06 Απριλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Απίστευτη ιστορία Βρετανίδας στην Κύπρο

Εχασε τον άνδρα της από έμφραγμα και όταν πούλησε το σπίτι τους, η τράπεζα της δέσμευσε τα λεφτά.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Η Sharon Connor θρηνεί ακόμη τον άντρα της, ο οποίος πέθανε ξαφνικά από έμφραγμα πέρυσι σε ηλικία 54 ετών. Τώρα, πίστευε ότι με την πώληση του σπιτιού της, θα μπορούσε να επιστρέψει στην Βρετανία και να αρχίσει μια καινούρια ζωή, όσο βεβαίως αυτό θα ήταν εφικτό. Ομως, οι τράπεζες είχαν άλλα σχέδια για εκείνη. 
183.000 ευρώ, (ή 155.000 στερλίνες) ήταν τα χρήματα στα οποία συμφώνησε να πουλήσει το σπίτι της στην Κύπρο η Βρετανίδα, ούτως ώστε να αναχωρήσει λίγο μετά (μόνιμα) για την Αγγλία.
Φωτο: Το σπίτι της Βρετανίδας στην Κύπρο
Λίγο πριν φύγει, διαπίστωσε ότι τα χρήματα, τα οποία εισέπραξε κανονικά από τον αγοραστή, είχαν δεσμευτεί από την Τράπεζα Κύπρου μετά την απόφαση της 15ης Μαρτίου. Το ποσόν που της δέσμευσαν ανέρχεται στα 50.000 ευρώ, ενώ η διαδικασία για να αποδεσμεύσει τουλάχιστον τα 100.000 ευρώ είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα. Αυτό καθιστά την επιστροφή της ακόμη πιο επώδυνη, καθώς είχε συμφωνήσει, με τα χρήματα που θα έπαιρνε από το σπίτι της Κύπρου, να αγοράσει άλλη κατοικία στο Kent, για την οποία ο εκεί ιδιοκτήτης ήδη περιμένει προκαταβολή.  
Η περίπτωση της Βρετανίδας καταδεικνύει ότι δεν είναι μόνον οι Ρώσοι ολιγάρχες οι χαμένοι του κουρέματος, αλλά και δεκάδες Βρετανοί. « Έχω αρρωστήσει. Ένιωθα ότι μετά από έναν δραματικό χρόνο, τώρα τα πράγματα είχαν πάρει και πάλι έναν δρόμο. Σκεφτείτε ότι η υπόθεση της πώλησης έκλεισε στις 14 Μαρτίου και μία ημέρα μετά, ο άνθρωπος είχε καταθέσει τα χρήματα στον τραπεζικό μου λογαριασμό. 24 ώρες μετά τα λεφτά «πάγωσαν», λέει στην εφημερίδα Guardian που φέρνει το θέμα στο φως. 
Η Connor και ο άντρας της έμεναν στο Welling, κοντά στο Dartford του Kent για περισσότερα από 20 χρόνια. Το 2004 άφησαν τα πάντα για να μετακομίσουν στην Κύπρο, όπου είχαν σκοπό να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, ανοίγοντας μια σχολή scuba-diving. Αγόρασαν μια έτοιμη δουλειά στο Παραλίμνι, την οποία και διαμόρφωσαν κατάλληλα. Οκτώ χρόνια μετά, τον Ιανουάριο του 2012, γυρίζοντας από την δουλειά της, η Connor βρήκε τον άντρα της νεκρό στο δωμάτιό τους από καρδιακή ανακοπή. «Δεν υπήρχε απολύτως καμία ένδειξη», λέει απογοητευμένη. Έκλεισε την σχολή και αποφάσισε να γυρίσει στην Αγγλία. Όταν αποφάσισε να πουλήσει και το σπίτι στο οποίο έμεναν στην Μεγαλόνησο, έβαλε αγγελία έναντι 230.000 ευρώ, ενώ το σπίτι τελικά πουλήθηκε έναντι 183.000 ευρώ, με τον όρο τα μισά χρήματα να καταβληθούν σε ευρώ και τα άλλα μισά σε λίρες Αγγλίας.    
Το απίστευτο είναι ότι οι δύο λογαριασμοί ανοίχτηκαν αποκλειστικά και μόνο για την αγορά του σπιτιού στην Τράπεζα Κύπρου το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2013, μόλις λίγες ώρες δηλαδή πριν από την απόφαση για το κούρεμα. Η ίδια υποστηρίζει ότι και να ήθελε να τραβήξει άμεσα τα χρήματα, ήταν πρακτικά αδύνατον. « Έδωσα εντολή τα χρήματά μου να μεταφερθούν στον λογαριασμό μου στην Μεγάλη Βρετανία. Οι τράπεζες, όμως, άνoιξαν 13 μέρες μετά. Ο γιος μου που ζει μόνιμα στην Κύπρο και ανέλαβε να με βοηθήσει, μου ανακοίνωσε ότι τα χρήματα είναι δεσμευμένα». 
Εχει στείλει mail παντού, από τον David Cameron, μέχρι την Angela Merkel. Μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά πέντε εγγονιών, αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Αγγλία μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Νόμιζα ότι τα χειρότερα τα πέρασα το 2012 που έχασα τον άντρα μου. Ενιωσα ότι μου έκοψαν το δεξί μου χέρι, αφού ο θάνατός του ήταν ότι χειρότερο μου είχε συμβεί μέχρι τότε. Τώρα νομίζω ότι με κλώτσησαν στα δόντια». 
Πηγή: Guardian 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου