06 Ιανουαρίου 2010

16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΧΩΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Ελληνική πλειονότητα διεκδικεί το Όνομα την Ιστορία και την Συνέχεια της

Για πρώτη φορά από την έκδοση του, τον Σεπτέμβριο του 2000, το περιοδικό ΙΧΩΡ πραγματοποιεί μια μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα,  γιορτάζοντας την συμπλήρωση  100 τευχών συνεχούς κυκλοφορίας. Μέχρι τώρα και οι δύο μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε είχαν σαν έδρα την  Θεσσαλονίκη (26 Ιανουαρίου 2002 και 18 Δεκεμβρίου 2004).
Και στις δύο συγκεντρώσεις η αίθουσα ήταν κατάμεστη και με όρθιους.  Και δεν μιλάμε για μια μικρή αίθουσα βέβαια, αλλά για την αίθουσα της Εταιρίας Μακεδονικών σπουδών απέναντι από τον Λευκό Πύργο. Οι Έλληνες του Βορρά έδειξαν με τον πιο έμπρακτο τρόπο  και τις δύο φορές,  την μεγάλη τους αγάπη για το περιοδικό όλων μας,  για την δυνατή φωνή της μαχόμενης και απροσκύνητης Ελληνικότητας. Και απεδείχθη έτσι, μέσα από την μεγάλη επιτυχία αυτών των συγκεντρώσεων και την ηθελημένη επιλογή της Μακεδονίας,  ότι το μήνυμα της αντίστασης σε εξωτερικούς και εσωτερικούς υπονομευτές της ιστορίας μας και των αξιών του πολιτισμού μας πέρασε, ότι ο αγώνας θα δίνεται παντού και με όλες μας τις δυνάμεις,  με αμείωτη ένταση και αποφασιστικότητα.

Η Ελληνική πλειονότητα διεκδικεί το Όνομα την Ιστορία και την Συνέχεια της

Από τότε πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια. Πέντε χρόνια με αμείωτη την δική μας αποφασιστικότητα και σθένος, αλλά και με ολοένα αυξανόμενη την δική τους μανία για να σταματήσουν το έργο μας, για να φιμώσουν την φωνή μας, για να κλείσουν το περιοδικό που ακόμα αντιστέκεται και δεν υποκύπτει. Γιατί η υπόθεση ΙΧΩΡ δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι η καθημερινή και σε μηνιαία βάση  δημόσια φωνή μας. Είναι οι αγώνες, οι θυσίες και το έργο χιλιάδων Ελλήνων και Ελληνίδων, είναι η αίσθηση της παρουσίας μας,  των απαιτήσεων και των διεκδικήσεων μας. Είναι, εν τέλει, η φωνή αυτών που δεν προσκύνησαν,  δεν λιγοψύχησαν,  δεν έκαναν πίσω και μάχονται για την αποκατάσταση και την τιμή των προγονικών ελληνικών αξιών μας  και του ονόματος των αληθινών προπατόρων μας.
Προσπάθησαν λοιπόν με κάθε τρόπο να πετύχουν να μας κλείσουν.  Έβαλαν όλες τους τις δυνάμεις. Και τι δεν έκαναν. Διέδωσαν αρχικά ότι το ΙΧΩΡ έκλεισε, στην συνέχεια χρησιμοποίησαν αστείρευτη λασπολογία και ύβρεις κατά προσώπων που ενέχονται στην έκδοση του περιοδικού όλων μας,  χρησιμοποίησαν ανθρώπους για να γίνουν φερέφωνα της λασπολογίας και της προώθησης των σχεδίων τους, είτε κατευθυνόμενους είτε αφελείς. Με κάθε τρόπο ήθελαν να πετύχουν τον σκοπό τους.  Βασίστηκαν στις πετυχημένες συνταγές του παρελθόντος, ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα μείνει, καθώς και στην πολύ καλή τους διείσδυση σε πρόσωπα και φορείς εξουσίας. Και στράφηκαν σε αυτές τις μεθόδους όταν διαπίστωσαν ότι όλες οι άλλες προσπάθειες προσέγγισης που επιχείρησαν με άλλους τρόπους προκειμένου να γίνουμε πιο ήπιοι, πιο συγκαταβατικοί, λιγότερο αιχμηροί και περισσότερο υποταγμένοι, όχι μόνο έπεσαν στο απόλυτο κενό αλλά τουναντίον μας πείσμωσαν ακόμα περισσότερο για να συνεχίσουμε.
Η πρόταση τους ήταν σαφής: « Ή συνθηκολογείτε ή  σας εξαφανίζουμε». Και πιο γλυκά: «Γιατί ασχολείστε με μια τελειωμένη υπόθεση;  Eδώ σας προδίδουν και σας βρίζουν οι δικοί σας άνθρωποι. Γιατί επιμένετε σε μια ουτοπία»;  Παράλληλα, με ψυχολογικό, οικονομικό και προσωπικό πόλεμο προσπάθησαν να κάμψουν τις αντιστάσεις μας και να λυγίσουν την αποφασιστικότητά μας.  Και εμείς τότε τι κάναμε;  Απλά σηκώσαμε ψηλά τις ασπίδες μας. Και βροχή έπεφταν τα βέλη από παντού, απ' τον εχθρό, από εξαπατημένους φίλους, από προδότες της ιδέας μας, από, από...  Και σφίγγαμε τα δόντια καθώς ακούγαμε τον γδούπο απ' τις αιχμές των βελών που κτύπαγαν με δύναμη στις ασπίδες μας, καρτερικά περιμένοντας την στιγμή, την  ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης. Το ένα χέρι κράταγε σφιχτά την ασπίδα και το άλλο αγκάλιαζε ιδρωμένο από την ένταση την λαβή του σπαθιού μας. Απ' τις θέσεις μας όμως ποτέ δεν υποχωρήσαμε. Ποτέ δεν κάναμε βήμα πίσω.  Και μείναμε εκεί υπομένοντας την σκληρή επίθεση, όχι για μας, αλλά για τους προγόνους μας που σε αντίστοιχες περιπτώσεις το ίδιο έπραξαν χωρίς να δειλιάσουν, χωρίς να συνθηκολογήσουν, χωρίς να παραδώσουν τα όπλα τα ιερά. Μείναμε εκεί και για τους εξαπατημένους συντρόφους μας που πίστεψαν τα κούφια και ψεύτικα λόγια των αντιπάλων, αντί να πιστέψουν στις καρδιές τους. Μείναμε εκεί και για τα παιδιά μας, γι' αυτούς που θα τους παραδώσουμε την σκυτάλη του τίμιου και αληθινού αγώνα για την αποκατάσταση του ονόματος των κατασυκοφαντημένων προγόνων μας και των ιδεωδών τους.  Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως δεν μείναμε εκεί για να πεθάνουμε και  για να δώσουμε αξία στον αντίπαλο, μείναμε για να δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτούς που δεν κατάλαβαν ότι, μόνο με σύγκρουση, με μάχες και αγώνες θα κερδίσουμε αυτά που μας στέρησαν. Την Αξιοπρέπεια και την Τιμή μας. Την Λεβεντιά και την Ελευθερία μας. Μείναμε για την πολυπόθητη ενότητα των απροσκύνητων Ελλήνων,  για να βάλουμε ένα τέλος στις ανόητες μεταξύ μας φιλονικίες και μικροεγωισμούς.
Εμείς κάποιοι "τρελοί"  και ονειροπόλοι και μαζί χιλιάδες ακόμα συμπάσχοντες από την ιερά νόσο των Ελλήνων και της Ελευθερίας αποφασίσαμε, ότι το βάρος της ευθύνης του προγονικού κλέους είναι πολύ πιο ελαφρύ στις πλάτες μας,  όταν μειδιώντας δεχόμαστε τα βέλη στις ασπίδες μας, αναλογιζόμενοι την ώρα, την στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης. Και πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Χέρια και σπαθιά να γίνουν ένα. Η πέννα μας, τα λόγια μας  οι καρδιές  και οι ψυχές  μας ας συντονιστούν. Οι ανάσες μας ολοένα και πιο έντονες, τα βέλη τους όλο και αραιώνουν. Οι χτύποι απ' τις καρδιές μας,  τα τύμπανα της μάχης, ο ήλιος φαίνεται και πάλι. Τα τέκνα του φωτός απέναντι σε εκείνα του σκότους. Πέντε ολόκληρα χρόνια στην σκιά των βελών. ΑΝΤΕΞΑΜΕ.
Βλέπουν τις ασπίδες αργά να κατεβαίνουν, ξέρουν τι έρχεται.  Πέντε ολόκληρα χρόνια στην σκιά των βελών. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. Τα βήματα όλων μας σταθερά και αποφασιστικά, η νομοτελειακή πορεία της σύγκρουσης με το σάπιο και το ψέμα κορυφώνεται.
Ήρθε η ώρα να κλείσουμε στόματα.  Ήρθε η ώρα να τους τσακίσουμε το ηθικό.  Ήρθε η ώρα να γεμίσουμε ασφυκτικά την αίθουσα που θα συγκεντρωθούμε  για να τους στείλουμε ηχηρό το μήνυμα:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ
Δεν τα παρατήσαμε, δεν συνθηκολογήσαμε, δεν προδώσαμε  και ο καθένας απ' το μετερίζι του ανεξάρτητα αλλά και όλοι μαζί και ενωμένοι όταν χρειαστεί είμαστε εδώ, μπροστά στις ιστορικές και προγονικές μας ευθύνες. Εμείς  είμαστε η περήφανη πλειοψηφία του Ελληνικού έθνους στην ιστορική του διαχρονία και εσείς η προσκυνημένη μειοψηφία σε αλλότρια του Ελληνικού έθνους συμφέροντα. Προσπάθησαν να μας διασπάσουν και να ρίξουν το ηθικό μας, να μας συκοφαντήσουν και να ρίξουν λάσπη.  Στις 16 Ιανουαρίου ας τους δώσουμε την δική μας απάντηση, ας τσακίσουμε το δικό τους ηθικό ανεπανόρθωτα.  Και αυτή να είναι η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης μας, ΠΑΝΤΟΥ. Νέο ηθικό, νέα πνοή, νέα πορεία. Μονιασμένοι και αγαπημένοι. Και το ΙΧΩΡ κάνει την αρχή.  Λάθη έγιναν απ' όλους, είμαστε όμως όλοι αδέλφια και συμπολεμιστές στον μεγάλο αγώνα. Τα λάθη ανήκουν στο παρελθόν, η Ανάγκη να νικήσουμε μας δείχνει το μέλλον. Τα περισσότερα, από κοντά...

16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT, ΩΡΑ 19:00.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Ευάγγελος Μπεξής
Εκδότης Περιοδικού Ιχώρ

Υ.Γ  Διαδώστε το Παντού

Εισβολή 5.000.000 Ασιατών.Δυστυχώς και με τη συνεργασία Ελλήνων Εφιαλτών!Όπως και επί Λεωνίδα!

[1 ὅσον μέν νυν ἕκαστοι παρεῖχον πλῆθος ἐς ἀριθμόν, οὐκ ἔχω εἰπεῖν τὸ ἀτρεκές· οὐ γὰρ λέγεται πρὸς οὐδαμῶν ἀνθρώπων· σύμπαντος δὲ τοῦ στρατοῦ τοῦ πεζοῦ τὸ πλῆθος ἐφάνη ἑβδομήκοντα καὶ ἑκατὸν μυριάδες....
...
1 τῶν δὲ τριηρέων ἀριθμὸς μὲν ἐγένετο ἑπτὰ καὶ διηκόσιαι καὶ χίλιαι,...
...
1 Ξέρξης δέ, ἐπεὶ ἠριθμήθη τε καὶ διετάχθη ὁ στρατός, ἐπεθύμησε αὐτός σφεας διεξελάσας θεήσασθαι· μετὰ δὲ ἐποίεε ταῦτα, καὶ διεξελαύνων ἐπὶ ἅρματος παρὰ ἔθνος ἓν ἕκαστον ἐπυνθάνετο. καὶ ἀπέγραφον οἱ γραμματισταί, ἕως ἐξ ἐσχάτων ἐς ἔσχατα ἀπίκετο καὶ τῆς ἵππου καὶ τοῦ πεζοῦ. 2 ὡς δὲ ταῦτά οἱ ἐπεποίητο, τῶν νεῶν κατελκυσθεισέων ἐς θάλασσαν, ἐνθαῦτα ὁ Ξέρξης μετεκβὰς ἐκ τοῦ ἅρματος ἐς νέα Σιδωνίην ἵζετο ὑπὸ σκηνῇ χρυσέῃ καὶ παρέπλεε παρὰ τὰς πρῴρας τῶν νεῶν, ἐπειρωτῶν τε ἑκάστας ὁμοίως καὶ τὸν πεζὸν καὶ ἀπογραφόμενος. 3 τὰς δὲ νέας οἱ ναύαρχοι ἀναγαγόντες ὅσον τε τέσσερα πλέθρα ἀπὸ τοῦ αἰγιαλοῦ ἀνεκώχευον, τὰς πρῴρας ἐς γῆν τρέψαντες πάντες μετωπηδόν, καὶ ἐξοπλίσαντες τοὺς ἐπιβάτας ὡς ἐς πόλεμον. ὃ δ᾽ ἐντὸς τῶν πρωρέων πλέων ἐθηεῖτο καὶ τοῦ αἰγιαλοῦ.] Ιστορίαι (Ηροδότου)/Πολύμνια Βιβλίο Ζ' - Πολύμνια   
Ηρόδοτος - Βικιθήκη
  Διαβάστε όλη την ιστορία αν θέλετε...

Δυστυχώς σε αυτόν τον τότε συρφετό οι μισοί σχεδόν ήταν Έλληνες!!!...
Υπολογίζεται ότι μαζί με το βοηθητικό προσωπικό,αλλά και κάθε καρυδιάς καρύδι(σκυλολόϊ) που ακολουθούσε,αυτό το πλήθος ξεπερνούσε μάλλον τα...6.000.000...!!!!!
Και χρειάστηκε να δώσει τη ζωή του ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ μαζί με τους ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ,για να αντιληφθούν οι υπόλοιποι Έλληνες,πόσο πουλημένα τομάρια ήταν αφού πρώτα βέβαια είδαν ότι και αυτοί θα κατέληγαν σκλάβοι...Παρόλα αυτά στη Ναυμαχία της ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ,ναυμάχησε το συνασπισμένο Ελληνικό Ναυτικό από τη μιά,με το Ναυτικό του Ξέρξη από την άλλη,που αποτελούνταν παραπάνω από το μισό από...Έλληνες!!!...Κι ευτυχώς,τότε,νίκησε ο Θεμιστοκλής με τον Ευρυβιάδη(γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή και πάλι οι περισσότεροι από τους Έλληνες που δεν είχαν μηδίσει,ήταν έτοιμοι να την κοπανήσουν,για να πάνε να φυλάξουν τον...Ισθμό της Κορίνθου!!!),με αποτέλεσμα να απογοητευθεί ο Ξέρξης και να την κοπανήσει κακήν κακώς φοβούμενος μη τυχόν του αποκόψουν τις γέφυρες στον Ελλήσποντο!
Άφησε όμως πίσω τον Μαρδόνιο με κάπου 600.000,τους οποίους τον επόμενο χρόνο στις Πλαταιές 39.000 Έλληνες πετσόκοψαν,με απομείναντες ζωντανούς μόνο...κάπου 3-4.000 συν 40.000 που την  κοπάνησαν με τον Αρτάβαζο!
Διαβάζουμε στη Βικιπαίδεια...
[Το δεξί κέρας περιελάμβανε 45.000 Σπαρτιάτες και 1.500 Τεγεάτες. Στο κέντρο παρατάχθηκαν 5.000 Κορίνθιοι, 300 Ποτειδαιάτες, 600 Αρκάδιοι Ορχομενοί, 3.000 Σικυώνιοι, 800 Επιδαύριοι, 1.000 Τροιζήνιοι, 200 Λαπρεάτες, 300 Ερμιονείς, 1.000 Φλειάσιοι, 400 Χαλκιδείς, 500 Αιγηνίτες, 200 Παλείς, 500 Αμβρακιώτες, 800 Λευκαδίτες, 400 Μυκηναίοι και Τιρύνθιοι και 600 Ερετριείς και Στυρείς. Τέλος στο αριστερό κέρας έλαβαν θέση 8.000 Αθηναίοι, 600 Πλαταιείς και 3.000 Μεγαρείς. Οι ελληνικές δυνάμεις ήταν 39.000 άνδρες.
Ο Μαρδόνιος βλέποντας μια ευκαιρία να του παρουσιάζετε παρέταξε το στρατό του κατά μήκος του Ασωπού με τους 30.000 Πέρσες απέναντι από τους Σπαρτιάτες και τους Τεγεάτες. Στο κέντρο παρέταξε τους 15.000 Μήδους, τους 25.000 Βάκτριους, τους 10.000 Ινδούς και τους 10.000 Σάκες. Απέναντι από τους Αθηναίους, τους Πλαταιείς και τους Μεγαρείς παρέταξε τους 50.000 μηδίσαντες Έλληνες. Δηλαδή παρέταξε τους Θηβαίους, τους Λοκρούς, τους Θεσσαλούς, τους Μακεδόνες και τους Φωκείς. Από όλους τους μηδίσαντες Έλληνες, όταν ξεκίνησε η μάχη, οι μόνοι που πολέμησαν με μένος εναντίον των συμπατριωτών τους, ήταν οι Θηβαίοι. Μόνο αυτοί είχαν συμφέρον από μια νίκη των Περσών, όλοι οι υπόλοιποι υποτάχθηκαν στη περσική εισβολή καθώς δεν μπορούσανε να αμυνθούν μόνοι τους. Ο στρατηγός Αρτάβαζος διοικούσε την εφεδρεία των Περσών στα μετόπισθεν, που αποτελούνταν από Θράκες, Φρύγες, Αιθίοπες, Αιγύπτιους και Μυσούς. Οι εισβολείς σύμφωνα με τον Ηρόδοτο ήταν 600.000 αλλά οι ιστορικοί τους υπολογίζουν στις 250.000.(σ.Αλφειού.Εδώ βέβαια οι..."ιστορικοί" αμφισβητούν τον κατά τα λεγόμενά τους Πατέρα της Ιστορίας!!!Με σκοπό να υποτιμηθεί η τεράστια νίκη των Ελλήνων και ο εξευτελισμός των "γνωστών" υποκινητών της δια της εισβολής κατάκτησης και ολοσχερούς υποδούλωσης από τότε...!)

...
Ο Ηρόδοτος εξιστορεί πως σώθηκαν μόνο 43.000 Πέρσες, αριθμός υπερβολικά μικρός ενώ οι Έλληνες χάσανε 1.300 άνδρες. Ο Έφορος αναφέρει 100.000 Πέρσες νεκρούς και 10.000 Έλληνες. Οι σύγχρονοι ιστορικοί δεν έχουν υπολογίσει ακόμα τους νεκρούς αλλά μόνο εκτιμούν έναν αριθμό από τους 60.000 με 120.000 Πέρσες νεκρούς και αιχμαλώτους και 5.000 με 10.000 Έλληνες νεκρούς και τραυματίες.]Μάχη των Πλαταιών - Βικιπαίδεια(σ.Αλφειού.Εδώ οι "συγγραφείς" της Βικιπαίδειας διαπράττουν το ίδιο ολίσθημα,τονίζοντας ότι ο αριθμός είναι..."υπερβολικά μικρός",πάλι με τον ίδιο στόχο!)


Δείτε τώρα το παρακάτω...
Η ΕΛΛΑΣ ΥΠΟ ΚΙΝΕΖΟΜΟΓΓΟΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_10/05/2009_314189
Ωρολογιακή βόμβα οι λαθρομετανάστες
Μόνο πέρυσι συνελήφθησαν 146.337 και πάνω από 2.000 μέλη παράνομων κυκλωμάτων που τους διακινούσαν έναντι υψηλής αμοιβής
Μια καθημερινή μάχη στα σύνορα της χώρας (κυρίως στο Αιγαίο) αποκαλύπτεται από την επίσημη έκθεση των ελληνικών αρχών προς τον ευρωπαϊκό οργανισμό για τη λαθρομετανάστευση, FRONTEX. Μόνο πέρυσι συνελήφθησαν 146.337 λαθρομετανάστες, αριθμός ρεκόρ από το 2003, ενώ για τη διακίνησή τους συνελήφθησαν περισσότεροι από 2.000 Ελληνες, Βούλγαροι, Αλβανοί και Τούρκοι. Οι επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών στο Αιγαίο καθίστανται προβληματικές -σύμφωνα με την ελληνική έκθεση- και επειδή στην πλάτη των λαθρομεταναστών φαίνεται πως παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι από την Αγκυρα, η οποία ανέχεται (αν δεν διευκολύνει) στρατιές μουσουλμάνων λαθρομεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα. Τα προβλήματα συνεχίζονται και για όσους συλληφθούν, αφού οι περισσότεροι πλαστογραφούν το χαρτί διοικητικής απέλασης, με το οποίο τους εφοδιάζουν οι ελληνικές αρχές (ώστε εντός μηνός να εγκαταλείψουν την Ελλάδα) και στη συνέχεια, το χρησιμοποιούν ως άτυπη άδεια παραμονής επ' άπειρον.


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_10/05/2009_314188

http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/01/10.html


Πηγή...

Περί αγίων υδάτων...

[16 ὡς δὲ ταῦτα ᾔσθετο ὁ Δερκυλίδας, τοῖς μὲν ταξιάρχοις καὶ τοῖς λοχαγοῖς εἶπε παρατάττεσθαι τὴν ταχίστην εἰς ὀκτώ, τοὺς δὲ πελταστὰς ἐπὶ τὰ κράσπεδα ἑκατέρωθεν καθίστασθαι καὶ τοὺς ἱππέας, ὅσους γε δὴ καὶ οἵους ἐτύγχανεν ἔχων: αὐτὸς δὲ ἐθύετο. 17 ὅσον μὲν δὴ ἦν ἐκ Πελοποννήσου στράτευμα, ἡσυχίαν εἶχε καὶ παρεσκευάζετο ὡς μαχούμενον: ὅσοι δὲ ἦσαν ἀπὸ Πριήνης τε καὶ Ἀχιλλείου καὶ ἀπὸ νήσων καὶ τῶν Ἰωνικῶν πόλεων, οἱ μέν τινες καταλιπόντες ἐν τῷ σίτῳ τὰ ὅπλα ἀπεδίδρασκον: καὶ γὰρ ἦν βαθὺς ὁ σῖτος ἐν τῷ Μαιάνδρου πεδίῳ: ὅσοι δὲ καὶ ἔμενον, δῆλοι ἦσαν οὐ μενοῦντες. 18 τὸν μὲν οὖν Φαρνάβαζον ἐξηγγέλλετο μάχεσθαι κελεύειν: ὁ μέντοι Τισσαφέρνης τό τε Κύρειον στράτευμα καταλογιζόμενος ὡς ἐπολέμησεν αὐτοῖς καὶ τούτῳ πάντας νομίζων ὁμοίους εἶναι τοὺς Ἕλληνας, οὐκ ἐβούλετο μάχεσθαι, ἀλλὰ πέμψας πρὸς Δερκυλίδαν εἶπεν ὅτι εἰς λόγους βούλοιτο αὐτῷ ἀφικέσθαι. καὶ ὁ Δερκυλίδας λαβὼν τοὺς κρατίστους τὰ εἴδη τῶν περὶ αὐτὸν καὶ ἱππέων καὶ πεζῶν προῆλθε πρὸς τοὺς ἀγγέλους, καὶ εἶπεν: Ἀλλὰ παρεσκευάσμην μὲν ἔγωγε μάχεσθαι, ὡς ὁρᾶτε: ἐπεὶ μέντοι ἐκεῖνος βούλεται εἰς λόγους ἀφικέσθαι, οὐδ' ἐγὼ ἀντιλέγω. ἂν μέντοι ταῦτα δέῃ ποιεῖν, πιστὰ καὶ ὁμήρους δοτέον καὶ ληπτέον. 19 δόξαντα δὲ ταῦτα καὶ περανθέντα, τὰ μὲν στρατεύματα ἀπῆλθε, τὸ μὲν βαρβαρικὸν εἰς Τράλλεις τῆς Καρίας, τὸ δ' Ἑλληνικὸν εἰς Λεύκοφρυν, ἔνθα ἦν Ἀρτέμιδός τε ἱερὸν μάλα ἅγιον καὶ λίμνη πλέον ἢ σταδίου ὑπόψαμμος ἀέναος ποτίμου καὶ θερμοῦ ὕδατος. καὶ τότε μὲν ταῦτα ἐπράχθη: τῇ δ' ὑστεραίᾳ εἰς τὸ συγκείμενον χωρίον ἦλθον, καὶ ἔδοξεν αὐτοῖς πυθέσθαι ἀλλήλων ἐπὶ τίσιν ἂν τὴν εἰρήνην ποιήσαιντο. 20 ὁ μὲν δὴ Δερκυλίδας εἶπεν, εἰ αὐτονόμους ἐῴη βασιλεὺς τὰς Ἑλληνίδας πόλεις, ὁ δὲ Τισσαφέρνης καὶ Φαρνάβαζος εἶπαν ὅτι, εἰ ἐξέλθοι τὸ Ἑλληνικὸν στράτευμα ἐκ τῆς χώρας καὶ οἱ Λακεδαιμονίων ἁρμοσταὶ ἐκ τῶν πόλεων. ταῦτα δὲ εἰπόντες ἀλλήλοις σπονδὰς ἐποιήσαντο, ἕως ἀπαγγελθείη τὰ λεχθέντα Δερκυλίδᾳ μὲν εἰς Λακεδαίμονα, Τισσαφέρνει δὲ ἐπὶ βασιλέα.]
Ξενοφών,Ελληνικά,βιβλίο Γ',κεφ.2

Η Αγία Γραφή σε μια ματιά


Για να μην μπερδεύεται κανείς απ' τις σκόπιμες μεταμορφώσεις των μάγων.

Πηγή...


Το Hubble είδε το σύμπαν μόλις 600 εκατομμύρια χρόνια μετά το Bing Bang


Ο alfeiospotamos βλέπει πρώτος μέσω φωτογραφίας Hubble 7.500 Γαλαξίες
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble συνέλαβε μία από τις πρώτες στιγμές του σύμπαντος – μόλις 600 εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, όταν το σύμπαν ήταν απλώς ένα ‘μικρό παιδί’. Η φωτογραφία παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας. Πρόκειται για την πιο πλήρη εικόνα μέχρι σήμερα του πρώιμου σύμπαντος, που δείχνει γαλαξίες με αστέρια ηλικίας λίγων εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών, μαζί με τα ολοφάνερα αρχέγονα σημάδια του πρώτου σμήνους των άστρων


Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA ανακάλυψε πέντε νέους εξωπλανήτες, ανεβάζοντας πλέον σε πάνω από 400 τους πλανήτες που έχουν βρεθεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα -και κανένας από αυτούς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κατάλληλος να φιλοξενεί ζωή -τουλάχιστον όπως την ξέρουμε στη Γη. Ένας από τους πέντε νέους εξωπλανήτες έχει εκπλήξει τους αστρονόμους, επειδή είναι ελαφρύς όσο το αφρώδες πολυστυρένιο


Ασφαλώς ο τίτλος του θέματος είναι μάλλον λανθασμένος, από την πηγή. Καλύτερος τίτλος θέματος είναι: Το Hubble είδε 13,7 δισεκατομμύρια κοσμικά χρόνια.

Απόδειξη από το ABC News! Ο Ιησούς εμφανίστηκε σε μελανιά!