30 Απριλίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ -Ιστορικό ραντεβού στη Βουλή για μνημόνιο! – Οι προθέσεις...


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή (30/04) έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής, κατά την οποία το νομοθετικό σώμα θα κληθεί να κυρώσει ή να απορρίψει το μνημόνιο. Η μέρα θα είναι επεισοδιακή…

Ιστορικό ραντεβού στη Βουλή για μνημόνιο! – Οι προθέσεις...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή (30/04) έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής, κατά την οποία το νομοθετικό σώμα θα κληθεί να κυρώσει ή να απορρίψει το μνημόνιο. Η μέρα θα είναι επεισοδιακή…


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Κρίνοντας από τις εξελίξεις της Δευτέρας (29/04), η ατμόσφαιρα δείχνει τεταμένη. Η ολοήμερη συνεδρία της Βουλής θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Ας πάρουμε τα δεδομένα ένα-ένα:
Αρχίζουμε από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος κάλεσε τη Βουλή να λάβει «μια πολύ δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση» και να κυρώσει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο.
ΤΟ ΔΗΚΟ δεν… ενθουσιάζεται και τόσο με τα όσα επέβαλαν οι ευρωπαίοι εταίροι μας, ωστόσο θα πει κι αυτό το «ναι». Πηγή από τα ενδότερα του κόμματος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι στο μνημόνιο εμπεριέχονται πρόνοιες «που δεν μας ικανοποιούν», κάνοντας παράλληλα λόγο για «ένα δύσκολο μνημόνιο, το οποίο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα». Και κατέληξε ο άνθρωπος που πληροφόρησε το ΚΥΠΕ: « Ωστόσο, αυτή τη στιγμή αποτελεί μονόδρομο». 

Αυτή, όμως, είναι η μια όψη του νομίσματος. Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, μετά την περίπου πέντε ωρών συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε ότι η καταψήφιση των νομοσχεδίων συγκέντρωσε 67 ψήφους, η υπερψήφιση των νομοσχεδίων 11 ψήφους και η τήρηση αποχής 6 ψήφους. Με απλά λόγια, η ΕΔΕΚ τάσσεται εναντίον. 
Αρνητική ψήφο προδιάγραψε με δηλώσεις του και ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης. Την ίδια στιγμή που ο βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωνε πως το ΔΗΚΟ θα ψηφίσει υπέρ γιατί ήδη έχουν εφαρμοστεί τα περισσότερα μέτρα και η λιτότητα, ο κόσμος έχει υποστεί τις περισσότερες θυσίες και κανένας άλλος, «μα κανένας άλλος δεν είναι διατεθειμένος να μας δανείσει ή να μας χαρίσει τόσα πολλά λεφτά».
Τo μόνο βέβαιο είναι πως η σημερινή ημέρα θα είναι ιστορική και διόλου ήρεμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου