Πόσο καίριο είναι το πρόταγμα τούτο! Συλλογικά φαίνεται να το προτάσσει η ελληνική μας νοόσφαιρα, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης, γνωστό και ως Παλαί ντε Σπορ ή Palais des Sports, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στις 5 μ.μ.

Η σκοπιμότης του συλλογικού μας προορισμού είναι ο καθοριστικός παράγων, τον οποίον η αγχίνοια απαιτεί, για να δούμε επιτέλους την ΄Ενωσι όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων, ως ένα συμπαγές κοινωνικό δίκτυο ανθρώπων ελληνικών. Ως μία πολιτειακή οντότης, ένας κοινωνικός θεσμός είναι σκόπιμος, εάν δύναται να δημιουργεί είτε το ίδιο αποτέλεσμα, με διαφορετικούς τρόπους, στο ίδιο περιβάλλον ή διαφορετικά αποτελέσματα, στο ίδιο ή σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

Ο πριν και πάνω απ' όλα ΄Ελλην Αρτέμιος Σώρρας (ΕΙ·ΕΝD), ο μόνον ελληνικός συμβουλευτικός οργανισμός ΕΙ·ΕΝD, όπως και όλες και όλοι οι Ελληνίδες και ΄Ελληνες συναγωνιστές, συλλογικά προωθούμε τούτο το «΄Εστω!», ως μια σκόπιμο διαδικασίαεξακολουθητικής βελτιώσεως (ΣΔΕΒ) ή purposeful continual improvement process (ΡCIP), της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι άρδην επιτακτική η ανάγκη της εξακολουθητικής ανελίξεως της ελληνικής μας κοινωνίας, η οποία, χωρίς αλληλεγγύη και συνοχή, άμεσα απειλείται από αφανισμό, γενοκτονία και καταστροφική διάσπασι.

Εν τω μεταξύ, πανικός επικρατεί στο στρατόπεδο του αντιπάλου δέους! 

Ο Χαζάρος Gyφrgy Schwartz, ευρέως γνωστός και ως «George Soros», με την βοήθεια του εν Ελλάδι δυναστικού καθεστώτος της τυραννικής κομματοκρατίας, άτεχνα στήνει στην Θεσσαλονίκη, ένα άνευ κοινωνικής συνοχής, αλλά δήθεν μετά κοινωνικής αλληλεγγύης ΜΚΟ, του οποίου ο πραγματικός σκοπός ή στόχος είναι ο αφανισμός, η γενοκτονία και η καταστροφική διάσπασις του ό,τι απομένει από την ελληνική κοινωνία.

΄Ετσι, πάντοτε με την εισοδιστική προβοκάτσια του σοσιαλιμπεριαλισμού, λειτουργεί το εν Ελλάδι παράρτημα του δυναστικού καθεστώτος της τυραννικής κομματοκρατίας. Ενώ τα εμπειρικά δεδομένα δείχνουν πως ο πραγματικός σκοπός ή στόχος του είναι ο αφανισμός, η γενοκτονία και η καταστροφική διάσπασις του ό,τι απομένει από την ελληνική μας κοινωνία, ούτως ονομάζει την όλη του προσπάθεια ο Χαζάρος Gyφrgy Schwartz: «κοινωνική αλληλεγγύη»!

Στο πλαίσιο αυτό, τα άρδην απολυταρχικά επιχειρήματα, των δήθεν «ιθυνόντων» του δυναστικού καθεστώτος της τυραννικής κομματοκρατίας, παρουσιάζουν την δυνατότητα εμφανίσεως επιλογών ως αναγκαία, για την σκοπιμότητα ενός κοινωνικού θεσμού. Βεβαίως είναι αναγκαία η δυνατότης επιλογών, όμως τούτη είναι και ανεπαρκής, για την σκοπιμότητα ενός κοινωνικού θεσμού.

Μία δήθεν κοινωνική αλλά στην ουσία καθεστωτική οντότης, ήτοι ένας δήθεν θεσμός (Σχ. 1α), μέσω της δήθεν δυνατότητος επιλογών του, συμπεριφέρεται μεν διαφορετικά, αλλά τελικώς παράγει ένα μόνον αποτέλεσμα, σε κάθε περιβάλλον, π.χ., τον καταστροφικό χαμό στο ίσιωμα των μνημονίων των δήθεν δανιστών της χώρας. ΄Αρα, ναι μεν είναι ο κάθε καθεστωτικός οργανισμός μία σκοπών ή στόχων αναζητούσα ή επιδιώκουσα οντότης, αλλά ούτε σκόπιμος είναι, ούτε σκοπιμότητα διαθέτει.

sx1.jpg

Και οι σερβομηχανισμοί είναι σκοπών ή στόχων αναζητούσες ή επιδιώκουσες οντότητες. Τελικώς όμως, μόνον οι ελεύθεροι άνθρωποι, όπως και οι εν ελευθερία διάγοντες, ελληνοπρεπώς δομημένοι ελληνικοί θεσμοί μας, είμεθα συγκροτημένες οντότητες ή συγκροτημένα συστήματα σκοπιμοτήτων.

«΄Εστω!» λοιπόν είναι ο τρόπος, με τον οποίο ένας εν ελευθερία διάγων, ελληνοπρεπώς δομημένος, ελληνικός κοινωνικός θεσμός αυτο-θεσμίζεται και αυτο-διαχειρίζεται (Σχ. 1β). ΄Ωστε πάντοτε με σκοπιμότητα να δημιουργεί είτε το ίδιο αποτέλεσμα, με διαφορετικούς τρόπους, στο ίδιο περιβάλλον ή διαφορετικά αποτελέσματα, στο ίδιο ή σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

sx1b.png

Παρεμπιπτόντως, «΄Εστω!» ή «Let It Be», επίσης είναι το 12ο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ, του αγγλικού ροκ συγκροτήματος «Beatles». Κυκλοφόρησε στις 8/5/1970, από την «Apple Records», ενώ το συγκρότημα ανακοίνωσε την αποσύνθεσή του:http://en.wikipedia.org/wiki/Let_It_Be_(song).
Νίκος Τανάλιας
arrowdowntransp_clipped_rev_1.png

Κυριακή 26/1/2898* Ω: 21:00 «Η Ώρα της Ελληνικής Αγωγής» στο ART FM Radio


let it be.jpg