07 Απριλίου 2015

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ. ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ Η ΗΛΕΙΑ


f238b3e121deb508beeea5de99e48990_XL
Υδατοδρόμιο στον Καϊάφα

O Όμιλος GlobiLED επενδύει μαζί με την Hellenic Seaplanes στην Ηλεία
Σημαντικές επενδύσεις πρόκειται να διοχετεύσει ο όμιλος GlobiLED στα υδατοδρόμια μαζί με την Hellenic Seaplanes. Η επένδυση θα αφορά στην επόμενη τριετία και ο όμιλος επιδιώκει να εκμεταλλευθεί τη εμπειρία και τεχνογνωσία της Hellenic Seaplanes που ήδη επενδύει στην ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων για να μπει στο χώρο του Τουρισμού.
Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου GlobiLED ανέφερε ότι το πρώτο βήμα είναι η συνεργασία με την «Hellenic Seaplanes S.A.», τη μητρική εταιρεία των εταιρειών που αναπτύσσουν με ιδιωτικές επενδύσεις υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα. «Είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα έχει τεράστια δυναμική στην προσέλκυση του παγκόσμιου τουρισμού και σκοπεύουμε να είμαστε ένα μέρος του μηχανισμού που θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη».
Η σύμπραξη του «Ομίλου GlobiLED» με την Hellenic Seaplanes μεταφράζεται στο ότι ο πρώτος επιχειρεί να εδραιώσει την παρουσία του, στην πολλά υποσχόμενη ελληνική τουριστική βιομηχανία. Από τη συνεργασία των δύο ομίλων θα δρομολογηθούν πολλές συνέργειες οι οποίες θα ενσωματώσουν καινούργιες εφαρμογές και υπηρεσίες στα υδατοδρόμια αλλά και στον τομέα των υδροπλάνων. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι δυνατότητες μιας τέτοιας συνεργασίας είναι πραγματικά ανυπολόγιστες.
Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, αμέσως μετά την τελική συνάντηση και υπογραφή της συμφωνίας με τον όμιλο GlobiLED ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για όλη την Ελλάδα. Συνεχίζοντας δήλωσε «Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί στις Μαλδίβες της Ευρώπης, να γίνει η Μέκκα των υδροπλάνων. Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας και θα δώσει νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει. Η σύμπραξή μας με τον όμιλο GlobiLED μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας».
Η Hellenic Seaplanes A.E. δραστηριοποιείται ως ιδιωτικό επενδυτικό όχημα στην ελληνική αγορά έχοντας ως αντικείμενο την εξασφάλιση της λειτουργίας όσο το δυνατόν περισσότερων υδατοδρομίων στη χώρα μας. Πρωταρχικοί στόχοι της είναι η ανάπτυξη ενός σημαντικού δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και η επιχειρησιακή σύνδεση των προορισμών με υδροπλάνα.
Έως σήμερα, έχει ξεκινήσει την διαδικασία ανάπτυξης υδατοδρομίων εξ” ολοκλήρου μέσω ιδιωτικής επένδυσης σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και ο Καϊάφας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου