που πρότεινε στην Αθήνα ο Γεώργιος Γρίβας για πραξικοπήματος εκ μέρους της ΕΟΚΑ Β΄, έπρεπε να γίνει πριν από τις 20 Ιουλίου 1973, και δεν εφαρμόστηκε. Τα σχέδια «Νίκη» και «Aπόλλων» που είχαν περιέλθει στα χέρια των Μακαριακών το καλοκαίρι του 1973 , προέβλεπαν την έξοδο αρμάτων από τα στρατόπεδα τα οποία θα οδηγούσαν μεμυημένοι εις την E.O.K.A. εθνοφρουροί. Το φθινόπωρο του 1973, αφού ο Παπαδόπουλος αποκήρυξε τον Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β΄, υπήρξε σημαντική βελτίωση των σχέσεων Αθήνας – Λευκωσίας, και ο Μακάριος επισκέφθηκε την Αθήνα τον Νοέμβριο του 1973 και είχε συνάντηση και συνομιλίες με τον «πρωθυπουργό» Σπύρο Μαρκεζίνη. Επομένως όλες οι αμερικανικές πληροφορίες περί ΕΟΚΑ ήσαν πλάστες και παραπλανητικές, και καλλιεργούσαν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα ανάμεσα σε Μακαριακούς και αντιμακαριακούς. Άλλωστε αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα το γεγονός, ότι μετά την επικράτηση του πραξικοπήματος , έσπευσαν προς υποστήριξη του, αντιμακαριακές δυνάμεις και τα υπολείμματα της ΕΟΚΑ Β’, και αφού αρκετά από τα αντιμακαριακά στοιχεία απελευθερώθηκαν από τις φυλακές όπου κρατούντο. Ο Μακάριος πάντως, όταν δραπέτευσε από το Προεδρικό , είχε την εντύπωση ότι το πραξικόπημα το έκανε η E.O.K.A., και ότι θα επανήρχετο σε διάστημα δύο ή τριών ωρών, αφού θα είχαν εξουδετερωθεί οι κινηματίες από το Eφεδρικό. Την έκταση και τη σοβαρότητα του πραξικοπήματος την αντελήφθη το μεσημέρι στη μονή Kύκκου, όταν έμαθε ότι η Εθνική Φρουρά, έκανε το κίνημα. 

Ο ρόλος του Κίσινγκερ 

Ο μέγας σκηνοθέτης Κίσινγκερ, διαβίβασε την «ενημέρωση» για το «ενωτικό πραξικόπημα» της ΕΟΚΑ στους Τούρκους , και έτσι ξεκίνησαν οι προετοιμασίες των τουρκικών δυνάμεων, που θα εκτελούσαν την απόβαση, από τον Απρίλιο του 1974. Ο Μακάριος, αποδεχόμενος τις αμερικανικές πληροφορίες, κήρυξε στις 25 Απριλίου την EΟKA παράνομη οργάνωση, και επιβεβαίωσε στους Τούρκους ότι ετοιμάζεται «ενωτικό πραξικόπημα».
Η ΚΥΠ που παρακολουθούσε τα τουρκικά σήματα ενημέρωνε το ελληνικό Πεντάγωνο για την αυξημένη τουρκική δραστηριότητα. Στις αρχές Μάιου του 1974, τέθηκε για πρώτη φορά εντός των οργάνων της αμερικανικής πολιτικής, από τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Τζόζεφ Σίσκο , τον πρέσβη στην Αθήνα Χένρι Τάσκα, και τον διευθυντή του Γραφείου Κύπρου Τόμας Μπόγιατ, ζήτημα ανατροπής του Ιωαννίδη και αντικατάστασή της Χούντας, «που ήταν υπό διάλυση, με αποτέλεσμα να μην δύναται να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της έναντι του ΝΑΤΟ», από κυβέρνηση πολιτικών, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τον οποίο είχε συναντηθεί στο Παρίσι το καλοκαίρι του 1973 ο Κίσινγκερ. Η κρίσιμη σύσκεψη στο Στέιτ Nτιπάρτμεντ, υπό τον Χένρι Κίσινγκερ, για το «σχέδιο δράσης», που στόχευε στην αντιμετώπιση της κατάστασης για την επερχόμενη κρίση στην Κύπρο, έγινε στα μέσα Μαΐου, και μετείχαν όλοι οι απασχολούμενοι με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία στο Γραφείο Ευρώπης και Εγγύς Ανατολής. Στη διάρκεια της σύσκεψης διαβάστηκε απόρρητο τηλεγράφημα του πρέσβη στην Aθήνα Xένρι Tάσκα, ο οποίος έλεγε ότι ο Iωαννίδης, «θα κλείσει τις αμερικανικές βάσεις στην Eλλάδα», και το οποίο απέβλεπε στο να αλλάξει γνώμη ο υπουργός Αμυνας, Τζέϊμς Σλέσιγκερ, ο οποίος πίστευε ότι «η στρατιωτική συμμαχία με την Ελλάδα ήταν άψογη». Οι διπλωμάτες έβαλαν και άλλες σάλτσες όπως για παράδειγμα, ότι ο Ιωαννίδης, «θαύμαζε τον Καντάφι». Σε αυτή τη σύσκεψη αποφασίστηκαν οι διπλωματικοί χειρισμοί για την εξαπάτηση του Ιωαννίδη , ώστε να του δοθεί ένα μάθημα από τους διπλωμάτες, (γιατί μίλαγε μόνο με την Cia), καi συμφωνήθηκε ότι «το πραξικόπημα ήταν εσωτερικό ζήτημα της Κύπρου», και οι ΗΠΑ θα ακολουθούσαν πολιτική «μη ανάμειξης στα εσωτερικά της Ελλάδας και της Κύπρου». Οι κρυπτογραφικές οδηγίες του Κίσινγκερ, προς τον Ντέιβις στη Λευκωσία, μετά τη σύσκεψη ήταν , "…να προχωρήσετε στην τελική θεραπεία του Μακάριου..". Ο σχεδιασμός που προέβλεπε το πραξικόπημα εναντίον του Mακαρίου, την εισβολή των Τούρκων και την επιστροφή του Καραμανλή στην Εξουσία, έγινε σε άλλο επίπεδο, που περιλάμβανε το Συμβούλιο Ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες. Σε απόφαση «του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» αναφέρεται απόρρητο τηλεγράφημα του Κίσινγκερ, προς το Κλιμάκιο Μέσης Ανατολής τον Ιούνιο του 1974. Τον αποφασιστικό ρόλο στην Αθήνα τον είχε το κλιμάκιο της Cia, με σταθμάρχη τον Jim Potts και τον ελληνοαμερικανό Γκας Λάσκαρη Αβρακώτου. Στο τέλος του Ιουνίου του 1974, οι αμερικανοί διπλωμάτες σε Αθήνα, Άγκυρα και Λευκωσία τα ήξεραν όλα. . «Επίκειται κλιμάκωση των σχέσεων Μακαρίου-Ιωαννίδη», « Η αντιπαράθεση είναι με την Εθνική Φρουρά και τον Ιωαννίδη, και όχι με την ΕΟΚΑ-Β, (παρότι οι Βρετανοί έχουν άλλη γνώμη). «Φοβόμαστε ότι ο Ιωαννίδης μπορεί να επιχειρήσει να εξολοθρεύσει τον Μακάριο». «Η πόλωσης της ελληνοκυπριακής κοινότητας θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξέσπασμα εμφυλίου, ιδιαίτερα αν ο Μακάριος εξουδετερωθεί». «Η Άγκυρα είναι πολύ πιθανόν να αντιδράσει πιο γρήγορα στην παρούσα φάση ενάντια σε οτιδήποτε φαίνεται ως «ενωτικό πραξικόπημα». «Τα συμφέροντα της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν ταυτίζονται εντελώς με εκείνα του Μακάριου». τα οποία διακυβεύονταν λόγω του πολέμου του Γιομ Κιπούρ μεταξύ Αράβων και Ισραήλ. «Επίσημα διαβήματα των ΗΠΑ δεν είναι επιθυμητά στο παρόν στάδιο». «Διερωτόμαστε ποιά βοήθεια μπορεί να παρέχει το ΝΑΤΟ και αν ο Λούνς έχει έτοιμα όλα τα επιχειρήματα». «Υπενθυμίσαμε στην κυπριακή κυβέρνηση ότι έχει τελειώσει η κεμαλική περίοδος και ότι η Τουρκία κάνει πρόοδο στις σχέσεις της με ομόθρησκους της και ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει τελικά προβλήματα με τους Άραβες αν σκληρύνει απέναντι στην μουσουλμανική μειονότητα».

ΠΗΓΗhttp://theometria.blogspot.com/2013/02/blog-post_537.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου