26 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Βυζαντινοτούρκικος κατάμαυρος μεσαίωνας!

Μαύρο σκοτάδι,πίσσα βαθειά "γερμανική", όπως λένε και κάποιοι γέροι σε...απομακρυσμένα χωριά! Όλος ο πόλεμος γίνεται για το...κεχρί! και όπως όλοι ξέρουν,στον πόλεμο χρησιμοποιούνται ΟΛΑ τα όπλα!Ψευτιές,κλεψιές,κομπίνες,προδοσίες,καρφώματα,λαδώματα,υποκλοπές,παρακολουθήσεις,

πλαγιοκοπήσεις,οπισθοβλήματα,παραχαράξεις,δολοφονίες,πρακτοριλίκια,κλπ.!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΘΕΟΣ",στον οποίο πιστεύουν!

__________________________________________________

http://ermionh.blogspot.com/

Η πολυσέλιδη επιστολή των "σεβαστών Γερόντων" που εστάλη σε όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας!


Ακολουθεί το κείμενο:
. .
Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας,
τους 300 κ.κ. βουλευτάς της Βουλής σε όλους τους κρατικούς φορείς και Μ.Μ.Ε.,
προς την Αρχιεπισκοπή και όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδος
Στην Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους και 20 Ιεράς Μονάς

ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Ολόκληρη στο:http://press-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_293.html

ΒΟΥΛΗ Ανώνυμη επιστολή... περιβόλι στο:http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=25188
Νέες αναταράξεις για τα συμβαίνοντα στο Άγιο Όρος και τη μονή Βατοπεδίου προκάλεσε χθες στη Βουλή η δημοσιοποίηση μιας ηλεκτρονικής επιστολής με αποδέκτες τον πρόεδρο της Βουλής και τους 300 βουλευτές.
Η ανώνυμη αυτή επιστολή, που δεν υπογράφεται από κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά στο τέλος φέρει έναν γενικό τίτλο “Οι Σεβαστοί Γέροντες Πατέρες της Ορθοδόξου Ημών Πίστεως και Ιεράς Παραδόσεώς μας Όλων των Ιερών Κελιών του Αγίου Όρους Άθωνος, Ιερού Περιβόλου της Παναγίας”, εστάλη στις 17 Σεπτεμβρίου μέσω mail στον Δημήτρη Σιούφα, που την ίδια κιόλας ημέρα την επέδωσε στις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων, προκειμένου να την αξιολογήσουν. Η δωδεκασέλιδη επιστολή περιέχει πολύ σκληρές καταγγελίες προσωπικά κατά του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε, όταν με μία ομάδα κυπρίων μοναχών έφτασαν στο Άγιο Όρος και εκδίωξαν γέροντες, για να τους πάρουν σκήτες, μετόχια, θησαυρούς της Ορθοδοξίας και χρήματα. Μάλιστα μιλούν και για περίεργους θανάτους μοναχών στην αθωνική πολιτεία.
Οι επιστολογράφοι γράφουν πως “οι Κύπριοι μοναχοί του Βατοπεδίου κατʼ εντολήν του ηγούμενου Εφραίμ Κουτσού, ρασοφόρου οραματιστή τύπου Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω, από το 1990 κατέλαβαν παρανόμως τη Μεγίστη Μονή…”.
Χαρακτηρίζουν “πονηρό” τον ηγούμενο Εφραίμ, “που εξαφάνισε όλα τα έγγραφα και έκανε δικές του ιδιωτικές μελέτες με κύπριους πολιτικούς μηχανικούς, για να εισπράξουν όλες τις επιχορηγήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ μεταφέροντάς τα σε ελβετικές τράπεζες”! Επίσης, εμπλέκουν τον υπουργό Επικρατείας αναφερόμενοι σε Κτηματομεσιτική Χρηματιστηριακή Εταιρία που ίδρυσε ο ηγούμενος μαζί με τον κ. Ρουσόπουλο”!


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βολές στον Π. Ψωμιάδη για ολιγωρία στις "ιερές" ανταλλαγές

Σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μετατράπηκε η χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την υπόθεση των οικοπέδων της μονής Βατοπεδίου. Η αντιπολίτευση ανέβασε τους τόνους, καταλογίζοντας σοβαρές ευθύνες στον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι μέρος του προβλήματος και ότι γνώριζε, αλλά δεν είπε τίποτα, για τις “ιερές” ανταλλαγές.
Οργίλη απάντηση στις κατηγορίες των επικεφαλής της αντιπολίτευσης έδωσε με τη σειρά του ο κ. Ψωμιάδης, λέγοντας ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την επίμαχη υπόθεση, αντίθετα, όπως είπε, η ΝΑΘ λειτούργησε με διαφάνεια τα τελευταία χρόνια, παραχωρώντας νόμιμα 480 οικόπεδα σε ενδεείς πολίτες, ακτήμονες και σε δήμους για την ανέγερση σχολικών συγκροτημάτων. Λάδι στη φωτιά έριξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γιαννόπουλος, ο οποίος επικαλέστηκε την επιστολή που είχε στείλει ο νομάρχης στον πρωθυπουργό το 2005 και στην οποία ανέφερε σχετικά με “περίεργες συναλλαγές” της μονής. “Γνωρίζατε, αλλά δεν κάνατε τίποτα, όπως δεν κάνατε τίποτα για να κινητοποιήσετε την κοινωνία”, σημείωσε ο ίδιος.
Επικριτική ήταν η τοποθέτηση και των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο να υποστηρίζει ότι ο νομάρχης γνώριζε το σκάνδαλο με τα οικόπεδα και επιπλέον δεν είπε τίποτα σχετικά με την επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Ο Μιχάλης Σπυριδάκης υπογράμμισε ότι για το θέμα έχουν ευθύνες και τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ ο Στρατής Πλωμαρίτης κατηγόρησε τον νομάρχη για επίδειξη πολιτικού παχυδερμισμού.Ξαναχτύπησαν οι «ανώνυμοι γέροντες»
ΣΤΟ: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=41325360
Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Σε επανεκδόσεις, με όλο και σκοτεινότερη «βυζαντινή ατμόσφαιρα», κυκλοφορούν πλέον οι ανώνυμες επιστολές από «σεβαστούς γέροντες πατέρες» εναντίον του «πνευματιστή» ηγούμενου Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου, των Κυπρίων ρασοφόρων εν γένει αλλά και του... διαδόχου του Εφραίμ!

Με ηλεκτρονικό μήνυμα από τον αποστολέα «pater oros» έφτασε χθες δεύτερη έκδοση της επιστολής, που είχε αρχικώς παραλήπτες τους 300 βουλευτές, κρατικούς φορείς, ΜΜΕ και το Αγιον Ορος. Τη φορά αυτή προστέθηκαν στους παραλήπτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός και στην εξιστόρηση με νέα επεισόδια ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο τέως βασιλιάς.

Γέροντες σε διωγμό

Τι τους ενδιαφέρει.....

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΣΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ΄ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΣΠΑΤΑΛΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ"
Αριστοτέλης

Αυτό το ρητό του Αριστοτέλη ταιριάζει απόλυτα στον Καραμανλή και στους βουλευτές της Νέας Δούλας!Ταιριάζει απόλυτα και με όλους τους πολιτικούς που μόνο στόχο έχουν τη βουλευτική καρέκλα κατ' αρχήν και αν καταφέρουν και τη καρέκλα του υπουργού!!!!
Ο μόνος στόχος, των ρωμαιοβυζαντινού κατεστημένου, συμμετεχόντων στο άρμεγμα και στο ξάφρισμα της Ελλάδας,είναι η ματαιόδοξη προσπάθειά τους να ζήσουν μια άνετη πλούσια ζωή,μη ενδιαφερόμενοι και μη σκεφτόμενοι ούτε για μια στιγμή τους υποτιθέμενους πολίτες αυτής της χώρας,τους οποίους βλέπουν απλά ως εργαλείο αναρρίχησης και αγκίστρωσης στην εξουσία!!!
Ποσώς τους απασχολεί η φτώχευση αυτού του "κράτους",το οποίο αυτογελοιοποιούμενοι καθημερινά,βαυκαλίζονται ότι είναι οι μόνοι άξιοι να το κυβερνήσουν!!!!!!
Ποσώς τους ενδιαφέρει ότι,πάνω από τις μισές οικογένειες στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!!!!!
Ούτε καν αντιλαμβάνονται ότι,το φτύσιμο σε στυλ ροχάλας,δεν είναι ψιχάλα!!!!
Το μόνο που τους απασχολεί είναι να βρίσκονται μέσα σε κάποιο μαντρί,ως γίδια,με ένα μόνο τραγάκι!!!!!
Το μόνο που φοβούνται είναι,μη χάσουν την επαφή με το φαγοπότι!!!!!
Βελάζουν ως τράγοι,αλλά δεν είναι τίποτε άλλο από κατσίκια!!!!!!!!
Τι τους ενδιαφέρει για τις 1500 χωματερές για τις οποίες πληρώνει ο λαός κάποια δις ευρώ το χρόνο ως πρόστιμο!!!!!!
Τι τους ενδιαφέρει που ενώ μπορεί ο κάθε πολίτης να έχει δωρεάν ρεύμα έχοντας και εισόδημα πουλώντας στη ΔΕΗ,και αυτός ο "ελληνικός" οργανισμός λέει απλά δεν αγοράζω,ενώ είναι υποχρεωμένος!!!!!
Τι τους ενδιαφέρει αν ο...Παραλογοσκούφης θέλει να κλέψει και τα ψίχουλα των γερόντων και των γριών,που ζουν στα χωριά και ζουν με την αγαθή σιγουριά των λίγων ευρώ στα βιβλιάριά τους,μόνο και μόνο για να μην ενοχλήσουν τα παιδιά τους για τα έξοδα της κηδείας τους!!!!!!!!!!
Τι ενδιαφέρει τους χτεσινούς πειναλέους,που αφ' ότου αγκιστρώθηκαν στην εξουσία,λίγδωσε το άντερό τους!!!!!!!
Τι τους ενδιαφέρει αυτούς,για τους εργάτες που σκοτώνονται και η ζωή τους αποτιμάται 10.000 ευρώ + μία "θέση" στο δημόσιο!!!!!!!
Τι τους ενδιαφέρει.......
Τι τους ενδιαφέρει.......
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ.Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗ.Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ...ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΝ ΠΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ...ΕΛΛΗΝΑ,ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ.


Ο Ακυβερνησίας!!!!!

Τα μεγάλα...έργα του Καραμανλή!!!! Οι πολύ εύστοχες παρατηρήσεις του..."κοψοχέρη" Δι-απορούντα στο καφενείο!!!!
_______________________________________________________


http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Τι δεν είπε ο Καραμανλής σήμερα

Γεια σας φιλοι


Γεια σου Καφετζη μου.

Λοιπον,
Ο Καραμανλης μιλησε πολυ και θυμηθηκα - τα πολλα λογια φτωχεια ειναι και βλακεια!!.
Ο Καραμανλης φωναξε, απειλησε , παρακουνησε τα χερια , ετσι αδυναμια εξεφρασε, και θυμηθηκα το σκυλος που γαυγιζει...!!
Ο Καραμανλης ξανα-υποσχεθηκε , διαφανεια ,τιμιοτητα , σεμνα και ταπεινα,και θυμηθηκα το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου..!!
Ο Καραμανλης μας ειπε ευθαρσως πως υπηρετει την ΠΑΡΑΤΑΞΗ του , και θυμηθηκα την Ελλαδα ποιος θα την υπηρ....?
Ο Καραμανλης μας ειπε οτι τα ξερει ολα, και διερωτηθηκα - και τι εχεις κανει εως σημερα κυριε μου????
Τι εκανες με τα ΟΜΟΛΟΓΑ ?
Τι εκανες για τις ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ?
Τι εκανες για τον Ζαχοπουλο?
Τι εκανες για το Γατοπεδιο? και τον κο ΕΥΦΡΑΙΜ-ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟ????
Τι εκανες για την ΖΙΜΕΝΣ?
Τι εκανες για την ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ?
Τι εκανες για την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ?
Τι εκανες για το ΒΑΘΥ ΜΠΛΕ ΚΡΑΤΟΣ? -το 95% των συμμετεχοντων ειναι διορισμενοι στο κρατος!!!!!!!!!!!!!!!!!-
Τι εκανες για του ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ? τους εκανες 300000 με μπλοκακια!!!και ανασφαλιστους!!!
Τι εκανες με τους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ??
Τι εκανες με τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ που εσυ ειχες πει,???εστειλες στην φυλακα πολλους????και θυμηθηκα τις OFF SHOREς του υπουργου του !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ρε ΠΛΑΚΑ ΠΟΥΧΕΙ Η ΖΩΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΟΣ ΣΕ ΨΗΦΙΖΑ ΠΗΡΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ!!!!!!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΗΕΣ ΚΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΤΑΤΙΑΣ!!!!!!

Ο ΔΙ-ΑΠΟΡΩΝ

Συγχαίρουμε το blog "taxalia" για την τεράστια επιτυχία του!!!

http://taxalia.blogspot.com/

Nα τι μπορεί να κάνει ένα blog !!!!

o Srgjan Kerim είναι ο ΑμερικανοΤουρκοΣκοπιανός, πρόεδρος της προηγούμενης (της 62ης Ολομέλειας-UN General Assembly-του Ο.Η.Ε.).
Στα πλαίσια των καθηκόντων του δέχθηκε στις 28 Αυγούστου, τον αρχιεπίσκοπο Οχρίδας και πάσης "Μακεδονίας" Στέφανο (θα τον θυμάστε από τις αλυτρωτικές του δηλώσεις στο Βατικανό).
Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη πέρασαν στη βάση δεδομένων του Ο.Η.Ε. (όπου υπάρχουν 800.000 φωτογραφίες) από όπου τις αντλούν τα διεθνή Μ.Μ.Ε. Η διεύθυνση είναι: http://www.unmultimedia.org/
Εκεί εντοπίσαμε τη φωτογραφία από την επίσκεψη Στέφανου στον Κερίμ, με τη λεζάντα που βλέπετε: "General Assembly President Meets Spiritual Leader of Macedonia" (ο πρόεδρος της Γ.Σ. δέχεται τον πνευματικό ηγέτη της Μακεδονίας)Στείλαμε χθες το μεσημέρι, το οργισμένο e-mail (τμήμα του οποίου βλέπετε) όπου τα "χώναμε" άγρια, υπενθυμίζοντάς τους, τα γνωστά και κυρίως το θεσμικό ρόλο του Ο.Η.Ε. ο οποίος δεν μπορεί να μεροληπτεί απροκάλυπτα, υπέρ ενός υποψηφίου και ειδικά επειδή η καταγωγή του είναι Τουρκο"μακεδονική". Τους συστήσαμε να είναι πιό προσεκτικοί.Σε λιγότερο από μισή ώρα, πρωί πρωί, ώρα Αμερικής, η λεζάντα άλλαξε!
Και είναι αυτή:
Νομίζουμε ότι μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Όλοι μαζί θα βάλουμε στις θέση τους, όσους προσπαθούν να πλαστογραφήσουν την ιστορία. Φυσικά, θα έχουμε και τους -ελάχιστους- γραφικούς ανθέλληνες -εντός Ελλάδας- απέναντί μας. ΤΙΜΗ ΜΑΣ!!!!

http://www.unmultimedia.org/photo/detail/190/0190840.html

"η γνήσια χριστιανική ζωή είναι Τράπεζα με το υψηλότερο επιτόκιο."!!!!!!

Καλά,δεν υπάρχει κανείς,εκεί,να μιλήσει να φωνάξει!!!!!!!
Τι είναι αυτά τα γελοία πράγματα;Άκου να αφιερωθεί μια ώρα μαθήματος για...τα κόκκαλα!!!!!!!!Αυτά είναι τα..."θρησκευτικά",που θέλουν να διδάσκονται υποχρεωτικά;;;;;Σε λίγο,είναι ικανοί να παρουσιάσουν και τα σκουλήκια που έχουν φάει τα κρέατα των..."αγίων τους",ως εκ θεού σταλθέντα και άρα "ιερά σκουλήκια"!!!
Όλο το "ζουμί" όμως της..."θεόσταλτης" επιστολής,βρίσκεται στην παρακάτω φράση:

"η γνήσια χριστιανική ζωή είναι Τράπεζα με το υψηλότερο επιτόκιο."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κι εσείς προσπαθείτε να πείτε στα παιδιά σας,ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!
Την πατήσατε!!!!!Οι δάσκαλοι και καθηγητές,θα τα στείλουν να..."προσκυνήσουν" τα...κόκκαλα!!!!!Για πέστε τους να πάνε τα παιδιά σας να ΤΙΜΗΣΟΥΝ,τα κόκκαλα των Μαραθωνομάχων!!!!!!Να δείτε πως θα σας αντιμετωπίσουν!!!!!!!!!!!!
ΩΙΜΕ,Η ΕΛΛΑΣ.......http://www.theasis.gr/agora/viewtopic.php?t=502

Ο μεσαίωνας εν έτι 2008 σε όλο του το μεγαλείο...
Τι είπατε είμαστε; Ευρωπαϊκό κράτος;

Διαβάστε:


Γράφει ο ΘεατήςΌλοι μας απορ­ρί­πτουμε την Εκ­κλη­σία που άλλα λέει και άλλα κά­νει, που εί­ναι στε­νό­μυ­αλη και στε­νό­καρδη, που συμ­βα­δί­ζει με το συμ­φέ­ρον και την υπο­κρι­σία.

Eτσι απευθύνεται προς τους μαθητές των Γυ­μνα­σίων και Λυ­κείων ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος με επιστολή που τους απέστειλε με αφορμή το γεγονός ότι σε λί­γες μέ­ρες, η Μη­τρό­πολή θα φι­λο­ξε­νή­σει για ένα πε­ρί­που μήνα το ση­μαν­τι­κό­τερο ίσως κει­μή­λιο της Ρω­σι­κής συ­νεί­δη­σης και πα­ρά­δο­σης, τα λεί­ψανα του πιο αγα­πη­τού Αγίου τής Ρω­σίας, του αγίου Σε­ραείμ τού Σά­ρωφ

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας καλεί τους μαθητές να απορρίψουν με όλη τη δύ­ναμή τους τους ψεύ­τι­κους θε­ούς, τις υπο­κρι­τι­κές θρη­σκείες, τα χω­ρίς αλή­θεια θρη­σκευ­τικά λό­για. «Κι εμάς τους ίδι­ους, όταν δεν εί­μα­στε αυ­θεν­τι­κοί. Αγ­κα­λι­ά­στε όμως τον αλη­θινό Θεό», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Ειδικότερα η επιστολή του κ. Νικόλαου με ημερομηνία 22-9-2008 έχει ως εξής:

"Προς Τους μα­θη­τές τών Γυ­μνα­σίων και Λυ­κείων τής Ανα­το­λι­κής Ατ­τι­κής

Πολύ αγα­πητά μας παι­διά,

Σε λί­γες μέ­ρες, η Μη­τρό­πολή μας θα έχει τη με­γάλη χαρά να φι­λο­ξε­νή­σει για ένα πε­ρί­που μήνα το ση­μαν­τι­κό­τερο ίσως κει­μή­λιο της Ρω­σι­κής συ­νεί­δη­σης και πα­ρά­δο­σης, τα λεί­ψανα του πιο αγα­πη­τού Αγίου τής Ρω­σίας, του αγίου Σε­ρα­φείμ τού Σά­ρωφ.

Όλοι μας απορ­ρί­πτουμε την Εκ­κλη­σία που άλλα λέει και άλλα κά­νει, που εί­ναι στε­νό­μυ­αλη και στε­νό­καρδη, που συμ­βα­δί­ζει με το συμ­φέ­ρον και την υπο­κρι­σία. Αυτή δι­α­ψεύ­δει τον Θεό.

Όλοι όμως ψά­χνουμε για αν­θρώ­πους που Τον επι­βε­βαι­ώ­νουν με τη ζωή τους, με την ει­λι­κρί­νεια και την απλό­τητά τους, με την αρετή και τη δύ­ναμη της πί­στης τους, με την τα­πεί­νωση και την άλλη λο­γική τους. Αυ­τοί ζουν μια ζωή που μας εμ­πνέει και μας υπερ­βαί­νει,∙ μια ζωή που μας πεί­θει. Αυ­τοί ζουν και αφού φύ­γουν από αυ­τόν τον κό­σμο. Αυ­τών μι­λάει και το νε­κρό τους σώμα. Άλ­λων τα λεί­ψανα ευ­ω­δι­ά­ζουν, άλ­λων απο­κτούν υπερ­φυ­σικό χρώμα, όλων ανα­δί­δουν άρ­ρητη χάρι. Αυτό εί­ναι πολύ με­γάλη αλή­θεια, που την απορ­ρί­πτει μό­νον όποιος αγνοεί την εμ­πει­ρία της. Αυ­τός εί­ναι ο λό­γος που τα άγια λεί­ψανα τα τι­μούμε, χω­ρίς βέ­βαια να τα λα­τρεύ­ουμε.

Ο άγιος Σε­ρα­φείμ τού Σά­ρωφ έχει μία μο­να­δι­κό­τητα. Ήταν ένας ασκη­τής που έζησε κρυμ­μέ­νος μέσα στα αχανή δάση τής Ρω­σι­κής γης. Η σο­φία τού Θεού τον έκανε γνω­στό μό­λις 7 χρό­νια πριν κοι­μη­θεί για πάντα. Η αγάπη του στα μι­κρά παι­διά νι­κούσε την αγάπη του στην ησυ­χία και τον έβ­γαζε από την ασκη­τική κρυ­ψώνα του. Έδινε παν­τού ει­ρήνη λέ­γον­τας: «ει­ρή­νευσε μέσα σου και πολ­λοί θα ει­ρη­νεύ­ουν γύρω σου». Σκόρ­πιζε σε όλους χαρά, χαι­ρε­τών­τας όποιον συ­ναν­τούσε με τον χαι­ρε­τι­σμό: «Χρι­στός ανέ­στη, χαρά μου!». Ένας άγιος γε­μά­τος κα­λω­σύνη, γλυ­κύ­τητα, αυ­θεν­τι­κό­τητα, υπερ­φυ­σικά χα­ρί­σματα, δύ­ναμη θε­ϊκή.

Αυ­τός ο Άγιος θα βρί­σκε­ται με τα τί­μια λεί­ψανά του κοντά μας για ένα μήνα. Το δώρο που μας κά­νουν οι Ρώ­σοι αδελ­φοί μας εί­ναι ανε­κτί­μητο. Εί­ναι η πρώτη φορά που το σώμα του βγαί­νει από τη Ρω­σία. Γι’ αυτό και θα τον συ­νο­δεύ­σει έως τη χώρα μας μια ολό­κληρη απο­στολή από 30 άτομα.

Αξί­ζει, αγα­πητά μου παι­διά, να γνω­ρί­σετε τη ζωή ενός τέ­τοιου μο­να­δι­κού προ­τύ­που. Γι’ αυτό και ζή­τησα από τους Θε­ο­λό­γους σας, με την άδεια των Δι­ευ­θυν­τών, να αφι­ε­ρώ­σουν μία ώρα μα­θή­μα­τος στο πρό­σωπό του. Αξί­ζει να πά­ρετε από τη χάρι και τη δύ­ναμή του. Γι’ αυτό και σας προ­σκαλώ όλους να βρείτε μία ευ­και­ρία να τον προ­σκυ­νή­σετε. Όσοι μπο­ρείτε, την Πα­ρα­σκευή 3 Οκτω­βρίου στις 6 το από­γευμα, να έλ­θετε στην υπο­δοχή του στον Ιερό Ναό τού Αγίου Τρύ­φωνα Παλ­λή­νης, θα ωφε­λη­θείτε αφάν­τα­στα. Όσοι πάλι δεν μπο­ρείτε εκείνη την ώρα, ελάτε στο Ναό, όποτε θέ­λετε, μέ­χρι το από­γευμα της Τε­τάρ­της 8 Οκτω­βρίου. Από την ώρα εκείνη μέ­χρι και την Κυ­ρι­ακή 2 Νο­εμ­βρίου, το Λεί­ψανό του θα βρί­σκε­ται στο Ναό τής Πα­να­γίας Σου­μελά, στο Με­νίδι.

Ο Θεός, παι­διά μου, ζει. Απορ­ρίψτε με όλη τη δύ­ναμή σας τους ψεύ­τι­κους θε­ούς, τις υπο­κρι­τι­κές θρη­σκείες, τα χω­ρίς αλή­θεια θρη­σκευ­τικά λό­για. Κι εμάς τους ίδι­ους, όταν δεν εί­μα­στε αυ­θεν­τι­κοί. Αγ­κα­λι­ά­στε όμως τον αλη­θινό Θεό. Εί­ναι κρίμα να πε­ρά­σουμε από αυτή τη ζωή χω­ρίς να Τον υπο­ψι­α­στούμε. Εί­ναι άδικο να φύ­γουμε από αυ­τόν τον κό­σμο χω­ρίς να αξι­ο­ποι­ή­σουμε τη δύ­ναμή Του. Η ζωή τού Ευ­αγ­γε­λίου, οι αξίες τής Πα­ρά­δο­σής μας, η γνή­σια χρι­στι­α­νική ζωή εί­ναι Τρά­πεζα με το υψη­λό­τερο επι­τό­κιο.

Η ευ­λο­γία τού Θεού να σας σκε­πά­ζει σε όλη σας τη ζωή και η χά­ρις Του να φω­τί­ζει τον νου και την καρ­διά σας.

Με όλη μου την αγάπη,

Ο Επί­σκο­πός σας
† Ο Με­σο­γαίας και Λαυ­ρε­ω­τι­κής ΝΙΚΟΛΑΟΣ
"

Πηγή: www.esos.gr