20 Μαρτίου 2013

ΠΡΑΒΔΑ:Η Ρωσία πληρώνει τα μεγάλα σχέδια της Γερμανίας;


«Η Ρωσία πληρώνει τα μεγάλα σχέδια της Γερμανίας;»
Το πιο δημοφιλές άρθρο στη ρωσική Pravda δίνει τη γεωπολιτική διάσταση του κυπριακού κουρέματος 
Στο πιο δημοφιλές άρθρο στην ιστοσελίδα της, η Ρωσική εφημερίδα Pravda, πάλαι ποτέ επίσημο όργανο του Κόμματος, τώρα φορέας πιο ελαφρών θεμάτων, αναφέρεται, με αφορμή την Κύπρο, στις προσπάθειες της Γερμανίας να κυριαρχήσει οικονομικά στην Ευρώπη.   Η εφημερίδα γράφει ότι η Γερμανία ψάχνει χρήματα για τα μεγάλα γεωπολιτικά της σχέδια και επειδή το να τα πάρει από τους πολίτες είναι επικίνδυνο, έχει βάλει στο μάτι τη Ρωσία.

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου με τον Σουβάλοφ


8E0;8A !0@@8A =B>= !8;C0=>2
Φωτογραφία: EPA/ΡΙΑ-Νόβοστι

Ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ιγκόρ Σουβάλοφ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή. Στη συνάντηση επίσης παρέστη ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ. Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι συνομιλίες αύριο.

Η ΕΕ είναι δύσκολος εταίρος, όμως η Ρωσία μ΄αυτόν πρέπει να συνεργάζεται

;048<8@ '86>2
© Φωτογραφία: "Η Φωνή της Ρωσίας"

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δύσκολος εταίρος, όμως η Ρωσία πρέπει μ΄αυτόν να συνεργάζεται, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ.

Ιστορική επίσκεψη του Σι Τζιν Πινγκ στη Μόσχα

Φωτογραφία: EPA
Φωτογραφία: EPA

Η επίσκεψη του Πρόεδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζιν Πινγκ στη Μόσχα θα εγκαινιάσει νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις. Πολλοί εμπειρογνώμονες χαρακτηρίζουν ιστορική την προγραμματισμένη για τις 22 Μαρτίου συνάντηση της ρωσικής και κινεζικής ηγεσίας.

Όχι στο ξεπούλημα της Κύπρου στον ρασοφόρο τοκογλύφο


Η πρόταση του αρχιεπισκόπου για αγορά κρατικών ομολόγων από την εκκλησία για να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα , αποκαλύπτει ακόμα και στους κοιμισμένους την άρρηκτη σύνδεση της εκκλησίας με το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ισοδυναμεί με παράδοση της κρατικής εξουσίας στα χέρια της εκκλησίας η οποία θα καθορίζει στο εξής τις πολιτικές αποφάσεις.

Τι ψάχνει η αστυνομία στο διαμέρισμα της Λαγκάρντ;


Τι ψάχνει η αστυνομία στο διαμέρισμα της Λαγκάρντ;
Την εμπλέκουν σε σκάνδαλο εκατομμυρίων



Έρευνα στο διαμέρισμα της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι γαλλικές αρχές, σχετικά με την υπόθεση του γάλλου επιχειρηματία και προσωπικού  φίλου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Μπερνάρ Ταπί.

Ρώσος δισεκατομμυριούχος: Θα στηρίξουμε την Κύπρο


O Ρώσος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Mikhail Prokhorov εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η ρωσική επιχειρηματικότητα μπορεί να βοηθήσει την Κύπρο στην επίλυση των οικονομικών της προβλημάτων.

Ρώσοι επενδυτές θα αγοράσουν την κυπριακή Λαϊκή Τράπεζα

Cyprus Popular Bank 8?@ 0=:
Φωτογραφία: EPA

Η συμφωνία για την αγορά της κυπριακής Cyprus Popular Bank (Λαϊκή) επιτεύχθηκε, ανακοίνωσε η ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή».

Αυτή η συμφωνία, η οποία προς το παρόν παραμείνει σε επίπεδο προφορικών δεσμεύσεων, πρέπει να μειώσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου κατά 4 δισεκ. ευρώ.

Αρτέμης Σώρρας: "Η Γερμανία σήμερα δεν είναι κράτος"


Για όλους και όλα μίλησε στο "Ράδιο Γάμμα" και στον Γιώργο Αναστασόπουλο ο κ. Αρτέμης Σώρρας με αφορμή το "όχι" της Κυπριακής Βουλής. Ο κ. Σώρρας ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός   σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις. (Ακούστε τη συνέντευξη)
http://radiogamma.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7312.html?spref=fb