14 Ιουνίου 2013

Παράξενο κρανίο βρέθηκε στο Περού…

Παράξενο κρανίο βρέθηκε στο Περού…



Ένα μεγάλο μουμιοποιημένο κρανίο βρέθηκε στο Περού, το οποίο σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Daily Mail, θα μπορούσε να ήταν απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινων.
Η μούμια η οποία έχει παράξενο σχήμα είναι μήκους 50 εκατοστών δημιουργεί σύγχυση στους ανθρωπολόγους. 

Το κρανίο ανήκει σε ένα από τα δύο σύνολα οστών που βρέθηκαν στην πόλη Ανταχιουλίλας στο νότιο Περού, στην επαρχία Κουισπιχάντσι.
Τα οστά βρέθηκαν από τον Νταβίλια Ρενάτο, ο οποίος εργάζεται στο μουσείο Privatos Ritos Andimos στο νοτιο-ανατολικό Περού.

Είπε μάλιστα ότι οι τρύπες των ματιών στο κρανίο είναι διπλάσιες από εκείνες των ανθρώπων και το κρανίο έχει ένα μαλακό σημείο, που είναι το χαρακτηριστικό των παιδιών κατά το πρώτο έτος της ζωής τους.
Σύμφωνα με ομάδα ανθρωπολόγων, με επικεφαλής τον Renato Davila Riquelme, από το μουσείο Privado Ritos Andinos στην πόλη Κούσκο του Περού όπου φυλάσσεται το κρανίο, αυτό θα μπορούσε να ανήκει σε κάποιο μωρό, αφού τα λείψανα παραπέμπουν σε πλάσμα μόλις 50 εκατοστών. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, σε πολλές φυλές υπήρχαν τεχνικές με τις οποίες διαμόρφωναν τα κρανία των παιδιών από όταν ήταν μωρά ακόμα, ώστε να αποκτήσουν μακρόστενο σχήμα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ανθρωπολόγων, το συγκεκριμένο κρανίο, μοιάζει περισσότερο με τριγωνικό και αυτό έχει οδηγήσει ερευνητές να δηλώνουν πως δεν μπορούν να αποκλείσουν την περίπτωση να μην είναι γήινο: “Έχει μια μη ανθρώπινη εμφάνιση, καθώς το κεφάλι είναι τριγωνικό και το μέγεθός του είναι σχεδόν το ίδιο με του σώματός του. Αν ολόκληρο το σώμα είναι 50 εκατ. τότε τα 25 αναλογούν μόνο στο κεφάλι του! Στην αρχή πιστεύαμε ότι πρόκειται για το σώμα ενός παιδιού αλλά στη συνέχεια ομάδα επιστημόνων (σημ pyles.tv: τα ονόματα τους δεν αναφέρονται) διαπίστωσε πως αυτό αποτελείται μεν από μαλακά τμήματα όπως αυτά ενός μωρού, αλλά και από σκληρά που υπαρχουν μόνο σε ενήλικες”.
Η εκδοχή του pyles.tv
Η τελική κρίση για το αν πρόκειται περί εξωγήινου κρανίου ανήκει σίγουρα στους ειδικούς. Το pyles.tv απλώς παρουσιάζει τα δικά του στοιχεία για το θέμα αυτό, για να μην δημιοθυργούνται εντυπώσεις. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως οι αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει κρανία από τον το αρχαίο πολιτισμό Παράκας του Περού, όπως αυτό της αριστερής φωτογραφίας που μας έστειλε ο φίλος του pyles.tv Διονύσης Λαμπράκης. Έχουν μάλιστα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα επίμηκες κρανίο ήταν σημάδι αριστοκρατικης καταγωγής! Αν δίπλα στο κρανίο των Παράκας (αριστερά), βάλουμε το επίμαχο που θεωρείτα θεωρείται ως “εξωγήινο” (δεξιά), έχουμε μία πληρέστερη εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου