16 Απριλίου 2014

Νίκος Τανάλιας Γράψε λάθος!

Νίκος Τανάλιας 

Γράψε λάθος! Πάει πολύς καιρός που μιλώ για το δεσποτικό ή τυραννικό καθεστώς εξουσίας των κομμάτων της κομματοκρατίας. Γράψε λάθος! Διότι δεν πρόκειται απλά για ένα δεσποτικό ή τυραννικό καθεστώς εξουσίας των κομμάτων της κομματοκρατίας. ΄Εχουμε να κάνουμε με ένα ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ καθεστώς εξουσίας των κομμάτων της κομματοκρατίας. Νόμοι για την τρομοκρατία βεβαίως υπάρχουν. Υπάρχουν όμως Ελληνίδες ή ΄Ελληνες εισαγγελείς, για να τους εφαρμόσουν;


  ΕΙΣΑΓΩΓΗ  ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ.


Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
                      
            Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση.
Σήμερα αγαπητοί συνέλληνες και εν Χριστώ αδελφοί θα κολυμπήσουμε στα “βαθιά” και θα πάμε ως συνήθως ΑΝΤΙΘΕΤΑ στο κατεστημένο σύστημα ενημέρωσης που μας θέλει κοιμισμένους
Θα   μπούμε στα άδυτα αυτού του συστήματος που κυβερνάει την Ελλάδα  και το αναφέρουμε  “απρόσωπα" ως παρακράτος. Ο λόγος που γίνεται τώρα,  είναι επειδή “τρίζει” επικίνδυνα αυτό το πολιτικό θέατρο και  οι  εξελίξεις δεν μπορούν να προβλεφθούν.
Ότι συμβαίνει στην καθημερινότητα της πολιτικής σκηνής, είναι σχεδιασμένο από το παρακράτος ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ γιατί θέλουν να ελέγχουν τά πάντα και να προχωρούν εκ του ασφαλούς.  Με λίγα λόγια, ποτέ δεν θα “έριχναν” μία κυβέρνηση, αν δεν είχαν έτοιμο τον αντικαταστάτη της.  Αυτήν την στιγμή όμως το τοπίο της διαδοχής  είναι θολό και αβέβαιο και αυτό τους δημιουργεί μεγάλη πίεση, γιατί αυτό ανοίγει και την “όρεξη”, σε κάποια άλλα κέντρα  που “οραματίζονται” την εξουσία.
Το παρακράτος είναι λοιπόν  που έχει δεχθεί την μεγαλύτερη πίεση αυτή την στιγμή, και όχι  η Κυβέρνηση και ταΑΝΑΛΩΣΙΜΑ  μέλη της, όπως οι περισσότεροι νομίζουν. Το παρακράτος, που βρίσκεται και ενεργεί  πίσω από την οποιαδήποτε Κυβέρνηση και της υποδεικνύει πάντα ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ , αλλά και το ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.  Για να πάρουμε μία ιδέα για το πως ενεργεί το παρακράτος, θα αναφέρω ένα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και χαρακτηριστικό  περιστατικό που σημάδεψε την Ελλάδα.
 Τις εκλογές το 2009 τις κέρδισε το ΠΑΣΟΚ με το “λεφτά υπάρχουν” του Γ. Παπανδρέου και είχε την απόλυτη πλειοψηφία με 160 έδρες. Την Ελλάδα την οδηγούσαν σιγά σιγά στην χρεοκοπία και μετά από 6 μήνες  χρειαζόταν 11 δις. Η κατάσταση ήταν δύσκολη μεν, αλλά αναστρέψιμη, ΑΦΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ , πρότεινε να μας παραχωρήσει ένα δάνειο 24 δις. με το επιτόκιο δανεισμού των τραπεζών, του 1%. Αυτό μπορεί να είναι γνωστό.
Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το εξής: με την Ρωσική αντιπροσωπεία που ήρθε τότε στην Ελλάδα, συναντήθηκε, συνομίλησε και ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ, ποιός νομίζετε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις 160 έδρες;  ΚΑΝΕΙΣ.  
Δεν ήταν ΚΑΝΕΝΑΣ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.  Ήταν ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ  που συνομίλησε με τους Ρώσους και ΑΡΝΗΘΗΚΕ το δάνειο.  Οι Ρώσοι έχουν και Βίντεο.
 Ο  ΛΑ.Ο.Σ  ήταν στην “αντιπολίτευση”. Είχε μόνο 15 βουλευτές και δεν υπήρχε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Τότε λοιπόν με ΠΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ  η “αντιπολίτευση” και ο Γ. Καρατζαφέρης συνομιλούσε με την Ρωσική αντιπροσωπεία, ....... ως υπουργός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;;;;;;

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ;

Αυτό είναι το παρακράτος και έτσι δουλεύει. Ελέγχει τους πάντες και τα πάντα και χρησιμοποιεί τον πιο κατάλληλο για τον κάθε σκοπό του. Αλλοίμονο στον λαό  που νομίζει, ότι η αντιπολίτευση “ελέγχει” την κυβέρνηση.


Σήμερα έχουμε συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. (ξεχάσατε που  έκαναν πως “διαφωνούσαν” τόσα χρόνια, για να μας κοροϊδεύουν;)   Αν προσέξατε ο Μπαλτάκος είχε υπερεξουσίες, που δεν τις έχει η “μαριονέτα” που την λένε “Πρωθυπουργό”. Άλλωστε κυκλοφόρησε και στο τύπο, ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ  η “ατζέντα”  Μπαλτάκου. Το ίδιο συμβαίνει και σε όλα τα υπουργεία. Οι γενικοί Γραμματείς έχουν τις υπερεξουσίες και όχι οι “μαριονέτες” που λέγονται “υπουργοί”. Οι υπουργοί, είναι μόνο για να βγαίνουν  στα κανάλια και να κοροϊδεύουν τον λαό, να διαφωνούν ΔΗΘΕΝ με την “αντιπολίτευση”, ενώ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, όπως ήταν και η “κυβέρνηση” Παπανδρέου αλλά και η “αντιπολίτευση” του Καρατζαφέρη.
Την δουλειά μέσα στην Κυβέρνηση δεν την κάνουν οι εκλεγμένοι, αλλά οι διορισμένοι από το παρακράτος. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, κάνουν ότι τους λένε οι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ οι οποίοι και τους ελέγχουν.  Οι εκλεγμένοι  πολιτικοί, χρησιμοποιούνται από το παρακράτος,  για να κοροϊδεύουν και να διχάζουν τον λαό.  Επίσης για να  ΨΗΦΙΖΟΥΝ  ότι διατάζει το παρακράτος και να το ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ,  αφού το ψηφίζουν οι “εκπρόσωποι” του λαού.
            ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

Το παρακράτος είναι ΜΙΑ  ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ   που ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα και μπορεί να χαρακτηρισθεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί. 
 Ελέγχει τους πολιτικούς και υπαγορεύει τις αποφάσεις τους. Ελέγχει ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ της δικαιοσύνης  και τις αποφάσεις της, αλλά ΟΧΙ ΟΛΗ. 

 Ελέγχει όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδος , όλους τους βιομήχανους και όλους τους εφοπλιστές και  αποφασίζει για το μοίρασμα της “πίτας”, δηλαδή που και σε ποιόν θα πάει, κάθε κομμάτι του πλούτου της χώρας.  
Η βασική προϋπόθεση, είναι και αυτοί με την σειρά τους, να υπακούουν  σε ότι τους ζητηθεί, για να εξυπηρετούνται τα σχέδια του παρακράτους.
 Ποιά είναι αυτά τα σχέδια, θα το πούμε παρακάτω. 
 Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το εξής: 
Το αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν εδώθη για επένδυση στους εμίρηδες του Κατάρ που προσέφεραν περίπου 5 δίς ευρώ , γιατί αυτούς δεν τους ελέγχει το ελληνικό παρακράτος. 
Εδώθη όμως στον όμιλο Λάτση με 950 εκατομμύρια ευρώ, γιατί έτσι αποφάσισε η διορισμένη από το παρακράτος διοίκηση του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Δεν ενδιαφέρονται για το συμφέρον των Ελλήνων, αλλά να έχουν υπό τον έλεγχό τους τα πάντα.
  Το ίδιο έκαναν με την προσφορά της Gazprom για την Εταιρεία  Φυσικού Αερίου. 
Δεν ήθελαν να την δώσουν στους Ρώσους, γιατί δεν ελέγχονται από το παρακράτος και τους κορόϊδευαν δύο χρόνια. 
 Τώρα αν κάποιος βιομήχανος ή εφοπλιστής, νομίζει ότι έχει αρκετή δύναμη και δεν υπακούει σε αυτά που προστάζει το παρακράτος, τότε έχει την “τύχη” του Δημήτρη Αγγελόπουλου, και του Κωστή Περρατικού που δολοφονήθηκαν από την “17 Νοέμβρη”. 
Βέβαια η δολοφονία  του Δημήτρη Αγγελόπουλου δεν είχε να κάνει με ανυπακοή, αλλά δεν είναι τώρα αυτό το θέμα.Τον επιχειρηματία  Βαρδή Βαρδινογιάννη δεν τον δολοφόνησαν, γιατί δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν.
Αυτό που ήθελαν όμως το πήραν. 
Με την ενέργεια αυτή, τον ανάγκασαν να αποσυρθεί από μία μεγάλη επένδυση που είχε αποφασίσει να κάνει,  μπαίνοντας όμως σε ξένα “χωράφια”, που το παρακράτος τα προόριζε για  αλλού. 
Κατάλαβε τότε και αυτός, αυτό που γνωρίζουν σήμερα όλοι οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές στην Ελλάδα. Κανείς δεν κάνει τίποτα , αν δεν το εγκρίνει το “παρακράτος”, γιατί τότε ενεργοποιούν την τρομοκρατία.
Tώρα όμως θα ξετιλίξουμε αυτό το “κουβάρι” του παρακράτους και θα το αποκαλύψουμε , μέσα από τα στοιχεία που ΟΙ ΙΔΙΟΙ έδωσαν. Εμείς απλά θα τα παρουσιάσουμε, θα τα αναλύσουμε και θα τα ερμηνεύσουμε, και θα ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ στο τέλος, αυτό που ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ  την Ελληνική κοινωνία.
Θα αποδείξουμε ότι τα αντισυνταγματικά  μνημονιακά  νομοσχέδια, που ψηφίστηκαν από τους 199 βουλευτές και έχουν διαλύσει την Ελλάδα,  ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ , διότι οι βουλευτές ψήφισαν υπό  ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ, αφού υπάρχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ περί  ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ τους από το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
 Τα στοιχεία δε που προκύπτουν από νομική έρευνα με διακεκριμένους νομικούς λένε τα εξής:
“οι αποφάσεις που λαμβάνονται από δημόσιους λειτουργούς, αν αποδειχθεί ότι οι λειτουργοί έχουν χρηματισθεί ή εκβιάζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο, οι αποφάσεις αυτές είναι ΑΚΥΡΕΣ και δεν δεσμεύουν την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ έναντι των πολιτών ή έναντι τρίτων”.
Αυτό λοιπόν σημαίνει το εξής:  Τα ψηφίσματα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και των ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ,  εΙναι ΑΚΥΡΑ και δεν δεσμεύεται το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ έναντι ΤΡΙΤΩΝ  (Τρόικα ΔΝΤ-ΕΚΤ) , αν οι βουλευτές είχαν ΧΡΗΜΑΤΙΣΘΕΙ ή ένεκεν του ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ,  ΨΗΦΙΖΑΝ ευρισκόμενοι  υπό καθεστώς ΟΜΗΡΙΑΣ και ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ.
Να γνωρίζετε ότι με τα στοιχεία ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ των βουλευτών που μας έδωσε το ΙΔΙΟ το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, μπορούν να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ άμεσα από το Συμβούλιο Της Επικρατείας, όλα τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ.
 Αυτό συγκρατήστε το ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ. Θα αναλύσουμε το κομμάτι της εκπομπής παρακάτω.
Εκπομπή “Κίτρινος Τύπος”. Απίστευτη Καταγγελία Τριανταφυλλόπουλου – 200 βουλευτές μισθοδοτούμενοι από το μεγαλύτερο επιχειρηματία της χώρας.


                          ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ
            Το παρακράτος δεν είναι απρόσωπο. Το στελεχώνουν άνθρωποι με καταρχήν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ οικονομική ισχύ και από τον τρόπο που λειτουργεί, πληρεί όλες τις προυποθέσεις μιας ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.    
Είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ της “μαφίας” , και βασίζεται ακριβώς στις ίδιες μεθόδους της οικονομικής ισχύος και της τρομοκρατίας.  Με την οικονομική ισχύ  ως “ΚΟΡΜΟ”, έχει τον έλεγχο των συνειδήσεων, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΥΝΕΙΔHΤΩΝανθρώπων,  αφού ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ  με αντάλλαγμα χρήμα και εξουσία.
 Αλλά  έχουν προσθέσει και άλλη μία μέθοδο που δεν υπήρχε      στην άνθιση της μαφίας. ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Σου κάνουν τον φίλο και σε προδίδουν πίσω από την πλάτη σου. Φοράνε γραβάτες και σου μιλάνε για το “καλό” σου, αλλά κάνουν ότι χειρότερο μπορούν για να σε καταστρέψουν.  Έχουν αλλάξει ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ. 
 Βαπτίζουν “πρόοδο” καθε τι άχρηστο.
Βαπτίζουν  “Δημοκρατία” τις καθεστωτικές και φασιστικές ενέργειες. 
 Βαπτίζουν “ελευθερία” την προσπάθεια  υποδούλωσης της Ελλάδος.  
Βαπτίζουν “πατριώτες” όλους τους εχθρούς της πατρίδας και της Ορθοδοξίας.  
Με αυτές τις μεθόδους προσπαθούν να υποδουλώσουν την Ελλάδα. Με την οικονομική ισχύ, την τρομοκρατία και την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
             Το φαινόμενο όμως αυτό δεν είναι μόνο  ελληνικό είναι παγκόσμιο. Υπάρχει μία παγκόσμια σκοτεινή Κυβέρνηση, που ελέγχει όλες τις κυβερνήσεις και όλο τον πλούτο του κόσμου, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ  ΡΩΣΙΑ.       
                        ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ  ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
Όλα τα κράτη ελέγχονται με το ίδιο ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ σύστημα που υπάρχει σε κάθε ένα.  Από πίσω όμως κρύβεται και δίνει τις ΕΝΤΟΛΕΣ , ο από ΑΙΩΝΩΝ μισάνθρωπος ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ,  που   με τις μεθόδους αυτές που ακολουθεί ΈΧΕΙ ΈΝΑ ΣΚΟΠΌ. Την “παγκοσμιοποίηση”. 
Να αναδείξει  δηλαδή έναν  παγκόσμιο κυβερνήτη για όλη την  ανθρωπότητα. 
Αυτό για όσους δεν το γνωρίζουν, αποτελεί την ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ  ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ  ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ  γιατί αυτός ο λαός, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ “ΜΕΣΣΙΑ”. 
Έτσι έχουν σκοπό να τον παρουσιάσουν στην ανθρωπότητα, ως τον ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ  “Mεσσία” του εβραϊκού έθνους.  
 Υπάρχουν έθνη και θρησκείες που δεν πιστεύουν στον Ιησού Χριστό.  Αλλά μόνο το έθνος του Ισραήλ έχει ΘΕΜΕΛΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗ, πως ο Μεσσίας Χριστός δεν έχει έρθει ακόμα, ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ.
Για να συνδέσουμε τα γεγονότα με το σήμερα, πρέπει να ειπωθεί πως  αυτό το σχέδιο των Σιωνιστών δεν είναι “χθεσινό”. Το έβαλαν σε εφαρμογή το 1896 στη Βασιλεία της Ελβετίας, όταν ίδρυσαν επίσημα το καταστατικό του Σιωνισμού, με τα περίφημα “πρωτόκολλα” των σοφών της Σιών, βάζοντας δύο μεγάλους στόχους. Πρώτον την επανίδρυση του κράτους του Ισραήλ, που το είχαν χάσει το 70 μ.Χ.  Αυτόν τον από 19 αιώνων  πόθο τους , τον εκπλήρωσαν με τις μεθοδεύσεις τους το 1948 μετά από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, που μόνο αυτό το σκοπό ωφέλησε. 
Ο δεύτερος και ο κύριος στόχος τους, είναι ΝΑ  ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ  τον αναμενόμενο “Μεσσία”, που θα ιδρύσει παγκόσμια Ιουδαϊκή Αυτοκρατορία, με έδρα την Ιερουσαλήμ, και που όλα τα έθνη θα υποταχθούν στον Ισραήλ, που είναι ο “περιούσιος” λαός του Θεού.   κεντρική ιδέα λοιπόν του Σιωνισμού είναι, πως ο Μεσσίας Χριστός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ αλλά ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ.
 Όλα όσα  συμβαίνουν λοιπόν στον κόσμο σήμερα, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την Θρησκεία μας και με τον Μεσσία Ιησού Χριστό. ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ  ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΟΥΤΕ  ΤΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. Τα συνδέουν με “γεωστρατηγικά” συμφέροντα, τα συνδέουν με “οικονομικά” συμφέροντα και με οτιδήποτε άλλο, για να μην γνωρίζουμε την αλήθεια.  Θέλουν να  “κοιτάμε αλλού” ΓΙΑ  ΝΑ ΜΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΟΥΝ.
  Να μην ξεχνάμε ότι εμείς οι Έλληνες δεχθήκαμε, εδραιώσαμε και διαδώσαμε τον Μεσσία Χριστό και τον Χριστιανισμό στον κόσμο.
ΑΥΤΌς ΕΊΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ.
Αντίθετα το πολιτικο-θρησκευτικό κατεστημένο του Ισραήλ, ενώ τον περίμενε τον Μεσσία, δεν τον αναγνώρισε στο πρόσωπο του Ιησού του Ναζωραίου.
 Ούτε την διδασκαλία του άκουσαν, ούτε τα θαύματα του είδαν, και τον παρέδωσαν στους Ρωμαίους για να σταυρωθεί. Γιατί από τον εγωισμό τους είχαν παρανοήσει τις γραφές και δεν περίμεναν έναν ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, αλλά έναν ισχυρό κοσμικό άρχοντα, για να τους κάνει κοσμοκράτορες. Αυτόν τον “Μεσσία” περιμένουν μέχρι σήμερα και αυτόν προετοιμάζουν  ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
 Οι Έλληνες όμως γνωρίζουμε πως αυτός δεν θα είναι ο “Μεσσίας”, αλλά  θα είναι ο μεγάλος πλάνος, όπως μας προειδοποίησε ο Ιησούς Χριστός. Θα είναι ο αντίχριστος όπως μας το προφήτευσε και μας το αποκάλυψε ο  άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στο βιβλίο της Αποκάλυψης.  Το παρακράτος λοιπόν είναι άμεσα δεμένο με τον Σατανισμό, τον Σιωνισμό και τις επιδιώξεις τους. Και το παρακράτος το υπηρετούν άνθρωποι, που δυστυχώς πούλησαν την αθάνατη ψυχή τους,  για λίγο χρήμα και λίγη εξουσία.
            ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ
            Σε όλα τα κράτη όπως είπαμε υπάρχει το αντίστοιχο παρακράτος που ελέγχει την κάθε κυβέρνηση. Αλλοίμονο αν άφηναν οι Ρότσιλντ και οι Ροκφέλερ, τον κάθε Ομπάμα και την κάθε Μέρκελ, να αποφασίζουν για τα συμφέροντα τους. Και επειδή θα ασχοληθούμε με την Ελλάδα μας, αλλοίμονο αν άφηναν οι Αγγελόπουλοι και τα μεγάλα κεφάλαια,  τον κάθε Σαμαρά, τον κάθε χοντρο Bενιζέλο και το κάθε άτομο με ειδικές ανάγκες, σαν τον Παπανδρέου και τον Τσίπρα, να παίρνουν αποφάσεις που θα μπορούσαν να τους ξετινάξουν.
             Συμμετέχουν  λοιπόν συνειδητά, όλοι οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές της Ελλάδος, σε αυτό το παγκόσμιο παρακρατικό γίγνεσθαι, υπηρετώντας άλλοι εν γνώση τους και άλλοι εν αγνοία τους το παγκόσμιο Σατανικό σχέδιο, που έχει απλώθεί στον κόσμο και βρίσκεται υπό την καθοδήγηση των μεγάλων Εβραίων Τραπεζιτών, αφού o “μοχλός”  πίεσης που διαθέτουν, ήταν, είναι και θα είναι ο χρυσός και το χρήμα. 

Αυτοί που τους υπηρετούν εν γνώση τους, γνωρίζουν ότι υπηρετούν τον Σατανά. Αυτοί είναι μισάνθρωπα όντα και τρέφουν απύθμενο μίσος, τόσο για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, όσο και για τους ανθρώπους,  αλλά δεν το δείχνουν και υποκρίνονται. Το φανερώνουν όμως οι πράξεις τους.
 Πολλοί έχουν και τον αριθμό 666 ακόμα και στο αυτοκίνητο τους. Αν προκληθώ θα δημοσιοποιήσω μία έρευνα και θα δείτε πόσοι και ποιοί έχουν το 666 στον αριθμό κυκλοφορίας τους
 Τώρα θα σας πω έναν.  Υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης. Κινείται με αυτοκίνητο με αριθμό Κυκλ. ΙΕΚ- 6661.  Η πιθανότητα να το έχει “τυχαία” είναι δύο τις  χιλίοις.
 Ο αριθμός 666 για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς δεν είναι τυχαίος, αφού μας δίνεται μέσα στην Θεόπνευστη Αποκάλυψη του Ιωάννου, για να στιγματίσει τον αντίχριστο. Είναι πλέον τελείως φανερό, πως το παρακράτος  προωθεί τα σχέδια της παγκόσμιας κυβέρνησης του αντίχριστου.
            Το παρακράτος όμως έχει ένα βασικό και θεμελιώδες πρόβλημα. Η λειτουργία του δεν βασίζεται και δεν στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Δεν στηρίζεται στην αγάπη, δεν στηρίζεται στην αλήθεια. Στηρίζεται σε άλλες “αρχές” και “αξίες”.
Στηρίζεται στο  συμφέρον και στην διαπλοκή, στην απληστία, στο μίσος και την κακία. Αυτό  έχει ως αποτέλεσμα, ο κάθε εμπλεκόμενος “ΚΡΙΚΟΣ”, σε  αυτή τη μεγάλη παρακρατική “ΑΛΥΣΙΔΑ”, να μην εχει ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σε κανέναν. Δεν έχουν φίλους ούτε πιάνονται φίλοι. Το μόνο που έχουν είναι “συμφέρον” καθώς και στοιχεία και αποδείξεις, για να μπορούν να κρατάνε και να  ελέγχουν ο ένας τον άλλον.  
            Έχουν όμως και ιεραρχία και  υπάρχει  ΚΑΠΟΙΟΣ, που τους ΚΡΑΤΑΕΙ και τους ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΟΥΣ, χωρίς αυτόν να τον κρατάει κανείς, τουλάχιστον στην Ελλάδα.  
Από τα στοιχεία που ΟΙ ΙΔΙΟΙ  μας ΕΔΩΣΑΝ , που θα τα παρουσιάσουμε και θα τα αναλύσουμε, αυτός φαίνεται να είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. 

 Για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας, αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με τις καταθέσεις της οικογένειας Γκιόλια, και με τις φήμες που έχουν δημοσιευθεί και τον εμπλέκουν στην δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Αυτo είναι υπόθεση μόνο των διωκτικών αρχών και δεν μας αφορά. 

Ούτε έχουμε καμία διάθεση να εμπλακούμε στην αντιπαράθεση εκδοτικών συμφερόντων,  όπου ο ένας επιθυμεί ναΑΝΑΤΡΕΨΕΙ και ο άλλος να ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ την παραπαίουσα Κυβέρνηση.

            Εμείς αναφερόμαστε ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένα  ΓΕΓΟΝΟΤΑ  τα οποία ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ και ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ, με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις μας. Αυτό βέβαια δεν υποχρεώνει κανέναν να δεχθεί τις ερμηνείες μας.
            ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ
Το ελληνικό παρακρατικό κέντρο διακυβέρνησης της χώρας,που ΑΝΕΒΑΖΕΙ και ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, το αποκάλυψαν οι ίδιοι οι συντελεστές του, σε μία έπαρση εγωισμού και αλαζονείας  και επειδή δεν είναι ηλίθιοι, νομίζω πως το έκαναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Μας λένε ευθέως, ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ και δεν ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
            Το αποκάλυψε ο ΙΔΙΟΣ ο μεγάλος δημοσιογράφος των “ειδικών” αποστολών Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Και  αποκάλυψε και τον δικό του ηγετικό ρόλο, μέσα στο παρακρατικό σύστημα διακυβέρνησης.  Θα δούμε θα ακούσουμε και θα  αναλύσουμε βήμα –βήμα, όσα είπε ο “αποκαλυπτικός” Μάκης μέσα σε τεσσεράμιση περίπου λεπτά, που ηταν όμως αρκετά, για να αποκαλύψουν το παρακράτος , να  αναδείξουν τον ηγετικό του ρόλο σε αυτό, αλλά και να ΑΚΥΡΩΣΕΙ ενώπιον του Ελληνικού λαού την κυβέρνηση, ΑΦΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΤΙ  ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙΤΑΙ  από τον μεγαλύτερο Έλληνα  επιχειρηματία. (ο μεγαλύτερος Έλληνας επιχειρηματίας που τον  συζητούσαν για πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ο Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ).
            Εκπομπή “Κίτρινος Τύπος”. Απίστευτη Καταγγελία Τριανταφυλλόπουλου – 200 βουλευτές μισθοδοτούμενοι από το μεγαλύτερο επιχειρηματία της χώρας.

Απόσπασμα από το Βίντεο            Ενημερώνουμε  τους αναγνώστες, ότι η ανάλυση του συγκεκριμένου Βίντεο, από την οποία γίνονται και οι παρατηρήσεις του αρθρογράφου, έγινε από ανθρώπους με ειδικές γνώσεις.

            Βλέπουμε και ακούμε τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να λέει“ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ”.
            Παρατήρηση του αρθρογράφου:  Ο μεγαλύτερος Έλληνας επιχειρηματίας είναι ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος.Υποθέτω αυτόν εννοεί ο δημοσιογράφος.   Για να συναντήσει κάποιος έναν επιχειρηματία του μεγέθους του Θ. Αγγελόπουλου, αλλά και άλλου μεγάλου επιχειρηματία ή εφοπλιστή, να ξέρετε ότι πιο εύκολα συναντάει υπουργό και με μικρότερο έλεγχο. Για να σε καλέσει δε ό ίδιος στο γραφείο του, πρέπει και να είσαι κάποιος “μεγάλος”, αλλά και να συντρέχουν  σοβαροί λόγοι. Εδώ φαίνεται ΄καθαρά ότι ο σοβαρός λογος, ήταν ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και των βουλευτών,  με την ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ του ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ τους.
            Συνεχίζει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και λέει, απευθυνόμενος στον επιχειρηματία: “ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ  ΣΑΣ  ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ,...και με ρώτησε, ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ, ΑΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”.
            Παρατήρηση του αρθρογράφου: Εδώ μας παρουσιάζει ο δημοσιογράφος στα φανερά,  αυτό που συζητείτο στα κρυφά για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο και την προεδρία της Δημοκρατίας.  Εδώ ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει καταρχήν,  ότι έχει ειδική και στενή σχέση με τους συγκεκριμένους αδελφούς  επιχειρηματίες. Τον καλούν και οι δύο στα γραφεία τους, και ο ένας τον ΡΩΤΑΕΙ την γνώμη του για ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.   

Μία τέτοια συζήτηση ακόμα και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, μπορεί να προκαλούσε γέλια.Τέτοια συζήτηση όμως, σε επίπεδο υψηλής επιχειρηματικής σοβαρότητας , δεν προκαλεί γέλια. 
Προσέξτε όμως ΠΟΙΟΣ ρωτάει ΠΟΙΟΝ. Ο μεγάλος επιχειρηματίας ρωτάει τον “μικρό” δημοσιογράφο
 Θα εκφράσω και μία εύλογη απορία μου. 
Αν ο Μάκης συμφωνούσε, υπήρχε περίπτωση να δούμε πρόεδρο Δημοκρατίας τον Θ. Αγγελόπουλο;
Και αυτό θα το είχαν αποφασίσει ΔΥΟ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο αδελφός του μεγαλύτερου Έλληνα επιχειρηματία;  

Για κοίτα λοιπόν  που εγώ ο “αθώος πιερότος”  νόμιζα πως τον πρόεδρο της Δημοκρατίας  τον προτείνουν στην Βουλή των Ελλήνων!!!

Ότι και να σκεφθείτε και ότι και να πείτε, αυτή η συζήτηση δεν γίνεται στην “Ελληνοφρένεια”. Γίνεται από ανθρώπους  που αποφασίζουν για την τύχη της Ελλάδας και των Ελλήνων. Είναι συζήτηση ανθρώπων του παρακράτους.
            Και ο “δημοσιογράφος” συνεχίζει και λέει: “ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ και μου λέει:(για τους βουλευτές) ΟΙ ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.   ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ”.
            Παρατήρηση του αρθρογράφου: Εδώ επιβεβαιώνεται πάλι ότι υπάρχει μεταξύ τους μία ειδικού τύπου σχέση και μεγάλη άνεση, σε σημείο, όχι μόνο να τον καλεί στο γραφείο του ο “μεγιστάνας” επιχειρηματίας,  που μπορεί να ήταν και  υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ  ΕΓΓΡΑΦΑ , που τέτοια χαρακτηρίζονται “non paper”, αφού αποτελλούν τεκμήρια  ΕΛΕΓΧΟΥ και ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ολόκληρης της Κυβέρνησης. Αυτά  τα στοιχεία δεν παρουσιάζονται ούτε σε δημοσιογράφους ούτε σε κανέναν. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ. 
Παρουσιάζονται μόνο σε κάποιον που τα ξέρει , γιατί και αυτή η συζήτηση,είναι ανθρώπων του παρακράτους. 
 Αν δεν είναι αυτοί το παρακράτος, ΠΟΥ  ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝ  ΚΑΙ ΕΚΒΙΆΖΟΥΝ ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, τότε ποιοί είναι;  

Γιατί η δημοσιοποίηση του ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΎ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, έγινε για να εκβιάσει τους απείθαρχους.

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος και λέει: “ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ. Άπαξ και πήρες το ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ μία φορά ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.  Αν έβαλες και την ΥΠΟΓΡΑΦΗ σου, είσαιΟΜΗΡΟΣ”.
            Παρατήρηση του αρθρογράφου: Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος  μας αποκάλυψε το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ και ποιός κυβερνάει την Ελλάδα. Γιατί την Ελλάδα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν  την κυβερνούν ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ. Οι όμηροι  ψηφίζουν ότι τους λένε και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ. Η εκπομπή αυτή ήταν ΕΝΑΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ  προς την  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και τους βουλευτές  που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για το πολυνομοσχέδιο και ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ τον ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ τους, για να τους θυμίσει ότι είναι ΣΚΛΑΒΟΙ και δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. ΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ, τότε παίρνει αυτά τα στοιχεία και τα πηγαίνει στον ΕΙΣΑΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ . Διαφορετικά ΓΙΝΕΤΑΙ  ΜΟΝΟ  για ΕΚΒΙΑΣΜΟ.
            Με αυτό που έκαναν όμως, άνοιξαν ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ. Γιατί αποκάλυψαν και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, και τα αδικήματα της ενεργητικής ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ και του ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ κατά συρροή, με τα οποία μπορεί να κατηγορηθεί τώρα ο μεγάλος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.  Αλλά μας έδωσαν και τα στοιχεία για να προσφύγουμε στο ΣτΕ και να ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ τα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια, ως “προϊόντα” ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ  ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ  ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ.
            Ο δρόμος της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ από τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ  ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ.  Και η ΜΕΓΑΛΗ  ΕΙΡΩΝΙΑ είναι ότι τον άνοιξαν μόνοι τους. Τον άνοιξαν οι ίδιοι που έσκαβαν τον ΛΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.  Τώρα θα δούμε ποιός θα πέσει μέσα.
           
            Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην συνέχεια, αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο τον ηγετικό ρόλο που έχει  στο παρακράτος και λέει: “ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ Ο ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ , ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ “ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΩ” ΤΑ 5.5  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ”.
            Παρατήρηση του αρθρογράφου:  Ολόκληρη η Κυβέρνηση Καραμανλή τότε, ζητάει από τον Τριανταφυλλόπουλο να “κουκουλώσει” ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ με τα 5.5 εκατομμύρια. Πρέπει δηλαδή ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ  η Κυβέρνηση, ότι ο Μάκης ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ  ΣΤΑ “ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ”.  
Ήταν η υπόθεση Ζαχόπουλου με εκείνο το περίφημο DVD που αν “ξέφευγε” έριχνε την Κυβέρνηση, γιατί ο στενός φίλος του Καραμανλή  Ζαχόπουλος,  έλεγε πολλά  για την σεξουαλική ζωή του τότε Πρωθυπουργού. 

Οι ΟΜΗΡΟΙ της κυβέρνησης Καραμανλή, ζήτησαν τότε βοήθεια από τον Τριανταφυλλόπουλο, γιατί ΑΥΤΌΝ ήξεραν για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. 

 Ο  Κουκοδήμος μόνο δεν ήξερε ποιός ήταν ο Τριανταφυλλόπουλος, αλλά το έμαθε και αυτός. To παρακράτος δεν ελέγχει μόνο την κυβέρνηση, αλλά ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ κιόλας απο ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ που μπορούν να την ρίξουν. 
Και το dvd ήταν ένας ξαφνικός αστάθμητος παράγων, που έριχνε την κυβέρνηση. Αυτο το dvd  το είχαν δεί  πολλοί δημοσιογράφοι. Δεν έστειλαν όμως τον Κουκοδήμο σε κανέναν από αυτούς. Δεν τον έστειλαν ούτε και σε αυτόν που είχε το dvd.   Στον ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ  τον έστειλαν.
            Στην συνέχεια,  λέει ο Τριανταφυλλόπουλος:  Η ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ,  Η ΚΥΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ  ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ  και στην συνέχεια λέει, ότι η ΚΥΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΙΣΤΕΙ ....Ο ΘΟΔΩΡΟΣ.            Παρατήρηση του αρθρογράφου: Τώρα ακούμε από τον Τριανταφυλλόπουλο, ότι μετά από τα “καλέσματα” στα γραφεία των μεγάλων ανδρών και αδελφών επιχειρηματιών , τον “καλεί” και η κυρία Αγγελοπούλου, και αυτήν την φορά για φαγητό. Δέν μας λέει μόνο αν είναι μόνη της ή αν είναι και ο Θόδωρος παρών.   Κάποια άλλη φορά  λέει,  τον πήρε και στο γραφείο της, αλλά δεν μας λέει τι του είπε,  για να μην “συγχιστεί”……. ο Θόδωρος. 

 Όπως καταλαβαίνουμε,  η Γιάννα Αγγελοπούλου ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΕΤΑΙ στον  Τριανταφυλλόπουλο, πράγματα ΑΓΝΩΣΤΑ  στον σύζηγο της, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΧΙΣΤΕΙ αν τα μάθει. 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ  λοιπόν ο Τριανταφυλλόπουλος, που μας κάνει και τον “αθώο πιερότο” της δημοσιογραφίας; 
 • Που ζητάνε τη γνώμη του για την προεδρία της Δημοκρατίας;
 •  Που του παρουσιάζουν τα απόρρητα έγγραφα του παρακράτους, με τα οποία κρατάνε και εκβιάζουν την κυβέρνηση; 
 •  Που τον παρακαλάει η Κυβέρνηση Καραμανλή, να ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ την υπόθεση Ζαχόπουλου; 
 • Που συναντιέται συχνά με την Αγγελοπούλου, την μία στο σπίτι της για φαγητό και την άλλη στο γραφείο της για εμπιστευτικές συζητήσεις, ΑΓΝΩΣΤΕΣ στον μεγάλο Θόδωρο Αγγελόπουλο;

            Όλα αυτά, μας τα είπε ο ίδιος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μέσα σε 4.5 περίπου λεπτά. Φανταστείτε να τον βάλουμε να μας μιλήσει καμία ώρα.  Σας είπα ότι η ανάλυση του Βίντεο μέ τις ομολογίες του Τριανταφυλλόπουλου, έγινε από ειδική όμαδα ανθρώπων, με πολύ συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.

            Ποιός είναι λοιπόν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος; Από αυτά που ακούστηκαν προκύπτει το εξής συμπέρασμα:Ο Μάκης  Τριανταφυλλόπουλος ελέγχει το “βαθύ” κράτος ελέγχει και είναι πολύ κοντά στους Αγγελόπουλους, καθώς και την κυβέρνηση, αφού μπορεί και την ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ.

 •  Δεν έχει ανάγκη να τον “καλούν”, γιατί πηγαίνει όπου θέλει και ότι ώρα θέλει. 
 • Όλους τους ελέγχει και τους κρατάει στο χέρι. 

 Αν αναρωτιέστε πως είναι αυτό δυνατόν, να γνωρίζετε το εξής: κανείς από ΟΛΟΝ τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ κόσμο της Ελλάδος, δεν μπορεί να “ΑΠΟΛΥΣΕΙ” τον Μάκη από την “δουλειά” του. 
Ενώ ο Μάκης μπορεί, από τον μεγάλο Αγγελόπουλο μέχρι και τον Πρωθυπουργό, ΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗ να τους τελειώσει είτε οικονομικά, είτε πολιτικά.

 Αν θελήσει έχει τα στοιχεία. Αρκεί να τα δώσει και στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

Προτείνω λοιπόν , αφού δεν πήγε ο Μάκης τα στοιχεία του ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ στον εισαγγελέα , να πάρει κάποιος το βίντεο της εκπομπής και να το ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.
 Ας το κάνει ΕΝΑΣ από τους Έλληνες βουλευτές, που ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ. Ας το κάνει ένας δικηγορικός σύλλογος, για να τιμήσουν τα πτυχία τους. Διαφορετικά ας τα χρησιμοποιήσουν στην τουαλέτα τους.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να μας λένε απροκάλυπτα “ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ” και να εκβιάζουν δημόσια την κυβέρνηση, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΕΙ.Εκτός αυτού, όπως πολύ έγκυρα ανέφερα, υπό το φώς όλων αυτών των αποκαλύψεων, του ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και από την ΟΜΗΡΙΑ των βουλευτών που προκύπτει εκ του χρηματισμού, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ πως οι βουλευτές ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, καθ’ ότι τυγχάνουν ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Αυτό Έλληνες σημαίνει, ότι με τα στοιχεία αυτά που μας έδωσε το ίδιο το παρακράτος, μπορούμε να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ όλα τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τα ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ. Γιατί δεν δεσμέυεται το ΔΗΜΟΣΙΟ έναντι τρίτων (Δ.Ν.Τ.- Ε.Κ.Τ.) από αποφάσεις ή ψηφίσματα ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ που ενεργούν υπό καθεστώς ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Δεν έχει να κάνει με τα ποινικά αδικήματα, που θα πρέπει να διαβιβαστούν στην Βουλή και να περιμένουμε με εξεταστική να καταδικαστούν μόνοι τους, αλλά με ΑΚΎΡΩΣΗ των ψηφισμάτων, που με αυτά τα στοιχεία ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ τους, που μας έδωσε το ΙΔΙΟ το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, μπορούν να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ άμεσα από το Συμβούλιο Της Επικρατείας, όλα τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ.

Με αυτόν τον τρόπο ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και οι κακοπροαίρετοι “δανειστές” μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΣΩ.

 Πιστέψτε το και μην ακούσετε τα “παπαγαλάκια” του παρακράτους που θα πουν “ότι και να κάνουμε δεν θα γίνει τίποτα γιατί είναι πουλημένοι και στο ΣτΕ”. Αυτοί αυτό θέλουν. Να μην κάνουμε τίποτα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως όλοι πουλημένοι στο ΣτΕ και μπροστά σε αυτή την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ , κανείς δεν θα θέλει να ΕΚΤΕΘΕΙ στο σώμα και στα μάτια του λαού.

Η δύναμη μας είναι η ΓΝΩΣΗ. Και το διαδίκτυο μαζί με όλα τα άλλα, μεταφέρει και γνώση.
 Αυτό χρησιμοποιήσαμε για να σας την μεταδώσουμε. 
Μεταδώστε και σεις αυτήν την γνώση σε άλλους Έλληνες.
 Αυτό είναι το λιγότερο αλλά και το ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ που μπορούμε να κάνουμε ως ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ απέναντι σε αυτούς που ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ την πατρίδα μας και την ανθρωπότητα.

Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΧΡΙΣΤΟΥ και της ΕΛΛΑΔΑΣ
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής

giannis_lampropoulos@yahoo.com


Υ.Γ. Για να μάθεις ποιος σε κυβερνάει, μάθε απλά ποιον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙΣ. (Βολταίρος)
Για να δούμε τις αντιδράσεις τους τώρα που τους ΕΠΙΚΡΙΝΑΜΕ.
http://greek1.blogspot.com/2014/04/blog-post_13.html#0

http://greek1.blogspot.com/2014/04/blog-post_13.html#0

http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/O-Thesmos/

Βουλή των Ελλήνων

Ο Θεσμός

Tι είναι η Bουλή

Η Βουλή είναι ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός δια των βουλευτών.

H Ολομέλεια και το Tμήμα

Η Ολομέλεια της Βουλής αποτελείται από το σύνολο των Βουλευτών, οι οποίοι εκλέγονται στις βουλευτικές εκλογές. Οι εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός αν η Βουλή διαλυθεί νωρίτερα. Το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο εκλογικών αναμετρήσεων αποτελεί μία «Βουλευτική Περίοδο». Οι Βουλευτικές Περίοδοι αριθμούνται σε συνεχή σειρά από το 1974 και με ελληνική αρίθμηση. Σήμερα διανύουμε τη δέκατη πέμπτη (ΙΕ) Βουλευτική Περίοδο.
Κατά τη διάρκεια της Βουλευτικής Περιόδου, η Βουλή συνέρχεται σε τακτικές Συνόδους (από το Σύνταγμα προβλέπεται και η σύγκληση της Βουλής σε έκτακτες και ειδικές Συνόδους).
Η Ολομέλεια της Βουλής συνέρχεται σε τακτική Σύνοδο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους. Η διάρκεια της τακτικής Συνόδου δε μπορεί να είναι μικρότερη των πέντε μηνών. Σε τακτική Σύνοδο συγκαλείται η Ολομέλεια της Βουλής μέσα σε τριάντα ημέρες από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.
Η Ολομέλεια της Βουλής ασκεί κατεξοχήν τις αρμοδιότητες του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Κατά τη διάρκεια της διακοπής των εργασιών της Βουλής, δηλαδή κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο Συνόδων, μέρος του Νομοθετικού Έργου αλλά και του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ασκείται από τις συνθέσεις του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής.
Υπάρχουν τρεις διαδοχικές συνθέσεις του Τμήματος Διακοπής κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών και κάθε μία αποτελείται από το 1/3 του όλου αριθμού των Βουλευτών.
Στο Τμήμα Διακοπής των Εργασιών της Βουλής μετέχει το ένα τρίτο του όλου αριθμού των Βουλευτών. Η σύνθεσή του αλλάζει περιοδικά, με τρόπο που να εξασφαλίζει την ισόχρονη, κατά το δυνατό, συμμετοχή σε αυτό όλων των Βουλευτών.

Η Βουλή αποφασίζει

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών της, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το 1/4 του όλου αριθμού των Βουλευτών (75 βουλευτές). Οι περιπτώσεις που απαιτούν ειδική πλειοψηφία αναφέρονται στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Η Βουλή νομοθετεί

Η νομοθετική λειτουργία, δηλαδή η ψήφιση των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος προς την Κυβέρνηση, αποτελούν τον πυρήνα του κοινοβουλευτικού έργου.
Τη νομοθετική πρωτοβουλία έχει είτε η Κυβέρνηση, δηλαδή ένας ή περισσότεροι Υπουργοί της, είτε οι Βουλευτές, ατομικά ή συλλογικά. Οι Υπουργοί καταθέτουν στη Βουλή τα νομοσχέδια (ή σχέδια νόμου), τροπολογίες και προσθήκες. Αντίστοιχα, οι Βουλευτές καταθέτουν στη Βουλή προτάσεις νόμων, τροπολογίες και προσθήκες, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα για την υποβολή τους.

Η κατάθεση των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμων στη Βουλή

Τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμων συνοδεύονται από αιτιολογική έκθεση, η οποία επεξηγεί αναλυτικά τους στόχους των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμων. Τα νομοσχέδια ή οι προτάσεις νόμου που συνεπάγονται επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, συνοδεύονται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία προσδιορίζει τις δαπάνες που προκύπτουν από την εφαρμογή των προτεινόμενων διατάξεων. Σε περίπτωση νομοσχεδίου που συνεπάγεται δαπάνη ή ελάττωση εσόδων, ως υποχρεωτικό συνοδευτικό έγγραφο υποβάλλεται επιπρόσθετα η ειδική έκθεση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου Υπουργού, η οποία αναφέρει τον τρόπο κάλυψης της δαπάνης. Επίσης, συνοδεύονται υποχρεωτικά από έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών της ρύθμισης και από έκθεση επί της δημόσιας διαβούλευσης που έχει προηγηθεί της κατάθεσής τους. Επιπλέον, υποβάλλεται και η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, που επεξεργάζεται νομοτεχνικά τις προτεινόμενες διατάξεις.
Τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμων κατατίθενται στη Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου της Βουλής μέχρι την ημέρα Πέμπτη και ώρα 20.00, ενώ η κατάθεση προσθηκών ή τροπολογιών την Παρασκευή γίνεται το αργότερο μέχρι ώρα 13.00. Στη συνέχεια, τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμου  ανακοινώνονται στο Σώμα, δηλαδή ενώπιον των Βουλευτών, και παραπέμπονται είτε για επεξεργασία και εξέταση είτε για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής.
Η επεξεργασία και εξέταση του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου γίνεται σε δύο στάδια, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί διάστημα τουλάχιστον επτά (7) πλήρων ημερών. Κατά το πρώτο στάδιο διεξάγεται συζήτηση επί της αρχής και επί των άρθρων και κατά το δεύτερο στάδιο γίνεται δεύτερη ανάγνωση, συζήτηση και ψήφιση επί ενός εκάστου άρθρου.

Κατά την επεξεργασία νομοσχεδίου ή πρότασης νόμου από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και μέχρι τη δεύτερη ανάγνωση των άρθρων  κάθε ειδική μόνιμη επιτροπή μπορεί, να διατυπώνει γνώμη για θέμα ιδιαίτερης σημασίας του οικείου νομοσχεδίου ή προτάσεως, το οποίο εμπίπτει στην αρμοδιότητά της.

Η Βουλή συζητά και ψηφίζει τα νομοσχέδια και τις προτάσεις νόμων

Μετά την επεξεργασία τους ή τη συζήτηση και ψήφισή τους από την αρμόδια Διαρκή Επιτροπή, τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμων εγγράφονται στην Ημερήσια Διάταξη Νομοθετικού Έργου της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής. Στο Τμήμα Διακοπής των Εργασιών της Βουλής συζητούνται όλα τα νομοσχέδια, εκτός από αυτά που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Ολομέλειας.
Τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμου ψηφίζονται κατ' αρχήν, κατ' άρθρον και στο σύνολο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή, αφού προηγουμένως υπογραφούν από τους αρμόδιους Υπουργούς.
  Η Βουλή ασκεί και άλλες αρμοδιότητες, όπως:
 • Η Αναθεώρηση του Συντάγματος
 • Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
 • Η ψήφιση του Κανονισμού της Βουλής
 • Η ψήφιση του προϋπολογισμού, του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους καθώς και η ψήφιση του προϋπολογισμού και του απολογισμού της Βουλής
 • Η έγκριση των προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης
 • Η απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος
 • Η άρση ασυλίας των Βουλευτών
 • Η πρόσκληση Αρχηγών Κρατών, Προέδρων Κυβερνήσεων και προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους να απευθυνθούν στη Βουλή.

Η Βουλή ελέγχει

Η Κυβέρνηση υπόκειται στον έλεγχο της Βουλής, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

 Η ψήφος εμπιστοσύνης

Η Κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Έτσι κάθε φορά που σχηματίζεται νέα Κυβέρνηση (μετά από βουλευτικές εκλογές ή μετά από παραίτηση της προηγούμενης), οφείλει να εμφανίζεται ενώπιον της Βουλής και να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης. Η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα και όποτε άλλοτε θελήσει κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης. Αντίστοιχα, από την ίδια τη Βουλή μπορεί να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας, δηλαδή να αμφισβητηθεί η εμπιστοσύνη της Βουλής προς την Κυβέρνηση. Η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από 50 τουλάχιστον Βουλευτές (το ένα έκτο του όλου αριθμού) και να αναφέρει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση. Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας, δηλαδή για να αποδειχθεί ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον την εμπιστοσύνη της Βουλής, πρέπει να υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, δηλαδή από 151 Βουλευτές. Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά από πάροδο εξαμήνου αφότου η Βουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας.
Κατ' εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας και πριν από την πάροδο εξαμήνου, αν είναι υπογεγραμμένη από την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Άλλα μέσα Κοινοβουλευτικού ελέγχου

Η πρόταση δυσπιστίας δεν είναι το μόνο μέσο ελέγχου της Κυβέρνησης από τη Βουλή. Το Σύνταγμα και, κυρίως, ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπουν και άλλα μέσα άσκησης του Κοινοβουλευτικού ελέγχου. Με αυτά, είτε ζητούνται πληροφορίες και διευκρινίσεις από την Κυβέρνηση, είτε ασκείται έλεγχος για την πολιτική της σε έναν ορισμένο τομέα για πράξεις ή παραλείψεις της.

Οι αναφορές

Οι πολίτες, μεμονωμένα ή συλλογικά, μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή. Oι Boυλευτές πoυ επιθυμoύν να υιoθετήσoυν αναφoρά την πρoσυπoγράφoυν κατά την κατάθεσή της ή τo δηλώνoυν κατά την ανακoίνωσή της στη Boυλή. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος να απαντήσει εγγράφως εντός 25 ημερών στην αναφορά την οποία έχει υιοθετήσει Βουλευτής.

Οι ερωτήσεις

Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση. Οι ερωτήσεις αυτές αποσκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως εντός 25 ημερών.

Οι επίκαιρες ερωτήσεις

Κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα, για θέματα που άπτονται της άμεσης επικαιρότητας, να υποβάλει γραπτές επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια αλλά και στο Τμήμα Διακοπής των Εργασιών της Βουλής στην πρώτη και τρίτη σύνθεσή του.

Οι επερωτήσεις

Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους ή ακόμη και γενίκευση της συζήτησης.

Οι επίκαιρες επερωτήσεις

Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια αλλά και στο Τμήμα Διακοπής των Εργασιών της Βουλής στην πρώτη και τρίτη σύνθεσή του. Η διαδικασία συζήτησης που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζεται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.

Επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό ( Ώρα του Πρωθυπουργού)

Ο Πρωθυπουργός μία φορά την εβδομάδα απαντά σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις, που απευθύνονται στον ίδιο. Στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής λαμβάνουν το λόγο ο Πρωθυπουργός και ο Βουλευτής που έχει υποβάλει την επίκαιρη ερώτηση, ο οποίος την αναπτύσσει προφορικά σε 2 λεπτάΟι περισσότερες επίκαιρες ερωτήσεις υποβάλλονται από τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών ομάδων, αλλά και οι Βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό. Εάν το θέμα της επίκαιρης ερώτησης που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας Υπουργού, τότε μπορεί να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός.

Οι αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων

Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να αποστείλει στη Βουλή εντός 30 ημερών τα ζητούμενα έγγραφα. Ωστόσο δεν κατατίθενται έγγραφα που αφορούν διπλωματικό, στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους ζήτημα.

Οι συζητήσεις με πρωτοβουλία Βουλευτών

Τόσο στις Διαρκείς Επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια μπορεί, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να διεξάγονται με πρωτοβουλία Βουλευτών συζητήσεις για θέματα γενικότερης σημασίας ή ενδιαφέροντος.

Ο έλεγχος επί των Ανεξάρτητων Αρχών

Κάθε Ανεξάρτητη Αρχή υποβάλλει στον Πρόεδρο της Βουλής μέχρι την 31η Μαρτίου κάθε έτους έκθεση για τα πεπραγμένα της κατά το προηγούμενο έτος. Η έκθεση διαβιβάζεται είτε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, είτε στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή ή σε άλλη συνιστώμενη επιτροπή, οι οποίες υποβάλλουν τα πορίσματα των συζητήσεών τους στον Πρόεδρο της Βουλής. Ο Πρόεδρος τα υποβάλλει στην Κυβέρνηση και στην ελεγχόμενη αρχή. Επί των πορισμάτων μπορεί να διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής χωρίς τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.

Πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής

Για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση της Βουλής ο Πρωθυπουργός μπορεί να ζητήσει να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις στη Βουλή για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση. Στην περίπτωση αυτή διεξάγεται σύντομη συζήτηση, στην οποία συμμετέχουν οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.
Επίσης, οι Υπουργοί ενημερώνουν τη Βουλή για σοβαρά θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζητήσεις

Αφορούν εθνικά θέματα ή θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και διεξάγονται σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων. Σε αυτές τις συζητήσεις ομιλούν ο Πρωθυπουργός, οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων καθώς και ένας ή δύο Υπουργοί.
Σε κάθε σύνοδο, διεξάγονται υποχρεωτικά επτά  συζητήσεις εκ των οποίων μία αποτελεί δικαίωμα της Κυβέρνησης, μία του Προέδρου της Βουλής και οι άλλες πέντε της Αντιπολίτευσης.

Σημαντικές καινοτομίες

Με την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής τον Ιούλιο του 2010 προβλέφθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Στο Πρώτο Μέρος του Κανονισμού της Βουλής:

Η ενίσχυση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία μπορεί να καλεί σε ακρόαση λειτουργούς του κράτους, καθώς και οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των θεσμών και της διαφάνειας, η προσέλευση των οποίων είναι υποχρεωτική. Η επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον γενικό επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον γενικό επίτροπο των διοικητικών δικαστηρίων για θέματα που αφορούν σε λειτουργικά ζητήματα της δικαιοσύνης προς το σκοπό της ενίσχυσης της διαφάνειας.
Η επιτροπή έχει την εξουσία συλλογής πληροφοριών και εγγράφων και την εξουσία κλήσης και εξέτασης προσώπων.
Η επιτροπή στο τέλος κάθε συνόδου υποβάλλει έκθεση στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία καταχωρίζεται στα πρακτικά και για την οποία γίνεται συζήτηση στην Ολομέλεια σε ειδική συνεδρίαση, χωρίς διεξαγωγή ψηφοφορίας.

Στο Δεύτερο Μέρος του Κανονισμού της Βουλής:

Ιδρύεται στη Βουλή Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, που υπάγεται στον Πρόεδρο της Βουλής και είναι αρμόδιο για :
α) την παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους,
β) τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικών με τον Προϋπολογισμό του Κράτους, την ανάλυση και αξιολόγηση των στοιχείων του Προϋπολογισμού των προβλέψεων για τα δημόσια έσοδα και δαπάνες και τη διατηρησιμότητα των μακροχρόνιων δημοσιονομικών μεγεθών,
γ) την υποβοήθηση του έργου της Ειδικής Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους, καθώς και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων,
δ) τη σύνταξη και υποβολή προς τις ανωτέρω επιτροπές εκθέσεων σχετικά με την τήρηση των δημοσιονομικων στόχων που τίθενται στα Μεσοπρόθεσμα Δημοσιονομικά Πλαίσια Στρατηγικής, τις παραδοχές των μακροοικονομικών  εκτιμήσεων και δημοσιονομικών προβλέψεων που αυτά θέτουν και τη συνολική εναρμόνιση της δημοσιονομικής πολιτικής της Γενικής Κυβέρνησης με τις αρχές και τις διαδικασίες του νόμου για τη "Δημοσιονοκή Διαχείριση και Ευθύνη".
Απαγορεύεται η μετατροπή της εργασιακής σχέσης του μετακλητού υπαλλήλου που επάγεται σε διορισμό σε οργανική ή προσωποπαγή θέση μονίμου ή ιδιωτικού δικαίου προσωπικού της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου