24 Ιουνίου 2008

Από το in.gr

Άντε σιγά-σιγά να αρχίσουν να καταρρίπτονται τα παραμύθια για τον Αδάμ και την Εύα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17/06/08 17:47
Εξωγήινες νουκλεοβάσεις
Καταγόμαστε όλοι από το Διάστημα, υποδεικνύει έρευνα σε μετεωρίτη

Ένα από τα θραύσματα του μετεωρίτη που έπεσε στο Μέρκισον της Αυστραλίας
Ουάσινγκτον
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Μόρια που υπάρχουν στο γενετικό υλικό όλων των οργανισμών της Γης εντοπίστηκαν σε έναν μετεωρίτη που έπεσε στην Αυστραλία το 1969, ενισχύοντας τη θεωρία ότι οι βασικοί δομικοί λίθοι για την εμφάνιση της ζωής προήλθαν από το Διάστημα.

Ο διάσημος μετεωρίτης του Μέρκισον είναι γνωστό από παλαιότερες μελέτες ότι περιέχει οργανικές ουσίες όπως αμινοξέα, βασικά συστατικά των πρωτεϊνών. Διαπιστώνεται τώρα ότι περιέχει και δύο νουκλεοβάσεις, μόρια του DNA και του RNA.

«Γνωρίζουμε ότι μετεωρίτες σαν τον μετεωρίτη του Μέρκισον, τον οποίο αναλύσαμε, έφερναν στη Γη τους δομικούς λίθους της ζωής πριν από 3,8 έως 4,5 δισ. χρόνια πριν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ζίτα Μάρτινς του Imperial College στο Λονδίνο, επικεφαλής της ευρω-αμερικανικής ομάδας.

Πολλοί επιστήμονες παραμένουν δύσπιστοι όσον αφορά τα παλαιότερα ευρήματα στον μετεωρίτη του Μέρκισον, καθώς είναι πεπεισμένοι ότι ο βράχος από το διάστημα μολύνθηκε με οργανικές ουσίες κατά την πτώση της στο έδαφος.

Αυτή τη φορά οι ερευνητές είναι σχεδόν βέβαιοι για την εξωγήινη προέλευση των νουκλεοβάσεων, καθώς βρέθηκαν να περιέχουν άνθρακα-13, ένα σπάνιο ισότοπο που δεν μπορεί να σχηματίστηκε στη Γη.

Τα μόρια που ανίχνευσαν είναι η ουρακίλη, μία από τις βάσεις του RNA -από το οποίο μάλιστα πιστεύεται ότι προήλθαν οι πρώτες μορφές ζωής στη Γη- και η ξανθίνη, μια νουκλεοβάση που δεν περιέχεται στο ίδιο το RNA ή το DNA, αλλά εμπλέκεται σε χημικές διεργασίες των νουκλεϊκών οξέων.

Η μελέτη βασίστηκε στις μεθόδους της χρωματογραφίας αερίων και φασματομετρίας μάζας, τεχνολογίες που δεν ήταν διαθέσιμες σε παλαιότερες αναλύσεις του μετεωρίτη του Μέρκισον.

«Επειδή οι μετεωρίτες θεωρούνται απομεινάρια από το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος, τα βασικά συστατικά της ζωής -συμπεριλαμβανομένων των νουκλεοβάσεων- θα μπορούσαν να είναι διαδεδομένα στο Σύμπαν» εκτίμησε ο Μαρκ Σέφτον, επίσης του Imperial College.

«Καθώς όλο και περισσότερα βασικά συστατικά της ζωής ανακαλύπτονται σε σώματα από το Διάστημα, η δυνατότητα εμφάνισης ζωής οπουδήποτε υπάρχει η κατάλληλη χημεία φαίνεται όλο και πιο πιθανή» είπε.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο Earth Planetary Science Letters.

Newsroom ΔΟΛ


Επιστήμη - Τεχνολογία: Περισσότερες ειδήσεις

Από το in.gr

Το Phoenix αποκαλύπτει
Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη πάγου στον αρκτικό κύκλο του Αρη

NASA/JPL/University of Arizona
Πριν και μετά: Οι άσπροι σβώλοι που διακρίνονται κάτω αριστερά στην αριστερή εικόνα δεν υπάρχουν στη δεξιά.
Πασαντίνα, Καλιφόρνια
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Παροδική «αμνησία» χτήπησε το Phoenix της NASA στον Αρη (19/6/2008)
Δείτε το βίντεο...

Το λευκό υλικό που είχε ξεθάψει πριν από λίγες ημέρες το ρομπότ Phoenix στον Αρη εξαφανίστηκε κάτω από την αμυδρή λιακάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι επρόκειτο για πάγο και όχι για άλατα, ανακοίνωσαν περιχαρείς οι υπεύθυνοι της αποστολής στη NASA.

Ο ρομποτικός βραχίονας του Phoenix άρχισε να σκάβει ρηχά χαντάκια στο έδαφος λίγο μετά την άφιξή του κοντά στο βόρειο πόλο του πλανήτη στις 25 Μαΐου, αποκαλύπτοντας ένα λευκό υλικό άγνωστης σύστασης.

Στις 15 Ιουνίου το Phoenix μεγάλωσε λίγο το χαντάκι και φωτογράφησε οκτώ λευκά, λαμπερά σημεία σε μέγεθος κέρματος. Όταν φωτογράφησε το ίδιο χαντάκι τρεις ημέρες αργότερα, το άσπρο υλικό είχε εξαφανιστεί, ένδειξη ότι ήταν πάγος που εξαχνώθηκε.

Στις συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας και ατμοσφαιρικής πίεσης που επικρατούν στον Αρη, ο πάγος νερού μπορεί να περάσει από τη στερεά κατάσταση απευθείας στην αέρια, χωρίς να λιώσει και να μετατραπεί ενδιάμεσα σε υγρό.

Οι παρατηρήσεις του Phoenix επιβεβαιώνουν έτσι την ανακάλυψη που έκανε το 2002 ο δορυφόρος Mars Odyssey της NASA: στις περιοχές γύρω από τους πόλους του Αρη υπάρχουν τεράστια αποθέματα πάγου νερού και διοξειδίου του άνθρακα κρυμμένα κάτω από ένα λεπτό στρώμα σκόνης.

«Αν είχαμε μια μεγάλη σκούπα και καθαρίζαμε αυτή την περιοχή, θα βρισκόμασταν πάνω σε ένα τεράστιο στρώμα πάγου» δήλωσε ο Πίτερ Σμιθ, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Τούσον.

Στη διάρκεια της τρίμηνης αποστολής του, το Phoenix θα μεταφέρει δείγματα εδάφους και πάγου μέσα σε μια σειρά από θερμαινόμενους θαλάμους όπου θα αναλυθεί η χημική τους σύσταση.

Το Σάββατο ένα δείγμα επιφανειακού χώματος μεταφέρθηκε με επιτυχία στο θάλαμο με το Οπτικό Μικροσκόπιο.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν ο Αρης διαθέτει τις ουσίες που θεωρούνται βασικά συστατικά για την εμφάνιση ζωής.

Newsroom ΔΟΛ


Επιστήμη - Τεχνολογία: Περισσότερες ειδήσεις

Από το in.gr.

Ας κοιμόμαστε ήσυχοι
O νέος επιταχυντής του CERN «δεν θα καταπιεί τη Γη»
O LHC βρίσκεται σε μια κυκλική σήραγγα κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα
Γενεύη
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Η Γη και το Σύμπαν δεν κινδυνεύουν από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), το μεγαλύτερο πείραμα Φυσικής του κόσμου που ξεκινά σύντομα κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα. Νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Φυσικής (CERN) διαψεύδει τα εσχατολογικά σενάρια.

Ο ισχυρότερος επιταχυντής του κόσμου θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Αύγουστο σε μια υπόγεια κυκλική σήραγγα μήκους 27 χιλιομέτρων. Μέσα στο τούνελ, αντιπαράλληλες δέσμες πρωτονίων θα συγκρούονται μετωπικά κινούμενες με την ταχύτητα του φωτός, αναπαράγοντας στιγμιαία τις συνθήκες που επικρατούσαν λίγες στιγμές μετά τη Μεγάλη Έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν.

Το CERN όμως ήρθε αντιμέτωπο με καταστροφολογικές φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο LHC θα δημιουργήσει μίνι μαύρες τρύπες που θα καταπιούν τη Γη, ή ακόμα και «παραδοξόνια» (strangelet), υποθετικά σωματίδια ικανά να καταστρέψουν ό,τι αγγίξουν μετατρέποντας την κανονική ύλη σε «παράξενη ύλη». Ακόμα πιο ακραία σενάρια προειδοποιούν για «φυσαλίδες κενού» που θα καταστρέψουν ολόκληρο το Σύμπαν.

Ορισμένοι από τους επικριτές του LHC στη Χαβάη και την Ισπανία ήταν τόσο ανήσυχοι ώστε κατέθεσαν αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ για να σταματήσουν το πρόγραμμα.

Η νέα έκθεση της Ομάδας Εκτίμησης Ασφάλειας του LHC επαναβεβαιώνει τα καθησυχαστικά συμπεράσματα στα οποία κατέληγε η προηγούμενη μελέτη το 2003. Επισημαίνει ότι τα σωματίδια των πειραμάτων θα βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας από ό,τι πολλά από τα σωματίδια των φυσικών κοσμικών ακτίνων.

Με άλλα λόγια, η φύση είναι πολύ καλύτερη στα πειράματα υψηλής ενέργειας απ' ό,τι ο LHC. «Το Σύμπαν στο σύνολό του πραγματοποιεί 10 εκατομμύρια πειράματα σαν του LHC ανά δευτερόπελεπτο [...] Παρόλα αυτά, τα άστρα και οι γαλαξίες συνεχίζουν να υπάρχουν» αναφέρει η περίληψη της έκθεσης.

Μικροσκοπικές μαύρες τρύπες είναι εντελώς απίθανο να παραχθούν στον επιταχυντή, ακόμα όμως και αν δημιουργούνταν θα ήταν ακίνδυνες και θα ζούσαν τόσο λίγο ώστε δεν θα είχαν καν το χρόνο να αρχίσουν να απορροφούν την ύλη γύρω τους.

Όσον αφορά τα υποθετικά παραδοξόνια, το CERΝ επισημαίνει ότι το ερώτημα είχε τεθεί πριν τα εγκαίνια του Σχετικιστικού Επιταχυντή Βαρέων Ιόντων (RHIC) το 2000 στις ΗΠΑ. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλληλεπίδρασης των παραδοξόνιων με την κανονική ύλη. Ο RHIC προσπαθεί εδώ και οκτώ χρόνια να ανιχνεύσει παραδοξόνια, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ ο LHC δεν έχει ούτε θεωρητικά τη δυνατότητα να παράξει αυτά τα εξωτικά σωματίδια.

Μια άλλη εσχατολογική πρόβλεψη κάνει λόγο για «φυσαλίδες κενού», μια υποθετική διαμόρφωση του Σύμπαντος που θα ήταν πιο σταθερή από τη σημερινή διαμόρφωση. «Δεδομένου ότι τέτοιες φυσαλίδες κενού δεν έχουν παραχθεί πουθενά στο ορατό Σύμπαν, δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ούτε στον LHC» απαντά το CERN.

Μπορούμε επομένως να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Newsroom ΔΟΛ


Επιστήμη - Τεχνολογία: Περισσότερες ειδήσεις

Από το Alkimos archive

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε!!!.

Alkimos archive: Γιατί είναι οι Έλληνες έρμαια του κράτους;

Από το GREECE-SALONIKA.blogspot

Πολύ εύστοχο,πολύ καλό,από τον " Έλληνα Φορολογούμενο".
Βεβαίως όποιος δεν πληρώσει,δεν έχει δικαίωμα στην ιδιοκτησία,άρα είναι έτσι,αν δε πληρώσουν και οι τράπεζες δεν έχουν δικαιώματα πάνω στις υποθήκες!!!!!.
Μήπως έχετε την ψευδαίσθηση,ότι θα ζητήσει το κράτος τα λεφτά από τις τράπεζες;
Για να δούμε!!!!!.
GREECE-SALONIKA.blogspot: Μήπως τα 35 ευρώ του κτηματόσημου πρέπει ν�

Από το * Π Υ Ρ ί Σ Π Ο Ρ Ο Σ * ΖΩΣΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: 3.186 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Καλή η προσπάθεια,αλλά όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος στο βιβλίο του "Ιστορία" Β. 142,<εις ένδεκα χιλιάδας τετρακόσια σαράντα έτη δύο φορές ο ήλιος ανέτειλε από τον τόπο όπου έδυε και άλλες δύο έδυσε εις τον τόπο όπου ανέτελε.>
Αν λάβουμε υπόψιν μας και τα λόγια του Οδυσσέα,που λέει στους συντρόφους του,<Φίλοι μου,δεν γνωρίζουμε που είναι η δύση και που η ανατολή,ούτε γνωρίζουμε από πιο μέρος ο φωτοδότης ήλιος ανεβαίνει,ας σκεφτούμε όμως γρήγορα,εάν υπάρχει ακόμα καμία σκέψη.>(Οδύσσεια Κ΄190)
Όταν,όπως περιγράφει ο Πλάτων,στον περί "Θείων Ποιμένων" Μύθον:<η κίνησις του Σύμπαντος άλλοτε φέρεται προς την διεύθυνσιν της τωρινής του κινήσεως και άλλοτε προς την αντίθετην..>
Γιατί χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους όλοι τις αναφορές των Ελλήνων,τοποθετούν τα πάντα σε βάθος χρόνου συμπιεσμένο σε τέσσερις χιλιάδες χρόνια,μόνο και μόνο για να είναι αρεστοί στα αφεντικά τους;
Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες και αποδείξεις για το ότι η περίοδος αλώσεως της Τροίας και η μετέπειτα πορεία του Οδυσσέα συνέβη περίπου την 14ην χιλιετηρίδα!!!.
Για περισσότερες όμως πληροφορίες όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρεί στο βιβλίο του Φουράκη:
<ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ-ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ>εκδόσεις Τάλως Φ.
--------------------------------------------

* Π Υ Ρ ί Σ Π Ο Ρ Ο Σ * ΖΩΣΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: 3.186 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ: "24 Ιούνιος 2008
3.186 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ... ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Μετά από μελέτη των θέσεων των άστρων και του Ήλιου όπως αναφέρονται στην Οδύσσεια, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι προσδιόρισαν την ακριβή ημερομηνία της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη και της εξόντωσης των μνηστήρων.

Ο"