27 Ιανουαρίου 2014

ΕΣΠΑ 2014-20 Λαδώνοντας τους δήμους για να μην πάρουν την προσφορά Σώρρα!

ΕΣΠΑ 2014-20 Λαδώνοντας τους δήμους για να μην πάρουν την προσφορά Σώρρα!

ΣΟΒΑΡΑ ;
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ... 
...ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΑ ΠΟΥΓΚΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ! 
ΜΕ ΤΙΣ "ΡΟΠΑΛΙΕΣ" ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ!
 


"Κονδύλια ύψους 20 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την Ελλάδα από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014 - 2020, το νέο ΕΣΠΑ, ενώ μέρος των πόρων αυτών καλείται να αξιοποιήσει η Αυτοδιοίκηση.

Όπως τόνισε ο συνεργάτης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Ιωάννης Ζηρίνης, τα παραπάνω κονδύλια θα δοθούν σε τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροδιατροφή, η ενέργεια, η υγεία, το περιβάλλον, τα logistics-μεταφορές κ.α.

Μιλώντας στο συνέδριο «Δημιουργικές πόλεις: Συνδυάζοντας την καινοτομία με την βιώσιμη ανάπτυξη», που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και την OTS, στο πλαίσιο της 9ης Έκθεσης Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιου-Κοινωνικού Τομέα & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, POLIS, ο κ. Ζηρίνης ανέλυσε ιδιαίτερα το CLLD (Community-led Local Development), που είναι ο διάδοχος του προγράμματος Leader και πλέον δεν θα αφορά μόνο στον γεωργικό τομέα και τις αγροτικές περιοχές, αλλά και αστικές με πληθυσμό μέχρι 150.000 κατοίκους.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία ακόμη ενός εργαλείου, του ITI (Integrated Territorial Investment), που θα αφορά σε συνεργασίες και δράσεις ακόμη και μεταξύ Περιφερειών.

Ο κ. Στάθης Ραγκούσης, διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΤΑ Α.Ε. (Πληροφόρηση - Επιμόρφωση - Τοπική Ανάπτυξη A.E.), παρουσίασε τις δυνατότητες υλοποίησης ανταποδοτικών επενδυτικών σχεδίων από την πλευρά των ΟΤΑ.

Τέτοια έργα είναι όσα αφορούν στην εξοικονόμηση και παραγωγή ενέργειας, στις ΑΠΕ, στην αναβάθμιση και αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων και εκμεταλλεύσεων, στη διαχείριση απορριμμάτων και υδάτινων πόρων (με έμφαση στις αφαλατώσεις) κ.α.

Επίσης, ανέλυσε και τα προγράμματα ELENA (European Local Energy Assistance) και JESSICA, που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ΟΤΑ για την πραγματοποίηση έργων.
"

Πηγή: ΑΠΕ

πηγή 


ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΡΟΠΑΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ 

ΔΗΜ: Μα κύριε Σώρρα οι δανειστές δεν δίνουν χρήματα, κάνουν γύρα τον αέρα και κονομάνε τόκους. Πάμε παρακάτω. Κάνετε ένα βήμα πιο πάνω και λέτε οκ η κεντρική πολιτική σκηνή, έρχομαι και στην αυτοδιοίκηση λέτε. Όσοι είναι υπερχρεωμένοι Δήμοι ανά την Ελλάδα - που είναι σχεδόν όλοι - ελάτε να σας δώσω άτοκα δάνεια για 50 χρόνια - έτσι δεν λέτε; Τι είναι αυτή η ιστορία που ακούγεται τις τελευταίες μέρες; 

ΣΩΡΡΑΣ: Αυτό αγαπητέ μου είναι το τρίτο ρόπαλο που έχω. Και εχω πει ότι έχω δεκατρία. Το τρίτο ρόπαλο είναι οι Δήμοι. Αυτά τα χρήματα που μιλάω για τους Δήμους, δεν έχουν σχέση με τα 600δις ούτε με την τράπεζα της Ανατολής. Είναι από τα παγκόσμια κεφάλαια μετρητών λογαριασμών ομοσπονδιακών account. Που σημαίνει ότι είναι χρήματα - θα πω τη λέξη Ελληνικά και όσοι καταλάβουν, καταλάβανε. Άλλωστε εμείς δεν έχουμε την απαίτηση να καταλάβει ο πολίτης που μέχρι χθες δεν ήξερε τι είναι αυτό. Είναι οι μητρικοί λογαριασμοί του Παγκόσμιου Ταμείου της Ανθρωπότητας , θα έλεγα, όπου εμείς είμαστε συνέταιροι στην ανθρωπότητα γιατί δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε ενιαίο παγκόσμιο σύστημα τραπεζών, παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών - δεν μπορώ να πάρω πετρέλαιο απ το Γκεμπούρ να πάω να φορτωθώ βαρέλια, γιατί ξέρετε ποσό κάνει το βαρέλι; 20 ευρώ κάνει, γιατί να το πληρώνω εγώ 130 στη διεθνή αγορά; Που σημαίνει ότι και από εκεί η χώρα μου παίρνει κέρδη. Είναι μια τεράστια ανάλυση και μπορούμε να σας την εξηγήσουμε σε εκπομπή σας και με στοιχεία πια ...

 ΔΗΜ: Οι Δήμοι, τώρα μας ακούν και οι δήμαρχοι. Ο Δήμος Κοζάνης είναι υπερχρεωμένος. Μπορεί δηλαδή αύριο το πρωί να απευθυνθεί στον κύριο Σώρρα να τον διευκολύνει; 

 ΣΩΡΡΑΣ: Βεβαίως, βεβαίως! Όχι να τον διευκολύνω, θα πάρει χρήματα, γιατί σε αυτά τα παγκόσμια ταμεία έτσι όπως έχουν κλειδώσει τον πλανήτη πρέπει να βάλεις περιουσιακό στοιχείο αντίστοιχο 120 με130%, που σημαίνει ότι ο Σώρρας μπορώ να βάλω το περιουσιακό μου στοιχείο στην παγκόσμια κοινότητα και να παραλάβω τα χρήματα άτοκα υπέρ του Δήμου, που πρέπει να τα πάρει ο πολίτης άρα εγώ δεν μπορώ να κάνω μπίζνες. Θα πάρει λοιπόν τα χρήματα ο Δήμος και θα τα επιστρέφει με δύο τα εκατό το χρόνο έως 50 χρόνια, που σημαίνει θα επιστραφεί το κεφάλαιο για να μην χάσω εγώ την περιουσία μου, αλλά για να κατεβάσουν τα χρήματα χρειάζεται μια περιουσία δικιά μου, Ελληνική δηλαδή, από Ελληνικά χέρια με Ελληνικό πνεύμα,και θέλω να φτιάξει ο Δήμος όπως γουστάρει το Δήμο του! Τίποτα παραπάνω και λιγότερο! Θα πρέπει να δώσει τα χρήματα αυτά και θα πρέπει τα έργα που θα φτιάξει να μην έχει έναν κοινωνικό ηλίθιο χαρακτήρα. Θα πρέπει λοιπόν ο Δήμος να κοιτάει το 70% των έργων του να είναι ανταποδοτικά, έχει μαρίνες έχει τα πάντα, υπάρχουν τεράστια προγράμματα που τα έχουμε εγκρίνει. Να έρθει ο Δήμος λοιπόν και να μας τα δώσει, να του δώσουμε ό,τι επιθυμεί! Θα επιστραφούν από τα κέρδη και τα κέρδη των επιχειρήσεων ή των ανταποδωτικών έργων. θα τα κρατά ο Δήμος για το ταμειάκι του. Τι άλλο θέλει;

ΔΗΜ: Έχουμε τέτοιο προηγούμενο σε καμιά άλλη χώρα; 

ΣΩΡΡΑΣ: Βέβαια έχουμε! Και στην Ελλάδα έχουμε, μην κοιτάς που ο Μποδοσάκης ....

ΔΗΜ: Ποιος Δήμος είναι;

ΣΩΡΡΑΣ: Δεν θα μιλάς για Δήμους! Υπήρχανε επιχειρηματίες που πήρανε από αυτά τα λεφτά και κατεβάσανε από τα παγκόσμια ταμεία. Θυμήσου την εκπομπή ΜάκηΤριανταφυλλόπουλου με τον Μετοχαράκη! Έδωσε έξι κωδικούς. Θυμήσου πώς έγινε ο Μποδοσάκης. Ο Μποδοσάκης κατέβασε από εκεί χρήματα, πήρε έφτιαξε το έργο που κόστισε 15 φορές απάνω και κράτησαν άλλοι χρήματα, οι παράγοντες, κράτησε το σιδηρόδρομο Κηφισιά- Πειραιά για 50 χρόνια και όταν λήξαν τα 50 χρόνια πήρε από το δημόσιο. Κοίτα τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά πώς είναι φτιαγμένα από το Λιβανό και δεν άντεξε και όταν λήξαν τα 50 χρόνια τα πήρε το κράτος. Κοίτα την Αγγελοπούλου, την οικογένεια Αγγελοπούλου με τη χαλυβουργία,γιατί τη χαλυβουργία την πήρε το κράτος; Αφού του κράτους είναι. Λήξαν τα 50 χρόνια, αγαπητοί μου, και τα πήρε το κράτος! 
Κοίτα το Ρούμπεν, κοίτα τα Λιπάσματα, να σου δείξω με κωδικούς λοιπόν από τα παγκόσμια ταμεία. Έτσι συμβαίνει, γιατί λοιπόν τα πήρε επιχειρηματίας; Εγω λοιπόν βάζω το Δήμο, έχω αποδείξεις για όλα αυτά που λένε. Και θα σου δείξω επιχειρήσεις που γίνανε επιχειρηματίες μπισναδόροι, άρα έκανε ένα , το χρέωσα με πέντε, πήραν όλα μεροκάματα, παλιά τα μεροκάματα λοιπόν στην Ελλάδα! Έτσι είναι λοιπόν! 

ΔΗΜ: Ξεκίνησε τώρα μια προσπάθειααπό την END για την συλλογή υπογραφών. Τι ακριβώς είναι αυτό γιατί και εδώ κυκλοφορούν αυτά τα κείμενα. 

ΣΩΡΡΑΣ: Θα σου δώσω τον κύριοΛαμπράκη να σου εξηγήσει αυτά που λέγονται Δήμος, ειδικά, είναι πρόεδρος της END. Μισό λεπτό να σας τον δώσω να σας εξηγήσει ακριβώς για τους Δήμους..."


AΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ FLASH TV 23/9/13 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
http://olixnos.blogspot.com/2013/11/2014-29.html?spref=fb

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:
http://olixnos.blogspot.com/2013/11/60.html
http://olixnos.blogspot.com/2013/11/nd.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου