01 Ιουνίου 2013

Οταν έρθει η ώρα για την αναθεώρηση του Συντάγματος...



Το δούλεμα που ρίχνει στο λαό το πολιτικό σύστημα πάει σύννεφο. Τελευταίο δούλεμα είναι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ξαφνικά, εκεί που τίποτα δεν κινούταν, έχουμε μια βροχή από αντιρατσιστικά νομοσχέδια. Όλα τα κόμματα έχουν τη δική τους πρόταση νόμου την οποία...
καταθέτουν και φυσικά μόνο αυτή θα ψηφίσουν. Έτσι παρουσιάζονται συνεπή απέναντι στους κομματικούς πελάτες τους. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος καμία πρόταση νόμου από τις κατατεθείσες δεν πρόκειται να υπερψηφιστεί. 

Θυμηθείτε αυτό εδώ το άρθρο. Ότι ακριβώς συμβαίνει με το αντιρατσιστικό, το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και όταν έρθει η ώρα για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Όλα τα κόμματα θα καταθέσουν τις δικές τους "δήθεν ορθές" προτάσεις για αλλαγές στο Σύνταγμα και μετά και πάλι δήθεν θα διαφωνήσουν ώστε τελικά καμία αλλαγή στο υπάρχον σύστημα να μην γίνει. Αυτό ακριβώς θα επιδιώξουν, τη στιγμή που η χώρα έχει άμεση ανάγκη από ριζοσπαστικές αλλαγές που θα ανοίγουν τη δημοκρατία στο λαό.

Για την ακρίβεια, τελικά θα γίνει κάποια αλλαγή. Θα συμφωνήσουν στο τέλος τα κόμματα σε κάποια επουσιώδη αλλαγή, όπως έγινε μεταξύ ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΝ το 2008, προκειμένου να ακυρωθεί ο λαός για τα επόμενα πέντε χρόνια, κατά τα οποία δεν θα επιτρέπεται νέα αναθεώρηση από την προηγούμενη. Αυτό ακριβώς θα γίνει. Γι΄ αυτό και είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι από τώρα πως, η όποια αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας, μόνο από το λαό πρέπει να γίνει. Μόνο το λαό αφορά το Σύνταγμα και μόνο στο λαό θα πρέπει να ανήκει αυτή η αρμοδιότητα.

Πέτρος Χασάπης
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου