27 Μαρτίου 2014

Ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο Πατρών η εκδίκαση της υπόθεσης των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας.

Ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο Πατρών η εκδίκαση της υπόθεσης των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας.


Ξεκινάει σήμερα στο Εφετείο Πατρών η εκδίκαση της υπόθεσης των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας.
Οι δικαστές θα κληθούν να διαπιστώσουν κατά πόσο οι κατηγορούμενοι με την αμέλειά τους ή τις παραλήψεις τους βοήθησαν στο να χάσουν τη ζωή τους 49 άτομα.
Η φωτιά ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου 2007 όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην δασική περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας. Ο απολογισμός ήταν σκληρός: 49 νεκροί, χιλιάδες στρέμματα δασικής έκστασης καμένα και μια άνευ προηγουμένου καταστροφή.Η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε εκδοθεί το 2012 και είχαν τότε επιβληθεί:
Δέκα χρόνια με αναστολή στον πρώην Νομάρχη Ηλείας και νυν αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Καφύρα καθώς και στους Σοφία Νικολοπούλου (ηλικιωμένη που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά), Πανταζή Χρονόπουλου (πρώην δήμαρχος Ζαχάρως), Παναγιώτη Τσούρα (πυροφύλακας Μίνθης) για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2007 που κόστισαν τη ζωή σε 36 ανθρώπους.
Να σημειωθεί πως επιβλήθηκαν οι ανώτερες ποινές που προβλέπονται για το βαθμό πλημμελήματος.
Στον Νίκο Μιχαλόπουλο, τον διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων, επιβλήθηκαν πέντε χρόνια με αναστολή.
Ο Εισαγγελέας πρότεινε τη μη καταδίκη (αθώωση ουσιαστικά) του έκτου κατηγορούμενου, Φώτη Παππά (υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος).
Πηγή: dete.gr
…………………………………………………..
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: 
………………………………………
ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΗΚΕ Η ΙΕΡΑ ΑΛΤΙΣ… ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΤΕ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΙΨΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕ…ΒΙΛΕΣ ΑΡΧΟΝΤΩΝ…ΚΑΙ ΣΕ… ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ… ΑΡΑΓΕ, ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΔΙΝΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ;…
…………………………………….
πυρκ

2009/08/25 Κλέφτεεες…λωποδύτεες…μαύρα κοράκια…αισχροί!!!

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 180.000.000 ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟ 2007;ΜΗ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!

2009/08/31 ANAKOIΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ‏.

2010/09/15 Η Μαφία κατάργησε το Ταμείο Πυρόπληκτων!Κοινοί κλέφτες των δωρεών υπέρ των καμμένων!

Γιωργάκης σπασμένο χέρι

2011/11/20 Η Ξεφτίλα του κράτους. Η ΔΕΗ ζητάει το χαράτσι από τον συνταξιούχο αγρότη που έχασε 6 συγγενείς στη φωτιά στην Αρτέμιδα…!

http://alfeiospotamos.gr/?p=1422

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου