05 Ιανουαρίου 2011

Για άλλη μία φορά, μόνο η Παπαρήγα μίλησε. Η ντροπή του Ερζερούμ.

Αλέκα: Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου
Και δεν μίλησε τώρα, αλλά είχε πει ακριβώς τα ίδια μία εβδομάδα πριν από την ψήφιση του μνημονίου. Εάν το ΚΚΕ αποφασίσει να τραβήξει την διαχωριστική γραμμή από το φασιστικό παρελθόν του ΣΕΚΕ, τα ποσοστά του θα γίνουν ποσοστά εξουσίας. Τολμήστε.
Η συμμετοχή του κ.Παπανδρέου σε μία αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν δεν μας γεμίζει απλώς ανησυχίες, αλλά επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το μεγάλο, το επικίνδυνο βήμα για όλο τον ελληνικό λαό που σημαίνει συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.
Τη δήλωση έκανε η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας την επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση για ένα πράγμα ενδιαφέρεται, όπως και ένα πράγμα ενδιαφέρει τον κ. Ερντογάν: Να εξασφαλίσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στις αστικές τάξεις των δύο χωρών, πλούσια κερδοφορία, σε βάρος βεβαίως και των δύο λαών, και του ελληνικού και του τουρκικού, που σημαίνει ότι σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα εξαιρετικά πλούσια κοιτάσματα χρυσού, ουρανίου κλπ παραδίδονται στις πολυεθνικές και μάλιστα με πλήρη αδιαφορία για το ποια είναι τα πραγματικάσύνορα της χώρας, για το ποιες είναι οι οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή.
Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι η όποια συμφωνία γίνει, θα αναγγελθεί  μετά από ένα διάστημα, αφού θα έχει σταθεροποιηθεί. Όταν θα αναγγελθεί σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει πολύ βαθιά, σε οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή, αντιθέσεις που πολλές φορές λύνονται όχι μόνο με τον οικονομικό πόλεμο, αλλά και με τα όπλα.
Η Αλέκα Παπαρήγα εκτιμά ότι ο κ. Παπανδρέου, όχι τυχαία, απέκρυψε και το σκοπό για τον οποίο πάει και το σκοπό της πρόσκλησης από την πλευρά του κ. Ερντογάν. Στην πραγματικότητα, είπε,  δεν μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για μυστική διπλωματία. Μπορεί να εμφανίζεται ως μυστική διπλωματία, αλλά είναι πολύ διαφανής.
Τέλος κάλεσε τον ελληνικό λαό, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει επιτακτικά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης και εξαιτίας των μέτρων της κυβέρνησης, να προβληματιστεί και πάνω σ’ αυτές τις εξελίξεις, που είναι συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα.
“Να αντιδράσει, να διαμαρτυρηθεί, να μην επικυρώσει τίποτα και μέσα στους καθημερινούς αγώνες για τη δουλειά και το μεροκάματο να συμπεριληφθούν και τα ζητήματα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να μην περάσει από τη σκέψη κανενός τίμιου ανθρώπου ότι η συνάντηση στην Τουρκία γίνεται για την ειρήνη και την ασφάλεια. Γίνεται για τα ταμεία των πολυεθνικών. Γίνεται για τα συμφέροντα της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης”.

ΟΛΥΜΠΙΑ

Αποκλειστική μαρτυρία σχετικά με το περιστατικό στο Μενίδι.


Επηρεασμένος από το τραγικό συμβάν στην οδό Κύπρου στο Μενίδι που το μικρό παιδί έχασε τη ζωή του παρασυρόμενο από ένα μοτοσικλετιστή της ομάδας Δίας θέλω να σας δώσω μια εικόνα για το τι γίνεται καθημερινά στο συγκεκριμένο δρόμο…

Ξέρω πολύ καλά τη περιοχή και πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να μη πατήσεις κάποιον αν περάσεις από το συγκεκριμένο δρόμο ο οποίος είναι κεντρικός και χρησιμοποιείται από χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά...Το κακό είναι ότι τα σπίτια τους(ας τα πούμε σπίτια) είναι δεξιά κι αριστερά στο δρόμο και πέρανε εκατοντάδες φορές από τη μια πλευρά στην άλλη με ανύπαρκτη προσοχή αλλά και με προκλητικότητα...

Τα προβλήματα στη περιοχή μεγάλα από βρώμα και φασαρία γιατί τα τεραστία ηχεία πολλές φορές παίζουν διαπασών έως και 24 ώρες ασταμάτητα... αστυνομία υπάρχει στα 1000 μέτρα ακριβώς από το σημείο αλλά δηλώνει και είναι ανήμπορη να κάνει το παραμικρό...χαρακτηριστική φράση σε φίλο μου που είχε συμβάν ξανά "δε μπορούμε να σε βοηθήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους"...

Άλλος ο οποίος τραυμάτισε ένα παιδί παλιότερα θα πω μόνο ότι από τις απειλές που δεχόταν και τη πίεση να δίνει συνεχεία χρηματικά ποσά ακόμα και σε μακρινούς συγγενείς του παιδιού η αστυνομία του είπε δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως απλά φύγε πήγαινε άλλου να μη σε βρίσκουν...ξεφραγκιαστηκε ο άνθρωπος και τελικά μετακόμισε στη Δράμα που ξεκίνησε από την αρχή τη ζωή του.....

Το μεγαλύτερο θέμα όμως εκεί είναι το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών σε πολύ μεγάλο βαθμό ακόμη και από παιδιά ηλικίας 8/9/10 χρονών...

Εκατοντάδες χρήστες έρχονται από όλο το λεκανοπέδιο για να αγοράσουν τη δόση τους,κανονικο παζάρι αλλά ούτε αστυνομία και γενικότερα το κράτος τους ενοχλεί...

Το γιατί δε χρειάζεται να σας το πω εγώ όλοι ξέρετε τι γίνεται με τα ναρκωτικά στη χωρά μας και τα τεραστία κέρδη που έχουν οι έμποροι και η εξουσία πολλές φορές...μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι βρήκαν τη 17 Νοέμβρη και δε μπορούν να σταματήσουν το εμπόριο ναρκωτικών σε ένα δρόμο που το ξέρει όλο το Μενίδι τι γίνεται...πολλές φορές μάλιστα στήνονται περιπολικά πριν και μετά το καταυλισμό και ενώ εμείς πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα τους στη πραγματικότητα φαίνεται σαν να τους προσέχουν κιόλας....

Άλλο ένα πρόβλημα όχι τόσο σημαντικό αυτή την εποχή τουλάχιστον είναι οι τεράστιες ποσότητες νερού που καταναλώνονται όλη μέρα κάθε μέρα όλο το χρόνο μ’ ένα λάστιχο στο χέρι όλοι τους καταβρέχουν πλένουν υποτίθεται τις αυλές τους, γιατί για να καθαρίσει το μέρος μόνο με κάψιμο μπορεί να γίνει…

Τρελά νούμερα κυβικών γράφονται από τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ κι αμφιβάλω αν ποτέ κανένας έχει πληρώσει ένα ευρώ…

Aς ελπίσουμε να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Πηγή...

Διπλός μαίανδρος στη Βηθσαϊδά της Ιουδαίας!Λόγω...βάπτισης!

http://www.panoramio.com/photo/44279714
ΒΗΘΣΑΪΔΑ
בית צידה beth-tsaida "house of fishing"

http://www.panoramio.com/photo/44279812

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου επιβολής της Κάρτας Πολίτη.

Σε μια σύγχρονη ξένη σειρά επιδεικνύεται η δυνατότητα υποκλοπής των δεδομένων από προσωπική κάρτα της ίδιας τεχνολογίας με την Κάρτα του Πολίτη.

Απότομη προσγείωση....


Γράφει ο GianapoΤο τραίνο ανέπτυξε ταχύτητα.
Ο κυρ' Γιώργης ο μηχανοδηγόςγοητευμένος παρακολουθεί την παράξενηπορεία του.
Μετά από τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια στην ίδια αμαξοστοιχία πρώτη φοράταξιδεύει έξω από τις ράγες.
Χαμογέλασε.
Σημεία των καιρών σκέφτηκε.
Ετούτη την εποχή που τα πάντα ακολουθούσαν μια ανεξέλεγκτη πορεία γιατί αυτός να είναι η εξαίρεση;
Άφησε το τιμόνι και άναψε ένα τσιγάρο τρίβοντας το κεφάλι του σπίρτου στην αψεγάδιαστη ταμπέλα "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ".

Βλακείες, σκέφτηκε.
Ποιος Νόμος εφαρμόστηκε ποτέ στην γΕλλάδα;
Ξαφνικά η αμαξοστοιχία επιβράδυνε και τελικά σταμάτησε μπροστά σε έναν σταθμό πρωτόγνωρο για τον μηχανοδηγό.
Η ταμπέλα στην αριστερή πλευρά του τοίχου έγραφε:
Σταθμός "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ".
Αντίσταση στη βία της εξουσίας.
Αντίσταση στην παρανομία του κράτους.
Αντίσταση στην παραβίαση της ελευθερίας μας.
Αντίσταση στον εξευτελισμό της προσωπικότητάς μας.
Αντίσταση στις κλοπές των πολιτικών μας.
Αντίσταση στο ξεπούλημα της πατρίδας μας.
Αντίσταση....
Εδώ, εδώ, τον βρήκα.
Ο Παντελής έβαλε τις φωνές και ένα τσούρμο εργαζόμενοι έτρεξαν κοντά του.
Ο κυρ΄Γιώργης ξαπλωμένος ανάσκελα, στην καμπίνα οδήγησης της αμαξοστοιχίας, με το ένα χέρι σφιγμένο γροθιά και με το άλλο κρατώντας ένα τσιγάρο, που πριν σβήσει τού χει κάψει τα δάχτυλα, χαμογελούσε.
Ίσως γιατί η σημερινή είναι η τελευταία βάρδια του.
Από αύριο θα είναι συνταξιούχος.
Ίσως πάλι χαμογελούσε, γιατί ύστερα από τριάντα πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς και απόλυτης υποταγής κατάφερε επιτέλους να αντισταθεί.
Την άλλη μέρα στην κηδεία του, χιλιάδες εργαζόμενοι τον ξεπροβόδισαν με τα χέρια σφιγμένα γροθιές και τα πρόσωπα τους να φωνάζουν " ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ".
Και λίγο πριν κλείσει το φέρετρο για να μεταφερθεί στον τάφο, μου φάνηκε πως ένα χαμόγελο διαγράφηκε στο πρόσωπο του κυρ΄Γιώργη.
Ένα χαμόγελο που μύριζε "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ". 

http://saktsak.blogspot.com/2011/01/blog-post_9476.html

Απαγορεύεται η συλλογή νερού της βροχής

Η επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες δεκαετίες στις ΗΠΑ. Κάθε μέρα που περνά οι νομοθεσίες και τα μέτρα που καθορίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο αυστηρά και αδυσώπητα.
Και ο πλέον καλοπροαίρετος βλέπει οτι οδηγούμαστε σε μια δικτατορία, τέτοια που δεν έχει ξαναβιώσει η ανθωπότητα.
Έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν πολλά άρθρα που να αφορούν τον έλεγχο της πληροφορίας.

10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ

του Νόαμ Τσόμσκυ

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία....