Η ιδέα είναι του Βενιζέλου και είναι ο ίδιος που ζήτησε την συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το πρωί της Πέμπτης στο περιθώριο της "επικής" εξόδου στις αγορές.
Επίσημα υποτίθεται ότι θα κουβεντιάσουν τις θετικές εξελίξεις για την οικονομία. Πίσω όμως από τις κουρτίνες του Μεγάρου Μαξίμου είναι πολύ πιθανό να ρυθμίσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό της Δευτέρας.

Λίγες ώρες μετά τα δώρα και την αποχώρηση της Άνγελα Μέρκελ, ο σχεδιασμός θέλει τους Σαμαρά-Βενιζέλο να ανακοινώνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές σε περίπου ένα μήνα από σήμερα! Οι τριπλές κάλπες είναι αυτή την στιγμή το πιο πιθανό σενάριο, προάγγελος του οποίου ήταν η δημοσκόπηση του Θεοδωρικάκου στην Ανατροπή, που έδειχνε την ΝΔ να προηγείται στις βουλευτικές εκλογές.

-Είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε νέα δημοσιονομικά μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές και να προχωρήσουμε επιτέλους τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με μια ασθενική πλειοψηφία ενός ή δύο βουλετών...Υπάρχει και κάτι ακόμη: O παράγων Ποτάμι που όσο περνάει ο καιρός φουσκώνει επικίνδυνα. Είναι πολύ πιθανό την Άνοιξη του 2015 να είναι πρώτο κόμμα...Γι΄ αυτό και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών από τον Μάιο. Πρέπει να στήσουμε τριπλές κάλπες...

Αυτές οι σκέψεις, απασχολούν τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της NΔκαι είναι ακριβώς αυτές οι σκέψεις που τους οδηγούν στην επιλογή της τριπλής κάλπης που όπως όλα δείχνουν θα την ανακοινώσουν την Δευτέρα με την σύμφωνη γνώμη της Μέρκελ!

Οι Σαμαρά και Βενιζέλος εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται στην πιο αμήχανη φάση τους και πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πάνε σε εκλογές και να κερδίσει η ΝΔ την πρωτιά.

Ο Βενιζέλος εκτιμά ότι η Ελιά θα καταφέρει ένα ποσοστό κοντά στο 7%-10% και σ΄ αυτή την περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από την στάση που θα κρατήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Την Δευτέρα λοιπόν τα σπουδαία...

kourdistoportocali.com