11 Απριλίου 2014

Το πρόγραμμα της Ελεύθερης Κέρκυρας για το Δήμο Κέρκυρας .Οι πρώτες 100 ημέρες.

Το πρόγραμμα της Ελεύθερης Κέρκυρας για το Δήμο Κέρκυρας .Οι πρώτες 100 ημέρες.

Το πρόγραμμα της Ελεύθερης Κέρκυρας για το Δήμο Κέρκυρας .Οι πρώτες 100 ημέρες.Η οικονομική μας ανεξαρτησία.Η απελευθέρωση από τα μνημονιακά αρπακτικά1625495_234696729987482_1405117457_n

Οι πρώτες 100 ημέρες.
Θέτουμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα άμεσης δράσης για τα κατεπείγοντα προβλήματα των πολιτών και βάζουμε τις βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές στο μοντέλο ανάπτυξης και λειτουργίας του Δήμου μας.
Πρώτη δράση «καθαρίζουμε την Κέρκυρα».Η καθαριότητα σε μια σύγχρονη, τουριστική και ιστορική πόλη, όπως η Κέρκυρα, αποτελεί βασική ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε άλλη δραστηριότητα.
Στόχος μας είναι η καθαριότητα στην Κέρκυρα, τις γειτονιές και τις συνοικίες της, παντού από τα διαπόντια νησιά μέχρι τη Λευκίμμη. Να φθάσει στα υψηλά επίπεδα των ευρωπαϊκών τουριστικών και ιστορικών πόλεων.
Το σύνθημα και η δέσμευσή μας είναι «δρόμοι καθαροί και πλυμμένοι».
Ο κάθε δρόμος πρέπει να είναι καθαρός, να πλένεται και να συντηρείται συνεχώς. Η σημερινή κατάσταση των δρόμων είναι απαράδεκτη.
Θα προχωρήσουμε, από την αρχή της τετραετίας στην επιδιόρθωση των πεζοδρομίων και στην κατασκευή νέων. Παράλληλα θα ξεκινήσουμε την ασφαλτόστρωση στους δρόμους και τα σοκάκια και θα προγραμματίσουμε εξ αρχής την πεζοδρόμηση κεντρικών σημείων, τις γειτονιές και τις συνοικίες.
Θα δώσουμε έμφαση στην πρόσληψη οδοκαθαριστών έτσι ώστε και οι γειτονιές στις συνοικίες, ιδιαίτερα οι τουριστικές, να έχουν κάποιον που θα έχει την ευθύνη για την καθαριότητα.
Πέρασμα από κάθε γειτονιά με μία τακτική επιχείρηση καθαριότητας.
Άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών και πλύσιμο των δρόμων
Στόχος εδώ είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Είναι βέβαιο ότι με τους σημερινούς ρυθμούς εναπόθεσης των απορριμμάτων ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι θα ξεπεραστεί μέσα στα επόμενα 2 μόλις χρόνια. Και μετά το απόλυτο χάος και η τεράστια επιβάρυνση του περιβάλλοντος με ανυπολόγιστες συνέπειες στον τουρισμό και την ανάπτυξη της πόλης μας.
Κεντρικός μας στόχος πρέπει να είναι μέχρι το 2023 ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου, να μειωθεί στο 1/10 ετησίως. Αυτό μπορεί να γίνει με την εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και με τις δυνατότητες που δίνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα αυτό.
Πρέπει επίσης να καθοριστούν συγκεκριμένα αντισταθμιστικά οφέλη για το δήμο μας εξ αιτίας της λειτουργίας του ΧΥΤΑ που έχει αποδεχθεί στο χώρο του Τεμπλονίου. Ιδιαίτερα για την περιοχή αυτή πρέπει πολλά να γίνουν διότι με το ΧΥΤΑ εκεί έχει υποβαθμιστεί τα μέγιστα χωρίς ποτέ να έχει λάβει τα αντίστοιχα αντισταθμιστικά οφέλη.
Επιβάλλεται άμεσα να υιοθετηθούν εναλλακτικές λύσεις όπως κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων, θερμική επεξεργασία των στερεών αποβλήτων με καύση, αεριοποίηση και πυρόληση.
Σήμερα στην Ευρώπη, κυρίαρχες τεχνολογίες στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι η υγειονομική ταφή και η καύση.
Πρέπει η νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει στην υιοθέτηση κινήτρων για την πρόληψη και ελαχιστοποίηση της παραγωγής αποβλήτων. Στον τομέα αυτό άμεση πρέπει να είναι η κινητοποίηση των πολιτών, των περιβαλλοντικών οργανώσεων, των επιχειρήσεων. Εδώ πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», έτσι ώστε με τα χρήματα αυτά ο δήμος να ενισχύσει τους πολίτες, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις επιχειρήσεις για να εφαρμόσουν άμεσα μέτρα ελαχιστοποίησης παραγωγής απορριμμάτων.
Στον τομέα της χορήγησης αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, είμαστε αποφασισμένοι να καταργήσουμε κάθε γραφειοκρατικό ή άλλο εμπόδιο που καθιστά τους νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες όμηρους της κάθε δημοτικής εξουσίας.
Δεσμευόμαστε για τη χορήγηση άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τη διαδικασία προέγκρισης μέσα σε 2 ημέρες. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και η άδεια λειτουργίας μουσικής ή χρήσης κοινοχρήστου χώρου, εφόσον συνδέονται με την άδεια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εάν οι άδεις αυτές ζητούνται ανεξάρτητα από την άδεια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, δέσμευσή μας είναι να χορηγούνται εντός το πολύ 5 ημερών.
Δέσμευσή μας επίσης είναι ότι η διαδικασία μεταβίβασης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως επιχείρηση, σε νέο πρόσωπο να γίνεται εντός 2 ημερών και βεβαίως όχι ως διαδικασία εκδόσεως νέας άδειας.
Για μας, θέλω να το τονίσω αυτό, τα προβλήματα της καθημερινότητας και ο σεβασμός στον πολίτη είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους στο οικοδόμημα του νέου μεγάλου δήμου που οραματιζόμαστε να χτίσουμε. Είναι η σπονδυλική στήλη του προγράμματος και της πολιτικής που επεξεργαζόμαστε.
Γι’ αυτό είμαστε ήδη έτοιμοι να προτείνουμε και θα υλοποιήσουμε αμέσως, ειδικά γραφεία προστασίας των ανέργων. Προστασίας των αδύναμων, των φτωχών, όσων έχουν ανάγκη.
Οχυρό μας στη μάχη κατά της φτωχοποίησης της κοινωνίας θα είναι ο λόγος Αβράμη. Θα μετατρέψουμε μία νεκρή ζώνη της Κέρκυρας σε κέντρο ζωτικών δράσεων και λειτουργιών. Δεσμευόμαστε, έχουμε ήδη εξασφαλίσει όλους τους αναγκαίους πόρους.
Στηρίζουμε άμεσα όλους τους πολίτες που έχουν στεγαστικά δάνεια και οι τράπεζες μα τα αρπακτικά funds θέλουν να τους πάρουν την περιουσία.
Δεν θα αφήσουμε ούτε έναν πολίτη απροστάτευτο, ούτε μία οικογένεια χωρίς στήριξη.
Κατευθύνσεις
10 μεγάλες κατευθύνσεις που θα έχει το πρόγραμμα της «Ελεύθερης Κέρκυρας» και θα αφορούν:
1. Τα προβλήματα της καθημερινότητας
2. Το κυκλοφοριακό.
3. Την ποιότητα ζωής
4. Τα γραφεία προστασίας πολιτών και οικογενειών
5. Την αναβάθμιση στη διοίκηση και λειτουργία του Δήμου.
6. Τον Πολιτισμό και Αθλητισμό
7. την  Κοινωνική ευαισθησία
8. Την μετατροπή της πόλης σε ατμομηχανή ανάπτυξης και απασχόλησης
9. Τη δημοκρατία στην εσωτερική λειτουργία του Δήμου
10. Τον  προγραμματισμό τετραετίας.
AΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ END
ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 49.000 ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 13 ΔΙΣ.ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ.
ΑΜΕΣΑ ΙΔΡΥΣΗ ΥΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝΓΙΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ(ΤΕΒΕ ,ΙΚΑ ΕΦΟΡΙΑ Κ.Α) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΤΟΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κ.Α.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ.ΜΕ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.
ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΒΟΡΡΑ ΝΟΤΟΥ,ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΠΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΕ ΦΤΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΕΓΝΑΤΙΑ.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΫΛΙΣΤΗΡΊΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ,ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ Κ.Α ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΓΕΙΑΣ.ΑΓΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧOYN(ΑΞΟΝΙΚΟΣ,ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ Κ.Α) ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ EΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΑ  ΩΣΤΕ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου