27 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή πρός κ. Σταύρο Ζένιο | END cyprus debt

προςzenios.stavros@ucy.ac.cyzenioss@ucy.ac.cy
ημερ.:  3 Ιανουαρίου 2014 – 12:43 π.μ.
θέμα:  Αγαπητέ κ. Σταύρο Zένιο
Αγαπητέ κ. Σταύρο Zένιο,Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι όταν ψεύδονται οι πολιτικοί κερδίζει η διαφθορά… και υποφέρει ο πολίτης, συμπληρώνω εγώ.
Δέχομαι χωρίς δισταγμό την άποψη σας ότι ως Κύπριος πολίτης είμαι ενημερωμένος, έχω φωνή και απαιτώ να ακούγεται.


Έχετε δίκαιο όταν λέτε ότι η χώρα πτώχευσε πρώτα σε ποιότητα πολιτικού λόγου και μετά στην οικονομία. Σημειώνω την δική σας ρήση ότι ο πολιτικός έχει δικαίωμα στην άποψη του όχι στην κατασκευή γεγονότων.
Τώρα, αν υπάρχουν αχάπαροι στην Κύπρο εγώ διαφωνώ μαζί σας κάθετα.
Άποψη μου είναι ότι υπάρχουν και δυστυχώς βρίσκονται στα ανώτατα δώματα της διανόησης της χώρας μου.
Σπεύδω τεκμηριωμένα να θεμελιώσω την άποψη μου.
Πριν 18 μήνες περίπου περιήλθε σε γνώση μου ότι ένας Έλληνας πολίτης ονόματι Αρτέμης Σώρρας και μια ομάδα επιστημόνων συγκροτημένη ως συμβουλευτική επιτροπή* υποστήριξης της προσπάθειας, εξάγγελλαν δημόσια κατάθεση ποσού 600δις δολάρια για την Ελλάδα και $48,9δις για την Κύπρο.
Σημειώστε ότι έγινε πρώτα η κατάθεση και μετά η εξαγγελία. Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι η διάσωση της Ελλάδας και της Κύπρου από τον οικονομικό όλεθρο που μας οδήγησαν τα πολιτικά κόμματα, τα οποία με πολύ γλαφυρό τρόπο περιγράφετε στο άρθρο σας.
Κατά την δική σας ρήση λοιπόν άρχισα να ψάχνω για να μάθω όπως πολύ σωστά επισημαίνετε, και στην συνέχεια τόλμησα και αναθεώρησα τις πρόχειρες και επιπόλαιες απόψεις που είχα για το σοβαρό τούτο ζήτημα.
Αφού λοιπόν αναμίχθηκα πιο σοβαρά και ενεργά έμαθα ότι όντως τα πιο πάνω ποσά είναι ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζα του Καναδά στο όνομα της Eλληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας αντίστοιχα.
Πρέπει να ομολογήσω ότι στην αρχή είχα τις δικές μου επιφυλάξεις αλλά η προσπάθεια μου να ερευνήσω έγινε εντονότερη όταν κάποια γεγονότα δεν συμβάδιζαν με την λογική μου.
Παραδείγματος χάριν, βρήκα έγγραφα στο διαδίκτυο από κατήγορους του κ. Σώρρα οι οποίοι ισχυρίζοντo ότι τα χρεόγραφα είναι πλαστά και απάτη. Αυτός ο ισχυρισμός είναι διάτρητος, καθόσον όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα άτομα που με δόλο προσπαθούν να διακινήσουν τέτοια πλαστά χαρτιά και δη του Αμερικανικού Δημοσίου συλλαμβάνονται αμέσως και οδηγούνται στη δικαιοσύνη.
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι Αμερικάνικες υπηρεσίες είναι αμείλικτες σε τέτοιου είδους παρανομίες. Ο κ. Αρτέμης Σώρρας και η END κυκλοφορούν ελεύθεροι, τόσο στην Αμερική όσο και στο παγκόσμιο.
Στην συνέχεια προέκυψε η απόφαση του Ελληνικού δικαστηρίου στην σχολή Ευελπίδων, όπου μηνυτής ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης πρώην βουλευτής και νυν υπουργός υγείας και κατηγορούμενοι ο Αρτέμης Σώρρας και ο Πρόεδρος της END Δρ. Μανώλης Λαμπράκης. Οι κατηγόριες τους βαριές.
Α. Ότι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις ($650δις)
Β. Προσπάθεια κατάλυσης πολιτεύματος
Γ. Προκαλούν σύγχυση και ανησυχία στον λαόΟι κύριοι Σώρρας και Λαμπράκης παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και κατάθεσαν έγγραφα και παρουσίασαν μάρτυρες υπεράσπισης. Συγκεκριμένα κατάθεσαν ο τραπεζίτης του κηδεμονευόμενου τραπεζικού λογαριασμού (custodial) του Καναδά και άλλο διευθυντικό στέλεχος της τράπεζας της Νέας Υόρκης.
Οι πιο πάνω μάρτυρες εκτός από το γεγονός ότι κατέθεσαν έγγραφα δήλωσαν ενόρκως ότι ήλενξαν οι ίδιοι τα έγγραφα και τα ποσά, βάζουν την υπογραφή τους και δηλώνουν στο δικαστήριο μετα λόγου γνώσεως ότι από τον έλεγχο τίποτε το παράνομο ή ποινικά κολάσιμο βρίσκουν.
Για όλους αυτούς τους λόγους το δικαστήριο στην απόφαση του αναφέρει απεδείχθη πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όλα κατα νόμον είναι σωστά και τα χρεόγραφα είναι άμεσα ρευστοποιήσιμα.

Αυτό ήταν το επιστέγασμα της όλης δικής μου έρευνας γιατί τόλμησα να αμφισβητήσω τα συκοφαντικά δημοσιεύματα και τα ψέματα των πολιτικών και των δημοσιογράφων. Έκαμα αυτό που εσείς με έμφαση τονίζετε στο άρθρο σας στην εφημερίδα.
Βρέθηκα μπροστά σε μεγάλη έκπληξη όταν για παράδειγμα διαπίστωσα με έγγραφα ότι η κα Βίκυ Χαραλάμπους, εκπρόσωπος και πληρεξούσιος του κ. Σώρρα, τρεις διαδοχικές φορές, προσπάθησε να γίνει επιτέλους ο έλεγχος και να ρευστοποιηθούν τα ποσά προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά η Κεντρική τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκαν να το πράξουν.
Τότε μπόρεσα να καταλάβω όλο αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα που ελέγχει, διατάζει και οι εκπρόσωποι του εκτελούν.
Ακολούθως ήρθα σε άμεση επικοινωνία με ανθρώπους της END και ιδιαίτερα με την κα Βίκυ Χαραλάμπους, Κύπρια την καταγωγή, η οποία κατέχει με πάσα λεπτομέρεια την όλη πρόταση. Εντωμεταξύ έχουν δημιουργηθεί ομάδες υποστήριξης τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα από ενεργούς εθελοντές πολίτες οι οποίοι εργάζονται αφιλοκερδώς για την ενημέρωση και την πραγμάτωση αυτού του στόχου.
Εδώ να επισημάνω ότι ο Αρτέμης Σώρρας δεν δίνει ούτε ένα ευρώ σε κανένα ατομικά. Σε εμάς εναπόκειται να καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεων μας για να κατέλθουν επιτέλους τα λεφτά και να υλοποιηθούν οι δυο όροι που ο Αρτέμης Σώρρας έθεσε.
α) Να γίνει λογιστικός έλεγχος τους χρέους από δικαστές του Αρείου Πάγου και β) Να ελεγχθούν όσοι έχουν διαχειριστεί δημόσιο χρήμα από το 1974 και εντεύθεν.Ευτυχώς ο Αρτέμης Σώρρας δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας παρ’ όλη την άρνηση των κυβερνώντων. Γι’ αυτό τούτες τις μέρες νέα πρόταση του προς τους δήμους της Ελληνικής επικράτειας και σύμφωνα με τον νόμο Καλλικράτης προτείνει να αναλάβει ως επενδυτής έργων ανάπτυξης και ωφελείας. Ήδη έχει αποταθεί στο παγκόσμιο ταμείο του ΟΗΕ και έχει πάρει προέγκριση κονδυλίων για αυτό το σκοπό.
Κατέθεσε βεβαίως περιουσία δική του ως εγγυοδοσία. Όλα αυτά με 0% επιτόκιο προς τους δήμους. Ήδη αρκετοί δήμοι έχουν δώσει εντολή στον κ. Σώρρα να προχωρήσει στην μεταφορά των κονδυλίων για το σκοπό αυτό.

Θεωρώ περιττό να απαντήσω στο ερώτημα γιατί δεν αποδέχονται την προσφορά Σώρρα καθόσον όπως περιγράφετε στο άρθρο σας δεν υπάρχει διαφάνεια από που χρηματοδοτούνται τα κόμματα και κατά συνέπειαν κάποιες δυνάμεις μπορούν να ελέγξουν όσους κατέχουν θέσεις κλειδιά της δημοκρατίας.
Εάν τολμήσετε πραγματικά και ψάξετε το θέμα σε βάθος, και εννοώ να ακούσετε με τα δικά σας αυτιά από την ίδια την Βίκυ Χαραλάμπους, και να δείτε με τα δικά σας μάτια τα έγγραφα που κατατέθηκαν θα μείνετε κατάπληκτος από την σκευωρία και την συσκότιση που έχει εξυφανθεί και στηθεί ενάντια στην πατρίδα μας.
Τα αποδεικτικά στοιχεία αποτελούν ένα τεράστιο όγκο εργασίας και δεν είναι εύκολο μέσα σε τούτες τις λίγες γραμμές να εξηγηθούν και να αναλυθούν. Ωστόσο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερα αφού πληκτρολογήσει στο διαδίκτυο www.endcyprusdebt.com
Ίδε αποσπάσματα πρακτικών της απόφασης της δίκης 28/6/2013 αρ. 67650/13
http://www.endcyprusdebt.com/67650-2/
Ο Δικηγόρος Γ. Παπαδάκης και ο Α. Σώρρας στο KONTRA 29/6/2013
http://www.endcyprusdebt.com/courtorder/
Προτάσεις Χρηματοδότησης – Επιστολές – Πρωτόκολλα
που κατατέθηκαν στην Κυπριακή Κυβέρνηση τον Μάρτιο και Απρίλιο 2013
http://www.endcyprusdebt.com/docs/

*Ο συμβουλευτικός οργανισμός END NATIONAL DEBT είναι καταρτισμένος σε σώμα, Πρόεδρο Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκη (Χειρούργος και Καθηγητής Ιατρών), Αντιπρόεδρο Δρ. Νικόλαο Γεωργαντζά (Καθηγητής συστημικής δυναμικής στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης) και επιπλέον η ομάδα αυτή συνεπικουρείται από μια πλειάδα επιστημόνων με πολλές ειδικότητες όπως δικηγόρους, οικονομολόγους, πολεοδόμους, αρχιτέκτονες, ορκωτούς λογιστές κ.α.

ΥΓ
Την αμέριστη συμπάθεια μου για όσα ιταμά και ατεκμηρίωτα ο κ. Συλλούρης εκστόμισε εναντίον σας.
Εκ κόρακος κρα.



ΕΓΓΡΑΦΑ

Προτάσεις Χρηματοδότησης (κάντε κλικ εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου