27 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ Ε.ΣΥ. – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ


11005995_850407431688572_1893906534_nΕ.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΠΕΡ ΤΟ ΔΕΟΝ 2 – ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΡΙΑΝΟ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ- ΒΙΚΥ ΚΑΝΤΑ- ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ
Α.ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Η Βίκυ Χαραλάμπους θα μιλήσει για την οργανωτική δομή και για όποιες απορίες έχουν προκύψει για τις Ε.ΣΥ. Επίσης, έχουμε μαζί μας την Βίκη Κάντα από την ομάδα της Λευκίμμης στην Κέρκυρα. Και έχουμε και τον κύριο Πλάτωνα Πισατίδη που γνωρίζουμε όλοι ως «Αλφειό Ποταμό».

Να ξεκινήσουμε και να πούμε στους ακροατές μας ότι αυτή η εκπομπή προέκυψε λόγω ότι γίνονται πολλές συζητήσεις για τις Ε.ΣΥ. και υπήρχαν πολλές απορίες, οπότε ήταν εύλογο να κάνουμε μια εκπομπή για να μας αναλύσει η Β. Χαραλάμπους με τους δύο Συνέλληνες που έχουν ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα, όπως η Βίκη Κάντα και ο Πλάτωνας Πισατίδης. Εγώ θα κάνω τον συντονισμό σε αυτή την εκπομπή.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ Ε.ΣΥ.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Έχουμε κάνει πάλι μια συνάντηση για αυτό το θέμα, αλλά θα ήταν καλό να πω επιγραμματικά, πώς ακριβώς δομείται η τοπική Ε.ΣΥ., τι σχέση έχει με την Διαδημοτική Επιτροπή και τέλος με την Γενική Συνέλευση για  τις κεντρικές αποφάσεις.
Η ίδρυση μιας Ε.ΣΥ. γίνεται στον κάθε Καποδιστριακό δήμο, για να μπορούμε να διεισδύσουμε σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, έτσι ώστε να μην περιορίζονται στις 325, αλλά στις 910 που ήταν κατά τον Καποδίστρια οι Δήμοι της Ελλάδος. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε το περιθώριο να εντάξουμε κόσμο από χωριά και μικρές περιοχές και από την παραμεθόριο, ώστε να μπορέσουμε τελικώς να αφουγκραστούμε τις ανάγκες κάθε περιοχής, αλλά και να μεταφέρουμε το τι θέλει ο καθένας από εμάς στην κεντρική κυβέρνηση.
Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε αποτελέσματα σε κάθε θέμα με το οποίο ασχολούμαστε.
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Η πρώτη απλή λύση είναι ότι η δομή της κάθε Ε.ΣΥ. πρέπει να ξεκινά με λίγα ιδρυτικά μέλη, έτσι ώστε να μην κωλυσιεργούμε και να μην δυσχεραίνει το έργο της ομάδας, επειδή δεν βρίσκονται πολλά μέλη. Ο ελάχιστος αριθμός των ατόμων που πρέπει να έχουμε είναι έξι (6) και αυτά θα είναι οι ιδρυτές. Είναι τα μελη, τα οποία τα βλέπουμε στο καταστατικό ως “τακτικά ιδρυτικά μέλη”.
Αυτά δεν έχουν κανένα δικαίωμα περισσότερο από τα υπόλοιπα μέλη που θα πούμε, πέρα από το να ιδρύσουν και να κλείσουν την εταιρεία, εφόσον αποφασιστεί από την Γενική Συνέλευση. Δεν έχουν λοιπόν δικαιώματα πέρα από την ίδρυση και το κλείσιμο της εταιρείας.
Α. ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Όταν λες «κλείσιμο» τι εννοείς ακριβώς;
Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Αν αποφασιστεί τελικώς να κλείσει η εταιρεία, να πάψει να υφίστανται. Αυτό βέβαια, έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας και πολλές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν και από την Γενική Συνέλευση, αλλά τελικώς και από την Κεντρική Ε.ΣΥ, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε φίλτρα και να μην παρουσιαστούν προβλήματα που δεν τα ελέγχουμε.
Αν λοιπόν αποφασιστεί από κοινού ότι πρέπει να κλείσουν, γιατί δεν χρειάζονται πλέον, ή έχει υπάρξει μια αλλαγή, ή για οποιονδήποτε λόγο, οι μόνοι που θα εμπλακούν για να κλείσει η εταιρεία με μια υπογραφή είναι τα Τακτικά- Ιδρυτικά μέλη, δηλαδή οι εταίροι. Αυτό πρέπει βέβαια να έρθει κατόπιν διαβούλευσης και απόφασης της Γ. Συνελεύσεως και κατόπιν έγκρισης από την Κεντρική Ε.ΣΥ.
Ξεκινάμε λοιπόν με το ότι τα τακτικά-ιδρυτικά ορκισμένα μέλη δεν έχουν κανένα παραπάνω πλεονέκτημα από τα υπόλοιπα, παρά μόνο να ξεκινήσουν την εταιρεία, να καταθέσουν το κεφάλαιο έναρξης, να γίνει το καταστατικό, να πάνε στην εφορία, να ιδρυθεί η εταιρεία και να πάρουν το Α.Φ.Μ και μέχρι εδώ. 
ΤΑ ΟΡΚΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 
Από εκεί και πέρα ξεκινάει η διαδικασία των “ορκισμένων μελών”, τα οποία ψηφίζουν στην Γενική Συνέλευση για να εκλέξουν τα 12 Διοικητικά στελέχη και την Ελεγκτική Επιτροπή. 
Η Ελεγκτική Επιτροπή θα αντιπροσωπεύει, θα εκπροσωπεί την απόφαση όλης της εταιρείας σε οποιοδήποτε θεμα την αφορά και θα είναι και πληρεξούσια σε πολλά επίπεδα.
 Άρα, ερχόμαστε στο επόμενο θέμα που βλέπουμε ότι εκτός των Ιδρυτών, υπάρχουν τα Ορκισμένα Ενεργά μέλη, τα οποία έχουν τα ίδια δικαιώματα, όπως και τα Ιδρυτικά μέλη, εκτός από το άνοιγμα και το κλείσιμο της εταιρείας. 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
Άρα, η Γενική Συνέλευση μπορεί να εκλέξει με ψηφοφορία το Δ.Σ (Διοικητικό Συμβούλιο), αλλά και την ίδια ώρα να πάρει αποφάσεις σχετικά με την τακτική και την στρατηγική της εταιρείας, ή  αποφάσεις που αφορούν σε κινήσεις προς το κράτος, που χρειάζεται συλλογική απόφαση.
Αυτό θα γίνεται με Γενική ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση, η οποία θα λαμβάνει χώρα μια φορά τον χρόνο, εκτός αν χρειαστεί για μια ειδική περίπτωση να γίνει μια έκτακτη Γενική Συνέλευση, πράγμα το οποίο θα γίνεται γραπτώς και βάσει όλων εκείνων των δεδομένων που έχουμε δει στο καταστατικό. 
Α. ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Οπότε, σε έναν Δήμο που έχουμε πολύ λίγους ανθρώπους, ποιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να αποτελέσουν την Ε.ΣΥ.; Είναι τα 6 αρχικά μέλη, σωστά;
Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι και αυτούς τους ξεχνάμε μετά, γιατί κι αυτά είναι Ορκισμένα Μέλη και μπαίνουν στην ίδια λίστα με ψηφοφορία ή όχι μαζί με τα υπόλοιπα Ορκισμένα Μέλη. Οπότε, αυτό που κάνουν τα Ιδρυτικά Μέλη τελικά είναι το όχημα να ιδρυθεί η Εταιρεία. Από εκεί και πέρα, ξεχνάμε την ύπαρξη των Ιδρυτών, δεν έχουν άλλη ισχύ, πέρα από το να ξεκινήσουν την εταιρεία.
Ορκισμένα μέλη είναι και τα ενεργά και τα Ιδρυτικά μέλη και στο σύνολο τους ονομάζουμε «Ορκισμένα μέλη» που καλύπτουν και από τις δύο αυτές βαθμίδες (των ιδρυτών και των ενεργών ορκισμένων μελών).
 Όλοι αυτοί λειτουργούν ως μια μονάδα και είναι οι εκπρόσωποι στην Γενική Συνέλευση. Άρα, η Γενική Συνέλευση θα αποφασίζει εφ’όλης της ύλης, πέρα από των διοικητικών και εκτελεστικών εξουσιών που θα δοθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα κάνει άλλες συνελεύσεις, αλλά δεν είναι η Γενική Συνέλευση.
Άρα, όσα κι αν είναι τα Ορκισμένα μέλη, είτε είναι 6, ή 16, είτε 1000, λαμβάνουν μέρος κι έχουν ίσα δικαιώματα ψηφοφορίας στην Γενική Συνέλευση, πρώτον για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και δεύτερον για οποιεσδήποτε προτάσεις που θα έρθουν προς ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση. Ποιές θα είναι αυτές οι προτάσεις, θα κριθεί στην πορεία και θα δοθεί αναλυτικά στον Εσωτερικό Κανονισμό που θα κοινοποιηθεί πολύ σύντομα.
Όμως, όπως σε κάθε εταιρεία και σε κάθε νομική μορφή ενός συνόλου ανθρώπων που αποφασίζουν από κοινού για κάτι και για να μην κωλυσιεργούμε στα μικροθέματα που αφορούν την λειτουργία, η Γενική Συνέλευση αποφασίζει για την δεοντολογία, ή αν θα πάμε σε μια μήνυση, ή αν θα γίνουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες κινήσεις από κοινού κι όχι για την καθημερινή λειτουργία. Η καθημερινή λειτουργία ανατίθεται πάντα σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο βεβαίως ενημερώνει την Γενική Συνέλευση για το ποια θα είναι τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν. 
Α. ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Ποιός είναι ο ελάχιστος αριθμός των μελών που θα πρέπει να υπάρχουν;
Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Η Γενική Συνέλευση δεν έχει όρια ατόμων και αφορά όλα τα Ορκισμένα Μέλη. Μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 12 άτομα, γιατί αναθέτουμε σε αυτά τα 12 άτομα να λειτουργήσουν εκ μέρους της Γενικής Συνέλευσης να φέρουν εις πέρας όλα αυτά που θα αποφασιστούν στην Γενική Συνέλευση. Αυτό ήταν το δεύτερο επίπεδο που είπαμε ότι αφορά όλα τα Ορκισμένα Ενεργά μέλη. 
ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ (ΜΗ ΟΡΚΙΣΜΕΝΑ)
Τώρα πάμε στα Ενεργά Μέλη που δεν είναι ορκισμένα. Αυτά έχουν ενεργή δράση και λαμβάνουν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις, στις μηνύσεις κτλ. Αυτά επειδή δεν έχουν ορκιστεί δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.
 Όμως, δεν θα θεωρήσουμε αυτά τα άτομα υποδεέστερα. Έχουν τις ίδιες δυνατότητες μέσα στην εταιρεία να κάνουν ό, τι χρειάζεται, όπως να καταθέσουν μια πρόταση και να συζητήσουν τις προτάσεις τους, κτλ, αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.
Ο λόγος που το κάνουμε αυτό, είναι για να περιφρουρήσουμε ότι οι ομόνοοι, οι οποίοι ορκίστηκαν και έχουν δώσει την ίδια υπόσχεση προς τον εαυτό τους και προς τρίτους, λειτουργούν όλοι κάτω από μια κοινή συνισταμένη, άρα, δεν μεταφράζουν με διαφορετικό τρόπο τις πράξεις του καθενός. 
Βέβαια, το ότι ορκίστηκαν δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κάνουν κάτι κακό. Αλλά, μόνο ότι ορκίστηκε κάποιος, υπάρχει μια ασπίδα που μπαίνει σιγά-σιγά και για τον έναν προς τον άλλον και από τις πράξεις μας. Δεν θα μπορεί να «επιβιώνει» κάποιος που δεν ενεργεί με όσα έχει υποσχεθεί και με όσα έχει ορκιστεί μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους  και να ενεργεί με έναν άλλον τρόπο, ο οποίος δεν συνάβει με αυτό που είπε. 
Άρα, ο Όρκος είναι σαν να καταθέτουμε ψυχή και ο Αρτέμης τον έχει αναλύσει πολλές φορές. Ο Όρκος δεν είναι θρησκευτικός. Μας κάνει όλους να λέμε τα ίδια πράγματα, με τον ίδιον τρόπο και όχι με διαφορετικό. Άρα, είμαστε ομόνοοι κι όλοι μαζί έχουμε και το δικαίωμα ψήφου, γιατί πρόκειται για εταιρεία κι όχι για κόμμα κι ούτε πρόκειται για κράτος, ούτε βουλή. Είμαστε μια εταιρεία ιδιωτικής φύσης και έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε από κοινού τι πρέπει να κάνουμε. Αν πάμε σε πολιτικά επίπεδα, εκεί μπαίνει το θέμα του συντάγματος και εκεί θα ακολουθήσουμε άλλους όρκους και άλλες κατηγορίες. Εμείς ορκιζόμαστε με αυτόν τρόπο, εφ’όλης της ύλης και θα ενεργούμε για αυτόν τον σκοπό, να πούμε την αλήθεια και να υπερασπιστούμε την Ελλάδα με ό,τι σημαίνει αυτό.
Άρα, το Ενεργό μέλος έχει αυτές τις δικαιοδοσίες, θα κάνει ό,τι κάνουν και οι υπόλοιποι, απλώς δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα ψήφου. Δεν θα αποφασίζει στο τέλος μιας πρότασης, αν θα εγκριθεί ή όχι, το ποιος θα είναι το Διοικητικό Συμβούλιο κτλ. 
ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ
Τα Απλά μέλη τώρα είναι άτομα που θέλουν να στηρίζουν όποτε μπορούν, να στέκονται δίπλα μας, να γράφουν κάτι για εμάς ή να κάνουν κάτι για εμάς. Αυτά τα Απλά Μέλη δεν θα εμπλέκονται στην Γενική Συνέλευση.
Αν θέλουν, μπορούν να παραστούν, αν αιτηθούν ότι θέλουν να παραστούν, γιατί η Γενική Συνέλευση δεν είναι ανοιχτή. Θα πρέπει να γίνεται πρόσκληση για να φτάσει κανείς στην Γενική Συνέλευση.
Όμως, τα Απλά Μέλη θα μπορούν να έχουν παράλληλα τον ίδιο δρόμο που κάνει η Ε.ΣΥ. Δηλαδή, θα είναι καλοδεχούμενα.
Άρα, με όλα αυτά, έχουμε αγγίξει όλους τους τρόπους που μπορεί κανείς να εμπλακεί στον αγώνα μας, απλώς βάζουμε κάποια όρια, ώστε να περιφρουρήσουμε για να μην μπουν μέσα άτομα που θα φθείρουν αυτό που πάμε να φτιάξουμε κι έτσι να καταλήξουμε ως ένα άλλο κόμμα, πράγμα το οποίο είναι το χειρότερο που μπορούμε να πάθουμε, δηλαδή να ξεκινήσουμε όλο αυτόν τον αγώνα για την πραγματική δημοκρατία και να καταλήξουμε σαν ένα κόμμα του χθες. 
ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Έχοντας ως δεδομένο που είναι ότι η Γενική Συνέλευση θα μπορεί να αποφασίσει ποια θα είναι η Διοικούσα αρχή, η οποία θα είναι το 12μελές και ποια θα είναι η Ελεγκτική επιτροπή η οποία είναι τριμελής συν ένα ακόμα άτομο, δηλαδή 4 άτομα σύνολο. Έχουμε τώρα δηλαδή, μια ομάδα ατόμων της Διοίκησης που θα χωριστούν σε επιτροπές ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, τα ταλέντα του, την εξειδίκευση και την εκπαίδευση του.
Το 12 μελές Συμβούλιο θα χωριστεί σε 4 τριμελείς επιτροπές.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Η πρώτη είναι η Προεδρεύουσα, η οποία δεν είναι ένα άτομο για Πρόεδρος, αλλά τρία κι έτσι έχουμε την Επιτροπή Προεδρίας. Αυτό έγινε, γιατί έτσι πάλι περιφρουρούμε ότι χρειάζεται κι εκεί μια πλειοψηφία για να μπορέσει να παρθεί μια τελική απόφαση, αν και εφόσον άπτεται της αποφάσεως της Προεδρευούσης Επιτροπής. Άρα, ακόμα κι εδώ μπαίνει ακόμα ένα φίλτρο κι έτσι οι αποφάσεις είναι πιο σωστές και γίνονται πιο γρήγορες κινήσεις, όπως επίσης υπάρχει πάντα κάποιος από τους τρεις εκπρόσωπους σε περίπτωση   που καποιος λείπει και να μην πάμε σε λύσεις της τελευταίας στιγμής.
ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Οσον αφορά τις υπόλοιπες τρεις επιτροπές, η μια είναι το Νομικό τμήμα. Αυτό θα άπτεται του να ελέγξει αυτές τις προτάσεις που κατατίθενται, αν είναι σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό της εταιρείας. Αν δηλαδή βρίσκονται κάτω από την Ελληνική νομοθεσία και δεν φέρουν κανένα πρόβλημα στην κρατική λειτουργία. Φτάνει να φεύγει οποιαδήποτε πρόταση προς θεσμοθέτηση και να περνάει πάντα από το Νομικό τμήμα, για να είμαστε σίγουροι ότι αυτή η πρόταση που θα κατατεθεί, δεν θα έχει κανένα νομικό κόλλημα. 
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ-ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Επίσης την ίδια στιγμή, υπάρχει η Εκτελεστική-Δεοντολογική  επιτροπή  η οποία αυτή θα λειτουργεί κάτω από το καταστατικό και από το Γενικό Εσωτερικό Κανονισμό που θα έρθει στην συνέχεια. Αυτή θα καθορίζει πώς να υλοποιούμε όλες αυτές τις αποφάσεις, οι οποίες θα παρθούν στην Γενική Συνέλευση, θα φροντίζει να γίνουν μελέτες, να έχει συνδιαβούλευση με τις άλλες δύο επιτροπές, δηλαδή την Νομική και την Οικονομική, ώστε αυτή η πρόταση που θα κατατεθεί, ή είναι η ώρα να υλοποιηθεί, να μπορεί να στηθεί και δομηθεί σωστά και να έχουμε και το Νομικό τμήμα ικανοποιημένο, όπως και το Οικονομικό τμήμα, όπου και εκεί πρέπει να έχουμε όλες τις απαντήσεις σε οποιαδήποτε ερώτηση θα προκύψει για οποιαδήποτε πρόταση, είτε κατατίθεται, είτε έρχεται προς υλοποίηση.
Άρα, η Εκτελεστική επιτροπή είναι για την υλοποίηση των προτάσεων και για την λειτουργία της εταιρείας. Είναι ακριβώς όπως μια εταιρεία έχει την ομάδα που εκτελεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως ή τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Οικονομική Επιτροπή η οποία θα ελέγξει, πρώτον, αν όλα αυτά που κάνουμε, συνάδουν με το καταστατικό, δεύτερον με τις αποφάσεις τις οποίες έχουν ληφθεί κατά την Γενική Συνέλευση και τρίτον, θα γίνονται ισολογισμοί, προϋπολογισμοί κτλ. Ολα αυτά θα τα ελέγχει η Οικονομική Επιτροπή, έτσι ώστε να έχουμε από την μία, μια πρόταση που κατατίθεται, και από την άλλη, να έχουμε και πώς υλοποιείται η δομή της.
Ένα απλό παράδειγμα είναι, αν θέλουμε να κάνουμε μια συνέλευση, όπως κάναμε με την εκδήλωση στις 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.
Η Οικονομική Επιτροπή θα πρέπει να κάτσει να σκεφτεί πώς θα βρεθούν τα χρήματα για αυτή την συγκέντρωση, να στήσει ένα πλάνο, το οποίο θα κατατεθεί στην Προεδρεύουσα Επιτροπή προς έγκριση, έτσι ώστε σιγά-σιγά να κτίζεται η δομή και να μάθουμε εμείς οι ίδιοι, πώς θα λειτουργούμε μέσα στο σύνολο με υπευθυνότητα και δυναμική. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε τι που κάνουμε είναι εμπεριστατωμένο και δεν έχει  έχει κενά. Αυτό άπτεται της εσωτερικής λειτουργίας και της σχέσης με τους υπόλοιπους.
Την ίδια στιγμή όμως η Οικονομική επιτροπή θα ελέγχει και τους ισολογισμούς, δηλαδή τις πράξεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αν υπάρχουν κενά,  πρέπει να κρατάει σωστά τα βιβλία μας, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα σε οποιονδήποτε έλεγχο και να μην κατηγορηθούμε για αθέμιτο πλουτισμό, για ξέπλυμα κι ο,τιδήποτε άλλο φανταστείτε, γιατί θα έχουμε τον έλεγχο και θα πρέπει να είμαστε τυπικοί. Πρέπει λοιπόν ο,τιδήποτε να ελέγχεται και να ορίζεται και από την Οικονομικη Επιτροπή η οποία θα τηρεί, όλα αυτά που πρέπει να τηρεί. 
ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου έχουμε και την επιτροπή που ενεργεί ως Ελεγκτική Επιτροπή της λειτουργίας του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και του συντονισμού των μελών με το Διοικητικό Συμβούλιο και του Δ.Σ προς τα μέλη του.
Αν δούμε πώς λειτουργεί ο Δήμος, η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση, ως κεντρική διοίκηση, δεν υπάρχει ποτέ ο ελεγκτής ο οποίος ελέγχει, αν αυτά τα οποία έχουν ανατεθεί στον εκάστοτε δήμαρχο, στον εκάστοτε βουλευτή, στην εκάστοτε κυβέρνηση κτλ., πληρούν τις προϋποθέσεις με τις οποίες ανέλαβε αυτό το πόστο. 
Οπότε, εμείς έχουμε αυτή την ανεξάρτητη οντότητα, η οποία θα είναι δίπλα στην Διοίκηση. Αυτή η εξωτερική μονάδα θα μπορεί να βρίσκεται παρούσα, ώστε να μην συμβούν προβλήματα. Άρα, ένα πρόβλημα που  μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ μελών, θα το λύσει το Διοικητικό Συμβούλιο. Αν στο Διοικητικό Συμβούλιο υπάρχουν πράξεις οι οποίες δεν συνάδουν με αυτά που έπρεπε να είχε κάνει, η Ελεγκτική Επιτροπή μπορεί να παρέμβει, χωρίς όμως να μπορεί να λάβει αποφάσεις. Θα βγάλει μια γνωμάτευση, θα προσπαθήσει να βρει μια λύση την οποία θα την φέρει προς συζήτηση. Όπως επίσης, αν βρεθεί ένα οικονομικό πρόβλημα, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, θα υποχρεωθεί αυτή η επιτροπή να το θέσει στο Δ.Σ, ώστε να αποφευχθούν στην πορεία οποιαδήποτε προβλήματα. 
Επειδή είδα και κάποια ερώτηση σε αυτά που είχατε θέσει σχετικά, την απαντώ τώρα. Αυτή η Ελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από 3 μέλη συν 1 δηλαδή σύνολο 4 άτομα. Ο λόγος που είναι 4  μέλη είναι γιατί θα υπάρχουν 2 μέλη που έχουν εκλεγεί από την Γενική Συνέλευση και το 1 μέλος επιλαχόν.  Αρα, έχουμε 3 μέλη από την Γενική Συνέλευση, δύο ενεργά και ένα επιλαχόν. Υπάρχει και ένα άλλο μέλος που βρίσκεται στα κεντρικά αυτής της επιτροπής το οποίο θα έρχεται διορισμένο από την Κεντρική Ε.ΣΥ που μπορεί να είναι και τοπικός, αλλά δεν εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση. Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε εύκολα τις πληροφορίες από και προς την κεντρική Ε.ΣΥ. Δεν έχει όμως δικαίωμα αποφάσεων, αλλά απλώς να θέτει θέματα. Αρα, δεν θα κάνει τον αστυνομικό, αλλά το όχημα για να μεταφέρονται γρήγορα οι πληροφορίες για τις περιπτώσεις όμως που χρειάζονται. Δεν θα κάνει λοιπόν τον «σπιούνο» της περιοχής, αλλά μόνο αυτό που πρέπει να κάνει. Αν αυτός προκαλεί προβλήματα κάτω από το τραπέζι, ή παίζει τον «πράκτορα» της περιοχής, θα αλλαχθεί και θα πρέπει να σταματήσει αμέσως. Δεν είναι ο σκοπός να έχεις έναν πράκτορα στην περιοχή, αλλά μια ευκολία στην διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων. 
Α. ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Εγώ θα τον έλεγα μεταφορέα μηνυμάτων.
Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Αυτό ακριβώς, αν δεν βρίσκουμε κάτι στα κεντρικά, να μπορέσει αυτός να βρει την λύση και να τα φέρει γρήγορα. Στην ουσία, το Διοικητικό Συμβούλιο θα το κάνει αυτό, εφ ‘ολης της ύλης, αλλά μπορεί να έχει έναν «συνδετικό κρίκο» αμεσότητας, για κάποια θέματα που πρέπει να λυθούν επί της ουσίας, την ίδια μέρα και έτσι προλαβαίνει κανείς να μεταφέρει το μήνυμα γρήγορα στα κεντρικά.
Το θέμα λοιπόν της δομής της διοίκησης είναι αυτό που αναλύσαμε προηγουμένως.
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ας δούμε τώρα πώς αντιπροσωπεύεται η Εταιρεία στην Διαδημοτική.
Αφού έχουμε εκλέξει το Διοικητικό Συμβούλιο με τα 12 μέλη του, μετά υπάρχει η κλήρωση για να βγει το προεδρείο. Αυτά τα 3 μέλη θα είναι η Προεδρεύουσα αρχή και αυτό θα αποφασιστεί τοπικά, ή δια κλήρου, ή οι άλλοι αποδέχονται κάποιον που έχει τα προσόντα, ή οποιαδήποτε απόφαση πάρει το Δ.Σ. Από τα 12 άτομα του Δ.Σ -που σημαίνει ότι δεν είναι μόνο η Προεδρεύουσα αρχή, μπορεί να είναι και μέλη της- θα εκλεγούν 3 άτομα και 2 επιλαχόντα που θα εκπροσωπήσουν την Διαδημοτική Επιτροπή. 
Αυτά τα άτομα κατά περίπτωση, μπορεί να αλλάζουν, γιατί μπορεί για παράδειγμα να υπάρχει ένα θέμα οικονομικής φύσης και να αποφασίσουν να στείλουν άτομα που γνωρίζουν περί αυτών των οικονομικών θεμάτων και είναι πιο δυνατά σε αυτό και  γνωρίζουν καλά το θέμα. Δεν είναι σταθερά άτομα και δεν θα υπάρχουν άλλα. Το 12μελές θα αποφασίζουν δια κλήρου, είτε δια αποφάσεως, ποιος θα έρχεται στην Διαδημοτική, γιατί εξαρτάται από ποιο θέμα θα συζητείται.
Για παράδειγμα, αν συζητάμε για ένα ποτάμι που περνάει από δυο περιοχές και πρέπει να συζητήσουν δύο Ε.ΣΥ μεταξύ τους για το τι πρέπει να κάνουν για αυτό το ποτάμι, θα πρέπει να συζητηθεί από άτομα που έχουν γνώση του θέματος. Έτσι, για κάθε θέμα πρέπει να αποφασίζεται ποιος θα εκπροσωπήσει ή αντιπροσωπεύσει την Ε.ΣΥ και πολλές φορές μπορεί να είναι και πληρεξούσιος αντιπρόσωπος. 
Υπάρχουν τρεις τρόποι της εκπροσώπησης: η εκπροσώπηση, η αντιπροσώπευση ή  πληρεξούσια αντιπροσώπευση και ανάλογα με την περίπτωση, θα υπάρχει μια επιτροπή που να μπορεί να παραστεί στην Διαδημοτική Συνέλευση.
 Η Διαδημοτική Συνέλευση αποτελείται από μέλη που προέρχονται από όλη την Ελλάδα. Έχουμε 5000 μέλη από τα οποία τα 3000 θα είναι τα σταθερά και τα 2000 μέλη τα επιλαχόντα. Ολοι θα έχουν φέρει όλες τις αποφάσεις των περιοχών τους στην συνάντηση στο γενικό επίπεδο ή τα προβλήματα των περιοχών τους, είτε για να παρθεί μια απόφαση στο γενικο επίπεδο, είτε για να προταθεί μια καινούρια πράξη η οποία δεν υπήρξε προηγουμένως ληφθεί υπόψη μας σε όσα είχαμε κάνει. 
Η Διαδημοτική Επιτροπή που θα αποτελείται από αυτά τα άτομα, είτε θα βρίσκονται όλα μεταξύ τους μια φορά τον χρόνο για αποφάσεις που άπτονται της γενικής οικονομίας, της γενικής τακτικής, προοπτικής και στρατηγικής, ή  μπορεί να είναι και σε πιο περιορισμένο τοπικό επίπεδο με 2-3 Ε,ΣΥ, για παράδειγμα, οι Ε.ΣΥ της Βόρειας Ελλάδας, ή των νησιών μεταξύ τους, δηλαδή, εξαρτάται από τα θέματα που θα συζητώνται.
Επομένως, μπορεί να είναι και τμηματικές οι συναντήσεις της Διαδημοτικής και αυτό μετά να μεταφέρεται στην κεντρική Διαδημοτική για να μπορέσει να γίνει μια πρόταση, αν αυτή άπτεται του συνόλου.
Αν λοιπόν όπως στο προηγούμενο παράδειγμα  με το ποτάμι, ασχολούνται μόνο 3 Ε.ΣΥ και δεν αφορά τους υπόλοιπους, θα τεθεί μια πρόταση από τις 3 Ε.ΣΥ κι όχι από τις υπόλοιπες. 
Θα δείτε ότι το θέμα των λειτουργιών που αρχίζουμε να ασχολούμαστε θα είναι πολύπλοκο κι θα διαπιστώσετε ότι χρειαζόμαστε και την ευελιξία, την ταχύτητα και την διαφάνεια. Άρα, πρέπει να έχουμε τέτοια δομή που ό,τι και να κάνουμε, πρέπει να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα και να μην κολλάμε στα διαδικαστικά που στο τέλος να γίνονται βάσανο, αντί βοήθεια.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε τακτικοί, δεν πρέπει να τηρούμε τα πρακτικά μας, δεν πρέπει να είμαστε εφ’όλης της ύλης ετοιμοπόλεμοι για έλεγχο, για κινητοποιήσεις κτλ. 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ 300
Αρα, η Διαδημοτική επιτροπή θα μαζέψει όλη την Ελλάδα. Έχοντας λοιπόν το δεδομένο ότι η Γενική Συνέλευση της Διαδημοτικής Επιτροπής θα γίνεται μια φορά τον χρόνο, εκεί εκλέγεται και η αντιπροσωπεία που θα είναι για ένα χρόνο η αντιπροσώπευση όλων των Δήμων. Εκεί θα παρευρίσκονται και από την τοπική Ε.ΣΥ η τριμελής επιτροπή, η οποία θα έχει κληρωθεί –κι εκεί είναι ο κλήρος- για το ποιοι θα αντιπροσωπεύσουν για αυτόν τον σκοπό. Γιατί είναι πολύ σημαντικό θέμα της αντιπροσώπευσης των 300 πλέον που θα παρίστανται στην Γενική Συνέλευση των κεντρικών. 
Άρα, για το θέμα αυτό, της εκλογής των 300 θα τηρήσουμε ότι η εκλογή των 3 ατόμων που θα παραστούν θα είναι δια κλήρου. Γιατί οι 12 είναι ήδη οι άρτιοι της περιοχής μας, άρα έχουν προέλθει από εκλογή  της ολομέλειας και είναι οι καλύτεροι μας. Άρα, οι 12 που υπάρχουν στο 12μελέςΔιοικητικό μας Συμβούλιο θα κληροδοτήσουν εκείνη την ώρα σε ποιον θα δώσουν την αντιπροσώπευση, εκπροσώπηση, ή την πληρεξουσιότητα τους, έτσι ώστε να βρεθεί η τριμελής επιτροπή με τους δύο επιλαχόντες που θα αντιπροσωπεύσουν μόνιμα την Ε.ΣΥ για ένα χρόνο.
 Άρα, εδώ έχουμε μια ομάδα η οποία θα αντιπροσωπεύει μόνιμα πλέον και ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι διότι πρέπει να έχουμε σταθερούς τους 300, γιατί δεν μπορούν να αλλάζουν συνεχώς αυτοί, ενώ σε άλλες λειτουργίες, οι αντιπροσωπείες μας θα μπορούν να αλλάζουν.
Οι 300 πρέπει να μείνουν σταθεροί για αυτό το σχετικό θέμα, γιατί αυτοί θα έχουν θέμα με την Κεντρική Γενική Συνέλευση και εκεί έχουν να αποφασιστούν γενικοί ισολογισμοί του έτους,ψηφίσματα και γενικώς, έχουν να αποφασιστούν πολλά πράγματα και που χρειάζεται να είναι όλοι σύσσωμοι και να μην αλλάζει η δομή κάθε φορά που θα πρέπει να παρθεί απόφαση για θέματα πολύ συγκεκριμένα που πολύ ανώτερα του ενός και που πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί για κάποιο σκοπό. 
Φτάσαμε λοιπόν στο σύνολο, ότι υπάρχει η σταθερότητα μεν σε ό,τι αφορά την Γενική Συνέλευση των 300 που θα αποφασίζουν για τα γενικά θέματα, ενώ τα τοπικά, μικρά και καθημερινά θα μπορούμε να τα εξετάζουμε σε σχέση με την Διαδημοτική σε αμεσότητα, θα μπορεί να μας αντιπροσωπεύσει ο κατάλληλος. Στην κεντρική όμως Γενική Συνέλευση τα άτομα θα πρέπει να είναι σταθερά 3 άτομα από κάθε Ε.ΣΥ συν 2 οι επιλαχόντες. 
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Πολύ ωραία. Να περάσουμε λοιπόν στις ερωτήσεις. Να περάσουμε στην Βίκη Κάντα. Βίκη ο λόγος σε σένα, η πρώτη ερώτηση δική σου.
ΜΕΛΗ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Θα ξεκινήσω από τα μέλη, με βάση το καταστατικό και πάλι και με βάση όσα ακούσαμε προηγουμένως. Θα ήθελα να ρωτήσω την διευκρίνιση που έκανε πριν η κυρία Χαραλάμπους σχετικά με τα τακτικά και ενεργά ορκισμένα, αν τα ενεργά ορκισμένα θα πρέπει και αυτά να καταθέσουν κάποιο εταιρικό κεφάλαιο όπως αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο για τα τακτικά μέλη. 
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Είναι καλό που αγγίζετε το θέμα του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο της ίδρυσης το καταθέτουν μόνο τα ιδρυτικά στελέχη, οι μέτοχοι δηλαδή. Η συνεισφορά των μελών όμως, των ορκισμένων μελών θα είναι ισότιμη για όλους. Η μηνιαία συνδρομή που θα αποφασιστεί όπως είπαμε να είναι από 3 έως 5 ευρώ ανάλογα με το ποια απόφαση θα παρθεί τοπικά, ενώ η συνδρομή της εγγραφής θα είναι 10 ευρώ, για όλους το ίδιο για να μην αλλάζουν και ο καθένας να λέει τα δικά του.
Άρα δεν θα ξανά υπάρξει άλλο κεφάλαιο με την έννοια του να καταχωρηθεί ξανά κεφάλαιο στην εταιρία κλπ. Θα έχουμε μόνο της αρχής το κεφάλαιο και σιγά-σιγά εάν έχουμε κεφάλαια άλλα τα οποία θα μπουν, τα οποία εάν όντως έρχεται για παράδειγμα κάποια στιγμή ένα ειδικό κεφάλαιο το οποίο θέλουμε να το εντάξουμε π.χ. είναι ένας ευεργέτης που θέλει να κάνει κάτι στην περιοχή ή κάτι για την Ε.ΣΥ., υπάρχει γενική συνέλευση η οποία το αποφασίζει, αποφασίζει δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο γενικώς να καλέσει μέσα τον ευεργέτη. Αυτό σημαίνει ένα κεφάλαιο το οποίο ενδεχομένως εκείνη την ώρα να θέλουμε να κάνουμε μία αρχαιρεσία για να προσθέσουμε ακόμη ένα άτομο στα ιδρυτικά στελέχη. Εκεί τότε γίνεται τροποποίηση του καταστατικού και γίνεται και αλλαγή κεφαλαίου, αλλιώς το υπόλοιπο μένει μέσα σαν δωρεές και σαν συνδρομές το οποίο όμως δεν αλλάζει το ιδρυτικό κεφάλαιο.
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Κάποιοι πιστεύουν και ίσως θεωρούν ότι αυτό το κεφάλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δαπάνες, για έξοδα, για αγορές.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Βεβαίως, το κεφάλαιο της εταιρίας, η έναρξη της εταιρίας είναι για παράδειγμα ένα κεφάλαιο των 1.000 ευρώ. Αυτά τα 1.000 ευρώ δεν θα μείνουν μέσα σαν πάγιο, το κεφάλαιο της εταιρίας χρησιμοποιείται για την λειτουργία της εταιρίας. Άρα οτιδήποτε κάνετε, το μισθωτήριό σας, η κάλυψη του μισθώματος, τις εκδηλώσεις σας και οτιδήποτε άλλο, θα ικανοποιηθούν από το πρώτο κεφάλαιο το οποίο μπαίνει, μετά χρησιμοποιείται το κεφάλαιο που δημιουργείται από τις συνδρομές των μελών και συν οτιδήποτε άλλα θα έχουμε στην πορεία από έσοδα τα οποία μπορεί να έρθουν είτε από δωρεές είτε από οτιδήποτε άλλο. Άρα το κεφάλαιο το οποίο θα κατατεθεί θα χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό. 
Επειδή υπάρχει και ένα άλλο θέμα το οποίο το έχω ακούσει από διάφορους, θα το πω έτσι να το ακούσετε και εσείς γιατί ενδεχομένως να είναι ένα ερώτημα αυτό. Μου λένε πολλοί ότι μπορεί να μην έχουμε αμέσως τα χρήματα ή θέλουμε να βάλουμε τουλάχιστον 1.000 ευρώ αλλά δυσκολευόμαστε. Να θεωρήσετε ότι μέσα σε αυτά τα έξοδα είναι και το μισθωτήριο καθώς και τα έξοδα που κάνετε κάθε μέρα, όπως να εκτυπώσετε φυλλάδια ή να αγοράσετε εφημερίδες, όλα αυτά είναι έξοδα. Αυτά θα προσθαφαιρεθούν επάνω στο κεφάλαιο. Δεν είναι ανάγκη να κάθεται το κεφάλαιο μέσα, το κεφάλαιο μπαίνει για να βγει, δεν μπαίνει για να μείνει. 
ΒΙΒΛΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Τα υπόλοιπα ερωτήματα επάνω στο κεφάλαιο είναι κάπως τεχνικό όπως σε ποια βιβλία θα πρέπει να τηρούνται, δεν ξέρω αν θα έπρεπε να αναφερθούνε αυτή την στιγμή και πως θα ήτανε το διαδικαστικό, ίσως κάποια άλλη στιγμή γιατί είναι πιο λεπτομερές.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Θα σας πω το εξής, γιατί όλοι έχουν ενδεχομένως ερωτήματα πάνω στο θέμα των βιβλίων και πως θα τηρούνται όλα αυτά, θα πρέπει όμως να περιμένετε γιατί ο ειδικός κανονισμός που θα έρθει για την τήρηση των βιβλίων θα είναι ένα βιβλιάριο που όλα αυτά θα τα περιγράφει με πολύ ανάλυση και θα έχει και τον τόπο και όλα αυτά, ούτως ώστε όλοι να έχετε έναν κοινό τρόπο προσέγγισης και να μην γίνονται λάθη. Απλώς επειδή στην ουσία δεν υποχρεούμαστε να κρατάμε βιβλία με ανάλυση αλλά επειδή εμείς γνωρίζοντας ότι θα έχουμε επιθέσεις και γνωρίζοντας ότι θα είμαστε στο κέντρο του κυκλώνα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε τα πάντα έτοιμα για οποιονδήποτε έλεγχο. Δεν θα δίνουμε περισσότερα από αυτά που υποχρεούμαστε, γιατί όταν έρθει ένας έλεγχος θα δώσουμε αυτά που υποχρεούμαστε, δεν θα δίνουμε περισσότερα γιατί όσο περισσότερα δίνουμε τόσο περισσότερα θα μας ζητάνε, αλλά εμείς θα τα έχουμε όμως, σε περίπτωση που τα χρειαζόμαστε να τα έχουμε για να τα δίνουμε, γιατί πρέπει να έχουμε αποδείξεις για ότι κάνουμε. Οπότε πρέπει να κρατάμε αποδείξεις για τα έξοδα, αποδείξεις για τις δωρεές, για τα έσοδα, οτιδήποτε κάνουμε πρέπει να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι ώστε να υπάρχει επίσης και διαφάνεια στην μεταξύ σχέση των μελών, για να μην κατηγορηθεί κανένας ότι έχει καταχραστεί χρήματα ή έχει κρύψει ή έχει χάσει ή έχει κάνει οποιαδήποτε ατασθαλία.
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Να περάσουμε στον Πλάτωνα Πισατίδη, Πλάτωνα αν είσαι έτοιμος σε ακούμε.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Να κάνουμε μία αποσαφήνιση πρώτα στο άρθρο 2 εδάφιο 4, ότι η εταιρία είναι ανεξάρτητη νομική οντότητα και βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο και μόνο της κεντρικής Μ.Κ.Ο., έτσι;
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Θέλω να το ξεκαθαρίσω και αυτό. Είναι ανεξάρτητη οντότητα και νομικά όταν λέμε ανεξάρτητη οντότητα σημαίνει εφ΄όλης της ύλης είναι ανεξάρτητη. Εμείς τώρα, λόγω του ότι το καταστατικό το έχουμε φτιάξει με αυτόν τον τρόπο, έχουμε έναν έλεγχο, δεύτερο έλεγχο, για οτιδήποτε θα συμβεί από την κεντρική Ε.ΣΥ. η οποία θα παρέμβει πρώτον αν και εφόσον υπάρχει πρόβλημα, δεύτερον αν δεν τηρείται ο κανονισμός, τρίτον δεν τηρείται το καταστατικό και επίσης οι αποφάσεις οι οποίες είναι συλλογικές, αν κάποια στιγμή υπάρχει ένα πρόβλημα και για το οποίο θα πρέπει να παρέμβει.
Επίσης έχει λόγο στο άνοιγμα και το κλείσιμο της εταιρείας, γιατί αύριο μπορεί να διεισδύουν μέσα άτομα που τελικώς να υπάρχει ψηφοφορία και να υπάρχει πλειοψηφία τοπικά αλλά τελικά να μην μπορεί αν ελεγχθεί η τοπική περιοχή γιατί κάποια στιγμή, όπως γίνεται με τα κόμματα, σφήνωσαν κάποιοι οι οποίοι είναι εξωτερικοί και άρχισαν και δημιουργούν προβλήματα στην εκάστοτε Ε.ΣΥ. Γι αυτό εμείς έχουμε πάντοτε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας ότι έχουμε τουλάχιστον την ηρεμία ότι στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά, υπάρχει ένα χέρι να παρέμβει και θα μπορεί, στοιχειοθετημένα όμως, να αποδειχθεί το λάθος. Η Ε.ΣΥ. δεν θα έρχεται βέβαια και θα κάνει τον αστυνομικό.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Κατανοητά όλα αυτά, απλά η σχέση σύνδεσης είναι μόνο με την κεντρική Ε.ΣΥ. και με καμία άλλη έτσι δεν είναι;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι, αλλά επειδή είπαμε είναι συλλογικός ο αγώνας, δια μέσου της διαδημοτικής σχετίζονται όλες, αλλά νομικά όχι.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Εννοώ ότι μόνο με την κεντρική Ε.ΣΥ. έχουν σύνδεση και με τις άλλες Μ.Κ.Ο. που έχουν τον ίδιο τίτλο.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι βέβαια, μέσω της διαδημοτικής είμαστε όλοι μία συντονισμένη ομάδα.
ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω είναι ότι πάνω στο θεσμικό συμβούλιο από τους 300 – έτσι δεν είναι αυτό δεν είναι το θεσμικό;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι, το εκλεγμένο συμβούλιο των 300 από την διαδημοτική.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Εκεί δεν έχει χρονικό όριο θητείας. Δηλαδή μέχρι πόσο καιρό θα είναι αυτό; Πάνω στον χρόνο το τοπικό συμβούλιο αναγκαστικά θα αλλάξει.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Και για αυτόν τον λόγο δεν χρειαζόταν να βάλουμε όρο. Εννοούμε ότι πάνω στον χρόνο θα αλλάζουν εκτός αν υπάρχει ειδικός λόγος όπου θα παρθεί μία απόφαση από τους τοπικούς που θα λέει ότι αυτό το συμβούλιο που εμείς παραπέμπουμε, για αυτόν και αυτόν τον λόγο προτείνουμε να παραμείνει για δύο χρόνια. Εκεί όμως πάλι θα έχουμε έναν έλεγχο γιατί προτείνεται για δύο χρόνια διότι υπάρχει περίπτωση να είμαστε στην περιοχή που έχει 15 κατοίκους, εκεί τι θα κάνουμε, θα τους αλλάζουμε κάθε χρόνο;
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Θα πρέπει να υπάρχει μια ασφαλιστική δικλείδα.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ούτως ή αλλιώς επειδή δεν αποφασίζει ο ίδιος για την παραμονή του αλλά αφού δεν ισχύει η απόφαση του 12μελούς και πάλι δεν έχει ουσία να το θέσουμε ή όχι γιατί το 12μελές υπάρχει για έναν χρόνο. Άρα ότι αποφασίσει από εκεί και πέρα – γι αυτό αλλάζουμε κιόλας και θα υπάρξει ξανά ψηφοφορία. Αφού η γενική συνέλευση γίνεται υποχρεωτικά κάθε τέλος του χρόνου, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να πάει παρακάτω κανείς αν δεν περάσει από την γενική συνέλευση. 
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Άρα λοιπόν κατά παρέκκλιση και λόγω ιδιοτήτων ή γνώσεων που μπορεί να έχει κάποιος μπορεί να προταθεί για να παραμείνει στην θέση του για έναν ακόμη χρόνο.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Έτσι, αλλά θα πρέπει πρώτα να φέρουμε την δικαιολογία γιατί θα πρέπει πρώτον να είναι εμπεριστατωμένο, δεύτερον να περάσει ψηφοφορία, τρίτον να έρθει ως τελική πρόταση στα κεντρικά και εκεί να παρθεί μία γνωμάτευση η οποία να έρθει πίσω και άρα σημαίνει βάλαμε τρία ή τέσσερα φίλτρα που σημαίνει ότι δεν γίνεται τίποτε σωστό εάν δεν παρθούν αποφάσεις από κοινού. 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Στη σελίδα 17, εδάφιο 7, γράφει ότι ένας διευθυντής γραφείου θα παρευρίσκεται χωρίς δικαίωμα ψήφου. Ποιος είναι αυτός ο διευθυντής γραφείου;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Υπάρχουνε παραρτήματα, δηλαδή έχουμε την Ε.ΣΥ. περιοχής «χ» και μετά στα χωριά ανοίγουμε παραρτήματα, δεν θα ανοίξουμε ξανά Ε.ΣΥ. γιατί είπαμε είναι Καποδιστριακός ο δήμος. Πείτε για παράδειγμα ότι έχουμε αύριο γραφεία θα έχουν διευθυντές, δεν θα έχουν διοικητικό συμβούλιο, θα είναι μεν κάτω από την Ε.ΣΥ. αλλά θα λειτουργούν και τοπικά. Άρα ο διευθυντής αυτού του γραφείου, των μελλοντικών παραρτημάτων ή των υποεπιτροπών – το γράφω μέσα στην παρένθεση – μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της γενικής συνέλευσης χωρίς να έχει δικαίωμα ψήφου.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Μήπως θα έπρεπε εδώ στο εδάφιο 7 να διευκρινίζεται καλύτερα αυτό; Δηλαδή ο διευθυντής του τοπικού γραφείου ή του παραρτήματος του γραφείου…
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ:Το γράφει, μέσα στην παρένθεση λέει: «των μελλοντικών παραρτημάτων και των υποεπιτροπών».
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Στη σελίδα 17, εδάφιο 4, εκλέγονται λέει εκεί που συγκεντρώνουν το 70%, αυτό όμως δεν είναι τελείως διαφορετικό από την απόλυτη πλειοψηφία του 51%;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι αλλά κοιτάξτε τώρα τι μπορεί να συμβεί. Το 70% είναι πολύ καλά μελετημένο για να μην συμβαίνουν τα όσα συμβαίνουν σήμερα μέσα στους δήμους. Διότι λέμε ότι η πλειοψηφία της γενικής συνελεύσεως είναι τουλάχιστον το 70% των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών, άρα ας πάμε στην χειρότερη περίπτωση ότι έφτασαν τουλάχιστον το 70%. Εάν αφήσουμε το 51% από το 70% είναι σαν να πήγαμε στο 30-35% του συνόλου των μελών. Άρα εάν θέλουμε εμείς να δημιουργήσουμε πρόβλημα, π.χ. εσύ ως κακοθελητής έρχεσαι σφηνώνεις εκεί, δεν αφήνεις τα 30 να φτάσουν και δημιουργείται θέμα. Ενώ με το 70% σημαίνει ότι τουλάχιστον το 50% των ορκισμένων έχουν λάβει γνώση και έχουν ψηφίσει. Σε περίπτωση που δεν βγάζουμε άκρη γιατί κάτι συμβαίνει και δεν βγάζουμε καμία απόφαση, ούτως ή άλλως είπαμε ότι θα ξανά επαναληφθεί και θα ζητηθεί να ξαναγίνει ψηφοφορία. 
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Εγώ θα μείνω λίγο στο τελευταίο, αν έχω καταλάβει καλά όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης περνούν με απόλυτη πλειοψηφία εκτός από θέματα που αφορούν απομάκρυνση κάποιου μέλους όπου εκεί θα χρειαστεί το 70%. Δηλαδή όλα περνάνε με μία απόλυτη πλειοψηφία του 51% εκτός από το θέμα της απομάκρυνσης που απαιτεί το 70%, σωστά;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Όχι, η γενική συνέλευση βρίσκεται για να συνεδριάσει για θέματα που την αφορούν τα οποία είναι ότι κατατεθεί στην ατζέντα της για ψηφοφορία συν για ότι είναι για να υπάρχει εκλογή των μελών των διοικούντων του Δ.Σ. Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε απαρτία πρέπει να υπάρχει γενική συνέλευση με τουλάχιστον παρόντες 70% των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών – και το λέω συνέχεια αυτό γιατί αύριο μπορεί να έρθουν ορκισμένα μέλη που σταματήσανε να πληρώνουν και δεν παρίστανται, εσείς θα πρέπει να το γνωρίζετε αυτό και θα πρέπει να είναι τακτοποιημένα τα μέλη γιατί μπορεί να μπήκαν μέσα να μην έρχονται να μην πληρώνουν και τελικώς να παίρνουν μέρος στην ψηφοφορία. Γι αυτό βάζουμε περισσότερα φίλτρα ούτως ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τουλάχιστον τους πραγματικούς, δηλαδή τα πραγματικά μέλη να έχουν γνώση και γνώμη τελική πάνω στα όσα θέματα συζητηθούν. Επίσης από τους 70% που θα παραστούν θα ψηφίσουν. Το 70% της ψηφοφορίας είναι αυτό το οποίο βγάζει την απόφαση είτε αυτή είναι για το ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. είτε για συγκεκριμένες αποφάσεις που θα άπτονται της γενικής συνελεύσεως. 
ΟΧΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ Ε.ΣΥ.
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Θα γυρίσω λίγο πίσω για να ρωτήσω αν μπορούν ιδρυτικά μέλη να υπάρχουν σε περισσότερες από μία Ε.ΣΥ. και αν αυτό κρίνεται απαραίτητο ή αν το θεωρούμε σωστό.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Καταρχήν ξεκινάμε με το γεγονός ότι η κάθε Ε.ΣΥ. που ιδρύεται πρέπει να έχει σχέση με την τοπική περιοχή. Είναι οι αντιπρόσωποί μας σε ένα συμβούλιο το οποίο γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής μας. Άρα το να βάζουμε μέλη από άλλες περιοχές δεν έχει ουσία. Δεν γίνεται, ένα σημείο θα είναι ο τόπος αναφοράς μας. Όμως σήμερα επειδή ακόμα είμαστε στην έναρξη και υπάρχουν περιοχές που μπορεί να έχουν τα 4 μέλη και τους λείπουν τα άλλα 2 ή δεν έχουν τα χρήματα τα 2 και προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να ιδρύσουν την Ε.ΣΥ., για προσωρινή λύση έχουμε πει ναι, αν χρειάζεται ας ενταχθούν σε δύο Ε.ΣΥ., όχι σε περισσότερες όμως γιατί αλλιώς θα γίνονται λάθη. Και αυτό θα είναι μία προσωρινή λύση μέχρι να βρεθούν τα άλλα δύο άτομα που είναι ορκισμένα και μπορούν να ενταχθούν και να γίνει αρχαιρεσία, θα απεμπλακούν τα δύο προηγούμενα άτομα που δεν είναι τοπικά, θα φύγουν, θα πάνε στον τόπο τους να ιδρύσουν την δική τους. Ε.ΣΥ. και θα μείνουν οι τοπικοί. Γιατί ο σκοπός είναι να μπορέσουμε να έχουμε σωστό φορέα, σωστό κύτταρο το οποίο να μην έχει εξωγενής παράγοντες. 
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Ωραία, αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί κατ΄αυτόν τον τρόπο θα είχαμε ουσιαστικά και μία ίδια γενική συνέλευση σε διαφορετικές Ε.ΣΥ.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι, δεν γίνεται έτσι. Γιατί στο τέλος της ημέρας αν οι αντιπρόσωποι έρχονται ίδιοι παντού δεν καταφέραμε τίποτα, άσε που θα μας κατηγορήσουν κιόλας. Έχω δει να συμβαίνει σε περιοχές να μπαίνουν δύο, τρεις κλπ. όμως μίλησα με τα μέλη αυτά και τους είπα ότι είστε προσωρινά εκεί, γιατί σας ζητήθηκε η βοήθεια να είστε εκεί αλλά ο σκοπός είναι να τους σπρώξετε να βρεθούν τα άλλα δύο μέλη, να αποχωρήσετε, να γίνει αρχαιρεσία, τροποποίηση καταστατικού και να μείνουν οι τοπικοί όπως έπρεπε από την αρχή. 
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Θέλω να ρωτήσω για τον ελεγκτικό γνωμοδοτικό φορέα, είναι το ίδιο με την ελεγκτική επιτροπή ή είναι κάτι άλλο;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι είναι το ίδιο.
Η ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Επίσης για την προεδρεύουσα επιτροπή, στο άρθρο 13 στη σελίδα 19 αναφέρει ότι μέλη της προεδρεύουσας επιτροπής μπορούν να επανεκλεγούνε εφόσον συμφωνήσει φυσικά η γενική συνέλευση. Υπάρχει κάποιο όριο πόσες φορές μπορεί να συμβεί αυτό;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Εφόσον αυτοί ανήκουν στο Δ.Σ. και το Δ.Σ. είπαμε μέγιστος χρόνος είναι ένα έτος – στην αρχή είναι 6 μήνες, μετά πάει ένα έτος – άρα και η προεδρεύουσα επιτροπή αφού έρχεται δια κλήρου, αφού εκλεγούν οι δώδεκα, εννοείται ότι λήγει μαζί με την ύπαρξή τους μέσα στο Δ.Σ., άρα στην ουσία είναι ένας χρόνος. 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Μία ερώτηση για την γραμματεία, η γραμματεία ορίζεται δεν εκλέγεται;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Όχι, γιατί η γραμματεία δεν είναι ο γενικός γραμματέας της εταιρείας, είναι η γραμματεία η οποία θα κάνει την εργασία της γραφής, συντονισμού κλπ, αυτό έρχεται από την προεδρεύουσα επιτροπή δεν είναι θέμα ψηφοφορίας, είναι ένα άτομο το οποίο θα διαλέξουν κάποιον να τηρεί τα καθημερινά. 
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Ε.ΣΥ.
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Μία πολύ σημαντική ερώτηση, αν θα μπορέσουμε να έχουμε το καταστατικό της κεντρικής Ε.ΣΥ.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Γιατί χρειάζεται αυτό;
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Από θέμα διαφάνειας, να γνωρίζουμε.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Δεν είναι θέμα διαφάνειας, εσείς δεν εμπλέκεστε σε αυτό. Έρχεται μία παρέμβαση η οποία σας έρχεται μία γνωμάτευση για κάτι που κάνετε. Δεν έχει θέμα τώρα τι είναι η εταιρία ή διαφάνεια μη διαφάνεια, γιατί όλες οι Ε.ΣΥ. είναι ίδιες. Απλώς έρχεται στο σύνολο να δώσει μία γνωμάτευση, τώρα εσωτερικά πως ψηφίζει και τι κάνει το εσωτερικό της, αφού η γενική συνέλευση θα έρθει να ψηφίσει τα γενικά θέματα που άπτονται του γενικού συνόλου.
Άρα δεν έχει καμία ουσία είναι σαν να μην υπάρχει, είναι υπάρχει και δεν υπάρχει. Σε κάποιον που έχεις νομική σχέση πρέπει να ασχολείσαι με αυτό, δηλαδή εσύ μέσα σε μια τοπική Ε.ΣΥ. έχεις σχέση με τον διπλανό σου άρα θα πρέπει να γνωρίζεις το καταστατικό, πως ψηφίζεις, τι κάνεις κτλ η κεντρική Ε.ΣΥ. δεν έχει σχέση και δεν έχει σχέση και αυτή με εσένα. Άρα δεν έχει θέμα να συνδεθεί για να έχει θέμα διαφάνειας ή όχι γιατί έρχεται να σου δώσει μία παρέμβαση μόνο σαν παρέμβαση, δεν έρχεται να δεις αν ψηφίστηκε ή αν εκλέχθηκε ή αν αποφασίστηκε δια βοής ή δεν ξέρω τι άλλο. 
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Σε αυτή την περίπτωση ας πούμε εάν μία επιτροπή, π.χ. η προεδρεύουσα της κεντρικής Ε.ΣΥ., δεν θα ήταν σωστό να γνωρίζουμε αν θα είχε κάποια θητεία μεγάλη;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Όχι γιατί εσείς δεν θα έχετε σχέση με το ποια είναι η προεδρεύουσα αρχή, δεν θα έχει καμία σχέση γιατί δεν θα έχει τον ρόλο της Ε.ΣΥ. δεν έρχεται σαν ρόλος ο οποίος αρχίζει να μπαίνει μέσα στα τοπικά. Αυτό πρέπει να το δούμε σαν γενική αντιπροσώπευση, γιατί αν έμπαινε σαν πρόεδρος της τοπικής Ε.ΣΥ. είχε σχέση, αυτή την στιγμή δεν έχει σχέση. Όταν κριθεί ότι θα έχει σχέση θα ανακοινωθεί, αλλά δεν έχει ουσία. Ο λόγος που γίνεται είναι για να περιφρουρηθεί για να μην μπερδεύονται όλα τα δεδομένα, δεν έχει λόγο.
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Εντάξει, ήτανε κάτι που έπρεπε να ρωτήσω γιατί το ρωτάνε αρκετοί.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Καλά κάνατε, αλλά σου λέω στην ουσία, επειδή δεν είμαστε ιεραρχία όπως π.χ. αν ήταν πυραμίδα όπως θέλουν να το παρουσιάζουν οι ανάποδοι, τότε θα είχε σχέση. Επειδή δεν είναι πυραμίδα όμως και δεν είναι θέμα να σου παρέμβει στο τι απόφαση θα λάβεις τοπικά, μπορεί μόνο να σου φέρει γνωμάτευση επί του θέματος και εσύ να αποφασίσεις και τελικώς να ψηφιστεί στην γενική συνέλευση των 300, άρα δεν έχει ουσία, δεν έχει καμία ουσία. 
ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Έχει σημειώσει ένας συνέλληνας μία πρόταση σχετικά με τα άτομα που θα βρίσκονται στα γραφεία ή θα απασχολούνται γενικώς και γράφει εδώ ότι για την αποφυγή οποιασδήποτε σχέσης με ασφαλιστικούς φορείς, δεν ξέρω πως μπορείς να το διευκρινίσεις αυτό Βίκυ, δηλαδή αυτοί θα εργάζονται;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Το είπες σωστά. Ξεκινάμε με ένα θέμα στο οποίο δεν θα εργάζεται κανένας. Όταν θα αποφασίσουμε ότι θα εργαστούν, τότε θα μπούμε στην διαδικασία και του ΤΕΒΕ κλπ, διότι για την ώρα δεν έχει εργασία. Είμαστε τα μέλη τα οποία βρισκόμαστε όλοι από κοινού, είναι σαν να είμαστε μέσα στο σπίτι μας. 
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Σωστό. Δηλαδή την ώρα που βρίσκομαι εγώ στο γραφείο δεν μπορεί να μου πει κανείς πως βρίσκεσαι εκεί και με ποια σχέση;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Όχι, γιατί δεν είναι εργασία, εσύ εργάζεσαι εκείνη την ώρα; Αυτό είναι το θέμα, γιατί αν πάμε να τους ανοίξουμε εργασίες και μη εργασίες πρέπει να αλλάξουμε το καταστατικό και να το κάνουμε με λειτουργία διαφορετική. Εμείς όταν θα φτάσουμε να έχουμε υπαλλήλους τότε θα κάνουμε διαφορετική προσέγγιση. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να μείνει έτσι το καταστατικό γιατί στο μέλλον – πείτε ότι έχουμε τελειώσει με όλα αυτά που κάνουμε – όταν θα έρθει η ώρα να αρχίσουν να ενεργοποιούνται τα εργαλεία, να κατέβουν τα χρήματα και να μπουν, να είστε σίγουροι ότι θα γίνει άλλη δομή γιατί αυτή έγινε με άλλο σκοπό. Θα μείνουμε Ε.ΣΥ. και θα έχει τμήμα το οποίο θα κάνει αυτό και αυτό, γιατί δεν θέλουμε να μπερδέψουμε το ένα με το άλλο. Ακόμη και αν υπάρξει περίπτωση παραδείγματος χάριν η μία περιοχή που έχει προϊόντα πορτοκάλια, και η άλλη περιοχή έχει σύκα και λέμε μεταξύ μας, δεν παίρνουμε τα προϊόντα μας να τα πάμε στην άλλη περιοχή αφού δεν έχουν οι άλλοι και έχουμε εμείς πορτοκάλια και τα πετάμε; Ε δεν είναι εργασία εκείνη την ώρα, είναι ότι ο ένας με τον άλλον κάναμε μία δωρεά. Άρα δεν είναι εργασία.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Είναι εμπορική συναλλαγή;
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ 
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Όχι, δεν είναι εμπορική συναλλαγή. Εγώ έδωσα στον φίλο μου και εκείνος μου έδωσε. Και αν κάποιος θέλει να δώσει χρήματα για να το κάνει αυτό είναι δωρεά δεν είναι για την εξαγορά του προϊόντος. Θέλει να κάνει κάποιος μία δωρεά, είναι δωρεά. Θέλει κάποιος να έρθει να πιει καφέ σε εσάς και έχετε μία καφετιέρα και του κάνατε έναν καφέ και σας άφησε και ένα ευρώ γιατί θέλει να το αφήσει, εκεί θα το καταγράψετε ως δωρεά, δεν είναι πώληση του καφέ.
Γιατί στο σύνολο θα μπλέξουμε, εμείς είμαστε εκεί χωρίς καμία εργασία, δεν εργαζόμαστε. Είναι το σπίτι μας, δικαιούμαστε να είμαστε σαν να είμαστε όπου θέλουμε. Και είμαστε μέλη. Αν κάποιος σας ρωτήσει τι κάνετε εδώ θα πείτε είμαι μέλος, ορίστε και η ταυτότητά μου που είμαι μέλος, δικαιούμαι. 
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Θα υπάρχουν ταυτότητες μελών δηλαδή;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι τώρα αυτές ετοιμάζουν, τώρα είναι το θέμα του γενικού ειδικού κανονισμού. Φτιάχνουνε τώρα τον κανονισμό γιατί ο κανονισμός που κυκλοφόρησε είναι ένας πρόχειρος κανονισμός ιδεολογίας και δεοντολογίας δεν είναι ο κανονισμός της λειτουργίας. Εκείνο έρχεται και θα είναι βιβλιάριο και θα περιέχει βέβαια και όλα τα του ήθους, τα πιστεύω κλπ. Όλα αυτά θα τα έχουμε, αλλά είναι όλα κάτω από το ίδιο καταστατικό, δηλαδή δεν θα είναι κάτι άλλο. Υποχρεούμαστε κάτω από το καταστατικό όσα γράψαμε με μεγαλύτερη ανάλυση και θα πούμε πλέον πως θα κρατούνται τα βιβλία, πως θα είναι η εγγραφή των νέων μελών, τα έντυπα που θα δίνονται, οι ταυτότητες, οι κάρτες, τρόπος λειτουργίας, οι σχέσεις και όλα αυτά θα περιγράφονται. Δηλαδή θέλει τεράστια εργασία όλο αυτό και δεν χρειάζεται να γίνει επειγόντως τώρα γιατί είμαστε ακόμη σε πολύ αρχικά στάδια. Και να δούμε κιόλας αντιδράσεις, να καταγράψουμε λειτουργικά θέματα τα οποία θα πρέπει να έχουμε επιλύσει κτλ, θα λειτουργήσουμε σιγά-σιγά και θα βρεθούν όλες οι λύσεις στην πορεία για να γίνουν και σωστές. Γιατί αυτό θα πρέπει να μείνει, είναι ένα βιβλιάριο το οποίο είναι και εγχειρίδιο λειτουργίας και κατά καιρούς θα προστίθενται σελίδες για τον σκοπό της καλύτερης λειτουργίας.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Για το θέμα των βιβλίων της εταιρείας, πως μπορείς να το δώσεις βήμα-βήμα το τι ακριβώς βιβλία χρειάζονται;
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Είναι αυτό που είπα προηγουμένως και στην Βίκυ, θα γίνει ειδική μνεία για το θέμα των βιβλίων και επίσης θα συμπεριληφθεί στον κανονισμό λειτουργίας, επειδή τώρα είναι τελείως αρχή και έχουμε χρόνο, θα σας δώσουμε ανάλυση για να μην υπάρχουν κενά γιατί αν ανοίξω αυτό το θέμα τώρα στην ουσία όπως είπα προηγουμένως δεν υποχρεούμαστε να κρατάμε βιβλία, εμείς όμως επειδή θέλουμε να είμαστε σωστοί θα τα κρατάμε τυπικά για να έχουμε τις απαντήσεις σε οτιδήποτε μας ζητηθεί. Και για αυτό τον λόγο θα κρατάτε για την ώρα σε ένα απλό αρχείο excel τα έσοδα-έξοδα, όπως ακριβώς αν ήταν δική μας η εταιρία και θα τα είχαμε κάπου καταγεγραμμένα. Θα κρατάμε το βιβλίο μας με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε τις αποδείξεις για οτιδήποτε κάνουμε εγγραφή και για έσοδα εννοούνται όλες οι δωρεές, όλα τα κεφάλαια, όλες οι συνδρομές και έξοδα είναι οτιδήποτε κάνουμε ακόμα και για την αγορά της εφημερίδας, το μίσθωμα, το τηλέφωνο, το νερό, οτιδήποτε έχουμε κατά την λειτουργία της Ε.ΣΥ.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Να πούμε και ένα άλλο το οποίο δεν είναι πολύ σοβαρό βέβαια αλλά έτσι για να ακουστεί, ότι μπορεί να αλλάξει δ/νση εντός των ορίων της περιοχής της εταιρείας χωρίς να χρειάζεται αλλαγή καταστατικού.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Όχι, αυτό που έχω πει και το γράφουμε και μέσα, απλώς θα θυμάστε όμως στην επόμενη τροποποίηση καταστατικού που θα χρειαστεί να γίνει στο τέλος του χρόνου όταν έχουμε πλέον τις αλλαγές κτλ θα το ανανεώσουμε, δηλαδή εκεί θα βάλουμε την νέα έδρα της εταιρίας. Δεν χρειάζεται δηλαδή αμέσως να γίνει η αλλαγή γιατί είμαστε σε πρώιμα στάδια ακόμα και θα έχουμε αλλαγές. 
Όπως επίσης και το θέμα των μελών, γιατί συζητήθηκε και με κάποια άλλα άτομα και με ρωτούσαν συνέχεια για αυτό το θέμα, τι γίνεται με τα ορκισμένα μέλη και αν θα πρέπει να γίνεται τροποποίηση καταστατικού συνεχώς. Όχι, η τροποποίηση καταστατικού χρειάζεται μόνο όταν υπάρχει αρχαιρεσία για τα ιδρυτικά στελέχη-μέλη. Δηλαδή αν αλλάξουν τα τακτικά μέλη – όπως αυτό που είπα προηγουμένως για κάποια άτομα που μπήκαν αρχικά σε μία περιοχή και μετά πήγαν αλλού – εδώ θα πρέπει αφού αλλάξουν και έρθουν νέα μέλη τα οποία πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι για να κλειδώνουν επάνω σε αυτό τον αριθμό, εκεί θα πρέπει να γίνει αλλαγή, να γίνει τροποποίηση του καταστατικού και να το δώσουμε στην αρμόδια ΔΟΥ για να έχουμε το τελικό. 
Για τα ορκισμένα μέλη, θα καταγράφονται καθημερινώς γιατί είναι και θέμα λειτουργίας να μην είμαστε δύσκολα, αυτά θα καταγράφονται καθημερινώς, θα μπαίνουν στο βιβλίο των μελών – θα βάζει υπογραφή, θα βάζει τα στοιχεία του, θα δίνεται και αυτό το έντυπο που θα δίνουμε στο μέλλον σαν απόδειξη, ένα έγγραφο το οποίο θα αποδεικνύει ότι είναι μέλος, θα έχει την απόδειξη πληρωμής – και εκεί θα βάλουμε ένα χρονικό πλαίσιο κάθε έξι μήνες ή έναν χρόνο να κοινοποιούμε τα μέλη αυτά στο πρωτοδικείο ώστε να φαίνεται ότι υπάρχουν μέσα όλα αυτά τα μέλη στην εταιρία. Επειδή η γενική συνέλευση θα γίνεται μία φορά τον χρόνο, πριν την γενική συνέλευση θα πρέπει να έχουμε ανανεώσει την λίστα μας ούτως ώστε να είναι νόμιμη η οποιαδήποτε ψηφοφορία του μέλους. 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Οι γενικές συνελεύσεις που θα γίνονται οι τακτικές θα είναι μία φορά τον χρόνο. Έκτακτες μπορούν να γίνουν πόσες;
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Όποτε ζητηθεί και όπως εξελιχθεί η πορεία αλλά μην συσχετίζουμε όμως τις γενικές συνελεύσεις με τις συνελεύσεις ή συνεδριάσεις του Δ.Σ. που θα έχουμε. Επίσης το Δ.Σ. μπορεί να μην θέλει να λαμβάνει τις αποφάσεις από μόνο του γιατί τώρα είναι πολύ λίγα τα άτομα τα οποία είναι διορισμένα και δεν είναι εκλεγμένα, θα πρέπει να φωνάζουμε μέσα και τα υπόλοιπα ορκισμένα μέλη να γίνεται μία συνάντηση. Είναι σαν να είναι συνάντηση του Δ.Σ. και δεν είναι γενική συνέλευση. Άρα μπορεί το Δ.Σ. να καλέσει όλα τα ορκισμένα μέλη σε συνάντηση. Εκεί επειδή δεν θα υπάρξει ψηφοφορία σε κάτι δεν το ονομάζουμε γενική συνέλευση ή έκτακτη. Είναι μία συνεδρίαση του Δ.Σ. με παρόντες τα ορκισμένα μέλη.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ : Σωστά, σωστά απλά ρωτάω, λέμε τώρα ότι εκτός από την κανονική Γενική Συνέλευση που είναι μία φορά το χρόνο  έχουν δικαίωμα είτε κάποια μέλη με αίτηση τους είτε  και το διοικητικό συμβούλιο να προκαλέσει Γενική Συνέλευση έκτακτή για οποιοδήποτε θέμα, έτσι δεν είναι ; 
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Έτσι, έτσι και δεν έχει ορισμό πόσα. Άπτεται ανάλογα του θέματος και ανάλογα της ανάγκης
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Έτσι, πάρα πολύ ωραία
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: αλλά για ευκολία γι αυτό το ανέφερα. Είναι για ευκολία, θα καλείται πρώτα το Δ.Σ. δηλαδή θα γίνεται πρώτα αίτημα στο Δ.Σ. να καλέσουν τα μέλη για συζήτηση, αν είναι για συζήτηση.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Τώρα στην αρχή βέβαια
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι και μετά γίνεται για όσες φορές χρειαστεί.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Να εκπαιδευτούμε κιόλας γιατί είμαστε ακόμα μωρά σε αυτό το θέμα, έτσι δεν είναι ; 
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Και θα εξελιχθούν και θέματα, παραδείγματος χάριν πριν αν θυμάστε συζητήσαμε και για ένα θέμα δεοντολογίας και λειτουργίας μέσα από κάποια μέλη τα οποία είναι ορκισμένα μέλη αλλά έχουν κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά. Αυτά είναι θέματα τα οποία θα συζητούνται στο Διοικητικό καλώντας βέβαια όλα τα μέλη γιατί είναι θέμα που άπτεται ενός συνόλου πλέον αφού είναι μέλος μας ένα άτομο θα πρέπει να το συζητήσουμε εντός των τοίχων και μετά να το εξελίξουμε σε τσουνάμι γιατί πολλές φορές γίνονται τα θέματα χωρίς λόγο, μπερδεύονται και γίνονται πανικός χωρίς να χρειάζεται.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Έτσι η τρίχα γίνεται τριχιά πολλές φορές.
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Έτσι, αυτό γίνεται γιατί ακόμα δεν υπάρχει εμπειρία του συντονισμού με αυτόν τον τρόπο και ήταν επόμενο ότι θα συμβεί αλλά σιγά, σιγά θα εκπαιδευτούμε όλοι και θα αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο για αν μπορούμε να λύνουμε τοπικά τα θέματα και αυτός είναι και ο σκοπός της ίδρυσης της Ε.ΣΥ. είναι να μπορούμε να λύσουμε τοπικά τα προβλήματα.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Έτσι , σωστά και πρέπει να το εμπεδώσουμε σιγά, σιγά όλοι ότι είναι σοβαρό το θέμα, είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα και δεν μπορούμε να το βλέπουμε ως, πως είναι για παράδειγμα ένας πολιτιστικός σύλλογος που μαζευόμαστε να κάνουμε ένα πανηγυράκι ή να κάνουμε ένα γλέντι και ξέρω εγώ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με σοβαρά θέματα στο μέλλον. Άρα λοιπόν αν δεν το δούμε από την αρχή σοβαρά έτσι και να του δώσουμε προσοχή θα δυσκολευτούμε στην πορεία.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Μα είναι στο χέρι μας παιδιά, είναι η μόνη φορά που μπορούμε να έχουμε πραγματικά την αντιπροσώπευσή μας σε οτιδήποτε γίνεται στην χώρα μας με σωστούς τρόπους. Και αν πάτε και δείτε στο άρθρο 3 Σκοποί και Αντικείμενο Δραστηριότητας και διαβάσουμε προσεχτικά όλα αυτά που θα κάνουμε που είναι μία περιγραφή γενική, μιλάμε για τεράστιο όγκο εργασίας  και αυτό το πράγμα δεν πάμε να το κάνουμε για να πούμε ότι είμαστε γενικά και αόριστα μέλη, χρειάζεται συστηματική και συστημική εργασία για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που να μας βλέπουν οι άλλοι και να, πρώτον να περνάμε την άποψή μας και να μας φοβούνται κιόλας άμα το θέλεις ώστε να μπορούμε να είμαστε το φρένο στα προβλήματα. 
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Πόσο μάλλον όταν δούμε στην διαχείριση των οικονομικών, εκεί..
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Μην ξεχνάτε ότι είναι εταιρεία. Η εταιρεία είναι  πάντοτε μία σχέση ανθρώπων οι οποίοι είναι κάτω από μία ομπρέλα και φέρει ο ένας ευθύνη στον άλλο και γι αυτό τον λόγο δεν είναι να υποτιμηθεί τίποτα. Πρέπει οπωσδήποτε όλοι να περιφρουρούμε το κάθε τι. Γιατί αν αύριο ξεκινήσουν κάποια από τα μέλη κακόβουλο και αρχίσουν να καταχράζονται είτε χρήματα είτε θέσεις  ή είτε οτιδήποτε μπορεί να προκύψει στην πορεία αυτό σημαίνει ότι καταστράφηκε μία πορεία συλλογική η οποία θα έχει μόνον αντίκτυπο στους τοπικούς γιατί τα υπόλοιπα θα έρθει αμέσως. Είναι τόσο καλά πλέον η δομή που εξελίσσεται και θα εξελιχθεί ακόμα καλύτερα στο μέλλον που όλα αυτά θα σκοτώνονται στην βάση αλλά θα κάνει ζημιά στον ίδιο του τον εαυτό και άρα δεν πρέπει να αφήνουμε τέτοια πράγματα γιατί είναι η μόνη μας πιθανότητα να βγούμε από το βούρκο, είναι να φτιάξουμε τόσο καλές Ε.ΣΥ. που να μπορούμε να είμαστε περήφανοι όλοι σαν μία οντότητα για να πάμε σύσσωμοι εναντίον όλου αυτού το καθεστώτος γιατί διαφορετικά δεν κάνουμε τίποτα. Θα μείνουμε όλοι ελεύθερα άτομα όπως ήμασταν και πριν και θα είμαστε και αύριο  και είμαστε και σήμερα χωρίς όμως συντονισμό.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ 
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: … Βίκυ δεν μιλάω τόσο πολύ για κάποιες ατασθαλίες που μπορεί να σκέφτεται ο κάθε ένας κ.τ.λ. , δεν μιλάω γι’ αυτό. Μιλάω για την σοβαρότητα και το πόσο μεγάλο είναι , παράδειγμα στην 26 σελίδα στο εδάφιο Γ’ λέει ότι κατ” εντολή της προεδρεύουσας επιτροπής που φέρει και την σφραγίδα της κεντρικής εταιρείας θα μπορεί να εκτελέσει χωρίς να περιορίζει την δυνατότητα των προαναφερθέντων οποιαδήποτε πράξη είναι αναγκαία για να αποσύρει, να μεταφέρει, να υποθηκεύσει, να ενεχυριάσει, να δανείζει να κατέχει, να κρατήσει, να διαχειριστεί, να αγοράσει, να πουλήσει, να ανταλλάξει , να υποσχεθεί, να καταθέσει, να επενδύσει και να επανεπενδύσει, οποιαδήποτε χρήματα περιουσία ιδιόκτητα ή και υπό διαχείριση που μπορεί να περιλαμβάνει ομόλογα ή άλλα τραπεζικά ή κυβερνητικά χρηματοδοτικά μέσα, χρυσό, αποθέματα, μιλάμε για πολύ σοβαρό θέμα Βίκυ .
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Παιδιά να σας πω το εξής, σήμερα το βλέπουμε , είναι πυρήνας, είναι έναρξη, είναι αρχή. Μην ξεχνάτε με οτιδήποτε έχουμε κάνει με το χαρτοφυλάκιο του Αρτέμη και έχουμε κάνει την δόμηση χρηματοδότησης  για τους δήμους. Εάν αύριο έρθουν και τελειώσουν, όχι εάν, όταν, γιατί πρέπει να λέμε όταν και όχι εάν. Όταν θα γίνει πρέπει να είμαστε όλοι πανέτοιμοι γιατί αυτή η Ε.ΣΥ. είναι τα χέρια μας, το μάτι μας, η λειτουργία μας, προς την κάθε περιοχή. Πως θα μπορέσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά αν δεν είμαστε πανέτοιμοι ; Θα είναι το μέσο  όπου διαμέσου του θα γίνεται η υλοποίηση όλων των έργων. Δεν θα είναι η εταιρεία που θα το κατασκευάσει, αλλά θα είναι όμως τα χέρια μας που θα αναθέσει σε όλες τις εταιρείες, θα είναι εκείνος που θα ελέγξει μετά. Ε, πως θα τα κάνουμε όλα αυτά αν δεν έχουμε εξασκηθεί από πριν ; 
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Ακριβώς, γι’ αυτό λέω πρέπει να ενσκύψουμε όλοι. Βέβαια να μάθουμε το καταστατικό απ” έξω και τον κανονισμό μετά, αλλά πρέπει να δώσουμε την προσοχή όπως δίνουμε στο δικό μας σπίτι, στο σπίτι που λειτουργούμε καθημερινά.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Έτσι είναι και δεν πρέπει να υποτιμηθεί καμία ενέργεια. Μπορεί να είναι λίγα ακόμα, μπορεί να είμαστε ακόμα στα σπάργανα, δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα να εξελίσσεται σε επίπεδο που να αρχίσουμε τις σωστές πλέον επιθέσεις  αλλά είμαστε στην εξάσκηση της δομής αυτήν τη στιγμή να στηθεί σωστά γιατί βλέπουμε, και αυτό είναι και το παράπονό μου και το μαράζι μου να σας πω την αλήθεια, βλέποντας όλες τις ομάδες πως προχωρούν για αν στήσουν τις Ε.ΣΥ. που πολλές δεν φορές δεν καταφέρνουν να βρουν λειτουργία, του πως ο ένας καρφώνει τον άλλον, κάνουν έτσι. Είναι κρίμα ρε παιδιά αυτά τα πράγματα. Είναι κρίμα γιατί  όλα αυτά που διάβασες σε μια μικρή περιγραφή τώρα, αν τα διαβάσουμε όλα είναι τόσο μεγάλο το εύρος των εργασιών που θα γίνουν που θα έχουμε χώρο για πολλά πράγματα.
Άρα σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύση στα τοπικά μας σύντομα, γιατί αυτό που εξελίσσεται μπροστά μας δεν θα το προλάβουμε, και μην ξεχνάμε ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πρέπει να ξεκινούμε σήμερα με αυτά που μπορούμε να το ιδρύσουμε, να το φτιάξουμε σα να είναι το σπίτι μας όμορφο να μπορούμε να νιώθουμε καλά εκεί που θα είμαστε και από εκεί και πέρα τους εγωισμούς άστε τους  πίσω. Δεν υπάρχει λόγος  κανένας
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Ναι ακριβώς, δεν είναι θέμα εγωισμού εδώ, είμαι καλύτερος είμαι χειρότερος ή τέτοια πράγματα. Δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του ανθρώπου εδώ. Εδώ έχει να κάνει με το «χαρτιά μιλάνε τα στόματα βουλώνουνε».
ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ 
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Εγώ θα ήθελα να σας διακόψω εδώ και θα ήθελα να καταθέσω κάτι υπέρ των συν-Ελλήνων. Θα ήθελα να πω ότι από αυτά που έχω διαπιστώσει και εγώ είναι ότι παλιές ίντριγκες και παλιές φαγωμάρες να το πω έτσι έχουνε τελειώσει. Βγαίνουν συνεχώς κάποια αλλά είναι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Πιστεύω ότι αν δοθεί η ευκαιρία στους  συν-Έλληνες θα τα βρουν μεταξύ τους. Εγώ έχω φτιάξει τις σχέσεις μου με πάρα πολύ κόσμο και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό, όπως βλέπω και άλλες σχέσεις και έχουν φτιάξει και συνέχεια βελτιωνόμαστε. Και επειδή θέλω να μείνω στο θετικό κομμάτι, της θετικής σκέψης πιστεύω ότι θα πάμε πάρα, πάρα πολύ καλά  και πιστεύω ότι ο κόσμος και οι ορκισμένοι που ήδη είναι στις ομάδες τις συγκεκριμένες πιστεύω ότι θα λειτουργήσουν πολύ θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση. 
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Και εγώ συμφωνώ σε αυτό και λέω ότι απλώς θέλω να δώσω την έννοια ότι να μην αργούν. Είναι καιρός να τα αφήσουμε όλα πίσω μας. Έτσι όπως το λες είναι Ανδριανέ υπάρχει μεγάλη πρόοδος  από τα παλιά και βεβαίως ο όρκος είναι και μία ασπίδα και μία ομπρέλα σε για όλους για να μπορέσουν για να νιώθουν τα ίδια για να  μπορέσουν να νιώθουν ότι ξεκινήσαν να έχουν το μαξιλάρι ότι ο κάθε ένας μπορεί να αγγίξει στον ώμο του άλλου, όμως χρειάζεται και ακόμα και σήμερα γιατί είναι πολύ κρίσιμη η ώρα να το κάνουμε και να το κάνουμε σωστά και τώρα που μιλάμε να τα αφήσουμε πίσω μας και το ζητώ από όλους όσους ακούω γιατί είστε όλοι, το λέω όχι σε εσάς που μιλάω αλλά σε όσους μας ακούνε.
Έχουμε δώσει ψυχή, σώμα τα πάντα τα έχουμε δώσει στον αγώνα. Είναι ανώφελο να αφήνουμε να δημιουργούνται μικροπράγματα  τα οποία να χαλούν την σημερινή μεγαλειότητα όλου αυτού του αγώνα σε μικροπρέπειες. Γιατί μπορεί να είναι και μια μικρή ασήμαντη πληροφορία που δεν χρειάζεται. Πάμε να φτιάξουμε αυτές τις Ε.ΣΥ., οι τοπικοί πρέπει να ιδρύουν τις Ε.ΣΥ. τους οι άλλοι πρέπει σιγά σιγά να αποχωρούν να πάνε να φτιάξουν τις δικές τους Ε.ΣΥ. γιατί  ο σκοπός είναι να μεταλαμπαδεύσουμε αυτόν τον αγώνα παντού. Γιατί συνεχίζουμε να είμαστε με τους φίλους μας που μάθαμε σε μία περιοχή και δεν πάμε εκεί που κατοικούμε να φτιάξουμε την μονάδα και το κύτταρο στο να εξελιχθεί, θα μείνει η δική μας περιοχή πίσω και όταν θα έρθει η ώρα να κάνουμε το οτιδήποτε πρέπει να κάνουμε δεν θα έχει αξία η δική μας περιοχή, δεν θα έχουμε λύει τα προβλήματα της  δικής μας περιοχής.
Άρα πρέπει να επικεντρωθούμε στις δικές μας περιοχές  να μεγαλώνουμε την δική μας περιοχή για να μπορέσει να αντικατοπτρίσει τα θέματά μας  καλύτερα σε μία διαδημοτική και σήμερα αυτό που μπορεί να δημιουργείται μεταξύ των ομάδων δεν χρειάζεται. Είμαστε όλοι σωστοί για να μπορέσουμε να δομήσουμε αυτόν τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Έχουμε χώρο όλοι ο κάθε ένας με τα ταλέντα του, ο κάθε ένας με τις αξίες του, ο κάθε ένας με την προηγούμενή του εκπαίδευση και την σημερινή του αντοχή όλα μπορούν να συνυπάρξουν.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Συμφωνώ και εγώ απόλυτα και θέλω να πω ότι εφ” όσον κανένας δεν είναι μόνιμος και αιώνιος. Όλοι είμαστε προσωρινοί και όλοι θα περάσουμε από όλες τις θέσεις υποχρεωτικά βάση του καταστατικού, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να χωρίσουμε από την στιγμή που δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Εδώ πρέπει να ενωθούμε, να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε ομόνοοι όπως το λέει και ο όρκος, έτσι δεν είναι ; ούτως ώστε μόνο έτσι μπορούμε να λειτουργήσουμε αγαπημένοι χωρίς κανένα πρόβλημα, βοηθώντας ο ένας τον άλλον .
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Εγώ θα ήθελα να κάνω μία γενική ερώτηση έτσι για το κλείσιμο σε σχέση με όλα τα παραπάνω και αυτά που ανέφερε ο Πλάτων και η κυρία Χαραλάμπους , επειδή πολλοί θεωρούν ότι με το που θα ανοίξουμε τις Ε.ΣΥ. όλα θα ενεργοποιηθούν αυτόματα αν έχει η κυρία Χαραλάμπους να μας δώσει κάποια συμβουλή για το πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε τους εαυτούς μας μέσα από τις Ε.ΣΥ.  που θα πρέπει να εστιάσουμε την μελέτη μας, πως θα μπορούσαμε ίσως να βελτιωθούμε για να είμαστε πιο έτοιμοι. 
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Καλά το θέτεις Βίκυ, γιατί η Ε.ΣΥ. πρέπει να καταλάβουμε και την ουσία την πραγματική. Σήμερα η Ε.ΣΥ. είναι όπως το είπαμε και προηγουμένως και χαμογελάσαμε με αυτό είμαστε στα σπάργανα, ακόμα είμαστε παιδάκια τα οποία μπουσουλάνε δεν έχουμε ακόμα σταθεί στα πόδια μας και ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε. Πρώτα πρώτα πρέπει αν καλλιεργήσουμε την συλλογικότητα και την λειτουργία μεταξύ μας για να βρούμε περισσότερα μέλη. Δηλαδή το εντατικό αυτής της φάσης είναι τα μέλη. Να εντάξουμε μέλη, γιατί όσο πιο πολλούς έχουμε τόσο πιο δυνατοί θα γίνουμε. Το δεύτερο είναι , ότι όλα αυτά που ετοιμάσαμε στο παρελθόν και που έρχονται να απελευθερωθούν, το θέμα του Τ.Χ.Σ. ακόμα που δεν το ελευθερώσαμε για τις μηνύσεις, αυτά που θα γίνουν τώρα με τα διάφορα υπουργεία θα γίνουν επερωτήσεις, διάφορες επιθέσεις που θα γίνουν στα Μ.Μ.Ε. .
Για όλα αυτά πρέπει αν είμαστε ετοιμοπόλεμοι γιατί ; γιατί όλοι πρέπει να αναλάβουν ένα καθήκον και να ξεκινήσουν να το υλοποιήσουμε, και μπορεί κάποιες περιοχές να αναλάβουν κάτι άλλο ή και από κοινού να αναλάβουν όλοι το ίδιο και γι αυτό το λόγο πρέπει το πρώτο πράγμα είναι να συγυρίσουμε τα εσωτερικά μας. Να εντάξουμε περισσότερο κόσμο να κάνουμε εντατικές κινήσεις  για να ενημερώσουμε κόσμο να ορκιστούν βέβαια και περισσότερα μέλη ούτως  ώστε να έχουμε και τα μέλη μας σε πλήρη συντονισμό με αυτά που κάνουμε και να δημιουργήσουμε αυτές τις μονάδες οι οποίες θα αρχίσουν να φαίνονται γιατί αυτό από μόνο του σε κάθε κίνηση που θα κάνουμε θα είναι και βοήθεια στο να λειτουργήσουν τα πράγματα καλύτερα. Θα είναι μεγάλη η πίεση χωρίς να μπορώ να σας δώσω χρονικά πλαίσια του τι σημαίνει το κάθε τι γιατί είναι λάθος να το κάνουμε αυτό αλλά την ίδια στιγμή παραδείγματος χάριν όταν γίνονται οι συναντήσεις στο εξωτερικό θέλω να σας πω ότι λίγο ετοιμαζόμαστε τώρα.
Πρέπει αφού φτιάξουμε τις Ε.ΣΥ.  να αρχίσουν να φαίνονται πιο έντονες οι φωτογραφίσεις , οι ταμπέλες, μέσα στα γραφεία θα αρχίσει να γίνεται μια δυναμική εάν αρχίσουμε να προωθούμαστε πόσο μεγάλη απήχηση έχουμε με τον κόσμο. Πρέπει να κάνουμε στα Μ.Μ.Ε. μεγάλες επιθέσεις. Πρέπει να φτιάξουμε δηλαδή την διαφήμιση. Είναι το επόμενο, είναι το  μάρκετιν μας. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να αρχίσουμε αφού πλέον έχουμε την οντότητα γραφείου πλέον να αρχίσουμε να προωθούμε πράγματα σαν να ήταν αν πουλήσουμε ένα προϊόν. Τι θα κάναμε δεν θα βγαίναμε έξω να βρούμε τρόπο να το πουλήσουμε. Αυτήν την στιγμή πρέπει να το κάνουμε αυτό, να συγυρίσουμε να προωθήσουμε και την ίδια στιγμή να ετοιμαζόμαστε να εκπαιδευόμαστε να δημιουργήσουμε εμείς  για να μπορέσουμε να αρχίσουμε πλέον έναν άλλο Μαραθώνιο, και αυτός ο Μαραθώνιος είναι η άλλη πορεία που θα είναι της επίθεσης και δεν θα είναι της άμυνας όπως ήμασταν μέχρι τώρα. Και η επίθεση δεν έχει όπλα εννοείται, να το πούμε και αυτό για να μην μας κόψουν κάπου για να το ακούσουν αλλιώς , εννοείται ότι εμείς είπαμε από την αρχή μέχρι το τέλος είναι με την νόησή μας, με την πένα μας με τις απαιτήσεις μας και με όλα αυτά τα οποία θα πούμε την αλήθεια.
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Με τον Ελληνικό μας πολιτισμό
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Και πραγματικά με τα Ελληνικά μας αξιακά πρότυπα. Και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ετοιμαστούμε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Πραγματικά η λέξη αρμόζει σε αυτήν την περίπτωση γιατί μπαίνουμε σε ένα άλλο είδος συντονισμένης πλέον ενέργειας. Θα σας πω μερικά στοιχεία ακόμα. Στο εξωτερικό τώρα που γίνονται οι συναντήσεις με διάφορους φορείς που γίνονται έτσι εντατικά και θα γίνουν και πολύ περισσότερες χρησιμοποιούμε το θέμα των Ε.ΣΥ. πλέον  με το να τα δείξουμε, να οι φωτογραφίες , να εκείνο να η συνάντηση στην Αθήνα, γι αυτό χρειάζονται όλα από δω και πέρα να είμαστε προσεκτικοί και αν τα δείχνουμε σωστά, να μπορούμε να τα κάνουμε, να φαίνονται ότι είναι κάθε σήμερα καλύτερο του χτες ούτως ώστε να δείχνει την αναπτυξιακή μας πορεία και να αρχίσουμε να δείχνουμε στατιστικές, όλα αυτά θα έρθουν σιγά σιγά, αλλά δείχνουμε, είναι ήδη ένα μεγάλο εργαλείο η Ε.ΣΥ. για να μπορέσουμε να δείξουμε και στο εξωτερικό τι γίνεται στην Ελλάδα.
Ετοιμάζουμε τώρα και μία μετάφραση σε κάποια τμήματα του καταστατικού για να μπορέσουμε να το κάνουμε ένα βιντεάκι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και στο εξωτερικό να το στείλουμε σε διάφορα Media. Όλα θα γίνουν, δηλαδή πρέπει να κάνουμε ένα βίντεο σιγά σιγά Αδριανέ, να το κοιτάξουμε και αυτό ότι μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό ντοκιμαντέρ. Μικρά, δηλαδή δεν χρειαζόμαστε πράγματα, να μιλήσουν πολλά άτομα από διάφορες περιοχές  της Ελλάδος, αυτό που θα γινόταν με τα παιδάκια που θέλαμε να γίνει στην εκδήλωση αλλά δεν το προλάβαμε, οπότε να το κάνουμε με διαφορετική μορφή για όλη την Ελλάδα τώρα που θα μιλήσουν από την κάθε Ε.ΣΥ. να κάνουμε ένα ωραίο μοντάρισμα, να φτιάξουμε ένα ωραίο βιντεάκι για τις ιδεολογίες μας, τα πιστεύω μας, και να το κάνουμε στα αγγλικά και σε άλλες γλώσσες και να αρχίσουμε να το προωθούμε στο εξωτερικό
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Βεβαίως Βίκυ έχουμε πάρα πολλά πλάνα, έχουμε πάρα πολλά projects τα οποία καλό είναι να μην τα πούμε στον αέρα.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι ,ναι δεν είναι. Ο σκοπός είναι ότι δίνω για αν αρχίσει να, εγώ σας δίνω κάποιο, για όσοι ακούνε να αρχίσουν να βλέπουν την κάθε Ε.ΣΥ.  σαν σπόρο όπου πάνω στην Ε.ΣΥ. θα αρχίσει αν καλλιεργήσουμε καλά το έδαφος και βάλουμε και το σωστό νερό και το σωστό λίπασμα θα βγει ένα πανέμορφο δέντρο με πολύ καλούς καρπούς. Εμείς τώρα είμαστε στην διάρκεια του να φτιάξουμε, να φυτέψουμε τον σπόρο και πρέπει αν το κάνουμε σωστά. Πρέπει να είναι όλα σωστά γύρω του για αν μπορέσει να γίνει ένα καλό δέντρο με προϊόντα τα οποία θα χαρούμε. Γι’ αυτό είναι η ώρα να έχουμε εντατικές  προσπάθειες πλέον να μάθουμε την λειτουργία να είμαστε καλά ο ένας με τον άλλο μέσα από την λειτουργία της Ε.ΣΥ.  για να μην έχουμε κενά και να αρχίσει να, και απλά να βρισκόμαστε και απλά να πίνουμε καφέ. Και ο σκοπός μα είναι να φορέσουμε τα καλά μας για αν χτυπήσουμε προς τα έξω όπου βρεθούμε, να είμαστε τόσο καλοί που να μην μπορεί να βρεθεί ψεγάδι.
Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ Ε.ΣΥ.
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Πολύ ωραία, θα ήθελα όσο πιο σύντομα μπορείς επειδή ρωτάει πολύς κόσμος να μας πεις για την ενεργοποίηση των οικονομικών εργαλείων του Αρτέμη μέσα από τις Ε.ΣΥ.  . 
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι, οι Ε.ΣΥ. οι ίδιες θα είναι το αντίβαρο της πολιτείας έναντι των προτάσεων του Αρτέμη. Ο Αρτέμης έχει καταθέσει τον φάκελο, υπάρχουν, έχουμε κερδίσει τα δικαστήρια, το κράτος τα αγνοεί, εμείς τώρα σαν πολίτες μέχρι τώρα ήμασταν οντότητες ένας, ένας και πολλοί μαζί. Τώρα όμως σαν Ε.ΣΥ. είμαστε φορείς πλέον οι οποίοι έχουμε νομική ισχύ να μπορούμε να απαιτούμε και με διαφορετικό τρόπο. Δεν θα μπορέσει η Ε.ΣΥ. να είναι αυτός ο οποίος θα ενεργοποιήσει τα εργαλεία γιατί δεν έχει δυναμική, δεν είναι κράτος όμως έχει την ισχύ του να πιέσει για να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν από το κράτος τα εργαλεία. Υπάρχουν κάποιοι που θα πουν ναι αλλά το αφού το κράτος δεν κάνει τίποτα. Δεν είναι τόσο απλό παιδιά όταν είμαστε όλοι συντονισμένοι γιατί γινόμαστε εμείς το κράτος και γι αυτό το λόγο χρειάζεται να είμαστε πολύ συγυρισμένοι.
Έχω ακούσει κάποιες ομιλίες στις οποίες κάποια παιδιά είπαν ότι η ίδια η Ε.ΣΥ. είναι, θα ενεργοποιηθούν τα εργαλεία μέσα από την Ε.ΣΥ. . Αυτό είναι αλήθεια αλλά όχι με την έννοια όπως ακούγεται αλλά η πραγματικότητα είναι η δύναμη της Ε.ΣΥ. που θα πιέσει τόσο πολύ που σιγά σιγά θα σπάσει, όχι όμως γιατί η Ε.ΣΥ. μπορεί να τα ενεργοποιήσει μόνα τους γιατί δεν είναι κράτος δεν μπορεί να οριστεί σαν κράτος. Δεν έχει δηλαδή δικαίωμα το να πάει, δεν έχει κλειδάριθμο το ίδιο το, η Ε.ΣΥ. να πάει να φέρει τα χρήματα μόνη της, δεν είναι τράπεζα, δεν είναι κράτος. Όμως η Ε.ΣΥ. είναι ο πολίτης, ο απόηχος και η φωνή όλου του λαού έναντι των εργαλείων να απαιτηθούν τα δικαιώματα και γι’ αυτό το λόγο θα είναι τρομερή η πίεση. Για φανταστείτε σε ένα δικαστήριο τώρα σε ένα δικαστήριο να εμφανιστούν 50 Ε.ΣΥ.  που σημαίνουν 50 εταιρείες  οι οποίες έχουν διοικητικά συμβούλια έχουν έδρες και κάνουν μήνυση όλοι από κοινού προς κάποιον και αυτός ο κάποιος είναι η ίδια η κυβέρνηση.
ΟΙ ΔΗΜΟΙ & Η ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Οι επιτροπές διαβούλευσης είναι κάτι που σχετίζεται με τις Ε.ΣΥ. που δημιουργούμε ; ….των Δήμων μέσα από τα Ηνωμένα Έθνη έχει κάποια σχέση με αυτό που εμείς δημιουργούμε ; 
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Κοίτα, ο δήμος ούτως η αλλιώς είναι η διοίκηση της τοπικής αρχής  η οποία έρχεται να διοικήσει  κατόπιν πλειοψηφίας από μία εκλογή. Άρα σημαίνει ότι τους έχει ανατεθεί όπως και στην κυβέρνηση να διοικήσουν την εκάστοτε περιοχή το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος. Εμείς τώρα δεν είμαστε κράτος και δεν είμαστε φορέας του δημοσίου, είμαστε απλώς νομική οντότητα ιδιωτικού δικαίου ατόμων που συμπορεύονται και συσσωρεύονται για να μπορέσουν να αφυπνίσουν και να απαιτήσουν και να αποδείξουν τα δικαιώματα τους. Δεν έχει δικαιώματα όμως μέσα στην ουσία η ίδια η Ε.ΣΥ. επί του συνόλου γιατί κανένας δεν την ψήφισε να είναι ο αντιπρόσωπος του συνόλου είναι αντιπρόσωπος και φορέας μερικών ατόμων. Όταν θα φτάσει όμως η πίεση εφ’ όλης της ύλης και από παντού αυτό θα αρχίσει να γίνεται όγκος και όχι υποτιμητέος .
Άρα δεν είναι η ίδια η Ε.ΣΥ. η επιτροπή η οποία θα μπορεί να κατεβάζει τα χρήματα, είναι όμως η επιτροπή, η κάθε της επιτροπή η οποία θα πάει να απαιτήσει τα δικαιώματα με όλα αυτά που έχουμε πει. Αντικατοπτρίζουμε και έναν άλλο τρόπο λειτουργίας μέσα στο δήμο που σε κάθε τι πρόβλημα που θα έρχεται τώρα θα μας βρίσκουν απέναντι. Και γι αυτό το λόγο όταν θα πάτε απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο να υποστηρίξετε ξανά γιατί τώρα πρέπει να ενεργοποιηθείτε να πάτε στα συμβούλια, άλλαξε η κυβέρνηση πρέπει να πάμε πίσω τώρα, να ξανά ξεκινήσουμε επιθέσεις από παντού για το θέμα των δήμων. Υπάρχει το αίτημα το παλιό και έρχεστε σήμερα με ένα νέο το οποίο λέει ότι : «Οι παλιοί όλοι συντονιστήκαμε και φτιάξαμε την Ε.ΣΥ. , η οποία Ε.ΣΥ. αποτελείται από και απαιτούμε να μάθουμε την αλήθεια. Τι έγινε από τότε μέχρι σήμερα, άλλαξε η κυβέρνηση και απαιτούμε να μάθουμε τις απαντήσεις και άλλαξε και η δημοτική αρχή και έχετε κάνει σιγή ιχθύος. Άρα τώρα ερχόμαστε μέσω της Ε.ΣΥ. να αρχίσουμε να μπαίνει σαν οντότητα η οποία δεν είναι μερικά άτομα που φωνάζουν αλλά είναι μία νομική πλέον ισχύουσα δομή η οποία έρχεται και απαιτεί με άλλους τρόπους. 
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ:  Βίκυ αν κατάλαβα καλά την ερώτηση που είπε η Βίκυ η Κάντα είναι πάνω ακριβώς στον Καλληκράτη, στον νόμο του Καλλικράτη που δίνει υποχρεωτικά βάση του νόμου την υποχρέωση στον δήμαρχο να ιδρύσει συμβουλευτικές επιτροπές διαβούλευσης στις οποίες παίρνουν μέρος φορείς, τοπικοί σύλλογοι, ακόμα και πολίτες.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Έτσι ακριβώς, εκεί όμως πρέπει να πάτε να αιτηθείτε εσείς τώρα ότι είμαστε έτοιμοι σαν Ε.ΣΥ.  να παίξουμε και το ρόλο σιγά σιγά του συμβουλευτικού φορέα ο οποίος θα δίνει γνωμάτευση για θέματα τα οποί άπτονται των δικαιωμάτων του δημότη.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ:  Σωστό, όπως και μπορεί να απαιτήσει η Ε.ΣΥ. γιατί είναι υποχρέωση του δήμου πάλι να κάνει τουλάχιστον μία λαϊκή συνέλευση σε κάθε τοπικό διαμέρισμα μία φορά το χρόνο το οποίο δεν έχουν κάνει καθόλου μέχρι τώρα. 
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ακριβώς αλλά εμείς τώρα πρέπει να απαιτήσουμε και να πούμε είμαστε έτοιμοι, γι αυτό πρέπει να ετοιμαστούμε όμως. Διότι αν πάμε τώρα που ακόμα είμαστε στην έναρξη θα μας…. 
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ:  Δεν μιλάμε γι’ αυτό τώρα. Μιλάμε για μετά.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: όταν θα πάμε έτοιμοι θα δείξουμε ότι αυτό είναι η Ε.ΣΥ. – ΠΑΤΡΕΩΝ
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Πύργου !…
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Η  Ε.ΣΥ. Πύργου συντονίζεται όμως για καλύτερη λειτουργία με όλες τις άλλες και αναφέρουμε τις Ε.ΣΥ.  . Αυτοί καταλαβαίνουν την ισχύ που έρχεται κοντά τους τώρα.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ:  Μπορεί όμως η Ε.ΣΥ. Πύργου για παράδειγμα να έρθει σε επαφή με άλλους οργανισμούς, με άλλους συλλόγους να συντονίσει ή να συντονιστεί με άλλους φορείς τοπικούς και όλοι μαζί να απαιτήσουν από τον δήμο να ιδρύσει την επιτροπή διαβούλευσης που θα πάρει μέρος και η Ε.ΣΥ.  
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Έτσι γι’ αυτό επείγει να φτιάξουμε τον εαυτό μας πρώτα, να φτιάξουμε τα εσωτερικά μας. Γιατί όταν γίνει, όλα αυτά θα τα βάζετε σαν ιδέες, θα έρχονται τρόποι πλέον πώς να γίνει και θα συντονίζονται όλοι την ίδια στιγμή να κάνουν το ίδιο πράγμα, και θα γίνει από παντού γι’ αυτό έχει σημασία και είναι τεραστίων διαστάσεων το τσουνάμι το οποίο θα έρθει μέσω της Ε.ΣΥ. . .
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ:  Πάρα πολύ ωραία,
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: … γι αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντέξουμε το τσουνάμι, γιατί το τσουνάμι είναι προς όλες τις κατευθύνσεις και πρέπει και εμείς να είμαστε πανέτοιμοι σε πολλά επίπεδα γιατί την ίδια στιγμή συμβαίνουν και τα ανάποδα και πρέπει να έχουμε τον τρόπο να αντισταθμήσουμε το βάρος το οποίο θα μας έρθει.
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Ωραία, αν θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο για να φτάσουμε στο τέλος της εκπομπής. 
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Από εμένα τίποτε άλλο.
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Πολύ ωραία, Πλάτωνα εσύ ;
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ: Κι εγώ δεν έχω κάτι άλλο. Να χαιρετήσω όλους τους συνέλληνες εντός και εκτός Ελλάδας. Να χαιρετήσω με μεγαλύτερη δύναμη τους συνέλληνες Αυστραλίας που ορκίστηκαν και θα προχωρήσουν σε Ε.ΣΥ. , να χαιρετήσω τους μεθαυριανούς ορκισμένους που θα ορκιστούν στην Γερμανία και με την ελπίδα ότι θα προχωρήσει αυτό το ενδιαφέρον σε όλα τα μέρη της Γης.
Ε.ΣΥ. ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΗΠΑ), ΚΑΝΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΙΤΑΛΙΑΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ κ.α.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Να σας προσθέσω και εγώ ότι πέραν της Γερμανίας και της Αυστραλίας είναι στην διαδικασία ίδρυσης και στην Νορβηγία και στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Rochester και στην Βοστώνη 2 που ετοιμάζονται, υπάρχει στον Καναδά που ετοιμάζονται, κάνουν κάποιες κινήσεις Ιταλία, ελπίζω  να μπορέσουν να ετοιμαστούν και αυτοί να έρθουν και από εκεί. Έχουμε συνεχώς καινούρια θέματα. Έρχεται η Κύπρος η οποία ούτως ή αλλιώς πήγαν τώρα για να ετοιμαστούν. Απλώς θέλω να πω ένα μικρό και κλείνω για να μην κουράσουμε τον κόσμο για το θέμα των Ε.ΣΥ. του εξωτερικού θα το πω ξανά γιατί υπάρχουν απορίες πάνω σε αυτό.
Έχω ακούσει να συζητάνε ότι πως θα ιδρυθεί μία Ε.ΣΥ. στην χώρα τους κ.τ.λ.  γιατί στην Κύπρο π.χ. είναι διαφορετικό το νομικό πλαίσιο των Μ.Κ.Ο.  καθώς και σε άλλες χώρες υπάρχει, κάθε χώρα έχει τα δικά της. Βέβαια είναι ένα γενικό παρόμοιο αλλά στα ειδικά έχουν κάποιες διαφορές. Η απάντηση σε αυτό  για να μην μπερδευόμαστε κάθε φορά με νέο δεδομένο θα φτιάξουμε την Ε.ΣΥ. εξωτερικού όποια κι αν είναι αυτή στην Ελλάδα σαν βάση γιατίο σκοπός μας είναι συνένωση κάτω από την μαμά Ελλάδα, άρα φτιάχνεται με την Δ.Ο.Υ.  εξωτερικού άρα σημαίνει ένας συνέλληνας ή μία ομάδα που είναι σχετική με την ομάδα που θα τρέξει στο εξωτερικό να φτιάξει την Ε.ΣΥ. ας πούμε Αυστραλίας θα πρέπει να βοηθήσει μία άλλη ομάδα εδώ να τρέξει στην Δ.Ο.Υ. και στο πρωτοδικείο ή στο ΓΕΜΗ ανάλογα με το ποια από τις υπηρεσίες θα ενταχθούνε και να βοηθήσουμε στο να ιδρυθεί στην Ελλάδα ως Ε.ΣΥ.  Αυστραλίας και μετά η Ε.ΣΥ. Αυστραλίας με βάση την Ελλάδα θα κάνει παράρτημα εταιρείας στην Αυστραλία και θα λειτουργεί κάτω από το παράρτημα αλλά η ισχύ της θα είναι στην Ελλάδα, ο νόμος της που καλύπτεται γι αυτό το θέμα είναι η Ελλάδα ότι δεν θα έχουμε κάθε φορά να μεταφράζουμε, διότι σε κάθε χώρα που μπαίνουμε πρέπει να μεταφράζεται μετά το καταστατικό στην εκάστοτε χώρα. Εμάς αν ενεργεί θα ενεργεί στην Ελλάδα η εταιρεία και θα είναι παράρτημα.
Οπότε θα έχουμε και τον νόμο να συνάδει με την εξωτερική εταιρεία και με του εσωτερικού της Ελλάδας. Οπότε το καταστατικό θα ιδρύεται εδώ είναι στα Ελληνικά είναι με τον τρόπο που το έχουμε φτιάξει για αν μην καθόμαστε να μεταφράζουμε σε όλες τις γλώσσες  και να καταθέτουμε κάθε φορά σε διαφορετικό νομικό καθεστώς που θα μας καθυστερεί μέχρι να βρούμε την άκρη, και για ευκολία και αν βρούμε καλύτερη λύση στο μέλλον θα δούμε πως θα το κάνουμε, για την ώρα αυτή θα είναι η δομή.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ:  Ωραία αυτά είναι διαδικαστικά θέματα δεν άπτονται του γενικού ενδιαφέροντος , εντάξει είναι πολύ καλά τα νέα για μένα.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ναι, και θέλω να πω και εγώ ευχαριστώ όλους τους συνέλληνες που προσπαθούν να φτιάξουν αυτές τις Ε.ΣΥ. είμαστε όλοι συνέχεια και κάθε μέρα θα γινόμαστε και πιο πολλοί. Ευχαριστώ για τον χρόνο επίσης και για τις ερωτήσεις. Και ότι ερωτήσεις υπάρχουν να νιώθετε την άνεση να πάρετε ένα τηλέφωνο ή μια άλλη εκπομπή μπορεί να τα λύσει ή σε συναντήσεις που γίνονται αρκετές μεταξύ ομάδων και με καλούν να λύσω απορίες ότι έχουν. Να νιώθετε άνετα ότι απορία υπάρχει μπορώ να την λύσω εγώ η ακόμα και ο Βασίλης ο Θεοδωρόπουλος αν λείπω ή διαφορετικά μου στέλνετε ένα e-mail , το e-mail μου το ξέρετε ή στο Facebook αν θέλετε κάντε την ερώτηση και θα πάμε στο επόμενο στάδιο σιγά σιγά αφού τελειώσουμε τις επόμενες Ε.ΣΥ. τώρα θα τις ανακοινώσουμε σιγά σιγά για αν έχετε όλοι πλήρη άποψη του τι συμβαίνει. Θα περιμένουμε ακόμα λίγο να μαζευτούν ακόμα λίγες και μετά.
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Και εγώ να σας ευχαριστήσω με την σειρά μου. Ευχαριστώ πολύ Βίκυ Χαραλάμπους που ήσουνα στην εκπομπή σήμερα η οποία ήτανε μία πολύ όμορφή εκπομπή δεν μείναμε μόνο σε τεχνικά θέματα και τεχνική γλώσσα και χάρηκα ιδιαίτερα γι’ αυτό γιατί πιστεύω ότι αγγίξαμε λίγο μια πιο ανθρώπινη διάθεση. Ευχαριστώ Πλάτωνα και εσένα που ήσουνα μαζί και ευχαριστώ και την Βίκυ την Κάντα. ΑΝ θέλετε να πείτε μία καληνύχτα στους  ακροατές μας και εσείς. 
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ:  Βεβαίως εγώ ευχαριστώ την Βίκυ, ευχαριστώ εσένα που μας φιλοξένησες και φυσικά ελπίζω σε νέες εκπομπές ούτως ώστε και με άλλους βέβαια συνέλληνες να αδερφοποιηθούμε ακόμα περισσότερο.
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Πολύ ωραία 
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Και εμείς ευχαριστούμε , ελπίζω να ήτανε μια, όταν λέω ευχαριστούμε εννοώ εκ μέρους της Κέρκυρας, ελπίζουμε ότι ήτανε μία αρχή για να συνεχιστεί όλο αυτό και να αποσαφηνίζεται οτιδήποτε να μπορούμε να γνωριζόμαστε καλύτερα και να δυναμώνουμε προς την κοινή πορεία.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου και εσάς Βίκυ και Πλάτωνα και Ανδριανέ όλα καλά αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους και θα είμαστε συνεχώς στις επάλξεις.
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Να είστε καλά να έχετε δύναμη όλοι. 
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Καλό βράδυ
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: Να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς  που μας αναμεταδίδουν, είναι  το Sorras fm, είναι το New Radio, είναι το Ραδιόνιο, το Ελλήνων συνέλευσης το web radio, είναι το Έλευσης Κύπρου και ίσως είναι και άλλα που δεν έχω στην λίστα μου αυτή την στιγμή να σας ευχαριστήσω όλους καληνύχτα σε όλους.
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Καληνύχτα.
ΠΛΑΤΩΝ ΠΙΣΑΤΙΔΗΣ:  Καληνύχτα.
ΒΙΚΗ ΚΑΝΤΑ: Καληνύχτα.
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου