30 Απριλίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ-ALITHIA ONLINE:Το Γραφείο Τύπου του Προεδρικού να δώσει εξηγήσεις για τη «λιμουζίνα Χριστόφια»


ALITHIA ONLINE:Το Γραφείο Τύπου του Προεδρικού να δώσει εξηγήσεις για τη «λιμουζίνα Χριστόφια»

ALITHIA ONLINE:Το Γραφείο Τύπου του Προεδρικού να δώσει εξηγήσεις για τη «λιμουζίνα Χριστόφια»

Δεν αρνείται να παραδώσει την προεδρική λιμουζίνα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφιας, απλώς τη... διατηρεί μέχρι να παραλάβει το δικό του αυτοκίνητο. Αυτή τη διευκρίνιση έδωσε το Γραφείο Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή δημοσίευμα της «Αλήθειας» υπό τον τίτλο «Κράτησε τη λιμουζίνα ο Δ. Χριστόφιας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», σύμφωνα με το οποίο «ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας αρνήθηκε να παραδώσει την προεδρική λιμουζίνα την οποία ο ίδιος είχε παραγγείλει κατά τη διάρκεια της θητείας του» και ότι «το όλο θέμα επιβεβαίωσε το Γραφείο Τύπου του Προεδρικού Μεγάρου», το Γραφείο Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι δεν είχε καμιά σχέση με το δημοσίευμα και οπωσδήποτε δεν επιβεβαίωσε τέτοια πληροφορία. Ο ισχυρισμός, εξάλλου, ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε να παραδώσει το προεδρικό αυτοκίνητο δεν ευσταθεί. Η Προεδρία της Δημοκρατίας διευκρινίζει ότι τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απλώς διατηρεί το προεδρικό αυτοκίνητο μέχρι την παραλαβή του δικού του αυτοκινήτου».
Το ALITHIA ONLINE έχει να κάνει τις ακόλουθες παρατηρήσεις.
1. Το Γραφείο Τύπου του Προεδρικού καλά κάνει να μας εξηγήσει ποια είναι η διαφορά της λέξης «διατηρεί» από τη λέξη «κράτησε».
2. Το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε ήταν πλήρως επιβεβαιωμένο και χωρίς την ...επιβεβαίωση του Γραφείου Τύπου του Προεδρικού το οποίο σπεύδει να διευκρινίσει ότι «δεν είχε καμία σχέση».
3. Το Γραφείο Τύπου οφείλει να απαντήσει στο εξής ερώτημα: Ποτέ δεν ζητήθηκε από τον κ. Χριστόφια να παραδώσει την Προεδρική λιμουζίνα; Και αν του ζητήθηκε ποια ήταν η απάντηση.
Ευχαριστούμε πάντως το Γραφείο Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας για την είδηση που μας έδωσε. Ότι δηλαδή ο τέως Πρόεδρος αναμένει να παραλάβει το δικό του αυτοκίνητο. Με την ευκαιρία ρωτάμε το Γραφείο Τύπου;
- Από ποιόν περιμένει να παραλάβει το δικό του αυτοκίνητο ο τέως Πρόεδρος; Πρόκειται για αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του κράτους ή πρόκειται για καινούριο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του κ. Χριστόφια; To κράτος παρήγγειλε καινούριο αυτοκίνητο για τον κ. Χριστόφια; Και αν ναι πόσο θα κοστίσει;
Οφείλει κάποιες απαντήσεις το Γραφείο Τύπου του Προεδρικού.
ΠΗΓΗhttp://www.alithia.com.cy/index.php/politikh/item/11553-alithia-online

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου