15 Δεκεμβρίου 2009

Ολόφρεσκος!

Το ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού. Ολόφρεσκος! λες και μόλις εξύρισεν την γενειάδαν!!! λες και είναι ολοζώντανος βρε παιδί μου. Λες και εις στο ροδαλόν του μάγουλον εβάλουσιν μπότοξ! Αμ δε... Η Χάρις της Ορθοδοξίας μας του ετσίτωσεν το μάγουλον. (αφιερωμένον εις εβλαβήν ορθόδοξον αναγνώστην από Τέξας)

Από την εβλαβήν ορθόδοξον ιστοσελίδαν http://orthodoxos.wordpress.com/2009/01/


Με ένα κλικ δείτε περισσότερη

Μας προσβάλει


Ερώτηση:

Γιατί κλαίει και οδύρεται ο Ιησούς μπροστά στην υποτιθέμενη θυσία του;

Ερωτήσεις και απαντήσεις του Μ. Καλόπουλου

Ποιός άνθρωπος θα μάτωνε στο κλάμα και θα ζητούσε τρεις φορές απ' τον οποιονδήποτε θεό, να αποφύγει την σωτηρία ολόκληρης της ανθρωπότητας, τη στιγμή μάλιστα που γνώριζε πως λίγες ώρες μετά θα αναστηθεί; Ποιος άνθρωπος με στοιχειώδη αισθήματα, δεν θα αντάλλαζε ευχαρίστως λίγες ώρες δικής του νεκροφάνειας, με την πανανθρώπινη σωτηρία, αλλά βαλαντώνει στο κλάμα, για να μην περάσει αυτός λίγες ώρες ταλαιπωρίας πριν ανανήψει;

«Και προχωρήσας ολίγον έπεσεν επί πρόσωπον αυτού, προσευχόμενος και λέγων… Πάλιν εκ δευτέρου υπήγε και προσευχήθη, λέγων· Πάτερ μου, εάν δεν ήναι δυνατόν τούτο το ποτήριον να παρέλθη απ' εμού χωρίς να πίω αυτό… Και πάλιν και προσευχήθη εκ τρίτου, ειπών τον αυτόν λόγον».
Ματθαίος 26.39-44

«Εφάνη δε εις αυτόν άγγελος απ' ουρανού ενισχύων αυτόν.
Και ελθών εις αγωνίαν, προσηύχετο θερμότερον, έγεινε δε ο ιδρώς αυτού ως θρόμβοι αίματος καταβαίνοντες εις την γην».
Λουκάς 22.43-44

Για την σωστή μετάφραση… του βιβλικού ήρωα που κλαίγοντας παρακαλούσε τον "πατέρα του" (δηλαδή το ιερατείο) να αποφύγει την ταλαιπωρία της εικονικής σωτηρίας των ανθρώπων… βλέπε την παρακάτω λαλίστατη εικόνα!


Μας προσβάλει η λογική που ακολουθεί η βιβλική θρησκεία.